Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
semmi okom kétségbe vonni a statisztikádat, de én ennek ellenére úgy érzem Marquez játéka egyenlő egy biztos kapott gól.egyszerűen hajlamos a lepkére és a gyorsasága sem valami acélos Csigrit mindenki szapulja hogy milyen lassu, nos Rafa-nál bizony nem lassúbb.BlauGranaGroc írta:Nem tudom mi bajotok Rafaval. A ligaban 12x játszott, ebből 11győzelem és 1 döntetlen. Összesen 2 sárgája van és 1 piros amit a getafe ellen 2 gólos előnynél, a 90. percben kapott. Amikor kezdőként lépett pályára 1x sem kaptunk gólt. Csereként nem ment annyira neki és 6gólt kaptunk miután becserélték, de ez 1 kivételével mind olyan meccsen született ahol már 4-6 góllal vezettünk akkor.
A lényeg: még egyetlen pontot sem vesztettünk miatta a bajnokságban.
Én kezdőbe raknám holnap, illetve ma este.
Mégha nincs is élete formájában, tett már annyit ezért a csapatért(nálam Puyol, Xavi és Messi után VV és Iniesta mellett helyezkedik el ebben a rangsorban), hogy bízzunk benne. Elvégre is a legősibb -nem saját nevelésű- igazolt játékosunk.
Természetesen elsősorban szakmai okok miatt raknám kezdőbe Militoval párba, de ezt most nem boncolgatom, mert már korábban kifejtettem.
1.: Nem tudom, hogy a kolléga mire gondolt, azt tudom, hogy én is így állítanám fel a védelmet mind hétvégén, mind a bl-ben. Hogy miért? A bl a fő ok, ahol két belső védőnk hiányozni fog, helyettük Milito biztos fog játszani, a másik poszt kérdéses, ahol játszhat a remek formában lévő Márquez, illetve Touré, aki bár nem középső védő, láthattuk a Bl döntőn, hogy milyen jól megállja a helyét ott is. Még egy okból kifolyólag nagyon jó lenne oda: pontosan és viszonylag gyorsan passzol, ami azért fontos, mert Márquezzel sokkal nehezebb dolgunk lenne kihozni a labdát. És azért, hogy Touré azért egy kicsit szokja a posztot, ezért őt raknám be a védelembe most hétvégén, mellé meg azért Piquét, hogy Militoval még véletlenül se történjen semmi, mert ha ő is kidől, akkor tényleg nagy bajban lennénk. Ezzel válaszoltam a második kérdésre is.Varatrix írta:1.Miért gondolod?fcbarca0827 írta:Ezt gondolom a hétvégére. Van egy olyan érzésem, hogy nem Márquez fog játszani az Arsenal ellen. És erre felkészülvén már itt is így játszunk.
2. Militoval mi van?
Poénból nem fog belső védőt játszani Touré.
1. Így érzem, Márquez nincs jó formában, ebben a szezonban. (Én legalábbis így gondolom.) Tény, már rég is játszott. (jó, mondjuk Yaya sem élete szezonját futja.) Valahogy biztosabbnak érezném a védelmet az elefántcsontpartival, mint a mexikóival. Hiába nem ez a posztja.Varatrix írta:1.Miért gondolod?fcbarca0827 írta:Ezt gondolom a hétvégére. Van egy olyan érzésem, hogy nem Márquez fog játszani az Arsenal ellen. És erre felkészülvén már itt is így játszunk.
2. Militoval mi van?
Poénból nem fog belső védőt játszani Touré.
1.Miért gondolod?fcbarca0827 írta:Ezt gondolom a hétvégére. Van egy olyan érzésem, hogy nem Márquez fog játszani az Arsenal ellen. És erre felkészülvén már itt is így játszunk.
Marquez-nek kell a játék, mert úgy tűnik kemény feladat vár rá a Bl visszavágón.Quaresma77 írta:
Kövezzetek meg , de én Márquez helyére betenném csigát .
LM10 írta:---------------------------V.V.-------------------------------
Puyol-------------Piqué----------Márquez----------Abidal----
----------------------------Busquets---------------------
-------------------------Xavi-----------Touré-------------
Messi---------------------------Ibra--------------Bojan.
A védelemben ilyesmire számítok, a kp szvsz adott, én pedig Bojanra számítok.
A Mallorca holtversenyben velünk a legjobban védekező csapat hazai pályán. A Madrid nem védekezik jól, így ott ilyen játékkal bőven tudunk majd több gólt lőni. A mi védelmünk meg elég jó, így talán a tényleg egész erős Madrid nem tud majd 1-2 húzással helyzetbe kerülni, vagy gólt lőni.Léfe írta:Ez jó volt. Összeségében kontroláltuk a meccset. Minde oké lenne, csak nagyon nehezen születnek a góljaink. főleg az első. Ebben javulni kellene, mert Madridban 2 gól kell a győzelemhez minimum.
robi11 írta:De a Barcásoknak is be kell ismerni, még ha nehezen esik is, hogy a Madrid támadójátéka egyedülálló. Nincs annyi "fölösleges" passz mint a Barca játékában hanem pár húzásból (és ezt be kell vallani, hogy a világon az egyik legjobb módon csinálják) gólhelyzetbe kerülnek. És a legjobb meccs/gól átlaguk van Európában. Ezzel csak azt akartam erősíteni
, hogy bár a Barcások némelyike elfelejti: ez a Madrid bitang erős és ez igaz a Barcelonára is.
Köszönöm szépen a gyors tájékoztatást!Fernando írta:Kisebb izomhúzódást szedett össze.Krojf írta:Egy picit megijedtem, ahogyan Ini a cseréje után nem kicsit volt csalódott.
Olyan lemondóan ballagott az öltözőbe, le sem ült a padra.
Remélem, hogy semmit nem szívott mellre!
Nem tudjátok, hogy mi lehetett?
Én idefent csak néma szemlélője voltam a meccsnek, a közvetítés hangját nem hallhattam.
K.
Kisebb izomhúzódást szedett össze.Krojf írta:Egy picit megijedtem, ahogyan Ini a cseréje után nem kicsit volt csalódott.
Olyan lemondóan ballagott az öltözőbe, le sem ült a padra.
Remélem, hogy semmit nem szívott mellre!
Nem tudjátok, hogy mi lehetett?
Én idefent csak néma szemlélője voltam a meccsnek, a közvetítés hangját nem hallhattam.
K.
Te mely' adókon nézed a mi fiainkat?Szabella írta:Sziasztok,
Guardiola nyilatkozata a helyi tévében:
huuuuuh de jó hogy nyertünk.....az első percekben majdnem leestem a kispadról úgy kezdett a Mallorca.....aztán kiegyenlitett játék alakult ki.Mindkét csapat játékában benne volt a gól.Hál istennek ez ma nekünk sikerült.Gratulálok edzőkollégámnak is a bajnokság egyik legjobb csapata ellen egyik legnehezebb mérkőzésünket játszottuk.