Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
sjay
Entrenador del Barça

2010.04.03. 08:44:29

mess2009 írta:...
Egy kérdés: Akkor szerinted ki az Istent fog azon a poszton játszatni Guardiola az Arsenal ellen?:D Nem hiszem hogy Csigit...
Fernando
Llegenda del Barça

2010.04.03. 08:33:22

Hát ma csereként vagy kezdőként biztosan játszik Rafa és Milito. Remélem összeszedi magát a mehikói, mert idén nem sokat mutatott a szép séróján kívül. :) Vamos Rafa!

Barcelona vs. Bilbao 2-0 (1-0)
Gól.: Ibrahimovic 34', Messi 76'
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
mess2009
Director del Fútbol

2010.04.03. 07:58:41

BlauGranaGroc írta:Nem tudom mi bajotok Rafaval. A ligaban 12x játszott, ebből 11győzelem és 1 döntetlen. Összesen 2 sárgája van és 1 piros amit a getafe ellen 2 gólos előnynél, a 90. percben kapott. Amikor kezdőként lépett pályára 1x sem kaptunk gólt. Csereként nem ment annyira neki és 6gólt kaptunk miután becserélték, de ez 1 kivételével mind olyan meccsen született ahol már 4-6 góllal vezettünk akkor.
A lényeg: még egyetlen pontot sem vesztettünk miatta a bajnokságban.

Én kezdőbe raknám holnap, illetve ma este.
Mégha nincs is élete formájában, tett már annyit ezért a csapatért(nálam Puyol, Xavi és Messi után VV és Iniesta mellett helyezkedik el ebben a rangsorban), hogy bízzunk benne. Elvégre is a legősibb -nem saját nevelésű- igazolt játékosunk.
Természetesen elsősorban szakmai okok miatt raknám kezdőbe Militoval párba, de ezt most nem boncolgatom, mert már korábban kifejtettem.
semmi okom kétségbe vonni a statisztikádat, de én ennek ellenére úgy érzem Marquez játéka egyenlő egy biztos kapott gól.egyszerűen hajlamos a lepkére és a gyorsasága sem valami acélos Csigrit mindenki szapulja hogy milyen lassu, nos Rafa-nál bizony nem lassúbb.
az érdemeit elismerem,de én nem szívesen látnám ennek ellenére most a csapatban.
Chino
Llegenda del Barça

2010.04.03. 01:47:30

Én el tudom képzelni a kezdőben Marquez helyett Csigát -Pep-et ismerve- bár nem sok értelme lenne. Ő úgysem játdzhat a Bl-ben, a Bilbao ellen pedig azt kellene játszatni amit kedden tervez, de okoz Pep meglepetéseket.
Biztos előnynél nem lenne rossz ötlet Bartra-t sem beállítani. A Stuttgart ellen nem tolta rosszul, néha lehetne lehetőséget adni neki, most főleg, hogy Dani nincs.
A legvalószínűbb a Marquez - Piqué páros, de láttuk már Maxwellt is jobb oldalon és ha felépül Abidal ... :-k
Forca Barca!!!!
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.04.03. 01:22:41

Nem tudom mi bajotok Rafaval. A ligaban 12x játszott, ebből 11győzelem és 1 döntetlen. Összesen 2 sárgája van és 1 piros amit a getafe ellen 2 gólos előnynél, a 90. percben kapott. Amikor kezdőként lépett pályára 1x sem kaptunk gólt. Csereként nem ment annyira neki és 6gólt kaptunk miután becserélték, de ez 1 kivételével mind olyan meccsen született ahol már 4-6 góllal vezettünk akkor.
A lényeg: még egyetlen pontot sem vesztettünk miatta a bajnokságban.

Én kezdőbe raknám holnap, illetve ma este.
Mégha nincs is élete formájában, tett már annyit ezért a csapatért(nálam Puyol, Xavi és Messi után VV és Iniesta mellett helyezkedik el ebben a rangsorban), hogy bízzunk benne. Elvégre is a legősibb -nem saját nevelésű- igazolt játékosunk.
Természetesen elsősorban szakmai okok miatt raknám kezdőbe Militoval párba, de ezt most nem boncolgatom, mert már korábban kifejtettem.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
MR. TROMORT777

2010.04.03. 00:06:17

Azért az érdekes, hogy egy gyengécske formában lévő középső védő helyett mindenki a nem a legjobb formában lévő vkp Yaya-t favorizálja. :lol:
Tavaly nagyon nagy formában volt Yaya, amikor védőt kelett játszania, de eddig idán nem nyújt sokat. (Nem feltétlenül a Ő hibájából)
Én azt mondom, hogy inkább a Bilbao ellen játszon Abidal középső védőt Pique-vel. Ha minden ok, akkor a Bl-ben lehet Milito-Abidal.
Ha meg Marquez fog játszani, nem fogom elsírni magam. Képes Ő még jól tolni. (Azét az elég gáz lenne neki, hogy nemrég kapott szerződése ellenére szükség helyzetben sem Ő a favorit.)
Henry remélem most játszani fog és majd az Arsenal ellen pihen, mert ott úgyse akar játszani.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.04.02. 21:36:50

Varatrix írta:
fcbarca0827 írta:Ezt gondolom a hétvégére. Van egy olyan érzésem, hogy nem Márquez fog játszani az Arsenal ellen. És erre felkészülvén már itt is így játszunk.
1.Miért gondolod?
2. Militoval mi van?
Poénból nem fog belső védőt játszani Touré.
1.: Nem tudom, hogy a kolléga mire gondolt, azt tudom, hogy én is így állítanám fel a védelmet mind hétvégén, mind a bl-ben. Hogy miért? A bl a fő ok, ahol két belső védőnk hiányozni fog, helyettük Milito biztos fog játszani, a másik poszt kérdéses, ahol játszhat a remek formában lévő Márquez, illetve Touré, aki bár nem középső védő, láthattuk a Bl döntőn, hogy milyen jól megállja a helyét ott is. Még egy okból kifolyólag nagyon jó lenne oda: pontosan és viszonylag gyorsan passzol, ami azért fontos, mert Márquezzel sokkal nehezebb dolgunk lenne kihozni a labdát. És azért, hogy Touré azért egy kicsit szokja a posztot, ezért őt raknám be a védelembe most hétvégén, mellé meg azért Piquét, hogy Militoval még véletlenül se történjen semmi, mert ha ő is kidől, akkor tényleg nagy bajban lennénk. Ezzel válaszoltam a második kérdésre is. :)

Amúgy könnyed, jó játékot várok a csapattól, első félidőben lerendezett meccsel, bár a Bilbao elég erős idén.

A kezdő nálam ez lenne: VV--Alves-Piqué-Touré-Abidal(Maxwell)--Xavi-Busquets-Keita--Messi-Ibra-Bojan

Abidal max félidőt játszana, hogy kicsit rákészüljön a nagy feladatra. Keita helyére Ini jöhetne a 60. perc környékén (ha egészséges; nem vagyok ilyen téren jól informálva) Bojant azért kezdetném, hogy legyen játékperce, de egy félidő után behoznám a helyére Henry-t. Pedrot teljesen pihentetném, neki a Bl-ben adnék fontosabb szerepet. Avagy Bojan helyett Henry kezdjen, mert a Madrid elleni meccsre fel kell pörögnie, hisz őket szereti nagyon Henry. :twisted:
fcbarca0827
Director del Fútbol

2010.04.02. 14:11:48

Varatrix írta:
fcbarca0827 írta:Ezt gondolom a hétvégére. Van egy olyan érzésem, hogy nem Márquez fog játszani az Arsenal ellen. És erre felkészülvén már itt is így játszunk.
1.Miért gondolod?
2. Militoval mi van?
1. Így érzem, Márquez nincs jó formában, ebben a szezonban. (Én legalábbis így gondolom.) Tény, már rég is játszott. (jó, mondjuk Yaya sem élete szezonját futja.) Valahogy biztosabbnak érezném a védelmet az elefántcsontpartival, mint a mexikóival. Hiába nem ez a posztja.
2. Pihen, a BL-re.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Varatrix
Director del Fútbol

2010.04.02. 13:50:48

1.Miért gondolod?
2. Militoval mi van?
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
fcbarca0827
Director del Fútbol

2010.04.02. 13:47:11

---------------------------V.V.-------------------------------

Puyol-------------Piqué----------Touré----------Abidal----

-------------------------Busquets---------------------

-------------------Xavi-----------Keita-------------

Messi---------------------Ibra--------------Henry

Ezt gondolom a hétvégére. Van egy olyan érzésem, hogy nem Márquez fog játszani az Arsenal ellen. És erre felkészülvén már itt is így játszunk.

BL (persze, addig még sok van... Bármi történhet, ne történjen.):

Alves-------------Milito----------Touré----------Abidal----

------------------------Busquets---------------------

--------------------Xavi-----------Keita-------------

Messi---------------------Ibra--------------Iniesta

Persze, itt Seydou helyén Andres kéne és elől Henry.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2010.04.02. 14:16:52-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
MR. TROMORT777

2010.04.02. 13:37:51

Quaresma77 írta:

Kövezzetek meg , de én Márquez helyére betenném csigát . :shock:
Marquez-nek kell a játék, mert úgy tűnik kemény feladat vár rá a Bl visszavágón.
Quaresma77
Jugador del Barça

2010.04.02. 13:33:32

LM10 írta:---------------------------V.V.-------------------------------

Puyol-------------Piqué----------Márquez----------Abidal----

----------------------------Busquets---------------------

-------------------------Xavi-----------Touré-------------

Messi---------------------------Ibra--------------Bojan.

A védelemben ilyesmire számítok, a kp szvsz adott, én pedig Bojanra számítok.

Kövezzetek meg , de én Márquez helyére betenném csigát . :shock:
LM10
Director del Fútbol

2010.04.02. 12:59:30

Puyol-------------Piqué----------Márquez----------Abidal----

----------------------------Busquets---------------------

-------------------------Xavi-----------Touré-------------

Messi---------------------------Ibra--------------Bojan.

A védelemben ilyesmire számítok, a kp szvsz adott, én pedig Bojanra számítok.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.03.28. 18:57:11

Léfe írta:Ez jó volt. Összeségében kontroláltuk a meccset. Minde oké lenne, csak nagyon nehezen születnek a góljaink. főleg az első. Ebben javulni kellene, mert Madridban 2 gól kell a győzelemhez minimum.
A Mallorca holtversenyben velünk a legjobban védekező csapat hazai pályán. A Madrid nem védekezik jól, így ott ilyen játékkal bőven tudunk majd több gólt lőni. A mi védelmünk meg elég jó, így talán a tényleg egész erős Madrid nem tud majd 1-2 húzással helyzetbe kerülni, vagy gólt lőni.

Ami a Mallorca elleni meccset illeti: futott a csapat és nyerni akart, ennek meg is lett az eredménye. Az elején még volt néhány pontatlan átadás, de aztán ezt kijavítva lefociztuk a Mallorcát, úgy, hogy Jeffren kezdett, Keita játszott Xavi helyett, Maxwell volt Abidal helyett, illetve Pedro Henry helyett, bár itt nincs akkora különbség. A lényeg az az, hogy bőven nem a legerősebb csapattal álltunk ki és mégis tudtunk nyerni, nem is akármilyen játékkal. Nehéz volt feltörni a védelmet, de végül csak sikerült.

A labdát nem hátul tartottuk, hanem az ellenfél térfelén, szépen fel tudtuk építeni a támadást és megjelentek megint a gyors egyérintős átadások. A kiugratásokért felelős Xavi hiányzott, így az még nem voltak olyan nagy százalékban, de így is meg vagyok elégedve a csapattal. :) Ezzel a játékkal nagy esélyünk lehet az Emirates-ben is és a Madrid ellen is.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.03.28. 12:19:52

Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, az ilyen meccseket nehéz megnyerni. Az első 10 perctől eltekintve uraltuk a meccset, és ugyan a helyzetekből nem alakítottunk ki túl sokat, érezhető volt a 2. félidőben, hogy be fogunk találni. Valdest, Militot, és Ibrát kiemelném, örömteli Xavi visszatérése is. Viszont Ini sérülése nagyon nem hiányzott, remélem nem komoly, és az Arsenal ellen ott lehet a pályán.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Lampiao
Jugador d'estrella

2010.03.28. 09:51:03

robi11 írta:De a Barcásoknak is be kell ismerni, még ha nehezen esik is, hogy a Madrid támadójátéka egyedülálló. Nincs annyi "fölösleges" passz mint a Barca játékában hanem pár húzásból (és ezt be kell vallani, hogy a világon az egyik legjobb módon csinálják) gólhelyzetbe kerülnek. És a legjobb meccs/gól átlaguk van Európában. Ezzel csak azt akartam erősíteni
, hogy bár a Barcások némelyike elfelejti: ez a Madrid bitang erős és ez igaz a Barcelonára is.

El is ismerjük, hogy a fantasztikus támadójátékotok, ami mellőz minden fölösleges passzt, hihetetlenül hatékony spanyolországban a gyenge csapatok ellen...
A Lyon ellen annyira nem volt kemény, a rohadt erős Milan ellen sem...
Ettől föggetlenül nem gyenge csapat a madrid, sőt erős, DE amikor nekünk volt a legjobb meccs/gól arányunk tavaly az emlékeim szerint európában is látszott...
"Mindig aszerint élj amiben hiszel, különben abban fogsz hinni amiben élsz..."

Harcolj velem:D :http://clover880903.mybrute.com

"Legjobbnak lenni nagyobb érdem, mint elsőnek lenni, mert végül a legjobbak lesznek az elsők is." Joan Laporta
Léfe
Entrenador del Barça

2010.03.28. 07:13:26

Ez jó volt. Összeségében kontroláltuk a meccset. Minde oké lenne, csak nagyon nehezen születnek a góljaink. főleg az első. Ebben javulni kellene, mert Madridban 2 gól kell a győzelemhez minimum.
Fecó
robi11
Barça C

2010.03.28. 03:45:35

Na sziasztok. Én madridista vagyok de azért regeltem az eurobarcára, mert tiszteletben tartom az ősi rivális szemléletét. Nem azért jöttem, hogy esetleg kritizáljam akáármelyik csapatot hanem, hogy megbeszéljük a problémákat egymás között. Ezt azért írtam, hogy ne közösítsetek ki az első hozzászólás után.
Mindent egybevéve gratulálok nektek a győzelemhez, mert nagyon nehéz körülmények között győztetek a Mallorca vendégeként, de azt azért bevallhatjuk, hogy a győztesnek meg kell nyernie az el clasicot.És az is örömmel tölt el, hogy legalább a spanyol bajnokságban fel tudjuk venni a versenyt a azzal a Barcelonával amelyik tavaly mindent megnyert és minden madridistának be kell vallani, hogy megérdemelten nyertek meg mindent. De a Barcásoknak is be kell ismerni, még ha nehezen esik is, hogy a Madrid támadójátéka egyedülálló. Nincs annyi "fölösleges" passz mint a Barca játékában hanem pár húzásból (és ezt be kell vallani, hogy a világon az egyik legjobb módon csinálják) gólhelyzetbe kerülnek. És a legjobb meccs/gól átlaguk van Európában. Ezzel csak azt akartam erősíteni
, hogy bár a Barcások némelyike elfelejti: ez a Madrid bitang erős és ez igaz a Barcelonára is.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.03.28. 00:06:00

Szívesen! Remélem addigra fel fog épülni. Nagy szükség lenne, rá. Az előzetes hírek szerint nem komoly, bár ha egészséges sem biztos, hogy kockáztat Guardiola. Nem rossz egy Touré-Xavi-Keita középpálya sem, főleg idegenben.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2010.03.27. 23:51:04

Fernando írta:
Krojf írta:Egy picit megijedtem, ahogyan Ini a cseréje után nem kicsit volt csalódott.
Olyan lemondóan ballagott az öltözőbe, le sem ült a padra.
Remélem, hogy semmit nem szívott mellre!
Nem tudjátok, hogy mi lehetett?
Én idefent csak néma szemlélője voltam a meccsnek, a közvetítés hangját nem hallhattam.
K.
Kisebb izomhúzódást szedett össze.
Köszönöm szépen a gyors tájékoztatást!
Akkor Nélküle toljuk Londonban...
K.
Blaugrana palocista maximalista!
Fernando
Llegenda del Barça

2010.03.27. 23:39:02

Krojf írta:Egy picit megijedtem, ahogyan Ini a cseréje után nem kicsit volt csalódott.
Én idefent csak néma szemlélője voltam a meccsnek, a közvetítés hangját nem hallhattam.
K.
Kisebb izomhúzódást szedett össze.
Krojf

2010.03.27. 23:36:57

Egy picit megijedtem, ahogyan Ini a cseréje után nem kicsit volt csalódott.
K.
Krojf

2010.03.27. 23:31:25

Szabella írta:Sziasztok,

Guardiola nyilatkozata a helyi tévében:
huuuuuh de jó hogy nyertünk.....az első percekben majdnem leestem a kispadról úgy kezdett a Mallorca.....aztán kiegyenlitett játék alakult ki.Mindkét csapat játékában benne volt a gól.Hál istennek ez ma nekünk sikerült.Gratulálok edzőkollégámnak is a bajnokság egyik legjobb csapata ellen egyik legnehezebb mérkőzésünket játszottuk.
Te mely' adókon nézed a mi fiainkat?
A katalánt is nézed?
Ja, köszi a kivonatot!
K.
Pavel
Entrenador del Barça

2010.03.27. 22:54:09

Ez a meccs fényévekkel jobb volt, mint a szerdai. Egy nagyon jó Mallorcát győztünk le, nem hiába vannak a negyedik helyen. Remélem a Madridot sikerül majd elkapniuk.
Barcaforever2626
Jugador del Barça

2010.03.27. 22:42:58

Sziasztok.A Mallorca elleni meccs sem volt szerintem valami meggyözö..Mint nagyon sokan,en is rettentöen kedvelem a Barcelonät,de ez rettentö keves.Igaz hogy nagyon jol tartjuk a labdät,meg altatjuk az ellenfelet,de ezekböl adodoan ha labdät veszitünk sajnos minden ilyen szituäcioban benne van a gol..Levagyunk lassulva teljesen..A madrid nem szep jätekkal hozza a meccseit,de ugy mennek mint a gyorsvonat,legföbbkepp CR...Ez a vedelmünk nem fog velük birni..Ibra feljavult..de meg mindig iszonyatosan sok labda megy el rola.Nem mindig ertem Pep taktikäit,de nem sok kellett hogy ez most ne jöjjön be..szerencsenk volt.Messit nem ültetnem mär kispadra mostmär,kiesik a ritmusbol..(ezt a mallorca elleni ziccert bekelett volna vägni,igaz ö is csak ember..).Egyszoval ez az altatos jätek,es majd lesz egy talält gol nem lesz eleg a madriddal vagy az arzennal szemben.Pique nagyon kell hätra,Dani Alves pedig kicsit pontatlan mostanäban es sokat hibäzik,a közeppälyänk pedig nem lät.Busquets nem hiänyzik innen egyältalän,iniesta pedig csak xavi-val tud igazän a pälyän lenni.De egy a lenyeg ha nem gyorsulunk be akkor uszik minden sajnos..Ez az en meglätäsom...
"Ebben a csapatban az emberi érték ugyanannyira fontos, mint a futballtudás." -PIQUE
Lezárt