Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.11.03. 13:13:30

palesz77 írta:
Szerintetek ha mondjuk a PSG jól elver minket, és botlunk még egy váratlant képesek lennének Bartoék kitenni Luchot, és hozni valaki külsőst? Szezon közbe mondjuk vicces lenne minőségi pótlást találni. :D Megmondom őszintén én csodálkoznék rajta, nem is örülnék neki, de én már semmin nem lepődnék meg..

ez nem fog megtörténni.
Nem fogják LE-t kitenni, pláne nem fognak külsős edzőt hozni.
Leültetnek egy másodedzőt a szezon hátralévő részére,és ennyi lenne.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Leon
Director del Fútbol

2014.11.03. 12:59:59

Bő egy hete még őt volt az isten,most meg el kéne küldeni?2-3 vereség még nem tragédia, az viszont az,hogy már a sokadik edző aki nem tudom rendet tenni hátul!Ő sem képes belátni,hogy a Piqué-Mascherano Alves hármas nem ott van ahova való:
- Piqué a padra.
-Mas vkp-nak.
- Alves meg a lelátóra.

A középpályánk is kezd viccre hasonlítani pedig oda is meg vannak a megfelelő emberek: a sokak által kívánt hármas szerintem nagyon ütne: Xavi/Ini -Mas- Rakitic, de L.E. még csak véletlenül sem játszatja így őket.
Ha fejben ott vannak akkor egyedül a támadó hármasunk miatt nem kell aggódni. Egyébként ha L.E folytatja ezeket a hasztalan/káros kezdők felállítását akkor még pár zakó és télen úgy zavarják el innen a fenébe,hogy majd mehet a C ligába edzősködni. És ha miatta fogjuk már a szezon felénél elbukni a Ligát akkor nem is fogom bánni! :twisted:
Ha tényleg lapátra tennék a akkor ide kéne hozni Kloppot,már úgysem tud mit kezdeni az agyongyengült Dortmunddal a Bundesligában.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.11.03. 12:42:51

@barcastuff
Sports director Zubizarreta met yesterday with Luis Enrique to discuss the situation of the team. [via md]

@RafaelH117
Last tweet, basically there are Barcelona players that are unsatisfied with Luis Enrique. Tensions high in the dressing room.

Szerintetek ha mondjuk a PSG jól elver minket, és botlunk még egy váratlant képesek lennének Bartoék kitenni Luchot, és hozni valaki külsőst? Szezon közbe mondjuk vicces lenne minőségi pótlást találni. :D Megmondom őszintén én csodálkoznék rajta, nem is örülnék neki, de én már semmin nem lepődnék meg..
Petr írta:Bár ez kissé ambivalensnek tűnik, ha belegondolsz nem az. Nézzed meg a Bayern játékát, ahogyan most játszanak. Egyszerűen tanári. Hasonlóan állnak (3-4-1-2 / 3-3-3-1) fel, bár ott a támadóvonal összeállítása más, inkább 2 centerrel játszanak (Müller, Lewa). Irányítóként Götze ügyeskedik, a fedezete pedig a Lahm - Xabi középpálya a két szélen Bernattal (Ribéry) és Robbennel. Hátul egy gyorsabb védő (Alaba) és két lassabb, de erősebb és magasabb (Benatia - Boateng).
Na, szóval, szerintem ez a felnőtt kerettel nálunk nem járható út sajnos, mert a keret nem éppen alkalmas hozzá - legalábbis az általad felvázolt felállásban (szerintem). A Suárez-Neymar duó jó lenne előre, az biztos, Messi is jó lehetne irányítóként mögöttük, viszont a Xabi-Lahm középpálya azért is működik olyan jól szerintem a München támadói mögött, mert mindketten rendkívül labdabiztos játékosok, és probléma nélkül oldják meg a labdakihozatalt kis háromszögelésekkel akár. Ha a Masch-Rakitic duóra bíznánk ezt, nekünk szerintem nem menne olyan simán/gördülékenyen ez, ami alapból megtörhetné már a támadásaink lendületét. A bal szél jó lenne Albaval, a jobb szél viszont Alves miatt szerintem nemigazán, mert már támadásban sem olyan jó, mint anno. Oda vagy Rafinhat raknám inkább akkor már - nem a legjobb ő sem oda, de Luchonál ott is játszott a Celtaban tudtommal, és így legalább lenne egy "játszó ember" a középső vonalban -, vagy pedig az ifiktől Adamara illene az a poszt, csak ő még ugye csikó, rá nem lehet építeni - az Espanyol ellen full ezen a poszton játszatta Lucho, ezért mondom csak. A védelem meg túl lassú lenen nálunk ezzel a Busi-Matyi-Pique trióval. Vagy ha lassú a szó-szoros értelmében nem is, de lomha igen, egyikük sem egy fordulékony játékos, ezt nagyon benyalhatnánk sokszor.. Viszont az ifiknél ezt ki lehetne próbálni, mert ott tökéletes a játékoskeret hozzá.. :D

Amúgy szerintem Pep is fog szívni ezzel a taktikával egy jól kontrázó csapat ellen, megnézném idén is őket a Real ellen majd a Bl-ben, akkor derülne ki igazán, hogy mennyire működik ez a taktikája. De az tény, hogy tegnap belenéztem a Dortmund elleni meccsükbe, és olyan pofás focit játszottak, hogy az irigylésre méltó..
Petr
Entrenador del Barça

2014.11.03. 00:18:35

palesz77 írta:És akkor a középpályáról ki szervezne? Masch vagy Rakitic? Komoly labdajáratás lenne ott, biztos simán kihoznánk a letámadó csapatok ellen a bőröst kis háromszögelésekkel..
Felesleges a szarkazmus.
A szerepkör a fontos, nem az, ahogyan fel van rajzolva. A megoldás Messi.

Korábban volt róla szó, hogy idővel, amikor a góltermelés, indulósebesség már nem a régi - nem mintha ma a rosszabbak közé lenne való -, akkor jó ötlet lenne visszavonni. Szerintem most, hogy nagyobb vonalakban kiismerték, itt az ideje annak, hogy irányítson.
Felrajzolhatom én a középpályára is, de mivel kvázi most is ő irányít, nem árt, ha erre több helye lenne és biztosítva lenne a csapat visszafelé is. Ezentúl a csapat a formáció adott szerepek által sokkal inkább képes lesz letámadni, vagy esetenként visszazárni.
Bár ez kissé ambivalensnek tűnik, ha belegondolsz nem az. Nézzed meg a Bayern játékát, ahogyan most játszanak. Egyszerűen tanári. Hasonlóan állnak (3-4-1-2 / 3-3-3-1) fel, bár ott a támadóvonal összeállítása más, inkább 2 centerrel játszanak (Müller, Lewa). Irányítóként Götze ügyeskedik, a fedezete pedig a Lahm - Xabi középpálya a két szélen Bernattal (Ribéry) és Robbennel. Hátul egy gyorsabb védő (Alaba) és két lassabb, de erősebb és magasabb (Benatia - Boateng).
Ehhez hasonló út szerintem bőven járható lenne, de mivel szerepel egy Neymar a csatársorban Müller helyett, így Albának nem kell annyira feljönnie, maximum a pálya széthúzásához, esetleg a védők mögé belőtt labdákhoz. A támadószerepe a mostanival lenne közel azonos azzal a különbséggel, hogy a hátsó fedezet miatt lenne ideje visszazárni.

Jó hosszú lett, de a megoldás és a magyarázat is viszonylag komplex. Lehet engem hülyének nézni, nem érdekel, de a tiszteletet azért adjuk már meg..
palesz77

2014.11.02. 20:03:23

Erxy írta:most sincsenek meg a háromszögek az átszervezett kp miatt, szóval drasztikus változás nem lenne :lol:
De most legalább Ini ha olyan napja van ad komoly labdákat - a középpályáról jövő nagy passzaink kb felét ő adta -, és kihozza néha szépen Busival karöltve. Most képzeld el, ha még ezt is elvennénk onnan középről.. :D Everton szint kb.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.11.02. 19:53:59

palesz77 írta: biztos simán kihoznánk a letámadó csapatok ellen a bőröst kis háromszögelésekkel..
most sincsenek meg a háromszögek az átszervezett kp miatt, szóval drasztikus változás nem lenne :lol:
Kép
palesz77

2014.11.02. 19:41:09

S.Agüero írta:Pedig nagyjából így állunk fel a pályán. :D Talán Messi picit előrébb van, de körülbelül ez a felállásunk. :D
A Real át is rohant rajtunk.. :D
Petr írta: Kövezzetek meg, nálam Iniesta nem fér bele.
És akkor a középpályáról ki szervezne? Masch vagy Rakitic? Komoly labdajáratás lenne ott, biztos simán kihoznánk a letámadó csapatok ellen a bőröst kis háromszögelésekkel..
MatyiG
Adminisztrátor

2014.11.02. 19:17:02

visca el barca írta:az amit zbarca leírt teljes hülyeség. nem véletlenül nem játssza egyik élcsapat sem. ez a gyémánt alakzat addig működött míg a csapatok többsége 4-4-2-vel játszott.

ez a formáción ugy átrohannak, hogy míg kimész sörért 3at kapnánk...

(már ha ez a rajz az lenne :D )
Pedig nagyjából így állunk fel a pályán. :D Talán Messi picit előrébb van, de körülbelül ez a felállásunk. :D
Sanama
Llegenda del Barça

2014.11.02. 18:41:49

Annyira birom ezeket a formacios rajzokat. Nem tok mind1 hogy rajzoljatok le? Ugyis ugyanaz a 11 ember fog felmenni a palyara, a szerepuk nem fog valtozni, innentol nem mindegy hogy Messit 5 centivel hatrebb rajzoljuk-e vagy sem? Vagy jobbra-balra?
Nem ezen mulik.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.11.02. 17:54:27

az amit zbarca leírt teljes hülyeség. nem véletlenül nem játssza egyik élcsapat sem. ez a gyémánt alakzat addig működött míg a csapatok többsége 4-4-2-vel játszott.

ez a formáción ugy átrohannak, hogy míg kimész sörért 3at kapnánk...

(már ha ez a rajz az lenne :D )
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2014.11.02. 17:43:05

ZBarca írta:Kinek mi a véleménye róla? :D
Azért fogalomzavarban ne legyünk, ez nem taktika, hanem formáció. Én inkább egy háromvédős rendszert preferálnék Busival hátul, de szerkezetileg és játékilag sem térne el nagyon a mostani 4-3-3-tól.
Kép
Kövezzetek meg, nálam Iniesta nem fér bele. Messi és Neymar beljebb játszana, a két szélső pedig bejátszaná az egész szélt. Busi közvetlen felelős a labdák kihozataláért, Messi a visszavontabb szerepkörével gyakorlatilag irányítót játszana jobbról. Suáreznek középen így megvan a helye, ezenfelül lehet gyorsan, laposan lehet járatni a labdát.
Tény, nem biztos, hogy megoldás, igazából én a 4-3-3-at preferálnám Bravo - Alves, Piqué, Bartra, Alba - Busi/Masch, Rakitic, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar felállással, de ha alternatívát kell keresni szerintem a fentebb vázolt formáció nem rossz. (4-3-3-ban is a két szélső - Messi, Neymar - bentebb lennének, kvázi 4-3-2-1 lenne)
gg86
Jugador d'estrella

2014.11.02. 17:41:34

ZBarca írta:Itt a nyerő taktika a nagy rangadókra! :mrgreen:

Kinek mi a véleménye róla? :D
Nekem csak egy kérdésem van: Ez garantálja a sikert? Mert ha igen akkor ezt el kéne küldeni az edzőnknek is! :)
zola8787
Director del Fútbol

2014.11.02. 17:38:26

ZBarca írta:...

Bartra helyett Matyiő meg Alba helyett Adriano és nekem is tetszene.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.11.02. 17:17:53

Itt a nyerő taktika a nagy rangadókra! :mrgreen:

Kép

Kapus: Gondolom, nem kell magyaráznom.
Hátvédsor: Montoya lenne a defenzív szélső, szóval Alba nyugodtan támadhatna. Középen a Bartra-Vermaelen duó védekezne, így nem kéne Piquét nézni középen nagy meccseken. :D
Középpálya: Masch természetesen ott van, így Rakitic és Iniesta is jobban tudna a támadásra koncentrálni.
Támadósor: MSN. Mit kell ezen magyarázni? :D Messi a másik két "nagy" mögött játszana.

Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.11.02. 17:07:48

én szerintem továbbra is az a probléma legnagyobb forrása, hogy pep óta kis tulzással mind3 edző ua. erőlteti. persze lehet nyomatni h ez a barca filozófiája, meg hogy igenis van változás, de az, hogy messi 3 méterrel hátrébb játszik a két szélső meg eggyel bentebb az kevés.

millió érvet tudnék felhozni h miért váltsunk 3-5-2-re, de nem írom le sokadszor, usem fog megvalósulni. a 4-2-3-1-re csak azért nem tudunk váltani, mert ugy iniestanak nem lenne posztja... lehet a régi milanos gyémántot tolni, néha mostanság ezt játsszuk, de nem a klasszikus verzióban (halkan jegyzem meg, a klasszikus gyémántot ma már senki nem játssza, nem hiába)

személy szerit a legnagyobb bajom, h van 3 olyan csatárunk akik bőven top 10-esek, és egyik sincs folyamatosan a kapu előtt. szóval h vmilyen szinten maradjon a 4-3-3, ki lehetne próbálni a karácsonyfát, 4-3-2-1, messivel-neymarral, elől meg suarezzel. és akár a két árnyékék, folyamatosan mozoghatna kifele, így megmaradna az össze edzőnk perverziója is, a szélső csatárok.

egyébként tegnap nagyon meglepett h kp helyett csatárt hozott be, és teljesen átalakult az egész formáció. ilyet nem láttam az elmúlt 5-6 évben :D

amit még akartam, hogy sokan írtátok a kp gyengülését, képzeljétek el, mi lesz jövőre ha xavi is elmegy.... :?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2014.11.02. 16:18:18

Bob_Marley írta:Sokat változik a világ, ma már mindenre van statisztika, meg ilyen kép is, számomra ezek újdonságok én maradok a szemnél. :D De elhiszem, hogy nem változott semmi ha ezeket mutatják a statok. Én úgy vettem észre, hogy a szélsők és hármas támadósornak kell "hely", s rendre visszajönnek labdálért.

Igazából meg is van válaszolva a probléma, szerintem hátrébb van a kp és Messi is többet hátralép s zsúfolt a belső tér. Egyáltalán nem érzem, hogy ezzel gond lenne, stabilabb a csapat szerintem mint tavaly, nem állítom hogy rendben vannak a dolgok mert elcsúszunk, de érezhetően több labdát szerzünk és jobban zárunk vissza. Az más kérdés, hogy lehetne jobban is csinálni. Nem nagyon értem miért jött ez most elő, mintha drasztikusan sok labdát adna el a középpályás sor. Szerintem egyáltalán nincs így.
Nekem is úgy tűnik amúgy, hogy hátrébb vannak valamivel, azért is néztem meg, hogy igazoljam magam, de úgy látszik annyira mégsem.. :D

Amúgy lehet félreértesz, nekem nem az a bajom, hogy sok labdát ad el a középpálya, nem többet szerintem, mint tavaly. A védekezésünk pedig lényegesen jobb a tavalyinál, bár most sem tökéletes. Nekem azzal van a bajom, hogy a középpályások visszaléptek egy-két lépcsőfokot a támadásépítésben még a tavalyihoz képest is, pedig már az sem volt a legacélosabb. Most kis túlzással az van, hogy vagy Messi alakít ki helyzetet, vagy a szélsők belövöldözik "majd lesz valami" alapon a labdákat középre. És nekem az hiányzik, hogy a szélsők beadásai és Messi passzai mellett tőlük is lehessen látni meccsenként 3-4 kialakított helyzetet legalább. Persze lehet sokat kérek, mert így is komplex a feladatuk, de nekem ez nagyon hiányzik idén..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.11.02. 16:08:45

Sokat változik a világ, ma már mindenre van statisztika, meg ilyen kép is, számomra ezek újdonságok én maradok a szemnél. :D De elhiszem, hogy nem változott semmi ha ezeket mutatják a statok. Én úgy vettem észre, hogy a szélsők és hármas támadósornak kell "hely", s rendre visszajönnek labdáért.

Igazából meg is van válaszolva a probléma, szerintem hátrébb van a kp és Messi is többet hátralép s zsúfolt a belső tér. Egyáltalán nem érzem, hogy ezzel gond lenne, stabilabb a csapat szerintem mint tavaly, nem állítom hogy rendben vannak a dolgok mert elcsúszunk, de érezhetően több labdát szerzünk és jobban zárunk vissza. Az más kérdés, hogy lehetne jobban is csinálni. Nem nagyon értem miért jött ez most elő, mintha drasztikusan sok labdát adna el a középpályás sor. Szerintem egyáltalán nincs így.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2014.11.02. 12:41:27

Bob_Marley írta:...
Azt tudom, hogy a szélsők tömködik labdákkal a csatárainkat általában, csak eddig ez nemigen működik hatékonyan, ezért mondom, hogy kicsit változtathatna Lucho, és ismét több szabadságot adhatna a középpályának is támadásépítésben, és kevesebbet a hátvédeknek - bár mintha ez már elkezdődött volna.
Bob_Marley írta:Summa summárum a kp messzebb van a kaputól mint pár éve, nem is csoda, hogy statisztikailag gyengébb a mutató.
Gondolom mindenki imádja az újonnan felfedezett hőtérképeimet, úgyhogy most is jövök velük.. :mrgreen: A középpályások helyezkedését mutatják a képek.

Bilbao elleni nyögvenyelős meccsek: 12/13 (2-2), 13/14 (2-1), 14/15 (2-0);
Levante elleni simák: 12/13 (4-0), 13/14 (7-0), 14/15 (5-0);
Elche elleni simák: 13/14 (4-0), 14/15 (3-0);
Granada elleni simák: 13/14 (4-0), 14/15 (6-0);
Váratlan vereségek: 12/13 ( Sociedad - 2-3), 13/14 (Granada - 0-1), 14/15 (Celta - 0-1);
Váratlan X-ek: 12/13 (Celta - 2-2), 13/14 (Osasuna - 0-0), 14/15 (Malaga - 0-0);
És végül a Real elleniek: 12/13 (1-2), 13/14 (4-3), 14/15 (1-3);

Na most ami nekem feltűnő, hogy a helyezkedésük nagyjából azonos a középpályásainknak a tavalyi és tavaly előtti évekhez képest, sőt, néha még előrébb is vannak, szóval nem emiatt haloványabb a középpálya. Szerintem csak kicsit ki lettek herélve ezzel a "Messi hátralép és majd ő megoldja" dologgal, szinte már csak annyi szerepük van a támadásépítésben, hogy kiteszik a szélsőknek, vagy Messinek, sokkal kevesebbszer próbálkoznak mélységi indításokkal sajnos - a megindulásokról meg nem is beszélek inkább.

Persze az is benne van, hogy többet kell védekezniük, ez meg sok energiát elvesz, plusz a forma sem túl jó mostanság náluk, de én még mindig azt mondom, hogy egy Barca középpályának ennél kreatívabbnak kellene lennie.. Szerintem ez a következő nagy lépés Luchonak, hogy ezt a problémát megoldja, ha valahogy sikerülne a védekezést és a támadásépítést egyensúlyba hoznia, drasztikusan feljavulhatna a játékunk képe szerintem.

Vélemények?

u.i.: Érdemes azt is megnézni, hogy a Celta, Malaga és Real elleni meccsen mennyire el volt tűnve a középpálya az átlaghoz képest.. :?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.11.02. 09:07:11

Miután még nagyobb hangsúly van a széleken így onnan érkezik több labda. Illetve a csatárok beljebb vannak a középpályások meg kicsit hátrébb. Tegnap is sikerült a meccset uralni, helyzetek is megvoltak ezért is írtam a középpályát nem temetném egyáltalán, támadásépítés szempontjából. Védekezésben sajnos vannak gondok, nem tudunk időben visszarendeződni. Két hátvéd fent, csatárok védekezése egyáltalán nem kielégítő és a középpályások meg nem zárják le a passzsávokat. Valamikor működik a dolog, valamikor viszont nagyon nem. Ezt kellene stabilizálni.

Summa summárum a kp messzebb van a kaputól mint pár éve, nem is csoda, hogy statisztikailag gyengébb a mutató.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2014.11.02. 00:35:49

Bob_Marley írta:Én egyáltalán nem temetném a középpályát, ma is sikerült az elképzeléseket pályára vinni, sajnos a koncentrációval voltak gondok.
A középpályának milyen elképzelése volt ma? Eljuttatni a labdát a csatárokhoz, hogy azok megoldják valahogy? Mert kiugratásból nem volt sok, Rafinha volt 2 vagy 3 - azzal se kerültek a támadók igazából tiszta ziccerbe, de azok jók voltak legalább -, amúgy nemigen emlékszem másra. És ez igazából az egész évünkre igaz. Ininek meccstől függően vannak nagy labdái, Businak elvétve, Rakiticnek meg szintén nincsenek jó passzai a védelem mögé. A cserék közül meg SR lutri ilyen szempontból, Rafinhanak vannak jó meglátásai azért - eddig minden meccsén középpályásként volt szép kiugratása - Xavi viszont ilyen szempontból még mindig jó.

Most egy enyhén vitatható statisztika fog következni:
Eddig a szezon során a Real középpályásai 40 'Key pass'-t adtak a szögleteket leszámítva (Kroos 12; Modric 7; Isco 9; James 12), míg a miénk 21-et (Rakitic 2; Ini 10; Xavi 6; Rafinha 3). Plusz Busi 5-öt. Fejenként lebontva ez a Realnál 10 ilyen passz átlagosan, míg nálunk ez csak 5. Persze ennek köze van ahhoz is, hogy Messi ebben előre lépett a csapaton belül - csak ő egymaga 29-et adott -, de azért így is durva, hogy fele annyi helyzetet köszönhetünk a középpályánknak, mint a Real. Pedig anno ez a csapatrész szabta a támadásaink fazonját, manapság viszont inkább csak összekötő szerepe van a csatárokkal, ami szerintem a támadójátékunk gyengeségének egyik fő oka. És erre gondoltam, hogy változtatni kéne a középpályán kicsit - finomhangolni -, mert egy kis csapatot még meg tudunk verni azzal, hogy a csatárhármasra bízzuk a dolgokat, aztán lesz ami lesz, de egy nagyobb csapat ellen ez nem elég. Squaka.com a forrás.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.11.01. 22:44:49

Egyértelműen vannak hibák vele kapcsolatban, de az elejétől kezdve én speciel azt mondtam, hogy a türelem a legfontosabb. Én egyáltalán nem temetném a középpályát, ma is sikerült az elképzeléseket pályára vinni, sajnos a koncentrációval voltak gondok. Ez viszont edzői hiba, rengeteg lehetőség kimarad. Rakitic-csal kapcsolatban írtam, hogy mióta cserélgetik azóta nem találja a helyét. Ezt is orvosolnia kéne, szóval vannak hibák de hogy alkalmatlan lenne az szerintem egyáltalán nem igaz.

És ha nagyon gonosz akarok lenni, akkor megkérdezném hogy Klopp mégis hol tart idén a nagy Dortmunddal? Csak mert ő volt itt a nagy megváltó, aztán valahogy nem olyan a dolog. Jól írta valaki egy másik topikban, Van Gaal sem rosszabb edző, mert nem úgy megy a Manchesternek az elején. Nem vele akarom összehasonlítani Enriquet, mert Lucho fenekén még ott a tojáshéj, de kilátástalanság nincsen. S eddig a szezonban jól mentek a dolgok, most ez a vereség nagyon fájó lehet, de az útról nem szabad letérni.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2014.11.01. 22:32:50

Ma szerintem jól nyúlt bele a meccsbe, a cserék után kicsit jobban odaszegeztük a Celtat a kapuhoz. Arról nem ő tehet, hogy a kapus mindent fogott, vagy hogy 4 kapufát lőttünk, meg hogy a ziccereket se tudtuk belőni. A mai nap nem az ő hibája szerintem - max Alves miatt.

Ami nem tetszik egyelőre az új csapatban az egyedül a középpálya. Nagyon rossz ilyet látni egy Barcameccsen, hogy a középpályán vagyunk a leggyengébbek, semmi kreativitás.. Ezen változtasson nagyon hamar, kavarja meg a posztokat, vagy jöjjön Halilovic, vagy játszassa többet Rafinhát, vagy Busi kerüljön ki a vkp posztról, én nem tudom, de valamit találjon ki nagyon gyorsan, mert ez katasztrófa ott középen. Ha ezt sikerülne megoldania, akkor drasztikusan változna a játék képe szerintem.

Az MSN amúgy úgy érzem működni fog amint Suárez belelendült, ma is sokszor megtalálták egymást, jók voltak a váltások is.. De ők egymagukban kevesek lesznek a nagyobb meccseken.
Chino
Llegenda del Barça

2014.10.29. 16:23:09

Az az igazság, hogy idén indokolt Mascheranot a védősorban játszatni. Egy Bartra-Piqué duót úgy játszott volna át a Real támadósora, hogy rossz lett volna nézni.
Az argentinnak nagy szerepe volt abban, hogy Cr kb nulla volt a meccsen.

Amúgy melyik gólunk volt kontra? Amelyiknél Ini indította Iscot? Vagy a tizenegyes? Esetleg a szöglet?
Igazából mindhárom gól elkerülhető lett volna. A tizenegyes no comment. A szögletnél is, ha Alves nem esik el könnyen megzavarhatta volna Pepet. De mondjuk, hogy ez így is-úgyis bemegy. Megjegyzem ha valaki a pontrúgásokért hibáztatja LE-t akkor meg az lett volna a baj, hogy miért Albaval alacsony a védelmünk, miért nem Mathieu játszott. Benzema gólját sem írnám Lucho hibái közé.

Xavi kezdetése utólag tényleg a hibák közé sorolható, én is szívesebben láttam volna a horvátot, de ha azt vesszük az első félidőben még működött is a szilárdabb kp.
Igen. Valószínűleg jobb lett volna Alba a francia helyett, de érdekes, hogy meccs előtt, mikor kihirdették a kezdőt, nem volt ilyen ágálás a balhátvéd ellen. most meg emiatt savazzák legjobban Luchot.

Félreértés ne essék benne volt a keze a vereségben és a cseréket is jobban lehetett volna végrehajtani. De egy már el volt könyvelve, csak kérdés mikor (Suarez), a másik kényszerű volt (habár én inkább Albat vártam volna Ini helyére) a xavi-Rakitic-et hamarabb is meghúzhatta volna, ez tény.

Még egyszer megjegyzem, ő is hibázott, csak én megpróbálom elfogultság nélkül a vereség okainak mindkét oldalát vizsgálni és nem csak vakon az egészet az edzőre kenni. A játékosok legalább annyira, ha nem jobban hibásak. Busquets, Neymar, Messi, Mathieu, Piqué (de még sorolhatnám) a teljesítményükkel ugyanúgy okolhatók.
Mindenben LE a hibás, de arról nem szól a fáma, hogy Piqué miért vetődik rá kézzel a labdára, vagy Ini miért indítja Iscot (arról nem is beszélve, hogy Masch is ott bóklászik), Alves miért vágja hanyatt magát a szögletnél. Vagy Messi miért nem tudja bevágni a helyzeteit.

Vegyük le a szemkötőt és nézzük már komplexebben a dolgokat!
Forca Barca!!!!
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2014.10.29. 16:22:40

palesz77 írta:
nagyatyesz írta:Egyfelől szemben Martinoval vele nem a szezon kezdete előtt néhány héttel közölték, hogy te lettél az edző. Időben kinevezték, volt ideje kitalálni kiket akar, mely posztokra igazolni, és milyen hadrendbeli változásokat eszközöl. Ehhez kapott egy zsák pénzt, és hozott kellő mennyiségű új játékost, csak ezt a fránya Alves ügyet nem tudta megoldani. Na de abba ne is menjünk bele...
Az Alves üggyel mit tudott volna tenni? Nem kellett a kutyának se a Brazil ekkora fizetési igények mellett, ő meg nem adott alább, mit tudott volna tenni Lucho? Most komolyan.. (Az más kérdés, hogy nem kéne minden meccsein játszatnia.)
Az meg, hogy kapott egy rakás pénzt.. Érdekes, nem tűnt fel, hogy leraktuk volna az 50-50 milliót a Cuadrado-Marquinhos duoért - ami nem is baj teszem hozzá. Pedig ha valakiknek ennyit szerepel a neve a sajtóban folyamatosan, akkor azért ott már van valami valóságalapja is a dolognak általában. Pedig így lett volna +1 mozgékony/fürge középső védőnk - amiből jelenleg egy szem van, az is Masch -, és egy Alves fiatalkori kiadására emlékeztető játékosunk.

Az meg egyáltalán nem igaz, hogy a megújulás egyenlő a kezdő kicserélésével.. Taktikailag minden poszton és csapatszinten is újított valamennyit, ezt le se írom már, mert egész oldalon erről folyt kb a diskurzus.

Montoya játszatásáról szóló résszel egyetértek - bár Alves a Classicon pont jó volt -, az számomra is hiba, ahogy Bartra ügye is, bár ő egyre többet játszik.

A Busquetses résszel nem egészen értek egyet, mert ha Masch a vkp, akkor csak a Bartra-Matyi-Pique trióból válogathat Lucho, közülük meg mindenki inkább a 'kevésbé fordulékony torony' kategória, és idén számtalanszor láthattuk már, hogy jól jön egy robbanékony pitbull oda középre, aki akkor is odaér, ha a tornyunkat beforgatták - most Masch, anno Puyi (és gondolom Marquinhos ez lett volna Lucho tervei szerint). Verma is ilyen típus lenne, ha egészséges lenne, akkor ELŐFORDULHATNA, hogy Masch többet lenne vkp a rangadókon is - PSG stílusú csapatok ellen -, de mivel ő meg folyton sérült, ezért nehéz rá építeni. Meg még ott van a Busi faktor, nem akkora balfallosz ő, mint azt itt páran hiszik..
nagyatyesz írta:Bravo - Alves, Vermalen, Mathieu/Bartra, Alba - Iniesta, Masc, Rakitic - Suarez, Messi, Neymar
Azt meg nem értem, hogy ha nem vagy elégedett Alvessel, akkor miért nem Montoya van az "álmokezdődben"? :-k Ez tényleg csak egy kérdés, nem kötekedés. Nekem is így nézne ki amúgy a gálacsapatom - Montoya Alves helyett, és Bartra lenne Verma párja -, de hát az élet nem kívánságműsor, és sok szempontból érthető, hogy Lucho kit miért és hol játszat - kivéve az Alves dolog.. :mrgreen:
Az Alves dologba azért nem kívántam belemenni, mert ezt hosszasan lehetne vitatni, viszont azon a tényen nem változtat, hogy itt van és folyamatosan játszik. Nem mondom, hogy csak LE hibája, hogy Alves itt van, de ha nem mondja neki személyesen, hogy mennyire számít rá, akkor lehet komolyabban fontolóra vette volna a távozását. Azt sem mondom, hogy konstans rosszul játszik, csak túl sokat van pályán ahhoz képest, hogy a többi posztot mennyire rotáljuk. Pedig lehet jót tenne Alvesnek - akinek amúgy a hozzáállásával nincs baj - ha néha padra tenné, ezáltel Montoyának is lehetőséget adna, és nem kizárt, hogy ALves is jobban teljesítene utána. Amúgy meg azt nem tudom elhinni, hogy ha valaki ennyire bűn gyengén ad be, akkor az edzők - a korábbiak is - miért nem szólnak rá! Mondjuk lehet így akadályozza meg a kontrát, mert mire visszahozák a stadionba a lasztit, addig kényelmesen vissza tud zárni :-))
Masc is jogos középen, mert Verma sérült, és ezt nem kalkulálhattuk be a szezon elején. Viszont Bartra ehhez képest keveset játszik, és Verma visszajövetele szerintem az ő játékperceit csökkenti majd, mert Matyi nagy kedvence LE-nek, Piqué meg valahogy mindg játszik. Bár én nagyon szívesen megnézném Mascot vkp-ban rendszeresen, akár úgy is, hogy Busi pl Ini helyén játszik.
A lényeg, hogy nem akartam én vitát, csak hogy rövidebbre fogjam ezért nem folytam bele az Alves ügybe, és ezért is került bele az "álomcsapatomba".
A játék bizonyos elemeibe tényleg érzékelhető a javulás, és az új elemek megjelenése, de pont ezért írtam, hogy félek, hogy ha visszanyúl a "régi" top kezdőnkhöz, akkor a Xavi-Ini-Busi középpálya azt fogja játszani, amit évekkel ezelőtt, mert ahhoz ért igazán. Tehát a lassú reformálás nehogy visszaforduljon. Ennyi
danianevem
Entrenador del Barça

2014.10.29. 14:01:56

MQuC írta: Fogyatékosok, így nem lehet edzeni. Ennél még az MB1-ben is komolyabb munka folyik. :twisted: =D>
Off: Ezt kikérem a Döme nevében is :mrgreen:
1:01-től
Lezárt