Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.06. 19:55:07

Gareth Tello írta: Szerintem az egész gimnáziumban a legjobb év a tizedik, már bele vagy rázódva, de még nem kell tanulni, mert a jegyek - egy-két kivétellel - nem számítanak bele a felvételi pontszámba. :mrgreen: (Nem mintha 11.-ben meg 12.-ben olyan sokat tanultam volna, de 10.-ben aztán pláne nem.)
Én 8osztályos gimnáziumba jártam, szóval gondolhatod, mennyire bele voltam rázódva (értsd: a tököm tele volt).
Meg azért hogy nem kell tanulni... Nem mondom, hogy széttanultam volna az agyam középsuliban, de a házifeladatok, hogy mindig van valami, amit észben kell tartani és meg kell csinálni, ezek borzalmasan fárasztóak voltak és állandóan görcsben voltam, mert mindenből mindig teljesíteni kellett. Most egy vizsgaidőszakban többet tanulok, mint 9-12.ig összesen tettem, de ez sokkal jobb így, hogy egyébként meg szorgalmi időszakban egyszerre max 1-2 zh van jó előre bejelentve, és úgy lépek ki az egyetem kapuján, hogy nem is kell rá gondolnom, amíg másnap be nem megyek.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.06. 17:24:08

sjd írta:Hihetetlenül utáltam ezt az évet, gyakorlatilag az utolsó, hogy minden olyan baromságot tanulnod kell, amit már nem akarsz (és mivel jó esetben már van elképzelésed, mit akarsz csinálni, ezért azokat NAGYON nem akarod tanulni). Úgyhogy számomra nincs az a pénz, amiért cserélnék vele :D
Szerintem az egész gimnáziumban a legjobb év a tizedik, már bele vagy rázódva, de még nem kell tanulni, mert a jegyek - egy-két kivétellel - nem számítanak bele a felvételi pontszámba. :mrgreen: (Nem mintha 11.-ben meg 12.-ben olyan sokat tanultam volna, de 10.-ben aztán pláne nem.)
Messithebest
Director del Fútbol

2013.09.06. 16:34:17

S.Agüero írta:Nevetségesnek tartom, hogy egy tizedikes gyereknek egy héten kétszer is 8 órája van. Majd ettől sokkal okosabbak leszünk, hogyne. És akkor elvárják, hogy miután 3 óra után hazaérek, még tanuljak több óra hosszát, persze. Egyébként is lehetetlen 8 órát végig odakoncentrálva figyelni, bele is őrülnék. :D

Másnak is ilyen [auto_cenzúra] lett az órarend?
Hétfőn 7, kedden 8, szerdán 8, csütörtökön 6, pénteken 7 órám van... :roll:
én is most mentem 10.-be, de nekem nincs 8 órám egyszer sem, pedig nálunk is megvan az 5 tesi, de hétfőn reggel első 2 óra egybe tesi, és elvileg majd úszni fogunk járni :roll:
egyébként, hétfőn 7, kedden 7, szerdán 7, csütörtökön 6(reggel nem kell menni 1. órára) és pénteken is 6.(itt 7. órám nincsen)
de tavaly meg úgy volt az 5 tesim hogy délutáni szakkörre kellett kötelezően járni, minden 2. héten hétfőn 9 órám volt...
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.06. 16:24:18

recrea írta: Leszel Te még 29 éves, keményen dolgozó ember. :D
A második felére folyamatosan igyekszem alternatív megoldásokat találni, szóval ezt még ne jelentsük ki ilyen biztosan. :D
Egyébként tudom, hogy naivan hangzik, de én dolgozó emberként olyasmit szeretnék csinálni, amit szeretek, szóval én őszintén remélem, hogy ezt az "olyan baromságot kell csinálni napi 8 órában, amit nagyon nem akarok" érzést a hátralévő életemben nem kell megtapasztalnom, vagy csak bizonyos részfeladatokban.
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.06. 15:53:16

sjd írta:
recrea írta:Komoly összeget fizetnék érte, ha cserélhetnék Veled! :roll: :lol:

Amúgy milyen órák lettek azóta, mióta én nem járok iskolába, mert nekem 7 órám volt a legtöbb és volt, h csak 5 órám volt egy nap?! Azt de szerettem, főleg, ha tesi vagy ofő volt az utolsó. :lol:
Nekünk 4 éve meglehetősen hasonlóan nézett ki a dolog, szóval olyan sok újdonság sztem nincs.
4 magyar, 4 matek, 2 töri, 2 fizika, 2 földrajz, 2 biosz, 2 kémia, két db nyelv (az nálunk heti 7 óra volt), rajz, két tesi (vagy az Matyiéknak már szerintem 5 lesz inkább, ha jól tudom), ofő, ének, és még a franc tudja mi.

Hihetetlenül utáltam ezt az évet, gyakorlatilag az utolsó, hogy minden olyan baromságot tanulnod kell, amit már nem akarsz (és mivel jó esetben már van elképzelésed, mit akarsz csinálni, ezért azokat NAGYON nem akarod tanulni). Úgyhogy számomra nincs az a pénz, amiért cserélnék vele :D

Amúgy tényleg, érettségizz le valamelyik nyelvből, aztán mehet a láblógatás 11-12.-ben.
Leszel Te még 29 éves, keményen dolgozó ember. :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.06. 15:34:49

recrea írta:
S.Agüero írta:Nevetségesnek tartom, hogy egy tizedikes gyereknek egy héten kétszer is 8 órája van. Majd ettől sokkal okosabbak leszünk, hogyne. És akkor elvárják, hogy miután 3 óra után hazaérek, még tanuljak több óra hosszát, persze. Egyébként is lehetetlen 8 órát végig odakoncentrálva figyelni, bele is őrülnék. :D

Komoly összeget fizetnék érte, ha cserélhetnék Veled! :roll: :lol:

Amúgy milyen órák lettek azóta, mióta én nem járok iskolába, mert nekem 7 órám volt a legtöbb és volt, h csak 5 órám volt egy nap?! Azt de szerettem, főleg, ha tesi vagy ofő volt az utolsó. :lol:
Nekünk 4 éve meglehetősen hasonlóan nézett ki a dolog, szóval olyan sok újdonság sztem nincs.
4 magyar, 4 matek, 2 töri, 2 fizika, 2 földrajz, 2 biosz, 2 kémia, két db nyelv (az nálunk heti 7 óra volt), rajz, két tesi (vagy az Matyiéknak már szerintem 5 lesz inkább, ha jól tudom), ofő, ének, és még a franc tudja mi.

Hihetetlenül utáltam ezt az évet, gyakorlatilag az utolsó, hogy minden olyan baromságot tanulnod kell, amit már nem akarsz (és mivel jó esetben már van elképzelésed, mit akarsz csinálni, ezért azokat NAGYON nem akarod tanulni). Úgyhogy számomra nincs az a pénz, amiért cserélnék vele :D

Amúgy tényleg, érettségizz le valamelyik nyelvből, aztán mehet a láblógatás 11-12.-ben.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.06. 15:29:36

Gondolom van minden nap tesid, azért van ennyi órád, az meg nem baj, ha mozogtok minden nap.

Egyébként nekünk is volt ennyi óránk tizedikben, ha azt a heti +2-3 tesit levonom, szóval nyugi.
Másrészről meg most komolyan mit kell csinálnod? :) Bemész, elvagy a haverokkal, végigülöd az órát, és kész, nem nagy dolog, hidd el.

Ha meg zavar a sok óra, osztályozózz le, mi tart vissza? Én 9. után leosztályozóztam angolból, majd németből és társadalomismeretből, mert előrehozott érettségit csináltam. Heti -5 óra minimum. :wink:
MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.06. 15:24:56

Hát mi jól beszívtuk, mert pont akkor mentünk kilencedikbe, mikor ez a mindennapos tesi bejött, így +3 órám van egy héten... :roll:
Ja, meg minden nap van matekom is, sajnos. :D

Plusz az ilyen rajz, ének, társadalomismeret órák feleslegesek, csak arra jók, hogy egy órával többet tartsanak bent, maximum egy kis kikapcsolódásra jó, azt annyi...
soadroli
Llegenda del Barça

2013.09.06. 15:19:54

S.Agüero írta: Másnak is ilyen [auto_cenzúra] lett az órarend?
Nekem is 2x van 8 órám, de mivel egy csomó olyan órám van, hogy 1 tanárral, ezért egybe tartjuk, úgyhogy hamarabb végzek. Szerda-csütörtök 7 óra, péntek 5. Amúgy CAD-CAM informatikán vagyok, szinte csak infóm van :D
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.06. 15:10:30

Komoly összeget fizetnék érte, ha cserélhetnék Veled! :roll: :lol:

MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.06. 14:59:07

Nevetségesnek tartom, hogy egy tizedikes gyereknek egy héten kétszer is 8 órája van. Majd ettől sokkal okosabbak leszünk, hogyne. És akkor elvárják, hogy miután 3 óra után hazaérek, még tanuljak több óra hosszát, persze. Egyébként is lehetetlen 8 órát végig odakoncentrálva figyelni, bele is őrülnék. :D

Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.06. 14:19:32

Barcaman, kialakult már az órarended? :)

Nekem kedden ütközik két kötelező tárgy. :lol:
jelwaz
Entrenador del Barça

2013.08.27. 10:17:45

Sziasztok! Van valaki, aki a MOME-ra jár? Szeretnék megtudakolni valami(ke)t, megköszönném, ha tudna valami felvilágosítást adni :)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.08.21. 16:07:26

Gareth Tello írta: Egyik sem, maradok otthon, egyelőre legalábbis. :D Te?
Jöhet az albérlet... Koleszba nem vettek föl, ráadásul tegnap éjszaka tudtam meg, mert nyaralni voltam. Úgyhogy még egy gyönyörű szép albérletet is lehet keresni ebben a másfél hétben. Szép lesz...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.21. 16:00:06

Game90 írta::mrgreen:
Ha. Ha. Ha.

:mrgreen:
Barcaman1993 írta:Nem kis igazság van ebben a képben. GT, koleszos, vagy albis leszel?
Egyik sem, maradok otthon, egyelőre legalábbis. :D Te?
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.08.21. 15:53:37

Game90 írta::mrgreen:
Nem kis igazság van ebben a képben. GT, koleszos, vagy albis leszel?
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
PCsabi
aka Game90

2013.08.20. 16:45:16

:mrgreen:

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.08.05. 20:40:14

Gareth Tello írta:
El vagy veszve? Hogyhogy? :D
Nézz fel, aztán megtudod. :wink: Kollégiumba is kéne már jelentkezni... Össze-vissza olvasok itt mindent, de csak fogom a fejem. Egyelőre kicsit bonyolult nekem ez az egész. Ráadásul ebbe a hülye gólyatáborba se tudok elmenni, ahol elvileg mindenféle tájékoztatást is adnak a "Kedves Hallgatóknak". :x
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.05. 20:30:34

Barcaman1993 írta:Te, GT! Hogy megy eddig az ügyintézés az egyetemre? Mert én eddig el vagyok veszve a sok információhalmazban.
Egyelőre sehogy. :mrgreen:
Kaptam már egy emailt az ELTE-től, benne mindenféle hasznos infóval, terveim szerint holnap fogom egyben átnézni az egészet.

El vagy veszve? Hogyhogy? :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.08.05. 20:24:53

Te, GT! Hogy megy eddig az ügyintézés az egyetemre? Mert én eddig el vagyok veszve a sok információhalmazban.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.07.29. 13:29:39

Ebben egészen biztos vagyok, hogy nem így van, pont erről szólt az egész tüntetősdi-átalakítósdi, hogy ezen a 16 (?) szakon államilag meghúzott ponthatár lesz, és OV majd szépen ad pénzt mindenkire, aki megugorja ezt a lécet. (Ha pedig senki nem ugorja meg, akkor így jártak a rohadék közgazdászok.) És mint látod, pl. a Corvinuson nem is ment feljebb, annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy nem 200 ember lépte csak át ezt a határt. (Már csak abból kiindulva, hogy a fél évfolyamom újrajelentkezett.)
Na ez az amit nem tudok elképzelni, és ezért érdekelne, hogy ez hogyan néz ki a gyakorlatban.
Biztos hogy van valamiféle keretszám a 16 szakon is. Ahogy látod pl. Pénzügy Számvitelen 458, ker.mark és türizmus-vendéglátáson is változott a pontszám a közontilag meghatározotthoz képest. Ez azt jelenti, hogy nyilván 460-465öt nem érte el annyi ember, amennyinek biztosítottak helyet, vagy a jelentkezők % arányát. Kommunikácón is bőven csökkent. (Eduline-on írták hogy 30% kapott átlagosan ezeken a szakokon támogatott helyet).

A központi ponthatár szerintem annyi volt, hogy ott, akkor, amikor aláírták a HÖOK(?)-el a szeződést, akkor hirtelen nem tudtak pontos számokat, így mondtak egy relatív magasabb ponthatárt és kész, úgy voltak vele, hogy majd alakul.
Nyilván ha 50ezer 460pontos ember jelentkezett volna oda, akkor nem kap mindegyik oda támogatott helyet.

És ahogy Vargaakos mondja, senki sem szívott itt nagyot, csak az aki tavaly jelentkezett Gazdasági és Jogi képzésre(meg még ahol nem volt hely, de csak erre a kettőre emlékszem), mert a 2évvel ezelőtti és az idei ponthatárok is azért teljesíthetőbbek jóval.
vargaakos
Capitá del Barça

2013.07.29. 12:37:10

Egy kicsit akkor félreértettem az előző beszélgetéseket, én általánosságban beszéltem a dologról. Ezek a szakok természtesen lehetnek kivételek,én nem folytam bele nagyon a tüntetések kérdéseibe, illetve a gazdasági szakok sem az én érdeklődési köröm, így ezekről kevesebbet tudok.

A második kérdésben pedig valószínűleg mindkettőnknek igaza van, maximum az arányon lehetne vitatkozni, hogy mi volt a fő ok, és mi a kevésbé szerepet játszó a dologban, de ezt mi úgyse tudjuk kideríteni.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.29. 10:24:43

vargaakos írta:Igazából ez a ponthatár dolog érdekesebb kicsit. A ponthatárt nem az egyetem/állam szabja meg, hanem a jelentkező tanulók. Az előbbiek csak a keretszámot szabályozzák. Tehát megvan, hogy bizonyos szakra 50 embert vesznek fel államira, és oda 50 olyan jelentkezik akinek 500 pontja van, akkor 500 pont lesz a ponthatár, ha 50 olyan akinek 240 akkor 240 lesz.
Ebben egészen biztos vagyok, hogy nem így van, pont erről szólt az egész tüntetősdi-átalakítósdi, hogy ezen a 16 (?) szakon államilag meghúzott ponthatár lesz, és OV majd szépen ad pénzt mindenkire, aki megugorja ezt a lécet. (Ha pedig senki nem ugorja meg, akkor így jártak a rohadék közgazdászok.) És mint látod, pl. a Corvinuson nem is ment feljebb, annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy nem 200 ember lépte csak át ezt a határt. (Már csak abból kiindulva, hogy a fél évfolyamom újrajelentkezett.)
Na ez az amit nem tudok elképzelni, és ezért érdekelne, hogy ez hogyan néz ki a gyakorlatban.
vargaakos írta:Másik dolog az. hogy magasabb a ponthatár költségtérítéses képzésen. Az inkább azért lehet, mert sokan nem kívánják aláírni a hallgatói szerződést. Pl. azonnal külföldre készülnek, és nem akarnak később fizetni, inkább így kerülik ki a röghöz kötést.
Pont azt mondom, hogy tavalyhoz képest magasabb, amikor már szintén sokan nem akarták aláírni a hallgatói szerződést. Szerintem itt egyértelműen arról van szó, hogy több embert vettek fel államira, és emiatt kvázi kevesebb hely lett a költségtérítéseseknek, és nehezebb lett bejutni.
vargaakos
Capitá del Barça

2013.07.29. 09:20:44

Igazából ez a ponthatár dolog érdekesebb kicsit. A ponthatárt nem az egyetem/állam szabja meg, hanem a jelentkező tanulók. Az előbbiek csak a keretszámot szabályozzák. Tehát megvan, hogy bizonyos szakra 50 embert vesznek fel államira, és oda 50 olyan jelentkezik akinek 500 pontja van, akkor 500 pont lesz a ponthatár, ha 50 olyan akinek 240 akkor 240 lesz. (240 lesz akkor is, ha nem jelentkeznek annyian bármennyi ponttal, mint a helyek száma)
sjd: tehát ha 500 embernek megvan a 460 és 200 a limit, akkor a 200. ember pontja lesz a ponthatár

Másik dolog az. hogy magasabb a ponthatár költségtérítéses képzésen. Az inkább azért lehet, mert sokan nem kívánják aláírni a hallgatói szerződést. Pl. azonnal külföldre készülnek, és nem akarnak később fizetni, inkább így kerülik ki a röghöz kötést.

Én tavaly felvételinztem, szerencsére sikeresen, de sok ismerősöm volt, akik a magas határok miatt pótfelvételire majd önköltséges képzésre kerültek csak be. Ők a mostani ponthatároknál minden megjelölt helyre felvételt nyertek volna. (és 2 éve is) A tavalyi év irreális volt az előzőekhez képest, de a mostani pedig a tavalyihoz képest az. :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.27. 00:07:42

bowlinggolyo írta:
sjd írta:Amúgy a legszebb az, hogy az én szakomon most 460 volt az állami (egyébként nálunk a fél szak újrafelvételizett, úgyhogy jól megszívták az idei végzősök)
Pont hogy nem szívták meg a mostani felvételizők. Akkor szívták volna meg, ha úgy lett volna a rendszer, hogy 460 pont alatt nem veszünk fel senkit közgazdasági képzésre, de ettől magasabb határ lehet. Így nevetségesnek nevezem ezt a ponthatárt, mert amikor én jelentkeztem, akkor kellett az én szakomra a 480-ból 451 valamint tavaly is az 500-ból 480 körül amit a Corvinushoz reálisabbnak érzek, ha a legjobb közgazdasági képzésről beszélünk.
Ezt mondjuk még mindig nem tudom elképzelni, hogy hogy lesz, pl. jelen esetben ha 500 embernek megvolt a 460, akkor annyian lesznek a szakon 200 helyett?
Miközben nekünk is már 60 fős szemináriumaink vannak és lesznek is...

Gondolom azért valamilyen korlátja van ennek is, ha más nem, az intézmény kapacitása, szóval szerintem valamilyen szinten biztosan rosszul jártak a nagyobb versennyel (ha máshol nem, ott, hogy a költségtérítéses ponthatár egy laza 20 pontot ment fel)

De amúgy nekünk is nagyon gáz volt tavaly ez a 41valahány, olyan arcok vannak köztünk, hogy csodálkozom, hogy ezek egyáltalán egyetemre bejutottak, nemhogy a Corvinusra.
Lezárt