sjd írta:mihii, alapvetően nem tudom megcáfolni amit mondasz, ez már tényleg látásmód kérdése, amin vitatkozunk
Ugyanez fordítva is igaz, ezért tényleg csak két eltérő látásmódból származó beszélgetés ez, meggyőzni, megcáfolni nem tudjuk egymást, de sztem nem is kell. Nyilván mindkettőnknek van igaza is meg van, amiben esetleg kevésbé
sjd írta:
Azért sztem ezek megint olyan apróságok, amelyekkel kicsit túlzás fikázni őket (talán Villát leszámítva), Pedro most tart 8 gólpassznál, Sanchez meg a letámadásaival messze az egyik legjobb támadónk mezőnymunka terén. Lehet, hogy rosszul veszik át, de utána könyörtelenül rámásznak a védő nyakára, és nem is eredménytelenül, és azt még a legvérmesebb kritikusok is elismerik, hogy mezőnyben rendesen odateszik magukat.
A les pedig szvsz éppen azt jelenti, hogy próbálkozik, arról meg nem tehet, hogy egy tizedmásodperc és 10 centi híján nem jön össze. Inzaghit sem rúgták ki amiatt, mert lesekkel hátráltatta a játékot, mert az 5. alkalommal már sikerült kiugrani és gól lett belőle.
Igazság szerint nekem leginkább Villával kezd problémám lenni, a többiekre annyira nem húzom a szám. Volt bőven jobb formában Pedro, de neki tényleg észrevehetőbb talán a mezőnymunkája még ilyen állapotban is. AS pedig folyamatosan nem volt annyit épkézláb, h be lehetne lőni, uh vele türelmes vagyok. De Villa esete nálam annyiban lóg ki, h most már elég sok meccsen keresi magát és a helyét a pályán. Próbálkozik ugyan, de sajnos gyakran feleslegesen, mert egyszerűen rossz döntéseket hoz. Legyen az beindulás vagy be nem indulás, lövés vagy passz választása, plusz egyszerűen sokszor hosszú ideig egyszerűen megjátszhatatlan. Pipponak skillje ez a leshatáron létezés és ő ezzel vált híressé. Villa meg inkább a figyelmetlensége, koncentrációs problémák miatt mozog be rosszkor és/vagy rossz helyre. Szal sokszor "elbújik", amikor meg nem, akkor is ritka, h szabályosan megjátszható legyen. Tehát egyrészt igen, próbálkozik, de sajna gyakran abból sem jól jön/jövünk ki. És ezért mondtam, h a mezőnymunkája is "haszontalan" (szigorúan idézőjelben, mert azért nem azt mondom, h semmit sem csinál, csak sajna egyre inkább feltűnő, h sokszor hiábavaló, amivel próbálkozik).
sjd írta:
Erre tényleg azt tudom mondani, hogy egyszer merevítsd ki a képet, amikor megkapják a labdát, és nézd meg hány védő van előtte, és a társak hova helyezkednek neki. 80%-ban a legközelebbi ember, aki mutatja magát Alba/Alves a vonal mellett, mögötte. Brutálisan le van építve a széljátékunk, és ez meg is látszik. Mondjuk egy Arsenalnál ilyenkor már mozog be valaki a középpályások és a védők közé, hogy lehessen vele valamit 3szögelni v hasonlók.
A múltkor is volt az a videó, amikor Iniesta 4-5 Szpartak játékost cumiztatott, majd utána szépen megfordult (mert hogy bent nem érkezett senki), és csinált egy "alibi" passzt visszafelé. 4 embert kicselezett, és nem jutott vele előre semmit, mert senki nem segített neki. Tello is sokra megy a cseleivel, 10ből 9szer az alapvonalon köt ki.
ebben is van bőven igazság, de én nem pont azokra a szitukra gondolok, amikor a veszett fejsze nyele lenne nekimenni a védelemnek, hanem inkább arra, amikor olyan szituban van, amiket a régi, "gyilkos" Villa megpróbált és meg is csinált. Most meg inkább visszaveszi vagy lövés helyett passzol, passz helyett lő. (Nyilván a passz-lövés dolog meg leginkább utólag derül ki, h rossz volt e, mert ha belövi, remek, ha nem, akkor hibázott, h nem adta le és viszont.)
A lényeg, h leginkább Villa miatt erősödnek az aggályaim, mert a sérüléséből visszatérve, csereként dobott a játékunkon, de aztán mióta teljesen 100%-osnak nyilvánítva, kezdőként bevethető, egyre szürkébb és görcsösebb a játéka. Persze meg megtalálhatja a fonalat, mert van olyan képességű srác és a rutinja is segíthet, de akkor arra nagyon gyorsan szükség lenne, mert amíg ebben a formában nyomja, erősödnek az ellenhangok és az neki sem hiányzik még pluszban. Pláne, ha vmilyen szinten jogosak.