Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én 8osztályos gimnáziumba jártam, szóval gondolhatod, mennyire bele voltam rázódva (értsd: a tököm tele volt).Gareth Tello írta: Szerintem az egész gimnáziumban a legjobb év a tizedik, már bele vagy rázódva, de még nem kell tanulni, mert a jegyek - egy-két kivétellel - nem számítanak bele a felvételi pontszámba.(Nem mintha 11.-ben meg 12.-ben olyan sokat tanultam volna, de 10.-ben aztán pláne nem.)
Szerintem az egész gimnáziumban a legjobb év a tizedik, már bele vagy rázódva, de még nem kell tanulni, mert a jegyek - egy-két kivétellel - nem számítanak bele a felvételi pontszámba.sjd írta:Hihetetlenül utáltam ezt az évet, gyakorlatilag az utolsó, hogy minden olyan baromságot tanulnod kell, amit már nem akarsz (és mivel jó esetben már van elképzelésed, mit akarsz csinálni, ezért azokat NAGYON nem akarod tanulni). Úgyhogy számomra nincs az a pénz, amiért cserélnék vele
én is most mentem 10.-be, de nekem nincs 8 órám egyszer sem, pedig nálunk is megvan az 5 tesi, de hétfőn reggel első 2 óra egybe tesi, és elvileg majd úszni fogunk járniS.Agüero írta:Nevetségesnek tartom, hogy egy tizedikes gyereknek egy héten kétszer is 8 órája van. Majd ettől sokkal okosabbak leszünk, hogyne. És akkor elvárják, hogy miután 3 óra után hazaérek, még tanuljak több óra hosszát, persze. Egyébként is lehetetlen 8 órát végig odakoncentrálva figyelni, bele is őrülnék.
Másnak is ilyen [auto_cenzúra] lett az órarend?
Hétfőn 7, kedden 8, szerdán 8, csütörtökön 6, pénteken 7 órám van...
A második felére folyamatosan igyekszem alternatív megoldásokat találni, szóval ezt még ne jelentsük ki ilyen biztosan.recrea írta: Leszel Te még 29 éves, keményen dolgozó ember.
Leszel Te még 29 éves, keményen dolgozó ember.sjd írta:Nekünk 4 éve meglehetősen hasonlóan nézett ki a dolog, szóval olyan sok újdonság sztem nincs.recrea írta:Komoly összeget fizetnék érte, ha cserélhetnék Veled!![]()
![]()
Amúgy milyen órák lettek azóta, mióta én nem járok iskolába, mert nekem 7 órám volt a legtöbb és volt, h csak 5 órám volt egy nap?! Azt de szerettem, főleg, ha tesi vagy ofő volt az utolsó.
4 magyar, 4 matek, 2 töri, 2 fizika, 2 földrajz, 2 biosz, 2 kémia, két db nyelv (az nálunk heti 7 óra volt), rajz, két tesi (vagy az Matyiéknak már szerintem 5 lesz inkább, ha jól tudom), ofő, ének, és még a franc tudja mi.
Hihetetlenül utáltam ezt az évet, gyakorlatilag az utolsó, hogy minden olyan baromságot tanulnod kell, amit már nem akarsz (és mivel jó esetben már van elképzelésed, mit akarsz csinálni, ezért azokat NAGYON nem akarod tanulni). Úgyhogy számomra nincs az a pénz, amiért cserélnék vele
Amúgy tényleg, érettségizz le valamelyik nyelvből, aztán mehet a láblógatás 11-12.-ben.
Nekünk 4 éve meglehetősen hasonlóan nézett ki a dolog, szóval olyan sok újdonság sztem nincs.recrea írta:Komoly összeget fizetnék érte, ha cserélhetnék Veled!S.Agüero írta:Nevetségesnek tartom, hogy egy tizedikes gyereknek egy héten kétszer is 8 órája van. Majd ettől sokkal okosabbak leszünk, hogyne. És akkor elvárják, hogy miután 3 óra után hazaérek, még tanuljak több óra hosszát, persze. Egyébként is lehetetlen 8 órát végig odakoncentrálva figyelni, bele is őrülnék.
Hétfőn 7, kedden 8, szerdán 8, csütörtökön 6, pénteken 7 órám van...![]()
![]()
Amúgy milyen órák lettek azóta, mióta én nem járok iskolába, mert nekem 7 órám volt a legtöbb és volt, h csak 5 órám volt egy nap?! Azt de szerettem, főleg, ha tesi vagy ofő volt az utolsó.
Gondolom van minden nap tesid, azért van ennyi órád, az meg nem baj, ha mozogtok minden nap.S.Agüero írta:Nevetségesnek tartom, hogy egy tizedikes gyereknek egy héten kétszer is 8 órája van. Majd ettől sokkal okosabbak leszünk, hogyne. És akkor elvárják, hogy miután 3 óra után hazaérek, még tanuljak több óra hosszát, persze. Egyébként is lehetetlen 8 órát végig odakoncentrálva figyelni, bele is őrülnék.
Nekem is 2x van 8 órám, de mivel egy csomó olyan órám van, hogy 1 tanárral, ezért egybe tartjuk, úgyhogy hamarabb végzek. Szerda-csütörtök 7 óra, péntek 5. Amúgy CAD-CAM informatikán vagyok, szinte csak infóm vanS.Agüero írta: Másnak is ilyen [auto_cenzúra] lett az órarend?
Komoly összeget fizetnék érte, ha cserélhetnék Veled!S.Agüero írta:Nevetségesnek tartom, hogy egy tizedikes gyereknek egy héten kétszer is 8 órája van. Majd ettől sokkal okosabbak leszünk, hogyne. És akkor elvárják, hogy miután 3 óra után hazaérek, még tanuljak több óra hosszát, persze. Egyébként is lehetetlen 8 órát végig odakoncentrálva figyelni, bele is őrülnék.
Jöhet az albérlet... Koleszba nem vettek föl, ráadásul tegnap éjszaka tudtam meg, mert nyaralni voltam. Úgyhogy még egy gyönyörű szép albérletet is lehet keresni ebben a másfél hétben. Szép lesz...Gareth Tello írta: Egyik sem, maradok otthon, egyelőre legalábbis.Te?
Ha. Ha. Ha.Game90 írta:![]()
Egyik sem, maradok otthon, egyelőre legalábbis.Barcaman1993 írta:Nem kis igazság van ebben a képben. GT, koleszos, vagy albis leszel?
Nem kis igazság van ebben a képben. GT, koleszos, vagy albis leszel?Game90 írta:![]()
Nézz fel, aztán megtudod.Gareth Tello írta:
El vagy veszve? Hogyhogy?
Egyelőre sehogy.Barcaman1993 írta:Te, GT! Hogy megy eddig az ügyintézés az egyetemre? Mert én eddig el vagyok veszve a sok információhalmazban.
Biztos hogy van valamiféle keretszám a 16 szakon is. Ahogy látod pl. Pénzügy Számvitelen 458, ker.mark és türizmus-vendéglátáson is változott a pontszám a közontilag meghatározotthoz képest. Ez azt jelenti, hogy nyilván 460-465öt nem érte el annyi ember, amennyinek biztosítottak helyet, vagy a jelentkezők % arányát. Kommunikácón is bőven csökkent. (Eduline-on írták hogy 30% kapott átlagosan ezeken a szakokon támogatott helyet).Ebben egészen biztos vagyok, hogy nem így van, pont erről szólt az egész tüntetősdi-átalakítósdi, hogy ezen a 16 (?) szakon államilag meghúzott ponthatár lesz, és OV majd szépen ad pénzt mindenkire, aki megugorja ezt a lécet. (Ha pedig senki nem ugorja meg, akkor így jártak a rohadék közgazdászok.) És mint látod, pl. a Corvinuson nem is ment feljebb, annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy nem 200 ember lépte csak át ezt a határt. (Már csak abból kiindulva, hogy a fél évfolyamom újrajelentkezett.)
Na ez az amit nem tudok elképzelni, és ezért érdekelne, hogy ez hogyan néz ki a gyakorlatban.
Ebben egészen biztos vagyok, hogy nem így van, pont erről szólt az egész tüntetősdi-átalakítósdi, hogy ezen a 16 (?) szakon államilag meghúzott ponthatár lesz, és OV majd szépen ad pénzt mindenkire, aki megugorja ezt a lécet. (Ha pedig senki nem ugorja meg, akkor így jártak a rohadék közgazdászok.) És mint látod, pl. a Corvinuson nem is ment feljebb, annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy nem 200 ember lépte csak át ezt a határt. (Már csak abból kiindulva, hogy a fél évfolyamom újrajelentkezett.)vargaakos írta:Igazából ez a ponthatár dolog érdekesebb kicsit. A ponthatárt nem az egyetem/állam szabja meg, hanem a jelentkező tanulók. Az előbbiek csak a keretszámot szabályozzák. Tehát megvan, hogy bizonyos szakra 50 embert vesznek fel államira, és oda 50 olyan jelentkezik akinek 500 pontja van, akkor 500 pont lesz a ponthatár, ha 50 olyan akinek 240 akkor 240 lesz.
Pont azt mondom, hogy tavalyhoz képest magasabb, amikor már szintén sokan nem akarták aláírni a hallgatói szerződést. Szerintem itt egyértelműen arról van szó, hogy több embert vettek fel államira, és emiatt kvázi kevesebb hely lett a költségtérítéseseknek, és nehezebb lett bejutni.vargaakos írta:Másik dolog az. hogy magasabb a ponthatár költségtérítéses képzésen. Az inkább azért lehet, mert sokan nem kívánják aláírni a hallgatói szerződést. Pl. azonnal külföldre készülnek, és nem akarnak később fizetni, inkább így kerülik ki a röghöz kötést.
Ezt mondjuk még mindig nem tudom elképzelni, hogy hogy lesz, pl. jelen esetben ha 500 embernek megvolt a 460, akkor annyian lesznek a szakon 200 helyett?bowlinggolyo írta:Pont hogy nem szívták meg a mostani felvételizők. Akkor szívták volna meg, ha úgy lett volna a rendszer, hogy 460 pont alatt nem veszünk fel senkit közgazdasági képzésre, de ettől magasabb határ lehet. Így nevetségesnek nevezem ezt a ponthatárt, mert amikor én jelentkeztem, akkor kellett az én szakomra a 480-ból 451 valamint tavaly is az 500-ból 480 körül amit a Corvinushoz reálisabbnak érzek, ha a legjobb közgazdasági képzésről beszélünk.sjd írta:Amúgy a legszebb az, hogy az én szakomon most 460 volt az állami (egyébként nálunk a fél szak újrafelvételizett, úgyhogy jól megszívták az idei végzősök)