Na akkor...
Sporting Lisszabon, első 2008/09-es szezon.
A karrierem kezdeténél kaptam 8 milliót, plussz még volt 1-2 kisebb eladásom, amiből elhoztam 210 ezerért Thiagot a Barcából, 230 ezerért Canalest a Racingóból, 240 ezerért Rochinát szintén a Barcából, 2,8 millióért jött Razvan Rat a Donetskből és 6 millióért jött Alexis Sánchez az Udineseből.
A 6 felkészülési meccsemet megnyertem, valamint játszanom kellett a BL-selejtezőben ahol a Slavia Prahaval kerültem össze. Idegenben győztem 2-0-ra, otthon pedig 3-0-ra. Jaa...azt nem mondtam, hogy 4-3-3-as taktikát alkalmazok, irányítóval és célember nélkül.
Így viszonylag könnyen kerültem be a csoportkörbe, ahol egy jó erős csoportba sorsoltak be: Barcelona, Hamburg, Szpartak Moszkva és én a Sportinggal.
A
bajnokságot szépen kezdtem egy hazai 6-1-el, majd folytattam a menetelésemet és most jelenleg 6 forduló után 100%-osan 18 ponttal, 18-1-es gólkülönbséggel vezetem a bajnokságot a 4 ponttal lemaradó Porto és a 6 ponttal lemaradó Braga előtt. A Benfica csak 12.
A
BL-ben is már túlvagyok 2 csoportmeccsen: a Barcával játszottam egy 1-1-es döntetlent hazai környezet előtt, valamint 1-0-ra vertem a Hamburgot idegenben, így egyelőre a Barcával vezetjük 4-4 ponttal a csoportot, most következik majd a Szpartak elleni meccsem idegenben. Amikor megkaptam a csoportbeosztást, simán az volt a célom, hogy az Európa Liga legyen meg, de elég jól kezdtem így a továbbjutás sem elérhetetlen.
A
Liga-kupában is elkészült a sorsolás. Nem is tudtam, hogy itt is csoportokra osztják a csapatokat, pedig mégis. A 3 ellenfelem a Porto, a Braga és a Maritímo lesz.
A legjobb formában lévő játékosom Alexis Sánchez a 7 meccsen lőtt 5 góljával és 5 gólpasszával. Liédson is egyébként 7 meccsnél és 7 gólnál tart ,viszont csak 2 gólpassznál, Matías Fernandez pedig 4 gólnál és 4 gólpassznál. A bajnokságban mindhárman 4 góllal vezetik a góllövőlistát eddig.
Na majd féltávnál írok, hogy mizu! Célom egyébként a 4 kupából 3-at behúzni.
Addig is pápá!