palesz77 írta:És akkor a középpályáról ki szervezne? Masch vagy Rakitic? Komoly labdajáratás lenne ott, biztos simán kihoznánk a letámadó csapatok ellen a bőröst kis háromszögelésekkel..
Felesleges a szarkazmus.
A szerepkör a fontos, nem az, ahogyan fel van rajzolva. A megoldás Messi.
Korábban volt róla szó, hogy idővel, amikor a góltermelés, indulósebesség már nem a régi - nem mintha ma a rosszabbak közé lenne való -, akkor jó ötlet lenne visszavonni. Szerintem most, hogy nagyobb vonalakban kiismerték, itt az ideje annak, hogy irányítson.
Felrajzolhatom én a középpályára is, de mivel kvázi most is ő irányít, nem árt, ha erre több helye lenne és biztosítva lenne a csapat visszafelé is. Ezentúl a csapat a formáció adott szerepek által sokkal inkább képes lesz letámadni, vagy esetenként visszazárni.
Bár ez kissé ambivalensnek tűnik, ha belegondolsz nem az. Nézzed meg a Bayern játékát, ahogyan most játszanak. Egyszerűen tanári. Hasonlóan állnak (
3-4-1-2 / 3-3-3-1) fel, bár ott a támadóvonal összeállítása más, inkább 2 centerrel játszanak (Müller, Lewa). Irányítóként Götze ügyeskedik, a fedezete pedig a Lahm - Xabi középpálya a két szélen Bernattal (Ribéry) és Robbennel. Hátul egy gyorsabb védő (Alaba) és két lassabb, de erősebb és magasabb (Benatia - Boateng).
Ehhez hasonló út szerintem bőven járható lenne, de mivel szerepel egy Neymar a csatársorban Müller helyett, így Albának nem kell annyira feljönnie, maximum a pálya széthúzásához, esetleg a védők mögé belőtt labdákhoz. A támadószerepe a mostanival lenne közel azonos azzal a különbséggel, hogy a hátsó fedezet miatt lenne ideje visszazárni.
Jó hosszú lett, de a megoldás és a magyarázat is viszonylag komplex. Lehet engem hülyének nézni, nem érdekel, de a tiszteletet azért adjuk már meg..