Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
érdekes gondolat, és milyen igazFranco Francisco2 írta:A legszomorubb (ne legyen igazam) szerintem önkritikája sincs (ellentétben pl. Tata-val), na de szezon végén meglátjuk....
Ebben teljesen igazad van, mint mondtam én sem értek egyet sok mindennel vele kapcsolatban, köztük ezzel. Ezt tényleg kicsit túlzásba viszi (bár nem akkora negatívumnak érzem, mint te), viszont ez egy olyan szegmens, amihez nem kellenek fél évek, hogy javíthasson.palesz77 írta:Chino és BarcaGeri jól összefoglalták igazából a gondolataim javát, a legnagyobb negatívum felett viszont elsiklottatok - számomra a legnagyobb legalábbis -, hogy annak ellenére, hogy folyamatosan kísérletezget, és többször is jól eltalálta már a csapatot, sosem marad egy jó szisztémánál, hanem akkor is variál tovább.. Persze jó ez a kiismerhetetlenség, de ez már a ló túloldala szerintem, meg kéne találnia Luchonak az aranyközéputat, mert az se normális, hogy nincs egy kiforrott játékunk, amit lehetne aztán tökéletesíteni.
ez csak és kizárólag abban az esetben lenne így, ha lenne legalább 3-4 új játékosa kezdőben és nem 4-3-3-as, labdabirtoklós tilitolis rendszert játszanánk.Chino írta:Ha egy Klopp lenne itt ilyen eredménnyel biztos vagyok benne, hogy nem ez menne, hanem, hogy jó úton halad, végre mer változtatni, alakul ez, még csak fél éve van itt stb.
Szerintem pont ez támasztja alá az esélyt (de lehet, hogy rosszul látom): akkoriban a bajnokság béli ellenfeleink nemzetközi szinten nem tartottak ott, mint most, nem voltak ennyire erősek, akkoriban még az angol futball hegemóniájáról beszélt mindenki, melyet ép a Barca tündöklése, és erre a tündöklésre adott válaszként a többi spanyol csapat erősödése szakított meg. A spanyol bajnokság jelenleg sokkal erősebb és nehezebb, mint akkor volt, sőt szerintem ma a legerősebb bajnokság, amit az LFP leginkább a Barcának és az őt megszorongatni akaró csapatoknak köszönhet! (mondjuk ehhez képest elég arcátlanul bánik a csapattal, de ez is érthető: egy függetlenedni vágyó Katalónia zászlóshajója akkor sem lehet Spanyol honban kedvenc, sőt a "királyi csapatokkal" egyenlően mért csapat sem lehet, még akkor sem, ha azt adta a spanyol labdarúgásnak, amit! Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Real és a Barca támadójátéka és annak stílusa akkora és olyan különbséget mutat, hogy az egyik állandóan büntetőt kap, a másik pedig soha... Egyébként ilyen szövetségi - hálátlan - magatartással és politikai attitűdökkel is kedvét lehet szegni a játékosoknak, nemcsak a rossz egyesületi vezetéssel) Na mindegy eltértem a tárgytól... Tehát: szerintem ma nehezebb jó eredményeket elérni egy-egy meccsen a spanyol bajnokságban, mint akkoriban volt! A nagy ellenlábasokkal szemben is csak pont egy Real ellen 2-0-ra hozott hazai, de szenvedős győzelemmel, ill. valamivel több rúgott, de több kapott góllal álltunk jobban (másképp), mint most! Az a Real megközelítőleg sem volt még csak egy kategóriában sem a mostanival! Ezért ha a Rael elleni eredményeinket mindkét - vizsgált - szezonban figyelmen kívül hagyjuk, akkor eredmény szempontjából még közelebb áll egymáshoz az akkori és a mostani Barcelona, hangsúlyozom úgy, hogy közben a spanyol bajnokság lett a világ legerősebb bajnoksága, és ez adja nemzetközi szinten legeredményesebb csapatokat, ami korábban nem éppen így volt!Feast4 írta:Sok mindenben igazad va, de...
Ezzel teljes mértékben egyetértek, de mivel nem ugyanazon a szinten és taktikával játszanak ellenünk a mostani - bajnoki - ellenfeleink, mint az akkoriak, ezért - továbbra is - úgy gondolom, hogy nem romlott jelentős mértékben a teljesítményünk, sőt a tudás sem kopott sokat, csak még nem találtuk meg az új tudást a kívánt fölény eléréséhez! Azért ne felejtsük el, hogy az a Barca épült valamire: Pep "csak" továbbvitte, tökéletesítette a Rijkaard által elindított,már a holland idejében is a világ által csodált focit. Úgy gondolom, hogy LE munkája és feladata most inkább hasonlít Rijkaard-éra, mint Pep-ére... Ez szerintem nehezebb dolog...gg86 írta:Az akkoriban mutatott játék, a meccseken való fölény, ötletesség és gyorsaság viszont jóval több bizakodásra adhatott okot abban az időben, mint mostanság.
BarcaGeri777 írta:...
ha olyan nagy koponya lenne, megoldotta volna ezt a problémát is. vehetett volna jó csatárt, nem, neki immobile kellett. ott van aubameyang meg mkhitaryan tavaly egymást szárnyalták túl, idén azon versengenek, hogy melyik a nagyobb lúzer. ez mind klopp hibája.Nervo írta:Te is tudod Visca, hogy amióta Götzéék-Lewáék elmentek azóta ez már nem az a csapat mint amilyen előtte volt.visca el barca írta:vicces h van aki pont most veszi elő kloppot.![]()
Ezektől függetlenül sztem azt még te is elismered, hogy szakmailag a "nagy koponyák" közé tartozik jürgen klopp.
Én is nézegettem ezeket a statisztikai mutatókat Pep első évével összehasonlítva és valóban az eredményeken kevés különbség mutatkozik. Az akkoriban mutatott játék, a meccseken való fölény, ötletesség és gyorsaság viszont jóval több bizakodásra adhatott okot abban az időben, mint mostanság. Persze ezt nem lehet kizárólag LE nyakába varrni, annó egy kivételes generáció jött össze, egy kiváló hátteret biztosító vezetőséggel, minden adott volt egy sikeres időszakhoz.BarcaGeri777 írta:Sziasztok!
Egy kis statisztika és szemelgetés Pep első szezonjából, BL és Bajnokságban való szereplésről ugyanebben az időszakban, a bajnoki 15. forduló után és a BL csoportkörök végén! Néhány link:
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni.BarcaGeri777 írta: Úgy tűnik, hogy a Barca képes úgy keresni már harmadik éve az új útját, az új mindent nyerő receptet - még ha egyelőre látható eredmény nélkül is -, hogy közben nem kerül abba a helyzetbe, mint Európa más korábbi top (legendás) csapatai!
Xavi nem véletlenül alapjátékos, szerintem LE kétségbeesetten keresi a csapat vezérét, aki meghatározza a játékot, irányítja a többieket. A baj csak az, hogy a jelenlegi Xavi erre már nem képes.Samper írta: LE kudarcát semmi nem jelzi szemléletesebben, minthogy Xavi nála szinte alapjátékos lett, noha személye garancia a középpályás játék modernizálása ellen. Se ebben társa Busi, Ini és - ha játszik - SR is. De hát ezt se a vezetőség, se a szentimentális szurkolók nem képesek belátni. Talán majd ha korán kiesünk a BL-ből és lemaradunk a bajnokságban is...
Csak annyi a különbség, hogy itt most tényleg nem lesz lehetőség javítani.Ha kesünk a BL-ből és addigra összeszedünk egy 7-10 pontos hátrányt szevasz.palesz77 írta:Ezt a szöveget mintha már hallottam volna a Sevilla-Valencia-PSG hármas elleni meccsek előtt is..Feast4 írta:Ott dől el, hogy tényleg jó edző e vagy csak egy erős csapattal ellavirozik a bukta és a mázli határán.![]()
Én se mondom, hogy most zavarjuk el.Szezon közbe már ne hozzunk ide senkit. Most már meg kell adni neki az időt. Ez egyértelmű. De igen sok pont bennragadt a hülyesége miatt és ez nekem egyre jobban arra utál, hogy nem biztos, hogy ő a megfelelő ember.palesz77 írta:
Na nem mintha az én hitem nem rengett volna már meg Luchoban - most is megorroltam rá, hogy az újítását megint dobta a kukába -, de csodát Klopptól és Bielsatól se várnék jelenleg. Lenne itt nagy koppanás szerintem, ha most szezon közepén idejönnének, és csak hasonló eredményeket produkálnának, és hoznák a saját hülyeségüket - amit így sosem említünk, de tuti nekik is van pár -, és nem újítanának úgy, mint azt itt sokan hiszik..
Javítok: senkinek sem lehet akkora szerencséje, mint Pep-nek, hogy a világ legjobb középpályája akkor itt volt, illetve a világ legjobb játékosa, a világ 2 legjobb khv-je + Alves és Abidal.Lionel85 írta:Akik kirúgnák Luchót, azok elfelejtik, hogy Rijkaard is zakózott eleinte és akkor is el kellett telnie fél évnek, mire úgy kezdett el játszani a csapat, ahogy megértették, mit is akart a holland. Ehhez kellett többek között Davids leigazolása, de ez csak egy azon dolgok közül, amik javítottak a csapat eredményein. Senki nem lehet Guardiola, hogy rögtön jöjjenek az eredmények. Meg kell adni a bizalmat az edzőnek, mert zavaros, ideges közegben sem lehet eredményt elérni.
LE kudarcát semmi nem jelzi szemléletesebben, minthogy Xavi nála szinte alapjátékos lett, noha személye garancia a középpályás játék modernizálása ellen. Se ebben társa Busi, Ini és - ha játszik - SR is. De hát ezt se a vezetőség, se a szentimentális szurkolók nem képesek belátni. Talán majd ha korán kiesünk a BL-ből és lemaradunk a bajnokságban is...Alcantara írta:shutterisland írta:
Nehogy meglepetés érjen minket már a City elleni párharc során. A bajnokság meg az utolsó fordulóban fényévekre lesz tőlünk. Én személy szerint semmi elképzelést nem látok egyelőre a csapatjátékban, ami előre vihetné tavasszal ezt a gárdát. Kísérletezgetés az megy nagyon, de
ebből sem bajnoki győzelem, sem BL döntő nem lesz, azt biztosra veszem, amivel nincs is igazán baj, mert nem lehet mindig a csúcson lenni.
Inkább azzal van a baj, hogy még mindig ugyanazzal a sémákkal akarunk megújulni.
Miközben például nincs középpályánk, ami régen a csapat motorja volt.
Paul Scholes-nak nagyon igaza volt, amikor a mai Barcáról véleményt formált.
Ez nagyon frappánsan hangzik így leírva, csak szerintem egy bődületes hülyeség.shutterisland írta:tata martino volt (itt fogalmazta így meg valaki, helyesen) a "szegény ember bielsája", aki hasonló, de minden téren egy szinttel gyengébb szakember.
[/color]