Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Erxy
Entrenador del Barça

2014.12.16. 20:19:57

hagyjuk már Tatát, nem való neki ez a közeg, ezzel a nyomással nem bír mit kezdeni ő, nem ez az ő szintje. bírtam, bíztam benne valamelyest, de rá kellett jönnöm nekem is, hogy nem volt elég jó ő ide.
"It was a very strange season. There were times during the season that trainings weren’t intense. For example, when we all thought we were out of the league, the intensity of trainings dropped and then some time later again improved.” You have to work a lot on positional play [to get it right], every week, so that you don’t forget. With Guardiola we did that, but with the others we didn’t”.
Ezeket Cuenca mondta el tavaly év végén.
Februárban már le akart mondani Tata, tudta ő is, hogy nem való ez igazából neki.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.16. 20:13:37

Franco Francisco2 írta:A legszomorubb (ne legyen igazam) szerintem önkritikája sincs (ellentétben pl. Tata-val), na de szezon végén meglátjuk....
érdekes gondolat, és milyen igaz :D furcsa h még nem írta senki :D bár Iván azért kicsit megkapargatta a felszínt a mai írásával...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Franco Francisco2
Barça C

2014.12.16. 19:27:59

Chino

Félre ne értsd, nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, de ez az érvelésed egy ember miatt bukik szerintem ez pedig: Gerardo Martino
Ezt írod:
Luis Enrique "nem kapott meg mindenkit, hogy egy új csapatot építsen." miért Tata megkapot?
Azt hiszem 1 embert kapot Neymart (bár tudtommal őt pont nem is kérte).
Nyílván azt mondod majd, hogy ez nem igazol semmit, max. hogy Tata jobb edző, de szerintem pont a MCity ellen lesz majd nagy égés Enrique-nek ha kiesik (ne így legyen), hiszen ezt Tata lehozta, szóval nagyszerű összehasonlítási alap(!) lesz...
Nem tartom szerencsésnek Bielsa vagy Klopp-ot összehasonlítani vele, mert Enrique velük szembe (csakugy mint Tata-val szemben) hatalmas előnnyel indul: Barca család tagja volt!!!...

Amugy meg nem 40-45 millás (közép)jobbhátvédet kellet volna kérnie (Marquinhost , Cuadrado), valszeg van a piacon olyan jobbhátvéd aki 20-25 körül mozog és megfelelő is (és nem 32 éves)...
Amugy osztom azta véléleményt, hogy nem ide való, valaki egyszer írta aki Pedrot játszatja az nem Barca edzőnek való, nagy igazság...
A legszomorubb (ne legyen igazam) szerintem önkritikája sincs (ellentétben pl. Tata-val), na de szezon végén meglátjuk....
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.16. 19:01:50

palesz77 írta:Chino és BarcaGeri jól összefoglalták igazából a gondolataim javát, a legnagyobb negatívum felett viszont elsiklottatok - számomra a legnagyobb legalábbis -, hogy annak ellenére, hogy folyamatosan kísérletezget, és többször is jól eltalálta már a csapatot, sosem marad egy jó szisztémánál, hanem akkor is variál tovább.. Persze jó ez a kiismerhetetlenség, de ez már a ló túloldala szerintem, meg kéne találnia Luchonak az aranyközéputat, mert az se normális, hogy nincs egy kiforrott játékunk, amit lehetne aztán tökéletesíteni.
Ebben teljesen igazad van, mint mondtam én sem értek egyet sok mindennel vele kapcsolatban, köztük ezzel. Ezt tényleg kicsit túlzásba viszi (bár nem akkora negatívumnak érzem, mint te), viszont ez egy olyan szegmens, amihez nem kellenek fél évek, hogy javíthasson.
Ennek ellenére örülök, hogy nem azt a sémát követi, mint elődei, mert ez a játékosanyag sajnos már nem megfelelő arra. Az a Xavi-Busquets-Alves-Ini kvartett ami ehhez kellett már "nincs" meg és bevallom attól féltem, hogy bárki is üljön le a kispadra ugyanazt akarja továbbvinni, ezért is aggódtam Suarez miatt. Nagyban fogadtam volna bárkivel, hogy az lesz vele, mint Ibrával vagy Villaval, de Lucho legalább túlnyomó többségében ott játszatja ahol a legeredményesebb. (bár ezzel még adós :x )
Azért azt is meg kell érteni, hogy az ő keze alá, nem egy 28 éves Ini, 32 éves Xavi vagy egy klasszis formát hozó Messi egy Puyollal került. (kb. a fénykortól után számolva)
Az előző szezonból Masch, Messi, Neymar enyhén gyenge formából jött vissza, sokáig Suarez se volt és Mathieu, Bravo ide vagy oda nem kapott meg mindenkit, hogy egy új csapatot építsen.
Ennek ellenére azért a kezdőbe is be kellett építenie 4 játékost.
Amúgy attól is meddig zengett a fórum, hogy az ilyen meccseken, mint a hétvégi nem próbálkozunk átlövéssel, mert azzal biztos nyernénk. Ez egyértelmű edzői utasítás, csak a tili-tolit gyakorolják. Ahhoz képest lőttek szép számmal csak a kaput nem sikerül eltalálni olyan játékosoknak, mint Rakitic, Suarez, Xavi,Ini, akik kiváló lövők.

Szóval igen, néha tényleg átesik a ló másik oldalára, de remélem hamarosan jobban letisztul ez.
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.16. 18:37:27

Chino írta:Ha egy Klopp lenne itt ilyen eredménnyel biztos vagyok benne, hogy nem ez menne, hanem, hogy jó úton halad, végre mer változtatni, alakul ez, még csak fél éve van itt stb.
ez csak és kizárólag abban az esetben lenne így, ha lenne legalább 3-4 új játékosa kezdőben és nem 4-3-3-as, labdabirtoklós tilitolis rendszert játszanánk.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.16. 18:29:42

Chino és BarcaGeri jól összefoglalták igazából a gondolataim javát, a legnagyobb negatívum felett viszont elsiklottatok - számomra a legnagyobb legalábbis -, hogy annak ellenére, hogy folyamatosan kísérletezget, és többször is jól eltalálta már a csapatot, sosem marad egy jó szisztémánál, hanem akkor is variál tovább.. Persze jó ez a kiismerhetetlenség, de ez már a ló túloldala szerintem, meg kéne találnia Luchonak az aranyközéputat, mert az se normális, hogy nincs egy kiforrott játékunk, amit lehetne aztán tökéletesíteni.
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.16. 17:24:10

Ha egy Klopp lenne itt ilyen eredménnyel biztos vagyok benne, hogy nem ez menne, hanem, hogy jó úton halad, végre mer változtatni, alakul ez, még csak fél éve van itt stb. Azt pedig külön neki tulajdonítanák, hogy Neymar nagyban feljavult és Messi is összehasonlíthatatlanul jobb, mint az előző szezonban, hogy Mascheranoról ne is beszéljünk. Csak hát LE nem nagy név, így erről senki nem beszél.

Idáig az volt a baj, hogy ugyanazt a sémát játsszuk, semmi nem változik. Nem akarom bántani Tata-t mert én örültem volna ha marad és adnak neki időt, de lássuk be tavaly ugyanaz ment, mint Pep, Tito, Roura alatt. Ha az egyéni villanásokról beszélünk, akkor pedig ott még inkább előjött.
Xavi szerepeltetésére is van azért indok. Ini jó ideje sérült, még most sem bír egész meccseket, talán Rafinhat lehetett volna többet a helyén játszatni.
Lehet, hogy nem olyan látványos a kp-s támadásszervezés, de LE inkább a stabilitásra helyezte a hangsúlyt, ami meg is látszik a kapott gólok számában. Azt pedig ne mondja senkii, hogy 15 meccs alatt 7 kapott gól szerencse. Hány gólt kaptunk az utóbbi szezonokban Alves helyéről. Mindenki arról beszélt, hogy ezt valahogy csapatszinten meg kellene oldani. Most ez amennyire lehet megtörtént.
Már többször leírtam, mert ezt nagyon fontosnak tartom, hogy a pontvesztésekben leginkább a támadósor a ludas. Ha nem lennének meg meccsről-meccsre a lehetőségeink én is azt mondanám, hogy valami hatalmas baj van, de amíg kb. 3 ziccer (és még finom voltam) kell egy gólhoz, jönni fognak a pontvesztések. Azt elismerem, hogy a Getafe ellen tényleg nem volt sok helyzetünk, de 1-2 gól ilyen támadóktól elvárható. Ebben pedig LE mit tud segíteni? Mutassa meg egy Suareznek, hogyan kell 5 méterről berúgni sima ziccert vagy eltalálni a kaput.

Inkább a játékosok formaingadozása, ami gond.

Amellett csak néhány adalék.
-Kellett a kapusposzt megoldása, mert Pinto életveszély volt. megtörtént.
-Mindenki itt sírt. hogy Messi miért nem megy ki szélre, megtörtént.
-A csapatvédekezésünk sz@r volt. feljavult? Igen. Lehet tiki-takázni Pep alatt, de az egyik legfontosabb és legerősebb szegmens pontosan ez volt. Letámadás, labdaszerzés. Mérföldekkel jobb, mint az utóbbi kb. 3 szezonban.
-Alves maradása nem LE sara. Marquinhost (akit kh-nak is akart) és Cuadradot is kérte, nem kapta. Dehát ezt is varrjuk az ő nyakába.
-Messi lötyögős, sétálós játéka mindenkit kikészített. Ebben is gyökeres változás állt be, de még lehetne folytatni.

Sokat tennék rá, hogy ha Bielsa vagy Klopp ennek a felét elérte volna kiskirály lenne. Miért? mert neve van.
Nem akarom Luchot felmenteni minden alól, de mindenki csak a negatív dolgokat látja. Visszaolvasgattam a Sevilla, Espanol, Apoel, PSG meccsek után mi volt az általános vélemény a csapatról. mintha más fórumon lettem volna, pedig nem voltak ezek régen.
Mégegyszer kiemelem, nem azt mondom, hogy mindent jól csinál vagy így tovább, sok dologban én is hibásnak tartom, de kicsit túlzás már ami itt, folyik. És nem csak vele, hanem az egész csapattal kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk a kp-n egy tavalyi-tavalyelőtti Iniesta pl. mit jelentett.
Nekem lehet esni, hogy márpedig alkalmatlan és le kell váltani. Ide Kloppot, Bielsat, Mourinhot meg a fél világot, de ezt a temetőhangulatot nem igazán értem. Én is megfogalmazok kritikát a csapat felé, a Getafe után is kapta az ívet a csapat, de az éremnek két oldala van.

(ha megverjük a Realt vagy magabiztosan túllépünk a Cityn akkor megint pálfordulás lesz. Ez már idén is megvolt)
Forca Barca!!!!
BarcaGeri777
Barça B

2014.12.16. 12:37:26

Feast4 írta:Sok mindenben igazad va, de...
Szerintem pont ez támasztja alá az esélyt (de lehet, hogy rosszul látom): akkoriban a bajnokság béli ellenfeleink nemzetközi szinten nem tartottak ott, mint most, nem voltak ennyire erősek, akkoriban még az angol futball hegemóniájáról beszélt mindenki, melyet ép a Barca tündöklése, és erre a tündöklésre adott válaszként a többi spanyol csapat erősödése szakított meg. A spanyol bajnokság jelenleg sokkal erősebb és nehezebb, mint akkor volt, sőt szerintem ma a legerősebb bajnokság, amit az LFP leginkább a Barcának és az őt megszorongatni akaró csapatoknak köszönhet! (mondjuk ehhez képest elég arcátlanul bánik a csapattal, de ez is érthető: egy függetlenedni vágyó Katalónia zászlóshajója akkor sem lehet Spanyol honban kedvenc, sőt a "királyi csapatokkal" egyenlően mért csapat sem lehet, még akkor sem, ha azt adta a spanyol labdarúgásnak, amit! Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Real és a Barca támadójátéka és annak stílusa akkora és olyan különbséget mutat, hogy az egyik állandóan büntetőt kap, a másik pedig soha... Egyébként ilyen szövetségi - hálátlan - magatartással és politikai attitűdökkel is kedvét lehet szegni a játékosoknak, nemcsak a rossz egyesületi vezetéssel) Na mindegy eltértem a tárgytól... Tehát: szerintem ma nehezebb jó eredményeket elérni egy-egy meccsen a spanyol bajnokságban, mint akkoriban volt! A nagy ellenlábasokkal szemben is csak pont egy Real ellen 2-0-ra hozott hazai, de szenvedős győzelemmel, ill. valamivel több rúgott, de több kapott góllal álltunk jobban (másképp), mint most! Az a Real megközelítőleg sem volt még csak egy kategóriában sem a mostanival! Ezért ha a Rael elleni eredményeinket mindkét - vizsgált - szezonban figyelmen kívül hagyjuk, akkor eredmény szempontjából még közelebb áll egymáshoz az akkori és a mostani Barcelona, hangsúlyozom úgy, hogy közben a spanyol bajnokság lett a világ legerősebb bajnoksága, és ez adja nemzetközi szinten legeredményesebb csapatokat, ami korábban nem éppen így volt!
gg86 írta:Az akkoriban mutatott játék, a meccseken való fölény, ötletesség és gyorsaság viszont jóval több bizakodásra adhatott okot abban az időben, mint mostanság.
Ezzel teljes mértékben egyetértek, de mivel nem ugyanazon a szinten és taktikával játszanak ellenünk a mostani - bajnoki - ellenfeleink, mint az akkoriak, ezért - továbbra is - úgy gondolom, hogy nem romlott jelentős mértékben a teljesítményünk, sőt a tudás sem kopott sokat, csak még nem találtuk meg az új tudást a kívánt fölény eléréséhez! Azért ne felejtsük el, hogy az a Barca épült valamire: Pep "csak" továbbvitte, tökéletesítette a Rijkaard által elindított,már a holland idejében is a világ által csodált focit. Úgy gondolom, hogy LE munkája és feladata most inkább hasonlít Rijkaard-éra, mint Pep-ére... Ez szerintem nehezebb dolog...
Feast4
Director del Fútbol

2014.12.16. 11:46:43

BarcaGeri777 írta:...

Sok mindenben igazad va, de sokatmondó, az a tény is, hogy annak idején milyen statisztikája vagy játéka volt itthon vagy nemzetközi szinten a nagy ellenlábasainknak és most milyen van. És az a baj, hogy nem látom hogy tlálná vagy keresné vagy tudná az ellenszert rájuk,

Az meg, hogy Klopp hibája az hogy a Dortmundal mi van az tény, hogy nem tudhhatta, hogy az olasz gólkirály nem fog bevállni, de még most se biztos, hogy nem fog. Arról sem tehet, hogy mindig sérült legalább egy kulcsember. Az hogy vehetett volna csatárt, kit? Ki van elérhető áron olyan aki tuti bevállik egyböl úgy mint Lewa? És nem vagyok benne biztos, hogy ha végigmegy a szezon nem érnek ők még BL helyre. Télen is igazolhat még.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.16. 11:40:56

Nervo írta:
visca el barca írta:vicces h van aki pont most veszi elő kloppot. :lol:
Te is tudod Visca, hogy amióta Götzéék-Lewáék elmentek azóta ez már nem az a csapat mint amilyen előtte volt. :roll: :) Ezektől függetlenül sztem azt még te is elismered, hogy szakmailag a "nagy koponyák" közé tartozik jürgen klopp. :mrgreen:
ha olyan nagy koponya lenne, megoldotta volna ezt a problémát is. vehetett volna jó csatárt, nem, neki immobile kellett. ott van aubameyang meg mkhitaryan tavaly egymást szárnyalták túl, idén azon versengenek, hogy melyik a nagyobb lúzer. ez mind klopp hibája.
Kép
gg86
Jugador d'estrella

2014.12.16. 11:33:15

BarcaGeri777 írta:Sziasztok!

Egy kis statisztika és szemelgetés Pep első szezonjából, BL és Bajnokságban való szereplésről ugyanebben az időszakban, a bajnoki 15. forduló után és a BL csoportkörök végén! Néhány link:
Én is nézegettem ezeket a statisztikai mutatókat Pep első évével összehasonlítva és valóban az eredményeken kevés különbség mutatkozik. Az akkoriban mutatott játék, a meccseken való fölény, ötletesség és gyorsaság viszont jóval több bizakodásra adhatott okot abban az időben, mint mostanság. Persze ezt nem lehet kizárólag LE nyakába varrni, annó egy kivételes generáció jött össze, egy kiváló hátteret biztosító vezetőséggel, minden adott volt egy sikeres időszakhoz.
BarcaGeri777 írta: Úgy tűnik, hogy a Barca képes úgy keresni már harmadik éve az új útját, az új mindent nyerő receptet - még ha egyelőre látható eredmény nélkül is -, hogy közben nem kerül abba a helyzetbe, mint Európa más korábbi top (legendás) csapatai!
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni.
BarcaGeri777
Barça B

2014.12.16. 10:54:05

Sziasztok!

Egy kis statisztika és szemelgetés Pep első szezonjából, BL és Bajnokságban való szereplésről ugyanebben az időszakban, a bajnoki 15. forduló után és a BL csoportkörök végén! Néhány link:
http://www.nemzetisport.hu/adatbank/lab ... 08_2009/38" target="_blank
http://www.nemzetisport.hu/adatbank/labdarugas/la_liga" target="_blank
http://hu.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80 ... oks%C3%A1g_(els%C5%91_oszt%C3%A1ly" target="_blank)
http://www.fogadoportal.hu/foci/spanyol ... redmenyek/" target="_blank
http://hu.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80 ... #C_csoport" target="_blank

Csak egy-két érdekes észrevétel:
Bajnokság:
2008-09-es szezon 15. forduló után: 38 pont, 12 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 46 rúgott, 9 kapott gól; Getafe ellen Camp Nou-ban 1-1-es döntetlen (egyébként a Getafe volt az a csapat, amelyik ellen többször is szenvedett, ill. pontokat hullajtott a legszebb éveit élő Barca; a később kevesebbet nyerő Barca pedig szinte mindig simán verte őket)(A Real 2014. december 16.-án 39 pontot gyűjtött, 55 gólt rúgott és 13-at kapott!)
2014-15-ös szezon 15. forduló után: 35 pont, 11 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 36 rúgott és 7 kapott gól; Getafe ellen idegenben 0-0!
BL:
2008-09-es szezon a csoportmeccsek után: 13 pont, 4 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 18 rúgott és 8 kapott gól; emlékeztek: a csoportellenfelek akkoriban még kisebb játékerőt képviseltek és még esélytelenebbek voltak, mint manapság, kivéve talán a Sporting-ot!
2014-14-ös szezon ugyanekkor: 15 pont, 5 győzelem, 1 vereség, 15 rúgott, 5 kapott gól; ellenfelek: ma összességében valamivel erősebbnek számítanak, mint a 2008-09-es-ek!

Véleményt most nem szeretnék alkotni a fenti statokról, csak annyit tennék hozzá a fenti információkhoz, hogy a 2008-09-es eredménnyel sem vezetnénk most a bajnokságot, és még a gólkülönbségünk is rosszabb lenne, mint a Real-é; ill. hogy a BL-ben sem túl acélosan jutottunk tovább akkor (sem), sőt gyengébben volt minősíthető az akkori eredményünk, mint az idei, a csoportkörök végén!
Én sem látom kialakultnak a taktikát, sőt nem is vagyok elégedett, de úgy gondolom, hogy kár lenne még temetni a csapatot és az edzőt, legalábbis a nyújtott teljesítménye alapján... A Real most sokkal jobb, mint akkoriban volt, sőt talán jobb, mint valaha: ez lehet, hogy azt jelenti, hogy az esélyeink a bajnokságra (és talán a BL-re is) csekélyek, de nem azt, hogy a csapat rosszabbul teljesítene más csapatok ellen, mint a sikerévekben! Egy viszont biztos, hogy ma 2 másik csapat létezik a bolygón, amelyek kiemelkednek a többi közül, még ha nem is oly egyértelműen, mint mi tettük azt évekig! Szerintem egyelőre csak ezt látjuk, és a kérdés az, hogy több év csodálatos tündöklést követő 2 év jó minőségű, de kevésbé fényes futball után egyből képesek leszünk e a 2 kiemelkedő szintjére felnőni!? Jó lenne, de (kövezzetek meg) szerintem nem tragédia, ha ez azonnal nem sikerül... ez az élet rendje. Mindenesetre a csapat teljesítménye nem ad okot szégyenkezésre (reméljük, hogy nem is fog), tekintsünk csak körül, és lássuk, hogy a nem is oly távoli múltban még világverő, de legalábbis sikeres top csapatok, hogy hullottak alá, és kerültek szinte a középcsapatok szintjére (MU, Milan, Liverpool, Inter, Dortmund,... stb.) Nem voltak a mi szintünkön ez igaz, de úgy érzem, hogy mi sem leszünk az ő szintjükön (szerencsére) mostanában. Úgy tűnik, hogy a Barca képes úgy keresni már harmadik éve az új útját, az új mindent nyerő receptet - még ha egyelőre látható eredmény nélkül is -, hogy közben nem kerül abba a helyzetbe, mint Európa más korábbi top (legendás) csapatai! A kérdés az, hogy idén találja meg ezt a fortélyt vagy csak később!? Reméljük, hogy idén! :D
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.12.16. 10:46:20

Samper írta: LE kudarcát semmi nem jelzi szemléletesebben, minthogy Xavi nála szinte alapjátékos lett, noha személye garancia a középpályás játék modernizálása ellen. Se ebben társa Busi, Ini és - ha játszik - SR is. De hát ezt se a vezetőség, se a szentimentális szurkolók nem képesek belátni. Talán majd ha korán kiesünk a BL-ből és lemaradunk a bajnokságban is...
Xavi nem véletlenül alapjátékos, szerintem LE kétségbeesetten keresi a csapat vezérét, aki meghatározza a játékot, irányítja a többieket. A baj csak az, hogy a jelenlegi Xavi erre már nem képes.
És mivel huszonkét meccs után sincs az edzőnek igazán kialakult elképzelése a csapatot illetően, nyilvánvalóan vezért sem tud választani a semmihez.
Én a képességek, a hozzáállás alapján a jelenlegi keretből Mascheranot tudnám elképzelni erre a szerepre a középpályán. De hát LE-nél az ő szerepe is tisztázatlan.
Pampalini
Jugador del Barça

2014.12.16. 10:33:20

Szerintem senki sem arra gondol, hogy azonnal ki kell rúgni, de egy fél év után már valaminek alakulnia kellene (alakul is, csak nem a megfelelő irányba).
Én Kloppot most azért dobtam be, mert ebben a pillanatban felmerült a távozásának lehetősége. Ettől függetlenül a 2. félév még tartogathat számunkra kellemes meglepetéseket (emlékezzünk csak a Bayernre: azért csábították el - ha jól emlékszem a télen - Pepet, mert BL-t akartak nyerni, erre Heynckes tavasszal triplázott), de jelenleg ez valószínűtlennek tűnik.
Feast4
Director del Fútbol

2014.12.16. 09:59:25

palesz77 írta:
Feast4 írta:Ott dől el, hogy tényleg jó edző e vagy csak egy erős csapattal ellavirozik a bukta és a mázli határán.
Ezt a szöveget mintha már hallottam volna a Sevilla-Valencia-PSG hármas elleni meccsek előtt is.. :mrgreen:
Csak annyi a különbség, hogy itt most tényleg nem lesz lehetőség javítani.Ha kesünk a BL-ből és addigra összeszedünk egy 7-10 pontos hátrányt szevasz.
palesz77 írta:
Na nem mintha az én hitem nem rengett volna már meg Luchoban - most is megorroltam rá, hogy az újítását megint dobta a kukába -, de csodát Klopptól és Bielsatól se várnék jelenleg. Lenne itt nagy koppanás szerintem, ha most szezon közepén idejönnének, és csak hasonló eredményeket produkálnának, és hoznák a saját hülyeségüket - amit így sosem említünk, de tuti nekik is van pár -, és nem újítanának úgy, mint azt itt sokan hiszik..
Én se mondom, hogy most zavarjuk el.Szezon közbe már ne hozzunk ide senkit. Most már meg kell adni neki az időt. Ez egyértelmű. De igen sok pont bennragadt a hülyesége miatt és ez nekem egyre jobban arra utál, hogy nem biztos, hogy ő a megfelelő ember.

Másrészt Klopp nagy koponya, jól épít csapatot és nem fél senkitől. Ki-ki meccsen pedig brutális még ezzel a széthullott csapattal is. Szerintem összeszedi majd télen őket. És azért általában nagyon jó szeme van a játékosokhoz akik kellenek neki.

Biesla tény nagy klub, nagy eredmény nem volt, de fegyelem és brutális támadójáték jellemzi ami ennek a keretnek kifejezetten kéne. Jelenleg is látszik a csapatán, hogy angyon egybe van. Másészt sose volt mögötte igazi anyagi háttér, hogy legalább egy olyan játékost tudjon hozni aki igazi ász lenne nála. Csapategységet hozott össze mindig, nem pedig osdát tett. Nekünk ezekhez a játékosokhoz ez is elég lenne. Másrészt neki jó szeme van a játékosokhoz.

Vagy tudtok mást aki jöhetne ha LE. felsül?
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2014.12.16. 09:22:32

Lionel85 írta:Akik kirúgnák Luchót, azok elfelejtik, hogy Rijkaard is zakózott eleinte és akkor is el kellett telnie fél évnek, mire úgy kezdett el játszani a csapat, ahogy megértették, mit is akart a holland. Ehhez kellett többek között Davids leigazolása, de ez csak egy azon dolgok közül, amik javítottak a csapat eredményein. Senki nem lehet Guardiola, hogy rögtön jöjjenek az eredmények. Meg kell adni a bizalmat az edzőnek, mert zavaros, ideges közegben sem lehet eredményt elérni.
Javítok: senkinek sem lehet akkora szerencséje, mint Pep-nek, hogy a világ legjobb középpályája akkor itt volt, illetve a világ legjobb játékosa, a világ 2 legjobb khv-je + Alves és Abidal.
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.12.16. 09:08:56

Akik kirúgnák Luchót, azok elfelejtik, hogy Rijkaard is zakózott eleinte és akkor is el kellett telnie fél évnek, mire úgy kezdett el játszani a csapat, ahogy megértették, mit is akart a holland. Ehhez kellett többek között Davids leigazolása, de ez csak egy azon dolgok közül, amik javítottak a csapat eredményein. Senki nem lehet Guardiola, hogy rögtön jöjjenek az eredmények. Meg kell adni a bizalmat az edzőnek, mert zavaros, ideges közegben sem lehet eredményt elérni.
Kép
Kép
Kép
Andris
Adminisztrátor

2014.12.16. 08:55:18

Én ugyan leírtam nemrég, hogy mennyire alkalmatlannak tűnik ezidáig LE a posztra, de ettől függetlenül nem gondolom hogy akár csak egy egész kicsit is kellene új edzőn gondolkozni.
Az még hagyján, hogy fél év semmire sem elég, minimum két teljes évet kellene várni minden edzővel, és aztán ítélkezni, de ha jobban belegondolunk, a vezetőség leváltásáig úgysem lesz már lehetőségünk sem igazolni, se nem változik meg a klub semmilyen lényeges szempontból az utóbbi 1-2 évhez képest. Ezek pedig nagyban csökkentik egy új edző esélyeit a sikerességet illetően. Megkapta az esélyt, nem szabad elvenni tőle se fél, se egy év után, főleg nem ilyen körülmények között.

Egyébként kétlem, hogy bármit is nyerünk, amíg ő itt edző lesz. De az jobban bánt, hogy nem tetszik a csapatom játéka, szinte egyetlen meccsen sem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
mess2009
Director del Fútbol

2014.12.16. 08:41:23

kezdem ott, hogy egyetértek azzal amit Z.Iván írt a "rózsaszín köd"-ről. egyetértek akkor is ha tudom sokan úgy képzelik, hogy ez csak egy kifelé irányuló kommunikációs fogás.
azért mondom ezt, mert a cikk nem az eredményekből indul ki ami akár elfogadhatónak is tekinthető.
igen is baj az ha egy csapatnak nincs letisztult játéka! ha az edző akitől ez függ, azt deklarálja, hogy nem is lesz! :mrgreen:
-baj az is, ha egy csapatnak nincs tartása, olyanok szívatják akik minden mérhető, vagy jól látható, tudható, paraméterben gyengébbek!
-baj az is ha egy edző (szerintem jól láthatóan) legitimációs gondokkal küzd, és főleg baj az, ha rajta kívül már szinte mindenki látja, hogy nem kísérletezés az amit művel, hanem tanácstalanság, időnként hazardírozás.
ide írok, mert (nem rejtettem véka alá) engem ez az ember nemképes meggyőzni, szinte semmiről és úgy gondolom, hogy bizony ő a bajok egyik forrása. az egyik de nem a legfőbb!! sajnos -és ezzel már nagyon nem vagyok egyedül - a forrás feljebb, jóval feljebb van ezért aztán a megoldás is abban a (rózsaszín?) ködben lehet....
Samper
Director del Fútbol

2014.12.16. 08:34:59

Alcantara írta:
shutterisland írta:

Nehogy meglepetés érjen minket már a City elleni párharc során. A bajnokság meg az utolsó fordulóban fényévekre lesz tőlünk. Én személy szerint semmi elképzelést nem látok egyelőre a csapatjátékban, ami előre vihetné tavasszal ezt a gárdát. Kísérletezgetés az megy nagyon, de
ebből sem bajnoki győzelem, sem BL döntő nem lesz, azt biztosra veszem, amivel nincs is igazán baj, mert nem lehet mindig a csúcson lenni.
Inkább azzal van a baj, hogy még mindig ugyanazzal a sémákkal akarunk megújulni.
Miközben például nincs középpályánk, ami régen a csapat motorja volt.
Paul Scholes-nak nagyon igaza volt, amikor a mai Barcáról véleményt formált.
LE kudarcát semmi nem jelzi szemléletesebben, minthogy Xavi nála szinte alapjátékos lett, noha személye garancia a középpályás játék modernizálása ellen. Se ebben társa Busi, Ini és - ha játszik - SR is. De hát ezt se a vezetőség, se a szentimentális szurkolók nem képesek belátni. Talán majd ha korán kiesünk a BL-ből és lemaradunk a bajnokságban is...
culinho
Capitá del Barça

2014.12.16. 08:32:14

LE kevés ide, középszerű edző, ez egyre inkább bebizonyosodik. Pep esete volt kivétel, automatikusan nem következik egy nagy játékos pályafutás után egy hasonló edzői teljesítmény. Már akkor fanyalogtam, amikor még gólt sem kaptunk, mert a játék akkor sem volt jobb, a góltalansági rekordot sok esetben a szerencsének és a kapusnak köszönhettük.

Állítom, hogy a Klub ismételt felemelkedése nem történhet meg, míg ezektől a Zubiktól, Bartoéktól meg nem szabadulunk. Egy új irányítás, mely jól választ edzőt, aki jól megújítja a keretet a szükséges 3 pillér ahhoz, hogy ne aludjunk el a meccseken. Addig csak szenvedés jön. Tekintve, hogy esélytelen a bünti feloldása, még 1,5 évig nézhetjük ezt a valamit. Kitartás fiúk!
Alcantara
Director del Fútbol

2014.12.16. 06:08:40

shutterisland írta:tata martino volt (itt fogalmazta így meg valaki, helyesen) a "szegény ember bielsája", aki hasonló, de minden téren egy szinttel gyengébb szakember.
[/color]
Ez nagyon frappánsan hangzik így leírva, csak szerintem egy bődületes hülyeség.
Sokan lenézik még mindig Tata munkáját. Kíváncsi vagyok majd május környékén az összehasonlításra a tavalyi és az idei szezont figyelembe véve.
Neki sikerült "lemeccselni" taktikailag Pellegrinit, Ancelottit az őszi, hazai classicon. Versenyben voltunk az utolsó fordulóig a bajnoki címért.
Tény, hogy tavasszal nem nagyon tudott mit kezdeni a sztárokkal. A keretet készen kapta, semmilyen beleszólása nem volt az igazolásokba. A sajtó már akkor folyamatosan támadta, amikor még az első helyen álltunk az ősszel. Azon ment a rugózás, hogy elvesztettük a labdabirtoklási fölényünket, miközben megnyertük azt az ominózus meccset.

Ezzel szemben LE elképzelései szerint igazoltunk (Cuadradot kivéve), ami decemberre kijelenthető, hogy minden volt csak erősítés nem.
Biztos vagyok benne, hogy több bizalmat kap, mint egy körön kívülről jött edző, de előbb-utóbb meg fog fagyni körülötte a levegő az eredmények miatt. A Getafe meccsben pedig azokat látni, amiket ő lenyilatkozott, enyhén szólva nevetséges. Inkább éreztem bizonyítvány magyarázásnak, mint komoly szakmai elemzésnek.
Szerettem játékosként ezt az embert, de én nem látom benne azt az edzőt, aki naggyá teheti a klubbot.

Nehogy meglepetés érjen minket már a City elleni párharc során. A bajnokság meg az utolsó fordulóban fényévekre lesz tőlünk. Én személy szerint semmi elképzelést nem látok egyelőre a csapatjátékban, ami előre vihetné tavasszal ezt a gárdát. Kísérletezgetés az megy nagyon, de
ebből sem bajnoki győzelem, sem BL döntő nem lesz, azt biztosra veszem, amivel nincs is igazán baj, mert nem lehet mindig a csúcson lenni.
Inkább azzal van a baj, hogy még mindig ugyanazzal a sémákkal akarunk megújulni.
Miközben például nincs középpályánk, ami régen a csapat motorja volt.
Paul Scholes-nak nagyon igaza volt, amikor a mai Barcáról véleményt formált.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.12.16. 00:17:07

"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
shutterisland
Director del Fútbol

2014.12.16. 00:00:32

bielsa előnyei :
- fegyelem, rend van nála, mert erős kezű edző
- külsős, ideje már valakit hozni aki nem csak a tiki-takáig lát el
- szép, attraktív focit játszat a csapataival

hátrányai :
- ha messi jelenleg kiskirály, bielsánál félő, hogy kiteljesedne a messizmus és ő lenne a kivételezett, míg a többieket erősebb kézzel fogná
- igazán nagy csapatnál sokat nem volt, és nagy sikerei sincsenek
- az erős jelleme visszaüthet, viszályokat szülhet

tata martino volt (itt fogalmazta így meg valaki, helyesen) a "szegény ember bielsája", aki hasonló, de minden téren egy szinttel gyengébb szakember.

én elnézegetném itt, de van pár edző, akit legalább annyira vagy még jobban.
Napalm
Barça C

2014.12.15. 23:54:57

Fél éve sincs itt az emberünk. Valamilyen szinten neki is szoknia kell még a közeget vezetőedzőként szerintem. Én nem látom ilyen sötéten a jövőt, mint itt sokan.
Lehet teljesen más meccseket nézünk de nekem igenis előrelépésnek számít LE az előző évekhez képes.
A játékosok motiválását pl kiválóan megoldja (Messit nem is tudom mikor láttam utoljára meccseken keresztül hajtani, visszafutni, csúszni-mászni, szerelni vagy a csapatot meccs legvégén pontokat szerezni). Nem hiszem hogy egy Klopp vagy Bielsa motiváció terén többet tudna kihozni ebből a csapatból, mint LE.
A taktikai részén még dolgozik, próbálgatja a csapatot, ez látszik, hogy még nem az igazi, de idővel és sok munkával remélem az is kialakul még majd. Persze volt néhány kritikán aluli meccs, de a helyzetek mindenhol megvoltak (igaz sokszor nekünk is volt szerencsénk).
Az, hogy kezdésből nem verjük végig a mezőnyt, nem gondolom, hogy egyedül ő a felelős ezért. (A játékosok felelősségébe most nem mennék bele konkrétan, de az látszik hogy ez még "nem az ő kerete", hozott anyagból dolgozik). Ha az emlékeim nem csalnak, azért Guardiola alatt sem indult olyan hű de fényesen a história. Első meccsen talán az épp újonc Numanciától kaptunk ki, utána meg rögtön leikszeltünk (talán a szintén nem világverő Betissel).
Ha már itt tartunk, értem én, hogy a Barcelonáról van szó meg Guardiola most az etalon minden itt kezdő edzőnek, de szerintem kicsit igazságtalan az összehasonlítás vele. Egy csapatot felépíteni és formálni hosszú idő, de hiszek benne, hogy meglesz az eredménye, még ha idén nem is nyerünk trófeákat. Nem tudom meddig szól a szerződése, de nagyon kíváncsi vagyok mit tud kihozni a helyzetből LE. Az esélyt szerintem megérdemli.
Lezárt