Léfe írta:A bajnokság elején azt irtam, hogy 3 csatáros játékhoz csak 3 jó csatárunk van és ez kevés. Beigazolodott. Pedró és Boján csak csereszint. Na most a 3 csatárból Henry lenullázta magát, Ibra nem illik ebbe a játékba /örültem mikor jött/, Messi oké de egyedül nehéz és esett a formája is. Ráadásul behuzodik középre, szélsőjáték nincs. Mi is betömöritjük az ellenfelet. Ami eddig az erősségünk volt megszünt, vagyis nincs Alves-Messi jobb oldal, Nem huzzuk szét az ellenfél védelmét, és nem szerzünk labdát középpályán. Az már csak hab, hogy lassan, ötlettelenül és keveset futva játszunk. Már csak azt nem értem, hogy Pep miért nem válltoztat ezeken.
Ez sajnos így igaz....csak remélhetjük, hogy Pep visszatér az eredeti koncepcióhoz....de én már semmi jóra nem számítok tőle. Nálam maximális bizalommal indult, de kevés dolgot tudnék említeni, mennyi pozitív dolgot tett hozzá ehhez a csapathoz...Mostanában azért látszik, hogy az a fene híres motivációja is 80%-ban inkább az előző két év sikertelenségeinek tudható be, mintsem az ő hozzáértésének.
Bár én nem hasonlítamán ezt az időszakot a Rijkaard féle utolsó két évhez. ott egyértelműen a motiváció hiánya volt a gond a kulcsembereknél (Deco, Ronaldinho + sok kérülés is volt), itt viszont látnám a küzdeni akarás jeleit, csak egyszerűen nem megy!!
Én pont a Rijkaard-i csapatban láttam nagyobb potenciált, mint a mostaniban (ezt a 6 trófea is bizonyította, hiszen a kezdőben 11/9-10 Rijkaard által idehozott játékos volt).
Most meg....Guardiola a Barcelona-filozófiájához méltatlan és a játékunkba egyáltalán nem illő embereket hozott ide (Ibra, Csiga, hleb) mindezt raklapnyi pénzért....és akkor még nem említettem a "szerencsére nem sikerült" igazolásokat (Mascerano, Mario Gomez, még Pirlo is szóba került ha jól emlékszem) akik aztán pláne nem illenek bele a játékunkba.
Pep egyértelműen szubjektív és elfogult az ő általa preferált játékosok iránt: érdekes hogy Ibra akármilyen sz.a.r. játszania kell, ezzel szemben Henry egy hónapja 0 játékperc. Busi Touré helyén megmagyarázhatatlan, eto'o-nál hiába a nagyszerű teljesítmény és sportemberből jeles a Pep által támasztott megpróbáltatásokkal együtt (el akarom adni mindenáron) mégis mennie kellett, és Pedro erőltetése (fontos gólokat lő, de játékban kevés)
Érdekes továbbá Bojan mellőzése....sejtettem hogy ez lesz, de reméltem hogy nem! Még mikor a Barca B-t edzette Pep mondta neki, hogy jöjjön vissza és játszon még ott, de ő nemet mondott, mondván az A csapattal akar edzeni és oda bekerülni....remélem nem emiatt a sérelem miatt nem játszatja őt csak percekre...bár gyanus. Pedronál mezőnyben 5-10 perc alatt is többet mutat....
érdekes, hogy milito visszatért és egyből kiszorította Csigát szinte még a padról is....ebből is látszik, hogy igen átgondolt igazolás volt Pep részéről és éles meglátásra vall...
Továbbá minden edző (Fergusontól Wengeren át Ancellottiig) azt hangoztatja, hogy 60 mecset egy évben csak 20-22 egyforma képességű labdarúgóval lehet lejátszani úgy, ha nyerni is akarunk valamit....Nekünk meg van 14-15 ilyen....Ez is az edző felelőssége....(tavaj szerencsénk volt, hogy nem volt sérülés...)
Érzéketlenül nyúl bele a meccsekbe, soha nem cserél, csak 5-10 percekre.
Továbbá nyiltan megmondta még mikor leült a padra, hogy ő az olasz foci szerelmese és csodálja az olasz labdarúgást, mert mikor ott játszott eszméletlen pozitív hatással volt rá... gondolom ennek tudható be egy erőcsatár szerződtetése egy játékosabb helyett, illetve a lebutított agyoniskolázott statikus játékunk is....
Csakhogy ez itt a Barcelona, nem olaszország, van saját filozófiánk, ettől vagyunk több, mint egy klub Kubaláéktól Messiékig. Én részemről azt a focit akarom látni, amit az elmúlt 10-15 évben volt szerencsém látni a csapattól nem ezt....
Többek között ezért gondolom kilátástalanabbnak a helyzetünket, mint Rijkaard utolsó évében. De remélem nincs igazam, de ezt látom és már kikívánkozott belőlem...bocsi a terjedelemért.