Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.03.10. 20:35:34

Egyébként Pedrónál látok valami hasonlót, ami a 4-3-3-ra emlékeztet, ugyanis ő sokszor kint van a szélen és ott várja a labdát vagy onnan indít támadást. Messi tényleg már nem az a klasszikus jobbszélső, mint volt évekig és ennek az Alvés-sel való látványos akcióik látják kárát. Leónak sokkal nagyobb szerepet szán Pep, mint "csak" jobbszélső, néha ennek is issza meg a levét Messi, mert vannak meccsek, ahol félidőkre eltűnik az ellenfél védőinek gyűrűjében. Én visszavinném a szélre Messit, a másikra igazolni valakit és tényleg visszatérni a 4-3-3-ra, hiszen az támadóbb szellemű formáció, mint ha csak egy csatárral állnánk fel. Hejj, azok az Eto'ós idők... :cry:
Kép
Kép
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.03.10. 18:31:51

Értem, amit mondani akarsz, de szerintem alapjában véve hülyeség ez a 4-2-3-1... Így Xavi gyakorlatilag vissza van sorolva második számú vkp-nak, Iniesta meg nélküle maradt s így már nem olyan hatékonyak. Arról nem is beszélve, hogy Messi meg középen szerencsétlenkedik...

Ezt még mind le lehetne nyelni, de itt jön a nagy bökkenő: betömörülő védelem ellen növeljük meg még egy sorral a felállásunkat. Hát hol van ennek értelme? :roll: Alapból kevés a hely, hát még ha mi is szűkítjük ilyen baromságokkal. Azért volt szép és jó a 4-3-3, mrrt azzal kellően szét tudtuk húzni a védelmet, Xavi Iniesta mellett játszott, Messi meg a saját helyén.

Így volt ez hatékony, nem értem, hogy minek kellett ÍGY belenyúlni. (Mert ha vmi 4-4-2-t csinál, azt még meg is értem...)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
LM10
Director del Fútbol

2010.03.10. 18:15:41

Nekem van egy sejtésem, hogy mért játszunk ebben a 4-2-3-1-ben és mért nem a 4-3-3-ban.

Tavaly volt egy gólerős Eto'o, egy szenzációs Messi, és egy jó formában lévő Henrynk. Iniesta pedig nem játszik azon a poszton mint Titi, de ebben a balszélre kihelyezett támadó középpályás már jobban illik rá(Pep szerint). És mivel "kiment" középtől Iniesta, ezért indul középről Xavi mellől Messi. Én úgy vagyok vele, hogy ezek esetleges nyári igazolásokkal megoldható problémák lehetnek. Fabregas és egy balszélső érkezésével szvsz visszatérne a sima 4-3-3 a csapatban. De szurkolok azért, hogy már idén Pep ismét bevesse a 4-3-3-at amivel tavaly taroltunk.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.03.10. 15:59:41

BlauGranaGroc írta:Nincs az a csapat amelyik 0:0-ért megy idegenbe, de ha ez összejön akkor a visszavágón biztos nem az 1 gólos előny megtartására fog törekedni(kivéve persze, ha a gól a meccs végén esik).
Láttad te tavaly a Chelsea elleni elődöntőt? :)
A Camp Nouban helyzetük nem volt, a második meccsen meg az első 20 percben lőttek egyet és beálltak védekezni. Hálistennek, akkor a sors megszivatta őket, de amit az MU csinált az is hasonló volt, csak nekik összejött a dolog és abból az x darab kontrából volt ennyi kapuralövésük.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.03.10. 12:45:50

Attika 25 írta:Megszoritottuk? Én nagyon nem ugy láttam azt a meccset,az első meccsen nem volt 3 valamirevaló kapura rugásunk,a MU annyit játszott ami neki kellett,neki jó volt a 0:0.A visszavágón gyorsan rugtak 1 gólt,s onnantól csak arra vigyáztak,de egy épkézláb támadást nem tudtunk felmutatni,szal ott csak az eredmény mutatott szorongatást,de amugy maccsunk sem volt.
Hagyjuk a hülyeséget:

Barcelona vs. Manchester United 0:0
Shots (on Goal) 20(6) 7(1)
Corner Kicks 8 3
Time of Possession 73% 27%

Manchester United vs. Barcelona 1:0
Shots (on Goal) 8(2) 14(3)
Corner Kicks 5 4
Time of Possession 38% 62%

Nincs az a csapat amelyik 0:0-ért megy idegenbe, de ha ez összejön akkor a visszavágón biztos nem az 1 gólos előny megtartására fog törekedni(kivéve persze, ha a gól a meccs végén esik).
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
Mikaos
Director del Fútbol

2010.03.10. 12:24:52

Attika 25 írta:Megszoritottuk? Én nagyon nem ugy láttam azt a meccset,az első meccsen nem volt 3 valamirevaló kapura rugásunk,a MU annyit játszott ami neki kellett,neki jó volt a 0:0. A visszavágón gyorsan rugtak 1 gólt,s onnantól csak arra vigyáztak,de egy épkézláb támadást nem tudtunk felmutatni,szal ott csak az eredmény mutatott szorongatást,de amugy maccsunk sem volt.
Az eredmény nem mutatott igazi szorongatást - mert valójában sokkal szorosabb volt a meccs.
Csak mi nekünk nehezen megy a támadás, ha az ellenfél 11 emberrel védekezik. Szóval azt azért nem gondolhatod komolyan, hogy "maccsunk" nem volt egy bevédekező, alig támadó csapat ellen?! Jól védekeztek, azt el kell ismerni - de nehogy már az jöjjön ki, hogy sima győzelem volt nekik... :)

Ezt láthattuk a Chelsea ellen is - csak ott nekünk volt szerencsénk, míg a MU-meccseken a MU-nak. Ennyi a különbség.
Ugyanis épkézláb támadása nemcsak a Barcának nem volt ezeken a meccseken, hanem a MU-nak sem. Egy jól eltalált lövés döntött, semmi több. Utóbbi évek legunalmasabb BL-meccsei voltak számunkra.
Attika 25 írta:Ferguson,ő szerintem a világ legjobb edzője,elképesztő amit művel,s nem költ el 100 milliokat egy évben sem.
Nem költ 100milliókat, de amikor költ, akkor Andersonokra meg Berbatovokra 30-40milliókat dobál ki simán. Bár mi sem szólhatunk egy szót sem Csigrinszkij után. Legendás "padra-igazolások" ezek.

Mindenesetre valamilyen úton-módon meg kell találni újra a motiválását a srácoknak, mert szerintem csak ennyivel vagyunk gyengébbek tavaly óta.
Lehet arra fogni, hogy Ibra nem mozog annyit, meg hogy Henry rosszabb, meg hogy Iniesta-tól szokatlanul sokszor veszik el a labdát, meg hogy Xavi egyik meccsen ilyen-a másikon olyan, ahogy Messi is... de ez mind-mind (úgy érzem) a motiváció hiánya. Pepnek kell rendet tennie a fejekben, hogy jobban harapjon újra a csapat.
Attika 25
Capitá del Barça

2010.03.10. 11:48:08

LG írta: 2008-ban is, mikor már a bajnokságban nagyon nem ment, a BL-ban nagyon megszorítottuk a későbbi győztest.
Megszoritottuk? Én nagyon nem ugy láttam azt a meccset,az első meccsen nem volt 3 valamirevaló kapura rugásunk,a MU annyit játszott ami neki kellett,neki jó volt a 0:0.A visszavágón gyorsan rugtak 1 gólt,s onnantól csak arra vigyáztak,de egy épkézláb támadást nem tudtunk felmutatni,szal ott csak az eredmény mutatott szorongatást,de amugy maccsunk sem volt.

Erre a motivációs dologra visszatérve a MU az egész más tészta,vagyis nem is a MU hanem Ferguson,ő szerintem a világ legjobb edzője,elképesztő amit művel,s nem költ el 100 milliokat egy évben sem.Igazából ők lehetnének a követendő példa,de Ferguson csak egy van :roll:
Léfe
Entrenador del Barça

2010.03.10. 11:26:58

LG.-nek: csak azt bizonyitottad amit én irtam. A MU. hajtott mint elötte évben, de mi nem. Hát ez a gond. Más az angol és más a spanyol mentalitás.
Fecó
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.03.10. 11:21:09

Attika 25 írta:
Léfe írta:ha ugy hajtanának mint a Reál semmi gond nem lenne.
Ha Real is hat trófát nyert volna az előző idényben akkor ők sem hajtanának úgy,elcserélnéd azt a 6 trófeát azért a hajtásért?Persze hogy nem,sajnos ez teljesen normális,sőt mondhatnám törvényszerű hogy nincs akkora motiváció mint tavaly volt.Itt Pep-nek kell rendet tennie valami úton módon a fejekben és annyi,ha ez sikerül akkor jó esélyünk van a bajnoki cimre,ha nem akkor nem leszünk bajnokok,s persze BL győztesek sem,de utobbi valószinüleg akkor sem lesz meg ha összekapjuk magunkat :roll:
Valahol törvényszerű, de azért ott van a Mu ellenpéldának. Ők is mindent fontosat bezsebeltek 2008-ban, ahhoz képest 2009-ben ugyanúgy hajtottak a sikerért, a bajnoki címet megvédték, és a BL döntőt sem a motiváció hiánya miatt vesztették el, hanem mert beleütköztek minden idők egyik legnagyobb csapatába. De idén is ugyanúgy hajtanak a címekért, egy Ligakupa már a zsebben, a bajnoki címre jó eséllyel pályáznak, és a BL-nak is az 1ik favoritjai.
Tavaly mi is, ha nem ment akkor is küzdöttünk az utolsó pillanatokig, és ez meg is hozta a sikert. Idén sajnos ez már nincs így, de ez csak az egyik probléma. Én csak remélni tudom, h vissza találunk a helyes útra. Egyébként úgy gondolom, h talán a BL-ra lehet nagyobb az esélyünk, mert abban biztos vagyok, h a nagy derbikre fel fogja magát szívni a csapat. 2008-ban is, mikor már a bajnokságban nagyon nem ment, a BL-ban nagyon megszorítottuk a későbbi győztest.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.03.10. 10:40:02

Én megvagyok róla győződve, hogy nem megy ez az idény végéig, a játékosok is érzik egy idő után, hogy ez nem mehet tovább és csak összekapják magukat. Hogy Guardiolánál hiányzik a rutin, az tényleg igaz lehet, hiszen rögtön első felnőttcsapat-beli évében már mindent megnyert klubszinten, amit lehet. Nem egy Ferguson, nem egy Wenger, de a lehetőség adott, hogy az legyen. Noha nem hiszem, hogy ő is el fog 20 évet tölteni a padon (legalábbis a Barçáén), de sosem lehet tudni. Ez az egyik gyengeség, ami ugyanakkor nem az ő hibája, hanem így hozta a sors. Most nehéz helyzetben van ő is és a csapat is, de nemsoká kilábalnak a gödörből én érzem. Addig meg élvezze ki azt a marha nagy tetemes előnyt a Madrid, amit sikerült kiharcolni. :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép
Attika 25
Capitá del Barça

2010.03.10. 10:08:19

Léfe írta:ha ugy hajtanának mint a Reál semmi gond nem lenne.
Ha Real is hat trófát nyert volna az előző idényben akkor ők sem hajtanának úgy,elcserélnéd azt a 6 trófeát azért a hajtásért?Persze hogy nem,sajnos ez teljesen normális,sőt mondhatnám törvényszerű hogy nincs akkora motiváció mint tavaly volt.Itt Pep-nek kell rendet tennie valami úton módon a fejekben és annyi,ha ez sikerül akkor jó esélyünk van a bajnoki cimre,ha nem akkor nem leszünk bajnokok,s persze BL győztesek sem,de utobbi valószinüleg akkor sem lesz meg ha összekapjuk magunkat :roll:
Léfe
Entrenador del Barça

2010.03.10. 08:43:37

Nem azért látom borusan a képet, mert befogott minket a Reál. És azt sem szeretem, hogy sok van még vissza,meg majd botlik a Reál és a jövő
héten jobb lesz. Ez a lemaradók szövege. A tendencia, a folyamat aggasztó - egyre gyengébbnek látszik a csapat. Nyilván nem a tudással van baj, hanem a motivációval. Pep csodát tett tavaj, de most a tapasztalat kellene amit csak sok év hozhat neki meg. Ráadásul a játékosok hajmeresztően magabiztosak. Cruyffnak mindenben igaza van.
Több futás és gyorsabb játék kellene nagy elszántsággal. És minden okés lenne. Nem kell szégyennek tekinteni, de ha ugy hajtanának mint a Reál semmi gond nem lenne.
Fecó
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.03.09. 20:22:50

zsulter írta: érdekes, hogy milito visszatért és egyből kiszorította Csigát szinte még a padról is....ebből is látszik, hogy igen átgondolt igazolás volt Pep részéről és éles meglátásra vall...
Igen, nem is értem miért hosszabbítottunk Peppel... :roll:
zsulter írta:gondolom ennek tudható be egy erőcsatár szerződtetése egy játékosabb helyett, illetve a lebutított agyoniskolázott statikus játékunk is....
Hajaj, bezzeg év elején amikor formában volt a csapat, igenigen csend volt.
zsulter írta:Többek között ezért gondolom kilátástalanabbnak a helyzetünket, mint Rijkaard utolsó évében.
És mondjuk a Valencia ellen nyerünk 3-1-re, valamint visszavesszük a vezetést a Realtól, és minden oké. Tényleg, baromi kilátástalan a helyzet... :roll:
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
MR. TROMORT777

2010.03.09. 19:50:48

LM10 írta:Remélem még nem volt:

Guardiolát és Ibrát 1-1 meccsre tiltották el, és így kihagyják a Valencia elleni derbit.

Valencia ellen:

-----------------------V.V.--------------------

Alves----------Piqué-------Puyol--------Maxwell

------------------------Busquets------------------

-------------------Xavi-----------Iniesta-------

Messi----------------------Henry-----------Pedro-----

És nagyon remélem, hogy nem ez a 4-2-3-1 lesz megint...
Szívesebben látnám Pedro helyett Bojan-t. Henry-val jól tudnak együtt játszani.
Pedrotól elég ha beáll csereként, és vág egyet-kettőt.
LM10
Director del Fútbol

2010.03.09. 19:14:55

Remélem még nem volt:

Guardiolát és Ibrát 1-1 meccsre tiltották el, és így kihagyják a Valencia elleni derbit.

Valencia ellen:

-----------------------V.V.--------------------

Alves----------Piqué-------Puyol--------Maxwell

------------------------Busquets------------------

-------------------Xavi-----------Iniesta-------

Messi----------------------Henry-----------Pedro-----

És nagyon remélem, hogy nem ez a 4-2-3-1 lesz megint...
zsulter
Jugador del Barça

2010.03.09. 18:40:34

Léfe írta:A bajnokság elején azt irtam, hogy 3 csatáros játékhoz csak 3 jó csatárunk van és ez kevés. Beigazolodott. Pedró és Boján csak csereszint. Na most a 3 csatárból Henry lenullázta magát, Ibra nem illik ebbe a játékba /örültem mikor jött/, Messi oké de egyedül nehéz és esett a formája is. Ráadásul behuzodik középre, szélsőjáték nincs. Mi is betömöritjük az ellenfelet. Ami eddig az erősségünk volt megszünt, vagyis nincs Alves-Messi jobb oldal, Nem huzzuk szét az ellenfél védelmét, és nem szerzünk labdát középpályán. Az már csak hab, hogy lassan, ötlettelenül és keveset futva játszunk. Már csak azt nem értem, hogy Pep miért nem válltoztat ezeken.
Ez sajnos így igaz....csak remélhetjük, hogy Pep visszatér az eredeti koncepcióhoz....de én már semmi jóra nem számítok tőle. Nálam maximális bizalommal indult, de kevés dolgot tudnék említeni, mennyi pozitív dolgot tett hozzá ehhez a csapathoz...Mostanában azért látszik, hogy az a fene híres motivációja is 80%-ban inkább az előző két év sikertelenségeinek tudható be, mintsem az ő hozzáértésének.

Bár én nem hasonlítamán ezt az időszakot a Rijkaard féle utolsó két évhez. ott egyértelműen a motiváció hiánya volt a gond a kulcsembereknél (Deco, Ronaldinho + sok kérülés is volt), itt viszont látnám a küzdeni akarás jeleit, csak egyszerűen nem megy!!
Én pont a Rijkaard-i csapatban láttam nagyobb potenciált, mint a mostaniban (ezt a 6 trófea is bizonyította, hiszen a kezdőben 11/9-10 Rijkaard által idehozott játékos volt).

Most meg....Guardiola a Barcelona-filozófiájához méltatlan és a játékunkba egyáltalán nem illő embereket hozott ide (Ibra, Csiga, hleb) mindezt raklapnyi pénzért....és akkor még nem említettem a "szerencsére nem sikerült" igazolásokat (Mascerano, Mario Gomez, még Pirlo is szóba került ha jól emlékszem) akik aztán pláne nem illenek bele a játékunkba.

Pep egyértelműen szubjektív és elfogult az ő általa preferált játékosok iránt: érdekes hogy Ibra akármilyen sz.a.r. játszania kell, ezzel szemben Henry egy hónapja 0 játékperc. Busi Touré helyén megmagyarázhatatlan, eto'o-nál hiába a nagyszerű teljesítmény és sportemberből jeles a Pep által támasztott megpróbáltatásokkal együtt (el akarom adni mindenáron) mégis mennie kellett, és Pedro erőltetése (fontos gólokat lő, de játékban kevés)
Érdekes továbbá Bojan mellőzése....sejtettem hogy ez lesz, de reméltem hogy nem! Még mikor a Barca B-t edzette Pep mondta neki, hogy jöjjön vissza és játszon még ott, de ő nemet mondott, mondván az A csapattal akar edzeni és oda bekerülni....remélem nem emiatt a sérelem miatt nem játszatja őt csak percekre...bár gyanus. Pedronál mezőnyben 5-10 perc alatt is többet mutat....
érdekes, hogy milito visszatért és egyből kiszorította Csigát szinte még a padról is....ebből is látszik, hogy igen átgondolt igazolás volt Pep részéről és éles meglátásra vall...

Továbbá minden edző (Fergusontól Wengeren át Ancellottiig) azt hangoztatja, hogy 60 mecset egy évben csak 20-22 egyforma képességű labdarúgóval lehet lejátszani úgy, ha nyerni is akarunk valamit....Nekünk meg van 14-15 ilyen....Ez is az edző felelőssége....(tavaj szerencsénk volt, hogy nem volt sérülés...)

Érzéketlenül nyúl bele a meccsekbe, soha nem cserél, csak 5-10 percekre.
Továbbá nyiltan megmondta még mikor leült a padra, hogy ő az olasz foci szerelmese és csodálja az olasz labdarúgást, mert mikor ott játszott eszméletlen pozitív hatással volt rá... gondolom ennek tudható be egy erőcsatár szerződtetése egy játékosabb helyett, illetve a lebutított agyoniskolázott statikus játékunk is....
Csakhogy ez itt a Barcelona, nem olaszország, van saját filozófiánk, ettől vagyunk több, mint egy klub Kubaláéktól Messiékig. Én részemről azt a focit akarom látni, amit az elmúlt 10-15 évben volt szerencsém látni a csapattól nem ezt....

Többek között ezért gondolom kilátástalanabbnak a helyzetünket, mint Rijkaard utolsó évében. De remélem nincs igazam, de ezt látom és már kikívánkozott belőlem...bocsi a terjedelemért.
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.03.09. 18:17:43

gergo9 írta:http://sport.es/default.asp?idpublicaci ... cio_PK=803

Éppen ideje volt, hogy leb*sszák az illetékeseket keményen, úgy látszik kicsit máshogy gondolta mint amit a nyilatkozatában láttunk.
Röviden összefoglalnád a spanyolul nem tudóknak? Előre is köszi!
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2010.03.09. 17:45:22

http://sport.es/default.asp?idpublicaci ... cio_PK=803

Éppen ideje volt, hogy leb*sszák az illetékeseket keményen, úgy látszik kicsit máshogy gondolta mint amit a nyilatkozatában láttunk.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.03.09. 12:59:52

A Rijkaard-korszak utolsó két évében, amikor vergődött a csapat, szintén ez volt a tényállás. Most nem látom olyan borúsan a helyzetet, mint akkor volt, de szintén azt tudom én is mondani, hogy változtatni kell sürgősen.
Kép
Kép
Kép
Léfe
Entrenador del Barça

2010.03.09. 08:40:20

A bajnokság elején azt irtam, hogy 3 csatáros játékhoz csak 3 jó csatárunk van és ez kevés. Beigazolodott. Pedró és Boján csak csereszint. Na most a 3 csatárból Henry lenullázta magát, Ibra nem illik ebbe a játékba /örültem mikor jött/, Messi oké de egyedül nehéz és esett a formája is. Ráadásul behuzodik középre, szélsőjáték nincs. Mi is betömöritjük az ellenfelet. Ami eddig az erősségünk volt megszünt, vagyis nincs Alves-Messi jobb oldal, Nem huzzuk szét az ellenfél védelmét, és nem szerzünk labdát középpályán. Az már csak hab, hogy lassan, ötlettelenül és keveset futva játszunk. Már csak azt nem értem, hogy Pep miért nem válltoztat ezeken.
Fecó
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2010.03.09. 00:30:18

Valaki előttem már említette, hogy soha nem lövünk távolról. Emlékszem tavaly mennyire ideges voltam, mikor Samu sokszor előtte a labdát, és kapu mellé-felé szállt, és néha (vagy annál gy kicsit többször) gól született belőle. Most meg úgy hiányzik :)
Sanama
Llegenda del Barça

2010.03.08. 19:56:35

barca99 írta:Érdekes amit a szögletekkel kapcsolatban írtok, mert amúgy sem fő erősségünk a rögzített szituáció, de idén még azt is egy kezemen meg tudom számolni, hogy támadó szögletnél hányszor sikerült érdemben kapu felé irányítani a labdát... :roll:
Sőt még meg sem próbáljuk. A hajmat tépem mikor kis szöglet van, és kb. Maxwell/Alvesig visszajut a labda , a saját térfelünk közepére...
barca0417
Entrenador del Barça

2010.03.08. 19:20:49

Én sem értem miért 4-2-3-1 ben játszunk. Mert ez is az volt. Messi Ibra mögött játszott, a két szélen Pedro és Iniesta középpályán meg Touré és Xavi. Ezt nagyon nem értem miért van. Ibrát most jó volna kicsit jegelni, nem csak az eltiltásáig. Csak az a baj, hogy nincs senki a posztjára. Talán Titi belejön, akkor őt lehetne. Bojan meg szerintem ha ennyi játékpercnél tartana, mint Pedro, már lehet hogy VB-kerettag lenne. Hiába a fontos gólok nagymestere Pedro, ilyen mezőnymunkával, pontosabban ennyivel, nem lehet valaki kezdőjátékos a Barcában. Bojan sokkal ügyesebb a labdával. Én őt többre tartom, jobban cselez, és ha belejönne a meccsritmusba, ő is lőné a gólokat és adná a gólpasszokat.
A középpályán kicsit Busira kezdek haragudni. Sokszor olyan flegmán ér a labdához, csak hagyja rápattanni a belsőjére, bele se rúg rendesen. Akármilyen tehetséges, össz-vissz 2 éve profi labdarúgó, még messze van attól, hogy ilyet megengedjen magának szerintem. Meg ugyan Touré sincs topformában, de messze nem olyan súlytalan a vkp-poszton, mint Sergio.
Messi a világ legjobbja, de egyedül van elöl, aki igazán használható jelenleg, és ez kevés lesz a szezon hátralévő részére.....
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2010.03.08. 19:02:20

Érdekes amit a szögletekkel kapcsolatban írtok, mert amúgy sem fő erősségünk a rögzített szituáció, de idén még azt is egy kezemen meg tudom számolni, hogy támadó szögletnél hányszor sikerült érdemben kapu felé irányítani a labdát... :roll:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.03.08. 16:25:47

menczel írta: Azonban a játékrendszer amibe felküldte őket siralamas volt.
Az egész hsz-ed "tökéletes", de ha van olyan, amivel nem 110%-ig értek egyet, hanem 150%-ig, akkor az ez :lol:
Tényleg érdemes elolvasni, okos gondolatok, és meg is vannak fogalmazva... :D

A kisszögletet énsem értem, még anyámnak is feltűnik, pedig szinte semmit nem ért a focihoz, hogy ha kisszöglet, akkor byebye gólhelyzet. Iniesta szélre tevésével Pep csökkent a szememben, nem hiszem el, hogy azért kell neki a szélen játszani, hogy Messi megtanuljon középen. :evil: :evil: A saját posztjukon mindketten a legjobbak a földön - Iniesta is szerintem, Xavival tényleg nem egy poszt, max Cesc a riválisa, de vele is egy szint minimum! - és akkor fel vannak cserélve, hogy egyik se játtszon jól... Mert más okot nem látok :lol: Szerintem ez a lejátszott 25 ilyen felállású meccsen feltűnhetett már Pepnek. Vagy nagyon nem értek a focihoz, és Iniesta és Messi is ficánkol az új posztján? Iniesta fő erénye a szervezés, erre olyan poszton van, hogy csak visszafele tud kb értelmesen passzolni. Messi világelső abban, hogy 3 húzásból helyzetbe kerül a szélen - mint pl tavaly a Malaga elleni góljánál -, erre középen futkározik, ahol 6 emberen kéne túlhámoznia magát, és még úgyis blokkolják a lövését...

Ibráról meg asszem eggyel ez - menczel hsz-e - alatt olvastam pár jó gondolatot. Tényleg nemértem a posztját. Ő minden, csak nem az a típusú csatár, aki 5 védőnek háttal várja a labdát, itt mégis ezt játtsza. Nemtudom pontosan mi lenne a neki megfelelő poszt, mert az Interben ugye szabadon mozoghatott, ezért volt területe a cselekhez, meg egy lövéshez akár. Itt viszont alapból háttal kapja a labdát, és 3 védő löködi. Nemtudom, hogy ki mit tenne ebben a helyzetben, kb egyedül Drogba képes az ilyen helyzetekben is kapura fordulni... Most jöhettek azzal, hogy ezért vettük, de be lehetne látni, hogy ez így nem működik, szóval Pep mesteren van az idő, hogy újítson... Remélem nem ez az új "senki se tudja hol játszik" felállás a nagy ötlete, mert akkor lehet bebukjuk az évvégét...

Akár hiszitek akár nem, mindezek ellenére én bízok a csapatban, mert annyi zseni játszik itt, hogy nem hiszem el, hogy ezt a formát lehet tovább húzni... Pep nem hülye, csak belátja végre, hogy ez nagyon gáz felállás, és változtat valamit, vagy ha nem, akkor mégsem akkora eddző, mint hittem :? De valamiért én a változásos lehetőségre tippelek :roll:
Lezárt