Ebben egészen biztos vagyok, hogy nem így van, pont erről szólt az egész tüntetősdi-átalakítósdi, hogy ezen a 16 (?) szakon államilag meghúzott ponthatár lesz, és OV majd szépen ad pénzt mindenkire, aki megugorja ezt a lécet. (Ha pedig senki nem ugorja meg, akkor így jártak a rohadék közgazdászok.) És mint látod, pl. a Corvinuson nem is ment feljebb, annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy nem 200 ember lépte csak át ezt a határt. (Már csak abból kiindulva, hogy a fél évfolyamom újrajelentkezett.)
Na ez az amit nem tudok elképzelni, és ezért érdekelne, hogy ez hogyan néz ki a gyakorlatban.
Biztos hogy van valamiféle keretszám a 16 szakon is. Ahogy látod pl. Pénzügy Számvitelen 458, ker.mark és türizmus-vendéglátáson is változott a pontszám a közontilag meghatározotthoz képest. Ez azt jelenti, hogy nyilván 460-465öt nem érte el annyi ember, amennyinek biztosítottak helyet, vagy a jelentkezők % arányát. Kommunikácón is bőven csökkent. (Eduline-on írták hogy 30% kapott átlagosan ezeken a szakokon támogatott helyet).
A központi ponthatár szerintem annyi volt, hogy ott, akkor, amikor aláírták a HÖOK(?)-el a szeződést, akkor hirtelen nem tudtak pontos számokat, így mondtak egy relatív magasabb ponthatárt és kész, úgy voltak vele, hogy majd alakul.
Nyilván ha 50ezer 460pontos ember jelentkezett volna oda, akkor nem kap mindegyik oda támogatott helyet.
És ahogy Vargaakos mondja, senki sem szívott itt nagyot, csak az aki tavaly jelentkezett Gazdasági és Jogi képzésre(meg még ahol nem volt hely, de csak erre a kettőre emlékszem), mert a 2évvel ezelőtti és az idei ponthatárok is azért teljesíthetőbbek jóval.