FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
miihii
KHAL

2012.12.22. 19:18:27

miihii írta:Idén még egy feladat áll előttünk rekordok terén, remélem meg is döntjük ezt is.

Az egy évben szerzett összgólszám rekordját a reál tartja 119-cel, nekünk most 118 van.

A Valladolid talán nem állít minket megoldhatatlan feladat elé és ez is pipa. Bár elnézve Messi szériáját, majd Mr. Dupla megoldja 8)
Megvan a 2. gólunk, így azt hiszem ez is teljesítve 8)

Ha az a Cruyff féle csapat volt a Dream Team, akkor ez meg a Recordbreaker Team :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
connor
Jugador d'estrella

2012.12.18. 01:09:22

sjd írta:....
Köszi :)
Egyetértünk szinte mindenben. Az igazolásokat tekintve viszont szerintem egy csatárigazolás nagyon érik, főleg, ha Villa távozik akkor. Nyilván nem télen, hanem nyáron. Azért Neymart írtam, mert róla cikkeznek a legtöbbet és talán ő is a legesélyesebb jelenleg.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.17. 23:55:54

connor írta:Mivel ez az első hsz-em, gondoltam leírom a véleményemet a csapatról.
Hát nem aprózod el :D
Jó lenne még sok ilyen új fórumozót látni, nem csak az egyszavas gyökereket
Egy-két dologra reflektálnék:
connor írta:A harmadik legfontosabb dolog a széljáték "erőltetése, amivel tulajdonképpen támadásoknál 3-5-3-ban áll fel a csapat, mert ilyenkor a vkp. rendre visszalép a két középső védőhöz.
Már elég régóta belép a vkp a két védő közé labdakihozatalnál (talán 09/10 óta), viszont az tény, hogy ilyen bátran még nem használta a csapat a szélsőhátvédeket. Először is mindketten fent vannak és rendre bemozognak a védőfal mögé (elsősorban Alba), ami nagy fegyverténynek számít.
connor írta: Harmadrészt viszont van egy hatalmas hiányossága idén is a csapatunknak. Az első félidő elején, 10-15 percig, de van, hogy kicsit tovább "alszik a csapat". Ezekben a percekben a leggyengébb a csapat. BL-ben ha gólt kaptunk, akkor az első fél órára mindig esett egy találat.
Ez sem újdonság, Pep alatt sem volt foci az első 15 percben. A másik felét meg inkább úgy magyaráznám, hogy nem a Barca alszik (részben az is persze), hanem inkább az ellenfél pörög még. Nyilvánvalóan a meccs elején van meg bennük az energia a letámadáshoz, kontrákhoz.
De igazából amíg 4-et rúgunk mellé, addig tökmind1, ezért is mondtam tegnap, hogy nincs az a taktika, amivel meg lehetne verni idén a csapatot, mert egy gólt valahogy be tudunk mindig mákolni a végén.

Az igazolásokról meg lehet álmodozni, de a könyörtelen valóság az, hogy előbb fog Valdes középhátvédet meg csatárt játszani, mint hogy valakit igazoljon Tito.
connor
Jugador d'estrella

2012.12.17. 23:28:27

Mivel ez az első hsz-em, gondoltam leírom a véleményemet a csapatról.

Először is Tito munkája kiküszöbölt nagyon sok hibát a tavalyi csapat játékából. Az első és legfontosabb az akarás. Tavaly a legfőbb probléma ez volt, 1 gólos vezetésnél, de még döntetlennél is "pihent" a csapat. Idén viszont hajtunk rendesen. A másik ami feltűnő, az, hogy eredmény-centrikusabb lett a játék a Pep-csapatéhoz képest. A harmadik legfontosabb dolog a széljáték "erőltetése, amivel tulajdonképpen támadásoknál 3-5-3-ban áll fel a csapat, mert ilyenkor a vkp. rendre visszalép a két középső védőhöz. Valahol tehát Tito beépítette a játékunkba a 3 védős rendszert is. Az utolsó főbb változtatás a távoli lövések, amik az utóbbi években hiányoztak a taktikából, most viszont szinte a csapat erősségévé váltak. Ezeknek köszönhetően a kisebb illetve a középcsapatokat rendre képes bedarálni a csapat, hiába a bunker. Igazából idén egy bajnoki volt csak, ahol szinte képtelen volt betalálni a csapat: a Granada ellen. Viszont egy távoli bomba itt is megoldást jelentett.
Azt hiszem, hogy a bajnokság nagy eséllyel megvan. Az utóbbi 9 idényben egy kivétellel az a csapat nyerte a bajnokságot, amelyik féltávnál az élen volt. Sajnos ez alól a 2006/2007-es Barca jelent kivételt. Viszont a másik két sorozatot tekintve nem tartom magunkat a legfőbb esélyesnek. A kupában úgy néz ki, hogy a Real Madrid jelenthet csak akadályt, viszont velük nagyon meggyűlhet a bajunk három dolog miatt is. Egyrészt a Madrid miatt, mert nekik reális esélyük már csak a két kupában lehet a végső győzelemre, ennek tudatában valószínűleg duplán fognak küzdeni a győzelemért. Másrészt azt se felejtsük el, hogy az ő játékrendszerük kis túlzással ellenünk lett kitalálva. Harmadrészt viszont van egy hatalmas hiányossága idén is a csapatunknak. Az első félidő elején, 10-15 percig, de van, hogy kicsit tovább "alszik a csapat". Ezekben a percekben a leggyengébb a csapat. BL-ben ha gólt kaptunk, akkor az első fél órára mindig esett egy találat. A bajnokságban 12 meccsen kaptunk gólt, amiken 8 meccsen találtak be az első 30 percben, a tegnapi gól szigorúan nézve a 31. percben született, de nyugodtan számolhatjuk ezt a 9. ilyen meccsnek. Ezt egy Real Madrid ellen, egy oda-visszavágós kupaösszecsapáson nem engedheti meg magának a csapat. A szuperkupa elvesztése, illetve az idei bajnoki döntetlen és a tavalyi vereség is ennek köszönhető. Ha ezt nem tudja "levetkőzni" a csapat, akkor a kupát idén nem fogjuk tudni elvinni a Real Madrid elől (persze, ha addig más csapat nem ejti ki a Real-t :) ) Az utóbbiak pedig a BL-re is igazak. De a Madridon kívül is - egy Bayern, MU, vagy Juventus ellen nem engedheti meg magának ezt a csapat, ha győzni akar. Ezért gondolom úgy, hogy a BL idén szinte biztosan nem lesz meg és a kupa is kétséges.
Kicsit kitérnék még a játékoskeretre is. Jelenleg 25 főből áll a keretünk, mert Tello is csatlakozott hivatalosan is az első kerethez. Ez mennyiségre bőven elég, sőt. Én Dos Santos, Muniesa,Cuenca és Abidal helyét nem látom a csapatban. Azért nem feltűnő ez egyelőre, mert közülük is hárman sérültek. Ahogy Fontás és Afellay is gondolkodhat rajta, hogy hol akar a jövőben játszani, mert itt biztosan nem fognak. Abidalnak nagyon kijár majd egy búcsúmeccs, de nem tartanám jó gondolatnak az ő "komoly" visszatérését,illetve a jó formában lévő Adriano és Alba mellett nem igen jutna játéklehetőséghez sem. Nagyon úgy érzem, hogy nyáron meglesz ez a búcsúmeccs. Nyáron nagyon el kellene passzolni fent felsorolt embereket, illetve igazolni egy csatárt és egy középső védőt, mert ezek sajnos "hiányposztok" jelenleg. A középhátvéd téma Puyol életkora és sérülékenysége miatt nagyon esedékes kell legyen a nyáron, míg a csatárkérdés Sánchez és Pedro borzalmas gólveszélytelenségét elnézve sürgető. Csatárnak én a jövő Barcelonájában Neymart nagyon el tudnám képzelni, a Neymar név piaci vonzereje miatt sokat talán nem veszítene a megvételévek a csapat még akkor sem, ha nem válik be, ha pedig beválik, akkor nincs vita. Villa 1,de legkésőbb 2 év múlva biztos távozó lehet, de újabb csatárigazolásra Deulofeu fejlődése miatt nem számítok. Középhátvéd szerepére pedig el tudnám képzelni N'Koulou-t (Marseille), vagy Subotic-ot, de akár a valenciai Rami-t is. A legjobb Hummels lenne, de őt álom kategóriának tartom.
Lehet velem egyetérteni, vagy nem, nekem ez a jelenlegi véleményem. :wink:
miihii
KHAL

2012.12.17. 18:47:50

Idén még egy feladat áll előttünk rekordok terén, remélem meg is döntjük ezt is.

Az egy évben szerzett összgólszám rekordját a reál tartja 119-cel, nekünk most 118 van.

A Valladolid talán nem állít minket megoldhatatlan feladat elé és ez is pipa. Bár elnézve Messi szériáját, majd Mr. Dupla megoldja 8)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.17. 17:25:05

Kép
:mrgreen:
miihii
KHAL

2012.12.14. 20:52:17

sjd írta:mihii, alapvetően nem tudom megcáfolni amit mondasz, ez már tényleg látásmód kérdése, amin vitatkozunk
Ugyanez fordítva is igaz, ezért tényleg csak két eltérő látásmódból származó beszélgetés ez, meggyőzni, megcáfolni nem tudjuk egymást, de sztem nem is kell. Nyilván mindkettőnknek van igaza is meg van, amiben esetleg kevésbé ;)
sjd írta: Azért sztem ezek megint olyan apróságok, amelyekkel kicsit túlzás fikázni őket (talán Villát leszámítva), Pedro most tart 8 gólpassznál, Sanchez meg a letámadásaival messze az egyik legjobb támadónk mezőnymunka terén. Lehet, hogy rosszul veszik át, de utána könyörtelenül rámásznak a védő nyakára, és nem is eredménytelenül, és azt még a legvérmesebb kritikusok is elismerik, hogy mezőnyben rendesen odateszik magukat.
A les pedig szvsz éppen azt jelenti, hogy próbálkozik, arról meg nem tehet, hogy egy tizedmásodperc és 10 centi híján nem jön össze. Inzaghit sem rúgták ki amiatt, mert lesekkel hátráltatta a játékot, mert az 5. alkalommal már sikerült kiugrani és gól lett belőle.
Igazság szerint nekem leginkább Villával kezd problémám lenni, a többiekre annyira nem húzom a szám. Volt bőven jobb formában Pedro, de neki tényleg észrevehetőbb talán a mezőnymunkája még ilyen állapotban is. AS pedig folyamatosan nem volt annyit épkézláb, h be lehetne lőni, uh vele türelmes vagyok. De Villa esete nálam annyiban lóg ki, h most már elég sok meccsen keresi magát és a helyét a pályán. Próbálkozik ugyan, de sajnos gyakran feleslegesen, mert egyszerűen rossz döntéseket hoz. Legyen az beindulás vagy be nem indulás, lövés vagy passz választása, plusz egyszerűen sokszor hosszú ideig egyszerűen megjátszhatatlan. Pipponak skillje ez a leshatáron létezés és ő ezzel vált híressé. Villa meg inkább a figyelmetlensége, koncentrációs problémák miatt mozog be rosszkor és/vagy rossz helyre. Szal sokszor "elbújik", amikor meg nem, akkor is ritka, h szabályosan megjátszható legyen. Tehát egyrészt igen, próbálkozik, de sajna gyakran abból sem jól jön/jövünk ki. És ezért mondtam, h a mezőnymunkája is "haszontalan" (szigorúan idézőjelben, mert azért nem azt mondom, h semmit sem csinál, csak sajna egyre inkább feltűnő, h sokszor hiábavaló, amivel próbálkozik).
sjd írta: Erre tényleg azt tudom mondani, hogy egyszer merevítsd ki a képet, amikor megkapják a labdát, és nézd meg hány védő van előtte, és a társak hova helyezkednek neki. 80%-ban a legközelebbi ember, aki mutatja magát Alba/Alves a vonal mellett, mögötte. Brutálisan le van építve a széljátékunk, és ez meg is látszik. Mondjuk egy Arsenalnál ilyenkor már mozog be valaki a középpályások és a védők közé, hogy lehessen vele valamit 3szögelni v hasonlók.
A múltkor is volt az a videó, amikor Iniesta 4-5 Szpartak játékost cumiztatott, majd utána szépen megfordult (mert hogy bent nem érkezett senki), és csinált egy "alibi" passzt visszafelé. 4 embert kicselezett, és nem jutott vele előre semmit, mert senki nem segített neki. Tello is sokra megy a cseleivel, 10ből 9szer az alapvonalon köt ki.
ebben is van bőven igazság, de én nem pont azokra a szitukra gondolok, amikor a veszett fejsze nyele lenne nekimenni a védelemnek, hanem inkább arra, amikor olyan szituban van, amiket a régi, "gyilkos" Villa megpróbált és meg is csinált. Most meg inkább visszaveszi vagy lövés helyett passzol, passz helyett lő. (Nyilván a passz-lövés dolog meg leginkább utólag derül ki, h rossz volt e, mert ha belövi, remek, ha nem, akkor hibázott, h nem adta le és viszont.)

A lényeg, h leginkább Villa miatt erősödnek az aggályaim, mert a sérüléséből visszatérve, csereként dobott a játékunkon, de aztán mióta teljesen 100%-osnak nyilvánítva, kezdőként bevethető, egyre szürkébb és görcsösebb a játéka. Persze meg megtalálhatja a fonalat, mert van olyan képességű srác és a rutinja is segíthet, de akkor arra nagyon gyorsan szükség lenne, mert amíg ebben a formában nyomja, erősödnek az ellenhangok és az neki sem hiányzik még pluszban. Pláne, ha vmilyen szinten jogosak.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.14. 19:41:21

mihii, alapvetően nem tudom megcáfolni amit mondasz, ez már tényleg látásmód kérdése, amin vitatkozunk

Viszont:
miihii írta:Mert a gólszerzés mellett/helyett a mezőnyjátékkal tudnak még kimagaslót letenni az asztalra, amihez, ahogy írod is "szem kell", azaz nem csak a gólokat számítani, hanem észrevenni amit hozzátesznek az összteljesítményhez. Viszont itt jön a képbe a sok les, ami megakasztja az akciót, a rossz helyezkedések, amik labdaeladáshoz, megjátszhatatlansághoz vezetnek, vagy a rossz átvételek, amik ugye megint csak hátrányára válnak a játéknak.
Azért sztem ezek megint olyan apróságok, amelyekkel kicsit túlzás fikázni őket (talán Villát leszámítva), Pedro most tart 8 gólpassznál, Sanchez meg a letámadásaival messze az egyik legjobb támadónk mezőnymunka terén. Lehet, hogy rosszul veszik át, de utána könyörtelenül rámásznak a védő nyakára, és nem is eredménytelenül, és azt még a legvérmesebb kritikusok is elismerik, hogy mezőnyben rendesen odateszik magukat.
A les pedig szvsz éppen azt jelenti, hogy próbálkozik, arról meg nem tehet, hogy egy tizedmásodperc és 10 centi híján nem jön össze. Inzaghit sem rúgták ki amiatt, mert lesekkel hátráltatta a játékot, mert az 5. alkalommal már sikerült kiugrani és gól lett belőle.
miihii írta:Mellékesen megemlítem még azt, amikor nincs les, megy a zsuga, át is tudja venni, de mégis inkább "alibiből" visszaveszi és kezdődik elölről a réskeresés.
Erre tényleg azt tudom mondani, hogy egyszer merevítsd ki a képet, amikor megkapják a labdát, és nézd meg hány védő van előtte, és a társak hova helyezkednek neki. 80%-ban a legközelebbi ember, aki mutatja magát Alba/Alves a vonal mellett, mögötte. Brutálisan le van építve a széljátékunk, és ez meg is látszik. Mondjuk egy Arsenalnál ilyenkor már mozog be valaki a középpályások és a védők közé, hogy lehessen vele valamit 3szögelni v hasonlók.
A múltkor is volt az a videó, amikor Iniesta 4-5 Szpartak játékost cumiztatott, majd utána szépen megfordult (mert hogy bent nem érkezett senki), és csinált egy "alibi" passzt visszafelé. 4 embert kicselezett, és nem jutott vele előre semmit, mert senki nem segített neki. Tello is sokra megy a cseleivel, 10ből 9szer az alapvonalon köt ki.
miihii
KHAL

2012.12.13. 18:31:48

sjd írta: Ugyanakkor tény, hogy statisztikailag nem a legreprezentatívabb minta a 9 lövés, de arra tökéletesen alkalmas, hogy megcáfolja azt, hogy minden helyzetet elront.
Jó ezt ugye nem én mondtam, csak a statra reagáltam. Nem ront el minden helyzetet, csak leginkább ami nekem szemet szúró, h ritkán kerül oda. Bővebben alább ;)
sjd írta: Éppen ezt próbálom magyarázni, hogy nem csak helyzetbe kell kerülni, hanem helyzetbe is kell, hogy hozzanak.
Ez igaz. Viszont ha folyamatosan lesen talál a labda, vagy épp rossz helyre mozogsz be, esetleg képtelen vagy átvenni a zsugát, akkor az már semmi mástól nem függ, csak tőle. És emiatt már gyengének számít a játéka és fénykorában sokkal többet tudna adni a csapatnak. Legyen az gól vagy még aktívabb részvétel a támadásokban.
sjd írta: Na ja, csak mindenki mégis elvárja, hogy meglegyen az a 20. És szemellenzősen már csak ezt látja mindenki. ("Kit érdekel, hogy Sanchez adott gólpasszt/ jó mezőnyben / jól vitte el az embert a gól előtt, az a fontos, hogy gól lőjön"). Nem csoda ennek függvényében, ha őket is frusztrálja a dolog.
A kötelezőket persze tényleg illene megoldani, csak mondjuk itt kéne kezdenünk velük foglalkozni, és nem élből fikázni minden meccsen, ahol nem rúgtak gólt. (És a nem a "nem tud focizni, adjuk el télen"-t szajkózni)
Mondjuk könnyedén meg is lehetne akár, gondolva arra, h hány egyforma ziccert rontott el pl Pedro ugyanúgy (amit a válogatottban könyörtelenül bevarr)...

Van ugye az aranyköpés, h a csatár feladata a gól és h a csatárt a góljai minősítenek. Ez valahol így van és annál azért többször kerülhetnek helyzetbe, h jónak nyilvánítsuk a helyzetkihasználásukat. Rossz döntéseket hoznak ziccerben, így még esetleg azzal sem tudnak kozmetikázni, h "de legalább lőtt egy/két gólt". Mert a gólszerzés mellett/helyett a mezőnyjátékkal tudnak még kimagaslót letenni az asztalra, amihez, ahogy írod is "szem kell", azaz nem csak a gólokat számítani, hanem észrevenni amit hozzátesznek az összteljesítményhez. Viszont itt jön a képbe a sok les, ami megakasztja az akciót, a rossz helyezkedések, amik labdaeladáshoz, megjátszhatatlansághoz vezetnek, vagy a rossz átvételek, amik ugye megint csak hátrányára válnak a játéknak. Mellékesen megemlítem még azt, amikor nincs les, megy a zsuga, át is tudja venni, de mégis inkább "alibiből" visszaveszi és kezdődik elölről a réskeresés. ÉS pl Villánál már egyre szemet szúróbb, h mennyire nem akar összejönni semmi, begörcsöl vagy elkedvetlenedik vagy nem tudom, de ahogy folyik a meccs, egyre kevesebb a jó megoldása. És tényleg nem csak gólra vonatkozik...

Gergolino írta:
miihii írta: Írva vagyon, h 369 perc alatt érte ezt el. Tehát kicsit több, mint 50 percenként lő egyet. Ez viszont sztem nagyon gyér egy csatártól.
Azzal együtt, hogy a hozzászólás nagyrészével egyetértek, az 50 percenkénti rúgott gól sztem nagyon jó stat, annak idején Eto'o-nak nem volt ilyen statisztikája.
Hát, az igazat megvallva csak a lövések mentek átlagban ~50 percenként (370/7), maga a gól ~74 perc (370/5) ;)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.12.13. 00:47:24

sjd-vel egyet értek, nem lehet 200 gólokat lőni, sokkal fontosabbnak tartom hogy Pedroék elvégzik azt a mezőnymunkát, amit Messi nem csinál meg, ellentétben Messi meg párosával rugdossa a gólokat.
A széljáték amúgy is kritikus, s a mezőnymunkájuk jó a szélsőinknek, egyáltalán nem érzem hogy hú de nagy baj lenne, az igaz ha helyzet van be kéne lőni, s ebben Pedro esett rengeteget, ő igazi gyilkos volt ezidáig, de mostanában ő is elront mindent sajna.
Kép
Kép
Kép
Barca_10
Entrenador del Barça

2012.12.13. 00:03:08

Ami a vicc, h van egy 40 milliós Villánk, egy 35 milliós Alexisünk, és egy Pedronk aki anno Henryt szorította ki(lényegtelen milyen volt már az az Henry..), erre egy tulajdonképpen "nevenincs" saját neveléstől várjuk a csodát Messi mellett.. :roll:
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
kristop
Entrenador del Barça

2012.12.12. 23:52:10

igazából nagyrészt pedro miatt lett az első gól, villa passzolta be középre azt a labdát és alexis adta a második gólpasszt és messi lőtte a két gólt. ha így nézzük nem is működik olyan rosszul a támadószekciónk, mindenki kivette a részét a győzelemből :D

viccet félretéve maradnék annál a felállásnál az atletico ellen, hogy iniesta van a balszélen, csak most cesc helyén thiago. jobb szélen pedig alexis/pedro. a mostanában felépültek vagy második sor játékosai közül csak ő játszott szinte minden meccsen jól.

engem amúgy nem zavar, hogy a nem pedro, alexis, villa, hanem messi, cesc, adriano vagy iniesta neve mögött van a gól, addig amíg jól játszunk és előbbiek jól hozzák helyzetbe a társakat, vagy egyenes gólpasszt adnak. pedro pl gólpasszokban nagyon is jól áll, oké, ez nyilván a jó idénykezdete miatt is van, de neki nincs miért szégyenkeznie. alexis meg nem is rosszul tért vissza a betis ellen, most meg gólpasszt adott. a végén, ha nyerünk mindent mást se fog érdekelni hogy ki szerzi a gólokat.
Gergolino
Jugador del Barça

2012.12.12. 23:33:47

miihii írta: Írva vagyon, h 369 perc alatt érte ezt el. Tehát kicsit több, mint 50 percenként lő egyet. Ez viszont sztem nagyon gyér egy csatártól.
Azzal együtt, hogy a hozzászólás nagyrészével egyetértek, az 50 percenkénti rúgott gól sztem nagyon jó stat, annak idején Eto'o-nak nem volt ilyen statisztikája.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.12. 23:27:25

miihii írta: Mondjuk ennél csalókább adat nem sok van sztem.
Kimondva brutálisnak hangzik a 71,43%, de...
7 egész lövés az alapja, ami önmagában is kicsit vicces, pláne ha Messi 30%-ával van hasonlítva, aki lehet, h csak minden 3.-at lövi be, de mennyiből... Nyilván több helyzetből több is fog kimaradni.
Ez aztán már tényleg a félig teli - félig üres minősített esete, mert erre meg aztán lehetne azt mondani, hogy több helyzetből meg könnyű több gólt rúgni (márpedig a többség számára ezzel van a probléma). Ki tudja, 45 helyzetből lehet, hogy Villa meg Pedro is tartana már 23-nál.
Ugyanakkor tény, hogy statisztikailag nem a legreprezentatívabb minta a 9 lövés, de arra tökéletesen alkalmas, hogy megcáfolja azt, hogy minden helyzetet elront.
miihii írta:Írva vagyon, h 369 perc alatt érte ezt el. Tehát kicsit több, mint 50 percenként lő egyet. Ez viszont sztem nagyon gyér egy csatártól.
miihii írta:Valószínűleg ezért sincs annyira szétoltva Leo, mert ha kihagy egy ziccert, helyette rúg két másikat azon a meccsen. De ha Villa kihagyja, egy óra múlva lesz a következő.
Na hát pont ezek azok, amelyeket úgy mondanak egyesek, mintha egyes-egyedül az ő dolguk lenne, hogy 10 percenként végigszlalomozzanak a térfélen, és egy jó sistergőset eleresszenek a 16-osról.
Éppen ezt próbálom magyarázni, hogy nem csak helyzetbe kell kerülni, hanem helyzetbe is kell, hogy hozzanak.
miihii írta:Szal ez nehéz dió így. Mert tényleg nehéz lenne összehangolni, h Messi lőjön 100-at, meg a többiek is 20 körül. De azért a kötelezőket illeni még így is megoldani. Figyelni az utolsó védőre és koncentrálni az átvételeknél, helyezkedéseknél. Így már kevésbé lenne bántó, ha eltünedezik és h volt már sokkal jobb passzban is.
Na ja, csak mindenki mégis elvárja, hogy meglegyen az a 20. És szemellenzősen már csak ezt látja mindenki. ("Kit érdekel, hogy Sanchez adott gólpasszt/ jó mezőnyben / jól vitte el az embert a gól előtt, az a fontos, hogy gól lőjön"). Nem csoda ennek függvényében, ha őket is frusztrálja a dolog.
A kötelezőket persze tényleg illene megoldani, csak mondjuk itt kéne kezdenünk velük foglalkozni, és nem élből fikázni minden meccsen, ahol nem rúgtak gólt. (És a nem a "nem tud focizni, adjuk el télen"-t szajkózni)
miihii
KHAL

2012.12.12. 23:01:49

sjd írta: Ismét leírom, nov. 14-ei állás szerint Villának 73%-os volt a helyzetkihasználása, miközben Messinek pl. 31% (ami egyébként tök átlagos). Utóbbit mégsem fikázta senki, hogy nem rúgja be a helyzeteit. ITT meg is nézheti mindenki.
Mondjuk ennél csalókább adat nem sok van sztem.
Kimondva brutálisnak hangzik a 71,43%, de...
7 egész lövés az alapja, ami önmagában is kicsit vicces, pláne ha Messi 30%-ával van hasonlítva, aki lehet, h csak minden 3.-at lövi be, de mennyiből... Nyilván több helyzetből több is fog kimaradni.
Írva vagyon, h 369 perc alatt érte ezt el. Tehát kicsit több, mint 50 percenként lő egyet. Ez viszont sztem nagyon gyér egy csatártól.
Valószínűleg ezért sincs annyira szétoltva Leo, mert ha kihagy egy ziccert, helyette rúg két másikat azon a meccsen. De ha Villa kihagyja, egy óra múlva lesz a következő. Másrészt az a kevéske helyzete is még csak meg van nehezítve az olyan alap hibákkal, mint a rengeteg les és a technikai hibák.

Szal ez nehéz dió így. Mert tényleg nehéz lenne összehangolni, h Messi lőjön 100-at, meg a többiek is 20 körül. De azért a kötelezőket illeni még így is megoldani. Figyelni az utolsó védőre és koncentrálni az átvételeknél, helyezkedéseknél. Így már kevésbé lenne bántó, ha eltünedezik és h volt már sokkal jobb passzban is.

Ez most így nagyon Villára van kihegyezve, de csak az idézett stat okán. ettől persze ugyanígy hasonló dolgokkal lehet korholni Pedrot is, akinek szintén volt egy jobb periódusa, amikor ugye a válogatottban szórta a gólokat, nálunk meg mezőnyben végzett remek munkát, még ha a gólok kerülték is. De nála is erősen visszaesett a mezőnyben hasznosítható játéka sajnos.

Ezeken azért jó lenne változtatni, mert féllábú óriás a támadószekciónk. Az a fél meg Messi balosa 8) Viszont nem csak a gólok miatt mondom, amik hiányoznak, de ezt leszámítva is karcsú, amit letesznek a pályára... És tényleg szemet szúró, amikor már ilyen labdaátvétel is gond, sorozatosan...
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.12. 22:55:45

Capon írta: Ha jobban belegondolok biztos eszembe jutna olyan (magyar) játékos aki rettentően jól titkolja és a mai napig kereslet van rá :D
"Air" Sanyi? :D :D
Capon írta:Egyébként szerintem nem mondunk egymásnak ellent.
Nem feltétlenül, mert én sem akarom bebizonyítani, hogy a fehér fekete, tehát nem tagadom, hogy rosszul játszanak, csak szerintem bőven 60-70%-ban rajtuk kívül álló dolgok vagy irreális elvárások miatt savazzák ezeket a játékosokat. Szóval én sem mondom, hogy semmi közük nincs hozzá, de nem csak az ő hibájuk, és nem is akkora hiba, mint egyesek gondolják.
Viszont nevezetten erre a részre reagáltam, amelyben igyekeztem ellentmondani, lehet, hogy nem sikerült :D :
Capon írta:Túl hosszan tolja meg a labdát, védőkbe vezeti, 6 méterről nem talál kapút vagy rendre a kapus hasán akarják átpasszírozni a labdát valami mindig van. Ezekhez meg a labdakezelési dolgokhoz Messinek nem sok köze lehet.
Capon
Llegenda del Barça

2012.12.12. 22:51:00

sjd írta: Capon: a tényekkel nem tudok vitatkozni, de azért nehezen tudom elképzelni, hogy csak én gondolom úgy, hogy világklasszis futballisták egyik percről a másikra nem felejtenek el focizni. A technikai része az a focinak, ami vagy megvan 16 éves korodra, vagy soha nem lesz meg. De soha nem is fogod elfelejteni. Puskás, Maradona, Pelé stb. 60-70 évesen is tudtak/tudnak bőven csodás dolgokat művelni a labdával, úgyhogy egy 25-30 éves játékos esetében ne ez legyen már a legnagyobb probléma, mert valószínűleg hihetetlenül ideiglenes és véletlenszerű dolog. Vagy nagyon jól titkolták profi pályafutásuk nagy részében, hogy falábúak.
Ha jobban belegondolok biztos eszembe jutna olyan (magyar) játékos aki rettentően jól titkolja és a mai napig kereslet van rá :D

Egyébként szerintem nem mondunk egymásnak ellent.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.12. 22:33:48

shutterisland írta:mondjuk azért ha helyzetekbe is kerülnek, és azért megteszik ezt, rendre kihagyják őket.
így aztán végképp nehéz.
Bocs, de ezt így nagyon kényelmes mondani
Láttad már Sanchezt, Pedro-t helyzetbe kerülni idén? Vagy van még szeptemberből valami elrontott lövésük, amit megjegyeztél? Értem én, hogy kényelmes rápillantani a statisztikákra, azt mondani, hogy "ez kevés gól, tehát rosszul játszik", de ez nem így működik.
Ismét leírom, nov. 14-ei állás szerint Villának 73%-os volt a helyzetkihasználása, miközben Messinek pl. 31% (ami egyébként tök átlagos). Utóbbit mégsem fikázta senki, hogy nem rúgja be a helyzeteit. ITT meg is nézheti mindenki.
Szóval szerintem kicsit túl kéne látni azon a matekon, hogy "ziccert rontott és még nem lőtt mellé 3-at, tehát rosszul játszik." Mint ahogy annak mantrázásán is, hogy "az a dolguk, hogy gól lőjenek." Szemmel láthatólag nem az a dolguk, mert akkor a csapat, a taktika úgy működne, hogy erre tudatosan adjon nekik lehetőséget.

Capon: a tényekkel nem tudok vitatkozni, de azért nehezen tudom elképzelni, hogy csak én gondolom úgy, hogy világklasszis futballisták egyik percről a másikra nem felejtenek el focizni. A technikai része az a focinak, ami vagy megvan 16 éves korodra, vagy soha nem lesz meg. De soha nem is fogod elfelejteni. Puskás, Maradona, Pelé stb. 60-70 évesen is tudtak/tudnak bőven csodás dolgokat művelni a labdával, úgyhogy egy 25-30 éves játékos esetében ne ez legyen már a legnagyobb probléma, mert valószínűleg hihetetlenül ideiglenes és véletlenszerű dolog. Vagy nagyon jól titkolták profi pályafutásuk nagy részében, hogy falábúak.
Capon
Llegenda del Barça

2012.12.12. 22:28:42

A rendszer hibája is és a csatároké is.
Az tény hogy első sorban Messi van keresve labdákkal, de ugyan úgy helyzetbe is tudja hozni magát amit utána meg is old.
A többiek kevesebb labdát kapnak amit rendre el is bénáznak, lesre futnak, visszafordulnak vele stb, és magukat sem tudják rendesen helyzetbe hozni. Mert a végén mindig ott van valami hiba. Túl hosszan tolja meg a labdát, védőkbe vezeti, 6 méterről nem talál kapút vagy rendre a kapus hasán akarják átpasszírozni a labdát valami mindig van. Ezekhez meg a labdakezelési dolgokhoz Messinek nem sok köze lehet.
Szóval szerintem amennyire a rendszer hibája is a dolog ugyan annyira tehetnek róla Pedroék is.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.12. 22:19:35

mondjuk azért ha helyzetekbe is kerülnek, és azért megteszik ezt, rendre kihagyják őket.
így aztán végképp nehéz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.12. 22:12:48

shutterisland írta:nem lenne hátrány, ha messin kívül lenne egy normális formában lévő csatárunk.
Én egyre inkább kezdek azon elgondolkodni, hogy ez nem a csatárok, hanem a rendszer hibája. Mert nem arról van szó, hogy nem rúgnak gólt a támadóink, hanem egyszerűen NEM KERÜLNEK HELYZETBE. Az elvileg igen rossz formában lévő Villának idáig 70%-os gól/lövés aránya volt (Falcao: 30%). Azért elég sokat elmond, hogy egy ilyen hatékonyságú emberről is azt tudjuk gondolni, hogy nem játszik jól.
08/09 óta nem volt két csatárunk 20 gól fölött, viszont Messi elkezdett brutális mennyiségben termelni. És szerintetek ez csak véletlenül alakult így, akkorra érett be? Persze, hogy nem, mindenki őt keresi, neki csinálják meg a helyzetet, és ha 15 perc alatt kétszer végigszólózza a pályát, után már mehet is a lazulás, amiből persze aztán már senki más nem fog gólt lőni. Rajta kívül nincs épkézláb támadónk, de mégis 3 fölött van a lőtt góljaink átlaga. Akkor most baj van?
Megkapja Villa/Sanchez/Pedro a szélen a labdát, mindenki visszamozog, nincs, aki elvigye előlük az embereket, nem tudják előre játszani a labdát, és persze így nagyon nehéz ziccerbe kerülni, hacsak mágikus módon nem cseleznek ki 5-6 embert.
Szóval el lehet gondolkodni azon, hogy akkor most 80 gólt akarunk Messitől, vagy egy 08/09 jellegű játékrendszert, ahol megint meglesz a 30-20-20 eloszlás. A kettő nem fog menni egyszerre, bár szép is lenne 160-170 gólokat lőni egy évadban.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.12. 22:07:57

jah, lassan oda jutok én is, hogy csapassuk tellot, ha nincs jobb, és jelen esetben mind a három többi támadónk gyenge.
bár én még mindig úgy vagyok vele, hogy alexistől lehet várni majd a legtöbbet.
bár ez is rég rossz elnézve a helyzetet.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.12.12. 22:05:54

A mostani formákat elnézve én simán megpróbálnám az Atletico ellen a Tello - Messi - Alves támadóhármast, csak mert amit Villa, Pedro meg Sanchez idén produkálnak az több mint borzasztó. Cuenca mikor fog visszajönni? Csak mert ő ezerszer hasznosabb volt a pályán mint az említett három kolléga.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
#David Villa#
Capitá del Barça

2012.12.12. 21:59:10

Gyenge játék, de előny megvan. Valóban jó lenne, ha tudna még valaki más is gólt lőni, mert Messi sem fogja mindig párban adni a gombócokat.
Villa, Pedro hulla gyenge. Labdakezelési hibák, ziccerek kihagyása. Tello pedig úgy látszik eltanulta a lestaktikát.
Capon
Llegenda del Barça

2012.12.12. 21:56:20

shutterisland írta:nem lenne hátrány, ha messin kívül lenne egy normális formában lévő csatárunk.
Pedrot, Villat, Alexist már most el lehetne küldeni karácsonyi szünetre. Nem nagyon éreznénk a hiányukat. Utána ha az letelt meg együtt mehetnének is pszichológushoz is csoportterápiára. Ők 3-an már kitesznek egy 20 fős csoportot is annyi bajuk van :)
Jó lenne ha tavaszra legalább egyikük kilábalna már ebből.
Lezárt