Lionel Kicsi Messi írta:Valaki pls meséljen már, hogy mire számítsunk szóbeli éretségin, mert csak halvány elképzelésem van.. sokat nem tudok annyira, de azért sík hülye sem vagyok.. Kíváncsi vagyok , hogy a tanárok télleg "jobbfejek" lesznek , mint órákon stb vagy szivatni fognak? Meséljetek vmit tapasztalatok , élmények, amiket átéltetek szóbelin kíváncsi vagyok!:)
úgyis tartoztam "Bob Marley rajongó" Balázsnak ezzel a sztorival...
szóval az egész ezer éve történt (6 éve

)
ekkorra már túl voltam a töri emelt szóbelin, amire vagány módon tanulás nélkül mentem el (4-es lett végül, de akkor még tényleg ennyire nemtörődöm voltam

)
2 nappal a középszintű szóbelik előtt (csak magyar és német volt) már rájöttem, h nem ártana tanulni egy keveset, így olyat játszottam, h lefeküdtem este 9 körül és éjfél-1 körül felkeltem és olvasgattam a tételeket (mert ezt tanulásnak csak nagyon erős jóindulattal lehetett nevezni

)
utolsó éjjel is ezt csináltam, de akkor csak 2-3 tételt néztem át, úgy voltam vele lesz, ami lesz...
és akkor jött a nap...
bementem már reggel 8-ra, pedig kb dél körül kerültem volna sorra. kaptunk kaját az önkéntes anyukáktól, az nyugtatóan hatott, de azért volt bennem egy kis ideg...
kb 11 óra körül történt a baj
elszakadt a nadrágom gombja

(övem meg nem volt...)
összefogtam a nadrágot és lerohantam a portáshoz, h adjon tűt és cérnát, és csak egyetlen hely volt, ahol neki tudtam állni varrni, a lány wc, mert csak azt hagyták nyitva.
káromkodtam rendesen, de utána még jobban, mert amint végeztem a varrással, behívtak, mert gyorsabban haladtunk a tervnél...
a vérnyomásom az egekben, ennek az lett az eredménye, h a német közben dadogtam, mint állat, nehéz volt 4 szót egymás után elmondani dadogás nélkül...
magam alatt voltam, már készültem magyar tételeket húzni, erre a magyar tanárom és az érettségi elnök azt mondta, h menjek ki, így ne húzzak tételt...
kimentem, leültem a lépcsőre, erre az egész bizottság kijött utánam, élén a magyar tanárommal, h inkább vissza se menjek ilyen állapotban, max ha magamra öntöttem egy adag hideg vizet.

eltelt egy kis idő, lehiggadtam, visszamentem és keresztbe tett kézzel választottam nyelvtan és irodalom tételeket. pont azt a kettőt húztam, amit úgy-ahogy tudtam, ennek eredménye egy ötös lett
nah ez az én szóbelim története

(egy hét múlva új sztori születhet, államvizsgázni fogok szerdán, ahogy magam ismerem, nem lesz zökkenésmentes

)