Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A másodosztály közepén lavíroztak. És? Pedro, Busquets stb. honnan jött? Harmadosztályból, Piqué megjárta kölcsönbe a Zaragozát, Manchastert nem kellett nekik. Ha egy ilyen ma történik azt mondjuk, hogy egy lúzer, az első csapat közelébe se kerüljön végül mégis milyen védő lett!Feast4 írta:Na akkor kezdem az elején. Thiago beépítése be nem építése szerintem a klub egyik legnagyobb történelmi bakija volt. Bartra esetében valahogy ezt a hiányt nem érzem. Rafhina... Na igen. Őt láthatóan LE szereti, de kérdem én, miért gondoljuk azt, hogy ha valaki a mi ifinkből jött akkor az egyből Barca szintű játékos, figyelembe véve, hogy az utóbbi években inkább tucatjátékost neveltünk. Thiago volt a kivétel. Talán a tesója most bizonyíthatja, hogy ő is az. De kérdem én biztos, hogy be kell bárkit is építeni abból a csapatból akik évekig csak másod osztály közepén lavíroztak, majd jött egy olyan generációváltás ahol ki is estek mint a pinty? És hiába edző ide, edző oda kiestek.palesz77 írta:...
mahitoo írta:...
Mondok. Ezen ráadásul Matyi pocsékul is játszott, mégis őt nyomatta tovább Lucho.. Meg amúgy se értem, hogy miért egy fiatal védőnek kéne egy komoly meccsen az oszlopnak lennie, erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy irreális elvárások vannak pár embernél szerintem már a beépülő tehetségekkel szemben.Feast4 írta:Akkor fordítsuk meg:Mondj egy olyan meccset ami ténylegesen nagy téttel bírt és ő volt az oszlop?
Ennek ellenére egy gyenge 1000 perccel többet játszott tavaly..Feast4 írta:Ez persze nem azt jelenti, hogy Matyi vagy Vermalen legyen előtte, mert Matyiban láttuk legalább akkora hibafaktor van mint benne, Verma meg a jó ég tudja ennyi kihagyás után milyen.
Itt nem arról van szó, hogy hülye, vagy nem hülye, hanem hogy nem adja meg az esélyt a fiataloknak, mindig a rutinhoz nyúl inkább. És Pep óta minden edzőnk ilyen volt, ez meg nem kedvezett a fiataljainknak..Feast4 írta:És legvégül, ha tényleg olyan penge akkor be kéne magát játszania a kezdőbe, de nem tudja. És én továbbra is azt mondom, egy edző még lehet hogy hülye, kettő már gyanús, de az hogy három mondja azt hogy nem... Az már lehet árulkodó.
Na akkor kezdem az elején. Thiago beépítése be nem építése szerintem a klub egyik legnagyobb történelmi bakija volt. Bartra esetében valahogy ezt a hiányt nem érzem. Rafhina... Na igen. Őt láthatóan LE szereti, de kérdem én, miért gondoljuk azt, hogy ha valaki a mi ifinkből jött akkor az egyből Barca szintű játékos, figyelembe véve, hogy az utóbbi években inkább tucatjátékost neveltünk. Thiago volt a kivétel. Talán a tesója most bizonyíthatja, hogy ő is az. De kérdem én biztos, hogy be kell bárkit is építeni abból a csapatból akik évekig csak másod osztály közepén lavíroztak, majd jött egy olyan generációváltás ahol ki is estek mint a pinty? És hiába edző ide, edző oda kiestek.palesz77 írta:...
Thiagot se építettük be, pont amiatt a Fabregas miatt, akit el kellett zavarni.. Akkor ő mégkevésbé illett ide? Kétlem. Nem tudom miért olyan nehéz észrevenni, hogy Pep óta egyik edzőnk sem próbált meg komolyan fiatalt beépíteni, pedig lett volna rá lehetőségük igazából - most Lucho talán Rafinhát be fogja, de ő sem annyira fiatal párti, ezt már bizonyította sokszor.. Enélkül pedig ne várjunk csodát egyik fiataltól se.Feast4 írta:Bartra 4. évét kezdi most meg a nagy csapatnál, és nem hiszem, hogy minden edzőnk hülye lett volna és nem látja, hogy be kellene őt építeni.
Lehet lemaradtam, de hányszor is hibázott akkorát, hogy emiatt elbuktunk bármit is? Mert ez alapján úgy tűnik, mintha nem is játszott volna még soha életében jól egy komoly csapat ellen - pedig ez egyáltalán nincs így. Kupadöntőt tudom megnyertük volna nélküle - oh waitFeast4 írta: Nem az első döntő helyzetben való hibája volt sajnos.
...
de az a baj, hogy mindig ő van a bizonyos rossz végén?
Ezt az érvelést meg komolyan egyszerűen nem bírom felfogni.. Úgy csináltok néha, mintha egy 25 alatti játékos még csak azt se tudná mi fán terem a foci, és konstans emberhátrányt jelentene csapatának. Ha ez így működne, akkor Európa top csapatainak a kezdőjében nem is lenne fiatal játékos, nekem mégse úgy rémlik, hogy mindenki kiforratlan tehetségek nélkül áll fel..Feast4 írta:A másik gond az, hogy a mai feszített fociban és a klubbal szemben állított elvárások tükrében, nem megengedhető egy 25 éves még fejlődésben lévő játékos kezdőben szerepeltetése.
Nem a véleményért járhat kitiltás, hanem a nyelvezetért, stílusért.Messias2 írta:Szomorú lenne, ha valakit a vélményért kitiltanának.Feast4 írta:
Nem gondoltam, hogy az 1000. hozzászólásom ilyen lesz, de szerintem most összehoztál magadnak egy kitiltást. Na mindegy. De pár dologra reagálnék.
Amúgy teljesen egyetértek Mahito kollegával. Egy rossz meccs után páran rögtön temetik az adott játékost, legyen szó bárkiről. Ők nem gépek, nem tudnak hiba nélkül lehozni egy szezont. Ez a túlzott eredménycentrikusság engem is zavar. Számomra többet jelent a csapat identitása, mint a kupák száma.
Szomorú lenne, ha valakit a vélményért kitiltanának.Feast4 írta:
Nem gondoltam, hogy az 1000. hozzászólásom ilyen lesz, de szerintem most összehoztál magadnak egy kitiltást. Na mindegy. De pár dologra reagálnék.
Nem gondoltam, hogy az 1000. hozzászólásom ilyen lesz, de szerintem most összehoztál magadnak egy kitiltást. Na mindegy. De pár dologra reagálnék.mahitoo írta:...
örülök, hogy feasten meg rajtam kívül más is ezt az álláspontot képviseli. a gyerek itt van 3 éve, az elsőben 15 meccset játszott, utána 30-at, tavaly meg 25-öt. 70 meccsen (még ha nem is játszotta mindet végig), nem tudta egyik edzőnek sem megmutatni, hogy mekkora spíler. nekem kezd átmenni az egész pedro feelingbe... cserének, meg a granada/eibar meccsekre jó és ennyi.MR. TROMORT777 írta:Csak manapság annyira nagy eredménykényszer van, hogy nem lehet pátyolgatni senkit. Ha nem robbantasz és teszel le egy olyan teljesítményt, amivel felhívod magadra a figyelmed akkor vége.
Szerintem meg pont ezaz, hogy a srác nem egy Busquets és nem is egy Pique. Nem feltétlen LE nem bízik a fiatalokban, hanem egyszerűen most egy olyan generációnk van amelyre nem lehet úgy építeni. De ugyanakkor például Busquets nem jól kezdte, de a szezon végére már BL döntőhöz méltó szintre jutott. Persze nem ez a mérce, de Bartra évek óta itt van és nem játszik keveset. Ha annyira meggyőző lenne akkor nem kerülne két jó meccs után a padra. Ugyanakkor sajnos nem tudhatjuk edzésen hogy muzsikál. Símán benne van, hogy ha fontosabb meccsekhez közeledik ezdésen is idegesebb, többet hibázik, stb. Azért a kezdőt nagyrészt az határozza meg, hogy ki, hogy teljesít az adott héten. Lehet, hogy ilyen téren is van a srácban valami mentális gát ami pont a nyomás miatt alakult ki. De nem lehet, hogy ennyi edző is így kezeli.palesz77 írta:
Sok mindenben nem értek egyet - váratlan fordulat-, de csak ezekre reagálok most, bár már ezeket is sokszor átrágtuk, de muszáj..
Az, hogy nem ő van bedobva, hanem Adrinao nem feltétlen az ő hibája szerintem. Anno játszott Piqué sérülése után elég sok meccset pazar formában, majd rögtön padon találta magát, amint Piqué visszatért - 1-2 éve volt az, Luhco előtt. Arról nem egy játékos tehet, hogy az edző nem bízik a fiatalokban annyira, mint Pep. Busi és Piqué sem azért lettek ilyen kiforrott játékosok, mert olyan parádésan kezdtek, hanem mert a hibáik ellenére nyomatva voltak - igen, bőven voltak hibáik. Thiago amúgy a tökéletes példa arra, hogy mennyit számít egy edző a fiatalok beépítésénél. Pep utolsó évében játszott 3000 percet, Tito utána 1 évvel 2000-et játszatta, és rendre kihagyta a nagyobb meccsekről. Pedig nem hiszem, hogy egy nyár alatt visszafejlődött volna.. Na mindegy, ebben a fórum sosem találja a közös nevezőt, most se fogjuk szerintem, de igenis a "gonosz csúnya edzőknek" baromi sok közük van ahhoz, hogy egy fiatal mennyire sikeresen fejlődik, és épül be, és Pep óta egy edzőnk sem próbált meg beépíteni senkit komolyabban.
A helyezkedést meg nem ők találják ki, vagy ha igen, akkor nem értem tavaly hogy kaptuk magunkat össze ennyire benne. Egész előszezonban kapjuk a gólokat pontrúgásokból, mindegyik leosztású védelemnél, ez nem hiszem, hogy azért van, mert tavaly jobban elosztották a srácok, idén meg nem akarják. Javítsatok ha tévedek, de nálam ez Luchoék sara egyelőre, hogy ilyen gyengén védekezzük az állított szitukat ismételten.
Azt meg, hogy Bartra nem tud összefogni egy védelmet megint máshogy látjuk, nem egy meccs volt, ahol ő tette helyre Piquét, vagy bárki mást aki hibázott, baromi jó karaktere van a srácnak.
u.i.: Amúgy annak ellenére, hogy ennyire máshogy látom ezt, örülök, hogy reaktiváltad mostanában magad - legalábbis nekem úgy tűnt, hogy az utóbbi hetekben aktívabb vagy -, szeretem az írásaidat, remélem kitart a lendület sokáig!
Sok mindenben nem értek egyet - váratlan fordulatMR. TROMORT777 írta:25 évesen miért rutintalan az pont, hogy csak rajta állt. Azon, hogy amikor védő hiányban szenvedtünk is szívesebben volt Adrianonak adva a poszt, vagy éppen aki arra járt, csak neki nem. De nem a csúnya gonosz edzők miatt, hanem mert több nagy meccsen is rosszul sült el a játszatása.Ennyi edző nem tévedhet.
A helyezkedésért és annak, hogy nincsenek leosztva az emberek a védők a felelősek, nekik kellene irányítani. Nála az a baj szikráját nem látom annak, hogy képes lenne irányítani, összefogni egy védelmet.
palesz77 írta:Még szerencse, hogy egy rutintalan játékostól várjuk el azt, amit a befutott sztároktól kéne.. Sőt, még ők se mindig veszik fel rögtön a meccs ritmusát. Egyesek szerintem nagyon nem reális dolgokat várnak el a fiataloktól - tudom, hogy 25 éves, de amennyit játszott eddig, ő még fiatalnak tekinthető.
Nem mintha én elégedett lennék a tegnapi teljesítményével, ezeket nem lenne szabad megengedni magának, ha kezdő akar itt lenni, de néhányan átesnek már a ló túloldalára azért.. Egy nagy meccsen se játszott jól? Bale körbefutotta, azon kívül jó volt ott is, konkrétan neki köszönhetjük, hogy ott még meccsben voltunk, mindezt úgy, hogy előtte jegelve volt szinte végig, de akkor ott leszerepelt, legyen úgy.. Viszont előtte évben volt, hogy a Bayern ellen kellett 0 km-esen játszania, nem rajta múlt, hogy kiestünk, ő még jól is játszott, tavaly a PSG ellen konkrétan a meccs legjobbja volt, de top3-ban biztos.. Ez most nyilván rontott a megítélésén, de még mindig egy ügyes játékosról beszélünk, egyedül fejben kéne szintet lépnie szerintem, és keményebbnek lennie, de ha ez nem is jön össze, akkor is egy baromi jó kiegészítő lehetne, vagy egy Valencia szintű csapatban kezdő. Azért az örökös pad és társai enyhén túlzóak szerintem..![]()
A pontrúgásos helyezkedésekért meg nem őt okolnám, látszott, hogy Matyival épp azt se tudják kit kéne fogniuk, ez nem az ő saruk, hogy nincs ez jól leosztva. Egész előszezon alatt is csak futkostak néha a srácok középen keresgélve az emberüket. Ez mondjuk szerintem elég aggasztó, pont ebben voltunk tavaly az egyik legjobbak, eddig viszont idén nagyon nem megy ez..
Még szerencse, hogy egy rutintalan játékostól várjuk el azt, amit a befutott sztároktól kéne.. Sőt, még ők se mindig veszik fel rögtön a meccs ritmusát. Egyesek szerintem nagyon nem reális dolgokat várnak el a fiataloktól - tudom, hogy 25 éves, de amennyit játszott eddig, ő még fiatalnak tekinthető.fanbarca írta:Ha tényleg olyan jó, mint ahogy sokan mondják, akkor beállva meghozta volna a kellő stabilitást. Nehéz felvenni a ritmust, de ha ő a következő Puyol, akkor vegye fel. Legyen nyerőember s ne olyan, aki csak tökéletesen játszó csapatban tud jó lenni.![]()
Az előtte levő 4-5 meccs felkészülési meccs volt. Amikor igazán kellett, megbukott.Messias2 írta:Az egész védelem gyenge volt, de mindenki őt veszi elő. Csereként beállva mindig nehezebb felvenni a ritmust, főleg ha az egész védekezés összeszedetlen. De igazatok van, 30 perc gyengébb teljesítmény alapján kell megítélni egy játékost, úgy h előtte 4-5 meccsen keresztül kiváló teljesítményt nyújtott.
*Természetesen elismerem, hogy hibázottnoname írta:Természetesen hibázott? Ez a legnagyobb marhaság, amit a héten olvastam. Mi az h természetesen hibázott?Természetesen hibázott![]()
![]()
![]()
LE azért küldte be, mert a többiek fáradtak voltak mind fizikálisan, mind fejben, erre jött a mind2 szempontból friss Bartra és akkorát hibázott, mint annak idején Bale ellen.
Bartra ismét bizonyította h a legfontosabb meccseken nem szabad rá számítani.![]()
Tegnap amikor behozták azt gondoltam, hogy na itt a lehetősége, Matyi gyenge mint a harmat talán ha együtt vannak pályán jobban kihozhatja, hogy mennyi van benne. Erre második labdaéríntésével ( illetve labda nem érínétével)összehozott egy gólt.) Tegnap amit ő és Matyi csináltak, arra egy három betüs szó van csak. Matyi egy hiba egy gól egy 11-es bartra egy hiba. Nagyon remélem Albát vagy Adrianot összedrótozzák legközelebb mert az az olda... Fúúú az ő oldaluk kb, átjáróház volt. Hiába álltunk át két vkp-ra amint elkerült Mach hátulról a maradék stabilitás is elment balon. És most itt hiába bírózunk stb. 4-et kaptunk bakker. Ez ha még a bírót vesszük is marha sok. Jól mondta LE. nagyon elő kell venni megint a védekezést, mert ha a támadósor nem olyan amilyen ez egy nagy égés szezon elején.visca el barca írta:így van, pont, hogy ezek azok a meccsek, meg szituációk, ahol folyamatosan bizonyítani kellene neki, hogy képes az elithez tartozni. nagyon nem megy.
csere hátvédnek sörmeccsekre tökéletes, de több nincs benne.