Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
palesz77 írta:
Szerintetek ha mondjuk a PSG jól elver minket, és botlunk még egy váratlant képesek lennének Bartoék kitenni Luchot, és hozni valaki külsőst? Szezon közbe mondjuk vicces lenne minőségi pótlást találni.Megmondom őszintén én csodálkoznék rajta, nem is örülnék neki, de én már semmin nem lepődnék meg..
Na, szóval, szerintem ez a felnőtt kerettel nálunk nem járható út sajnos, mert a keret nem éppen alkalmas hozzá - legalábbis az általad felvázolt felállásban (szerintem). A Suárez-Neymar duó jó lenne előre, az biztos, Messi is jó lehetne irányítóként mögöttük, viszont a Xabi-Lahm középpálya azért is működik olyan jól szerintem a München támadói mögött, mert mindketten rendkívül labdabiztos játékosok, és probléma nélkül oldják meg a labdakihozatalt kis háromszögelésekkel akár. Ha a Masch-Rakitic duóra bíznánk ezt, nekünk szerintem nem menne olyan simán/gördülékenyen ez, ami alapból megtörhetné már a támadásaink lendületét. A bal szél jó lenne Albaval, a jobb szél viszont Alves miatt szerintem nemigazán, mert már támadásban sem olyan jó, mint anno. Oda vagy Rafinhat raknám inkább akkor már - nem a legjobb ő sem oda, de Luchonál ott is játszott a Celtaban tudtommal, és így legalább lenne egy "játszó ember" a középső vonalban -, vagy pedig az ifiktől Adamara illene az a poszt, csak ő még ugye csikó, rá nem lehet építeni - az Espanyol ellen full ezen a poszton játszatta Lucho, ezért mondom csak. A védelem meg túl lassú lenen nálunk ezzel a Busi-Matyi-Pique trióval. Vagy ha lassú a szó-szoros értelmében nem is, de lomha igen, egyikük sem egy fordulékony játékos, ezt nagyon benyalhatnánk sokszor.. Viszont az ifiknél ezt ki lehetne próbálni, mert ott tökéletes a játékoskeret hozzá..Petr írta:Bár ez kissé ambivalensnek tűnik, ha belegondolsz nem az. Nézzed meg a Bayern játékát, ahogyan most játszanak. Egyszerűen tanári. Hasonlóan állnak (3-4-1-2 / 3-3-3-1) fel, bár ott a támadóvonal összeállítása más, inkább 2 centerrel játszanak (Müller, Lewa). Irányítóként Götze ügyeskedik, a fedezete pedig a Lahm - Xabi középpálya a két szélen Bernattal (Ribéry) és Robbennel. Hátul egy gyorsabb védő (Alaba) és két lassabb, de erősebb és magasabb (Benatia - Boateng).
Felesleges a szarkazmus.palesz77 írta:És akkor a középpályáról ki szervezne? Masch vagy Rakitic? Komoly labdajáratás lenne ott, biztos simán kihoznánk a letámadó csapatok ellen a bőröst kis háromszögelésekkel..
De most legalább Ini ha olyan napja van ad komoly labdákat - a középpályáról jövő nagy passzaink kb felét ő adta -, és kihozza néha szépen Busival karöltve. Most képzeld el, ha még ezt is elvennénk onnan középről..Erxy írta:most sincsenek meg a háromszögek az átszervezett kp miatt, szóval drasztikus változás nem lenne
most sincsenek meg a háromszögek az átszervezett kp miatt, szóval drasztikus változás nem lennepalesz77 írta: biztos simán kihoznánk a letámadó csapatok ellen a bőröst kis háromszögelésekkel..
A Real át is rohant rajtunk..S.Agüero írta:Pedig nagyjából így állunk fel a pályán.Talán Messi picit előrébb van, de körülbelül ez a felállásunk.
És akkor a középpályáról ki szervezne? Masch vagy Rakitic? Komoly labdajáratás lenne ott, biztos simán kihoznánk a letámadó csapatok ellen a bőröst kis háromszögelésekkel..Petr írta: Kövezzetek meg, nálam Iniesta nem fér bele.
Pedig nagyjából így állunk fel a pályán.visca el barca írta:az amit zbarca leírt teljes hülyeség. nem véletlenül nem játssza egyik élcsapat sem. ez a gyémánt alakzat addig működött míg a csapatok többsége 4-4-2-vel játszott.
ez a formáción ugy átrohannak, hogy míg kimész sörért 3at kapnánk...
(már ha ez a rajz az lenne)
Azért fogalomzavarban ne legyünk, ez nem taktika, hanem formáció. Én inkább egy háromvédős rendszert preferálnék Busival hátul, de szerkezetileg és játékilag sem térne el nagyon a mostani 4-3-3-tól.ZBarca írta:Kinek mi a véleménye róla?
Nekem csak egy kérdésem van: Ez garantálja a sikert? Mert ha igen akkor ezt el kéne küldeni az edzőnknek is!ZBarca írta:Itt a nyerő taktika a nagy rangadókra!![]()
Kinek mi a véleménye róla?
Bartra helyett Matyiő meg Alba helyett Adriano és nekem is tetszene.ZBarca írta:...
Kinek mi a véleménye róla?
Nekem is úgy tűnik amúgy, hogy hátrébb vannak valamivel, azért is néztem meg, hogy igazoljam magam, de úgy látszik annyira mégsem..Bob_Marley írta:Sokat változik a világ, ma már mindenre van statisztika, meg ilyen kép is, számomra ezek újdonságok én maradok a szemnél.De elhiszem, hogy nem változott semmi ha ezeket mutatják a statok. Én úgy vettem észre, hogy a szélsők és hármas támadósornak kell "hely", s rendre visszajönnek labdálért.
Igazából meg is van válaszolva a probléma, szerintem hátrébb van a kp és Messi is többet hátralép s zsúfolt a belső tér. Egyáltalán nem érzem, hogy ezzel gond lenne, stabilabb a csapat szerintem mint tavaly, nem állítom hogy rendben vannak a dolgok mert elcsúszunk, de érezhetően több labdát szerzünk és jobban zárunk vissza. Az más kérdés, hogy lehetne jobban is csinálni. Nem nagyon értem miért jött ez most elő, mintha drasztikusan sok labdát adna el a középpályás sor. Szerintem egyáltalán nincs így.
Azt tudom, hogy a szélsők tömködik labdákkal a csatárainkat általában, csak eddig ez nemigen működik hatékonyan, ezért mondom, hogy kicsit változtathatna Lucho, és ismét több szabadságot adhatna a középpályának is támadásépítésben, és kevesebbet a hátvédeknek - bár mintha ez már elkezdődött volna.Bob_Marley írta:...
Gondolom mindenki imádja az újonnan felfedezett hőtérképeimet, úgyhogy most is jövök velük..Bob_Marley írta:Summa summárum a kp messzebb van a kaputól mint pár éve, nem is csoda, hogy statisztikailag gyengébb a mutató.
A középpályának milyen elképzelése volt ma? Eljuttatni a labdát a csatárokhoz, hogy azok megoldják valahogy? Mert kiugratásból nem volt sok, Rafinha volt 2 vagy 3 - azzal se kerültek a támadók igazából tiszta ziccerbe, de azok jók voltak legalább -, amúgy nemigen emlékszem másra. És ez igazából az egész évünkre igaz. Ininek meccstől függően vannak nagy labdái, Businak elvétve, Rakiticnek meg szintén nincsenek jó passzai a védelem mögé. A cserék közül meg SR lutri ilyen szempontból, Rafinhanak vannak jó meglátásai azért - eddig minden meccsén középpályásként volt szép kiugratása - Xavi viszont ilyen szempontból még mindig jó.Bob_Marley írta:Én egyáltalán nem temetném a középpályát, ma is sikerült az elképzeléseket pályára vinni, sajnos a koncentrációval voltak gondok.
Az Alves dologba azért nem kívántam belemenni, mert ezt hosszasan lehetne vitatni, viszont azon a tényen nem változtat, hogy itt van és folyamatosan játszik. Nem mondom, hogy csak LE hibája, hogy Alves itt van, de ha nem mondja neki személyesen, hogy mennyire számít rá, akkor lehet komolyabban fontolóra vette volna a távozását. Azt sem mondom, hogy konstans rosszul játszik, csak túl sokat van pályán ahhoz képest, hogy a többi posztot mennyire rotáljuk. Pedig lehet jót tenne Alvesnek - akinek amúgy a hozzáállásával nincs baj - ha néha padra tenné, ezáltel Montoyának is lehetőséget adna, és nem kizárt, hogy ALves is jobban teljesítene utána. Amúgy meg azt nem tudom elhinni, hogy ha valaki ennyire bűn gyengén ad be, akkor az edzők - a korábbiak is - miért nem szólnak rá! Mondjuk lehet így akadályozza meg a kontrát, mert mire visszahozák a stadionba a lasztit, addig kényelmesen vissza tud zárnipalesz77 írta:Az Alves üggyel mit tudott volna tenni? Nem kellett a kutyának se a Brazil ekkora fizetési igények mellett, ő meg nem adott alább, mit tudott volna tenni Lucho? Most komolyan.. (Az más kérdés, hogy nem kéne minden meccsein játszatnia.)nagyatyesz írta:Egyfelől szemben Martinoval vele nem a szezon kezdete előtt néhány héttel közölték, hogy te lettél az edző. Időben kinevezték, volt ideje kitalálni kiket akar, mely posztokra igazolni, és milyen hadrendbeli változásokat eszközöl. Ehhez kapott egy zsák pénzt, és hozott kellő mennyiségű új játékost, csak ezt a fránya Alves ügyet nem tudta megoldani. Na de abba ne is menjünk bele...
Az meg, hogy kapott egy rakás pénzt.. Érdekes, nem tűnt fel, hogy leraktuk volna az 50-50 milliót a Cuadrado-Marquinhos duoért - ami nem is baj teszem hozzá. Pedig ha valakiknek ennyit szerepel a neve a sajtóban folyamatosan, akkor azért ott már van valami valóságalapja is a dolognak általában. Pedig így lett volna +1 mozgékony/fürge középső védőnk - amiből jelenleg egy szem van, az is Masch -, és egy Alves fiatalkori kiadására emlékeztető játékosunk.
Az meg egyáltalán nem igaz, hogy a megújulás egyenlő a kezdő kicserélésével.. Taktikailag minden poszton és csapatszinten is újított valamennyit, ezt le se írom már, mert egész oldalon erről folyt kb a diskurzus.
Montoya játszatásáról szóló résszel egyetértek - bár Alves a Classicon pont jó volt -, az számomra is hiba, ahogy Bartra ügye is, bár ő egyre többet játszik.
A Busquetses résszel nem egészen értek egyet, mert ha Masch a vkp, akkor csak a Bartra-Matyi-Pique trióból válogathat Lucho, közülük meg mindenki inkább a 'kevésbé fordulékony torony' kategória, és idén számtalanszor láthattuk már, hogy jól jön egy robbanékony pitbull oda középre, aki akkor is odaér, ha a tornyunkat beforgatták - most Masch, anno Puyi (és gondolom Marquinhos ez lett volna Lucho tervei szerint). Verma is ilyen típus lenne, ha egészséges lenne, akkor ELŐFORDULHATNA, hogy Masch többet lenne vkp a rangadókon is - PSG stílusú csapatok ellen -, de mivel ő meg folyton sérült, ezért nehéz rá építeni. Meg még ott van a Busi faktor, nem akkora balfallosz ő, mint azt itt páran hiszik..
Azt meg nem értem, hogy ha nem vagy elégedett Alvessel, akkor miért nem Montoya van az "álmokezdődben"?nagyatyesz írta:Bravo - Alves, Vermalen, Mathieu/Bartra, Alba - Iniesta, Masc, Rakitic - Suarez, Messi, NeymarEz tényleg csak egy kérdés, nem kötekedés. Nekem is így nézne ki amúgy a gálacsapatom - Montoya Alves helyett, és Bartra lenne Verma párja -, de hát az élet nem kívánságműsor, és sok szempontból érthető, hogy Lucho kit miért és hol játszat - kivéve az Alves dolog..
Off: Ezt kikérem a Döme nevében isMQuC írta: Fogyatékosok, így nem lehet edzeni. Ennél még az MB1-ben is komolyabb munka folyik.![]()