Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.18. 15:24:59

XaviMessifan írta:irodalom 54%
tesi 95%
matek91%
töri 83%
német 87%

szerintetek ezekkel az eredményekkel idén van esélyem bekerülni kereskedelem és marketingre ?
emelt érettségi? nyelvvizsga?

ha van legalább 1 nyelvvizsgád, akkor van esély, de anélkül nem sok...

én most államvizsgázok gazdmenen, amikor bekerültem, az akkori pontrendszer szerint 128 volt a ponthatár, ami kb 440-450 pontnak felel meg most...

csinálj egy kalkulációt a felvi honlapján
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.06.18. 15:27:14-kor.
XaviMessifan
Capitá del Barça

2011.06.18. 15:23:22

daffy írta:hova?
SZTE szeged
Kép

Més qué un Club!!!
daffy
Madridista

2011.06.18. 15:19:18

XaviMessifan írta:irodalom 54%
tesi 95%
matek91%
töri 83%
német 87%

szerintetek ezekkel az eredményekkel idén van esélyem bekerülni kereskedelem és marketingre ?
hova?
XaviMessifan
Capitá del Barça

2011.06.18. 15:18:28

irodalom 54%
tesi 95%
matek91%
töri 83%
német 87%

Kép

Més qué un Club!!!
messibarca
Jugador d'estrella

2011.06.18. 14:57:57

S.Agüero írta:Wááá kitűnő lettem(7.-ben). :P 8) :D
Pedig alig tanultam valamit egész évben. :)
Eddig 4.-et kivéve mindig kitűnő voltam, rem jövőre is sikerül. :D
+tesiből meg infóból még dicséretet is kaptam. :P

Többieknek hogy sikerült? Bizonyítvány aki kapott hogy néz ki? :D
A 8 általános évem alatt a legrosszabb , de igazából már március végétől tudom ,h felvettek oda ahova szeretem volna , tehát onnantól már nem igazán motivált semmi :lol: :lol: De azért tesiből nekem is meglett a dicséret :)
Kép
a siget készítette Victor (vuvu)
Barca_10
Entrenador del Barça

2011.06.18. 14:55:49

Grat hozzá :D

Most végeztem a 9.-et a kitünőmet fizikával sikerült elcsesznem.Minden 5-ös fizika meg sz*ros kettes :lol:
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Firefox
Capitá del Barça

2011.06.18. 14:53:39

Fecooo írta:

ha "jó vagy", akkor érettségiig nem fogsz megszakadni a tanulásban :P

(én se tanultam érettségiig, csak ami rám ragadt órán az alfa-módban :P )
Valahogy így volt nekem is :D
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.18. 14:50:13

ha "jó vagy", akkor érettségiig nem fogsz megszakadni a tanulásban :P

(én se tanultam érettségiig, csak ami rám ragadt órán az alfa-módban :P )
MatyiG
Adminisztrátor

2011.06.18. 14:45:18

Wááá kitűnő lettem(7.-ben). :P 8) :D

kanty
Llegenda del Barça

2011.06.15. 14:52:32

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
TT
Capitá del Barça

2011.06.14. 23:26:22

Ha mindenki leírja, akkor megragadom én is az alkalmat. :) Igaz érettségim még csak jövőre lesz, de már túl vagyok 2 kisérettségin, és az első volt baromi vicces. Az akkori 15 töritételből 12-13at úgy-ahogy tudtam, tizennegyediket reggel olvastam át elindulás előtt, az utolsót meg azelőtt, hogy bementem tételhúzásra. Tippeljetek, melyiket húztam!? Persze, hogy a 15öst. :D Nagy felfedezésekről volt szó, térképből és forrásszemelvényből összeokoskodtam amit tudtam, aztán utána volt az, amit sosem felejtek el. :lol: Nagyba mesélek Indiáról, mit termesztettek, kiviteli cikkek, import, miegymás, és szóba jött Vespucci. Megkérdezte a tanár, hogy vajon mi a vezetékneve. Gondoltam azért kérdezi akkor, amikor Indiáról beszélek, mert az állhat a keresztneve előtt. India Vespuccinak furcsán hangzott, ezért kicsit átköltöttem, és úgy mondtam, hogy Indiánó Vespucci, holott ugye Amerigo. Nem kellett több, az előttem ülő 4-5 tanár, és a mögöttem lévő 4 osztálytárs hangos röhögéssel vette tudomásul, mekkora egy barom vagyok. :D
Rinku
Director del Fútbol

2011.06.14. 23:09:12

Töriből kihúztam a csúf, kopasz görény rendszerét, de olyan feleletet nyomtam le belőle, hogy kérdezni nem tudtak a tanárok! :D Csak ilyen kiegészítő kérdéseket, de azok is gond nélkül megvoltak! :wink: Irodalomból Petrö Györgyöt húztam (kortárs irodalom), eléggé megijjedtem, hogy na én erről mit fogok, de szépen gyűltek az emlékek vele és a verselemzéssel kapcsolatban és az is hibátlan felelet lett! :wink: Nyelvtanból nyelvváltozatok (argó, hobbi nyelv, szaknyelv, stb.), az sem volt nagy szám, összességében nagyon jól sikerült, szerintem bent vagyok egyetemen! :wink: Bent kell, hogy legyek! :D

Amúgy 7:30-tól vártam kb 16:15-ig, hogy bemehessek végre... Kb 17:30-kor jöhettem ki, már eléggé tele volt a tököm az egésszel... Beraktak az adott nap utolsó csoportjába utolsó előttinek... Paff volt, de szerencsére nem paff lett a vége! :wink:

Áldom az eszem, hogy tavaly letettem angolból és infoból az érettségit, nem kellett idén szívni ezekkel sem már! :wink:
Football, bloody hell. /SAF/
gergo9
Director del Fútbol

2011.06.14. 22:34:04

Én csak a töri szóbelire emlékszem mert az necces volt. Enyhén szólva sem kötött le a 4 év során sem a töri sem a magyar így annyit tanultam szóbelire hogy kb egy körül mentem be aztán előtte átolvastam.
Kihúztam a tételt olyat összehoztam a semmiről hogy öröm volt nézni kb 10perc után az elnök megjegyezte hogy ha gondolom lassan elkezdhetném a tételt is amit kihúztam.
Majd kb 3 mondat a tételről pár kérdés a tanártól jól megszokott mosolygás, bólagatás, és helyeslés és egy ajándék 4-es.
:)
Mihu
Director del Fútbol

2011.06.14. 22:14:04

Messidona10 írta:Ma jött meg az eredmény, sikerült a középfokú angol nyelvvizsgám. A BME nyelvvizsgát csak ajánlani tudom egyébként mindenkinek, abszolút emberbarát rendszer. :)
Az a baj, hogy itt Nyiregyen egy nő intézi a BME-s nyelvvizsgát, és ő rohadtul ráment a lóvéra. Zokszó nélkül megbuktat bárkit, akár 5x is. Kicsit olyan mint az elsősegély. Ha a Vöröskeresztnek kell a pénz, akkor ha ott a helyszínen gégemetszést csinálsz egy folyosón rosszul lett vizsgázón, akkor se fogsz átmenni. Szóval itt a BME-s nyelvvizsga minden, csak nem baráti.
szajko
Director del Fútbol

2011.06.14. 21:52:39

kanty,köszi a tippet. muterom holnap már veszi is meg a citromfű teát. ő is mondta,hogy tényleg jó anyag. :)
Messidona10
Entrenador del Barça

2011.06.14. 19:10:42

Ma jött meg az eredmény, sikerült a középfokú angol nyelvvizsgám. A BME nyelvvizsgát csak ajánlani tudom egyébként mindenkinek, abszolút emberbarát rendszer. :)
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2011.06.14. 18:50:29

Köszönöm a Válaszokat :
Kanty
ab1daL
szajko
daffy
Hunter91
Bowlinggolyo
Fecooo

Kicsit most megnyugodtam!:)
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.06.14. 15:49:45

Sok sikert mindazoknak akik holnap szóbeliznek! :wink: Nem kell parázni, lesz idő a tétel kihúzása után felkészülni, ott abban a néhány percben át kell gondolni miről is érdemes a tétel kapcsán beszélni, aztán amikor kiül előre, szépen elmondani, mintha egy sima felelet lenne.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
kanty
Llegenda del Barça

2011.06.14. 15:44:23

Lionel Kicsi Messi írta:Valaki pls meséljen már, hogy mire számítsunk szóbeli éretségin, mert csak halvány elképzelésem van.. sokat nem tudok annyira, de azért sík hülye sem vagyok.. Kíváncsi vagyok , hogy a tanárok télleg "jobbfejek" lesznek , mint órákon stb vagy szivatni fognak? Meséljetek vmit tapasztalatok , élmények, amiket átéltetek szóbelin kíváncsi vagyok!:)
Múlt héten volt nekem a magyar és a román., Bár itt kicsit más a rendszer, de azért a tanárok szerintem kb. hasonlóak.

Mindkettő elég laza volt, főleg a magyar, a tanárnővel elég jóba vagyok. Bementem mosolyogtam egy sort, s mondtam pár mondatot, akkor megállít, mondja elegáns az ingem, s h sok sikert az írásbelire. :P

A lényeg az, h ne idegeld magad. Beszélj érthetően, világosan és tűnj magabiztosnak. Sok sikert!
:wink:

szerk:
szajko
ha ideges vagy előtte igyál citromfű teát, keserűn. Lehet, h hülyeségnek tűnik, de szerintem használ. ha lehet azt mondani, én már túl nyugodtan mentem be. :lol:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
szajko
Director del Fútbol

2011.06.14. 15:40:26

én jövőhét hétfőn vagy kedden nyomom és már majdnem tudok minden tételt,igaz a 3/4-ét csak félig vagy annyira se...
angolból le tudom írni amit akarok vagy megértem amit mondanak vagy olvasva is megértem,de beszélni nem tudok,mert összezavarodok... és én valamiért akaratomon kívül beparázok feleletnél sima órákon is néha-néha,hát akkor itt most mi lesz. :? remélem azért valamit majd csak tudok gagyogni. :) töri az roppant egyszerű lesz és a magyar se gázos,de ugye az a para ami bennem lesz... viszont szerencsémre faterom egyik legjobb barátjának a felesége az angol tanárom aki engem kummára bír,szóval így már könnyebb lesz valamivel :D

csak legyek már túl rajta és hadd élvezzem a nyarat 8)
daffy
Madridista

2011.06.14. 15:25:24

ó a szóbeli :D
arról vannak szép emlékeim. kihúztam magyarból egy könyvet,amit nem olvastam el,töriből csak a 2. vh-t tudtam,nem azt húztam. fizika kísérletem is zűrös volt,húúú.... :D
viszont egyáltalán nem kell miatta félni. ha valaki tök hülye,akkor húz másik tételt. amíg ez nem történik meg,addig nincs min parázni. minden tárgy minimum hármasra teljesíthető tanulás nélkül. az érettségire összesen tanultam 6 órát és sima volt. nyugi :!: :wink:
Hunter91
Capitá del Barça

2011.06.14. 15:22:09

Lionel Kicsi Messi írta:Valaki pls meséljen már, hogy mire számítsunk szóbeli éretségin, mert csak halvány elképzelésem van.. sokat nem tudok annyira, de azért sík hülye sem vagyok.. Kíváncsi vagyok , hogy a tanárok télleg "jobbfejek" lesznek , mint órákon stb vagy szivatni fognak? Meséljetek vmit tapasztalatok , élmények, amiket átéltetek szóbelin kíváncsi vagyok!:)
Jobb fejek,mint órán a tanárok! Az osztály leghÜlyébb gyerekéből is kihúzták a 2est. Ha nagy volt a gubanc az érettségibiztost kihívták kv-zni :D ,addig a hÜlyébbek lefeleltek,majd egy jó tanuló következett,amikor visszaért az elnök.

A lényeg az hogy ne f0ss be, ha nem jut eszedbe valami rizsázz arról amit tudsz. Ők csak arra kíváncsiak mit tudsz nem arra,hogy mit nem. Tesóm előrehozott infó érettségit tesz,az írásbelije 96%os lett. Le sem teszi a tételeket,úgy sz@rik,pedig hiába nyugtatom. Szerintem lazán hozza az ötöst. Neki is csak a rizsázást javaslom,ha bekakukkolna.

Amúgy én úgy szóbeliztem,hogy nyugodtan beérkeztem a suliba 8ra,mert gondoltam nem kerülök sorra az első napon. Aztán megvolt az eligazítás,miután kiderült,hogy én 11től fogok felelni nagyon bepánikoltam. A szemét angoltanár előtte nap mindenkit felhívott,aki az első napon szóbelizik. Persze engem nem hívott,ezt szóvá is tettem nála,mire azt mondta,hogy nem tehet róla,hogy ki volt kapcsolva a telefonom. A telefonom be volt kapcsolva, semmi hívást nem jelzett. Magamba elküldtem a p....ba. Majd rohantam haza, a lábamat feltörte a cipő,az ingemből facsarni lehetett az izzadtságot. Nekiálltam tanulni mint az őrült. Magyarból azt húztam amit tudtam,nyelvtanból egy tételt tudtam,ki is húztam. Törit elcsesztem,mert az EU helyett a NATO-t belekevertem :D Német pedig sima dicséretes felelet lett. Infóból meg simán rizsáztam magamtól.

Én így érettségiztem. Most pedig fősulin pihengetek Mérnök-Informatikus szakon :P
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.06.14. 15:04:23

A tanároknak az érettségin nem érdeke a diákját szívatni,mert ha lerontaná az átlagot akkor az a saját munkáját is minősíti, h 4-6 vagy kinek hány év alatt csak ennyire volt képes.Egyébként a tanárok szíve ilyenkor megenyhül és nézik h te hova jelentkeztél és a lehető legjobb szívűbben osztályoznak(vagyis nálunk így van a mi tanári karunk így fogja fel a dolgokat)

Sok sikert a velem sortársakkal a héten és a jövőhéten :wink:
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.14. 14:55:33

úgyis tartoztam "Bob Marley rajongó" Balázsnak ezzel a sztorival... :D

szóval az egész ezer éve történt (6 éve :P )

ekkorra már túl voltam a töri emelt szóbelin, amire vagány módon tanulás nélkül mentem el (4-es lett végül, de akkor még tényleg ennyire nemtörődöm voltam :lol: )
2 nappal a középszintű szóbelik előtt (csak magyar és német volt) már rájöttem, h nem ártana tanulni egy keveset, így olyat játszottam, h lefeküdtem este 9 körül és éjfél-1 körül felkeltem és olvasgattam a tételeket (mert ezt tanulásnak csak nagyon erős jóindulattal lehetett nevezni :P )
utolsó éjjel is ezt csináltam, de akkor csak 2-3 tételt néztem át, úgy voltam vele lesz, ami lesz...

és akkor jött a nap... :D

bementem már reggel 8-ra, pedig kb dél körül kerültem volna sorra. kaptunk kaját az önkéntes anyukáktól, az nyugtatóan hatott, de azért volt bennem egy kis ideg...
kb 11 óra körül történt a baj :D
elszakadt a nadrágom gombja :lol: :lol: :lol: (övem meg nem volt...)
összefogtam a nadrágot és lerohantam a portáshoz, h adjon tűt és cérnát, és csak egyetlen hely volt, ahol neki tudtam állni varrni, a lány wc, mert csak azt hagyták nyitva.
káromkodtam rendesen, de utána még jobban, mert amint végeztem a varrással, behívtak, mert gyorsabban haladtunk a tervnél...
a vérnyomásom az egekben, ennek az lett az eredménye, h a német közben dadogtam, mint állat, nehéz volt 4 szót egymás után elmondani dadogás nélkül...
magam alatt voltam, már készültem magyar tételeket húzni, erre a magyar tanárom és az érettségi elnök azt mondta, h menjek ki, így ne húzzak tételt...
kimentem, leültem a lépcsőre, erre az egész bizottság kijött utánam, élén a magyar tanárommal, h inkább vissza se menjek ilyen állapotban, max ha magamra öntöttem egy adag hideg vizet. :D
eltelt egy kis idő, lehiggadtam, visszamentem és keresztbe tett kézzel választottam nyelvtan és irodalom tételeket. pont azt a kettőt húztam, amit úgy-ahogy tudtam, ennek eredménye egy ötös lett :)

nah ez az én szóbelim története :)
(egy hét múlva új sztori születhet, államvizsgázni fogok szerdán, ahogy magam ismerem, nem lesz zökkenésmentes :D )
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2011.06.14. 14:40:53

Valaki pls meséljen már, hogy mire számítsunk szóbeli éretségin, mert csak halvány elképzelésem van.. sokat nem tudok annyira, de azért sík hülye sem vagyok.. Kíváncsi vagyok , hogy a tanárok télleg "jobbfejek" lesznek , mint órákon stb vagy szivatni fognak? Meséljetek vmit tapasztalatok , élmények, amiket átéltetek szóbelin kíváncsi vagyok!:)
Kép
Lezárt