mademan írta:Üdv mindenki!
Van egy elméletem és kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Szóval, minden évben a csapat november eleje-közepe táján kezd el szenvedve játszani és a hullámvölgy általában januárra teljesedik ki, de szerencsére a márciussal megérkezik a látványos és eredményes foci!
A LÉNYEG: szerintem nekünk a legnagyobb ellenségünk az időjárás, egyszerűen nem tudunk rossz időben szépen játszani, a tavasszal pedig újjászületik a csapat megjön a kedv!
vélemények
Akár ez is lehet egy ésszerű magyarázat, de a spanyol pályák minőségét ismerve ezt nem tartom valószínűnek. Tény, hogy könnyebben megfoghatók vagyunk nehéz talajon, de ilyen előfordulhat akár májusban is, ha folyamatosan esik az eső.
Az én elméletem inkább az, hogy egyrészt mindig nehezebb egy csapatot motiválni a szezon kellős közepén, amikor a célok még nagyon távoliak, nem elég éles még a küzdelem a bajnoki címért, kupáért, stb, nem lebeg ott közvetlenül a cél a srácok szeme előtt. Mésrészt pedig én úgy gondolom, hogy talán lehet némi tudatosság ebben a hullámvölgyben. Nem azt mondom, hogy a csapat szándékosan veszít pontokat, vagy játszik pocsékul. Viszont a januári kupabúcsúnk után elhangzott egy félmondat talán Pep szájából, amiben kb azt mondja, hogy "most legalább lesz lehetőség pár extra edésmódszert kipróbálni". Nos, ez kicsit elgondolkodtatott. Elképzelhetőnek tartom, hogy a Barca (és talán más nagyobb csapat is, akik hosszabb szezont terveznek) amolyan téli alapozást végez ilyenkor, talán több az erőnléti gyakorlat, a speciális erősítő edzés, amivel hosszabb távon fizikálisan lehet bírni ezt az eszméletlen terhelést. Ez persze azzal jár, hogy ebben a periódusban a srácok kevésbé pörögnek, statikusabbak, pontatlanabbak, kevésbé kifinomult, dinamikus a mozgásuk. Ez mind-mind apróságnak tűnhet, de a Barca játéksílusát ismerve együtt igenis nagy hatással lehet a játékunkra. A leginkább talán Henry mozgása szemlélteti ezt a javulást, és tavaly is kb a Lyon elleni visszavágóra tehető a fordulópont, ami után látványosan feljavult a csapat játéka. Remélem a végeredmény is hasonlóan örömteli lesz, mint tavaly:)