Marc Bartra

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány pontra értékeled az idei szezonját?

1
0
0 szavazat
2
1
3%
3
1
3%
4
1
3%
5
9
23%
6
5
13%
7
11
28%
8
8
20%
9
1
3%
10
3
8%

Szavazatok száma: 40
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.13. 03:22:49

Feast4 írta:
palesz77 írta:...
Na akkor kezdem az elején. Thiago beépítése be nem építése szerintem a klub egyik legnagyobb történelmi bakija volt. Bartra esetében valahogy ezt a hiányt nem érzem. Rafhina... Na igen. Őt láthatóan LE szereti, de kérdem én, miért gondoljuk azt, hogy ha valaki a mi ifinkből jött akkor az egyből Barca szintű játékos, figyelembe véve, hogy az utóbbi években inkább tucatjátékost neveltünk. Thiago volt a kivétel. Talán a tesója most bizonyíthatja, hogy ő is az. De kérdem én biztos, hogy be kell bárkit is építeni abból a csapatból akik évekig csak másod osztály közepén lavíroztak, majd jött egy olyan generációváltás ahol ki is estek mint a pinty? És hiába edző ide, edző oda kiestek.
A másodosztály közepén lavíroztak. És? Pedro, Busquets stb. honnan jött? Harmadosztályból, Piqué megjárta kölcsönbe a Zaragozát, Manchastert nem kellett nekik. Ha egy ilyen ma történik azt mondjuk, hogy egy lúzer, az első csapat közelébe se kerüljön végül mégis milyen védő lett!
Jött egy generációváltás és kiestek. Miről beszélsz? Ugyanaz a generáció végzett tavaly a harmadik helyen aki most kiesett. Szinte ugyanez a keret volt. Nem volt Halilovic és Munir meg Adama is inkább tavasszal játszott. (Suarez ment el csak érdemben)

És nagyon is számít az edző. Luchot mondjuk meg lehet érteni, hogy a szezonban nem nagyon kockáztatott fiatalokkal, mert nagy volt a nyomás, eredménykényszer, majdnem elküldték őt is féltávnál.
Az pedig érdekes hogy Bartrat idáig mindenki dícsérte, tegnap kaptunk róla egy gólt és már legyen is ötödik számú. Matyi meg összehozott két gólt, majdnem kiállíttatta magát, hibák halomra (nem csak balhátvédként) de maradjon. Ugyanakkor LE kérésére jött, mindenki hendikeppel indulna vele szemben ilyen esetben.
Forca Barca!!!!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.12. 21:34:01

Jó kis vita alakult ki Bartrával kapcsolatban. :D
Kép

Szerintem is jó lenne, ha be tudnánk építeni, de ez valószínüleg nem fog sikerülni. Hogy miért? Ennek több oka is van: eredménykényszer, LE-nél csak 4. számú védő, ezért nem tud bizonyítani. A mai eredménycentrikus futballban pedig nincs túl sok ideje egy edzőnek beépíteni egy fiatal tehetséget. Igen, tudom, ha nem adjuk meg neki a lehetőséget, akkor nem tud dobbantani. De mégis mikor játszhatna? A mai fociban, ha kikapunk már a csapat felét el kell adni, a másik felét pedig a padra ültetni. Ezért középcsapatok ellen kell játszatni, mint ahogy tette ezt Lucho a Granada ellen még tavasszal. Igen ám, de többször is határozatlan volt, ami megint csak a meccshiányra vezethető vissza. És már megint ott vagyunk, hogy hogy lehetne neki több játéklehetőséget adni.

Véleményem szerint nem fogjuk meggyőzni egymást. Ez egy ördögi kör, amit újra és újra "megtehetünk", de sehogysem fogunk előrébb jutni.
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.08.12. 20:58:49

Az ég áldjon meg Feast, komolyan gondoltam a bocsánatkérést! :D Értem, hogy neten nem jön át a hangsúly, de tényleg. 1000 hozzászólásom nekem talán nem is lesz. Peace! :)

92 óta vagyok Barca drukker, 34 vagyok, és igen, láttam a régi időket. Aztán a felemelkedésünket is. És büszke voltam rá, minden velejárójával együtt. Nem óhajtok olyan kezdőt, amit leírtál, persze, hogy középcsapat lennénk (ha kivesszük Messit is). Gondolom emlékeznél rá, ha az összes fiatal játékosunk mellett kardoskodtam volna. Nem. 2 volt, Thiago, és Bartra. Én látok a srácban olyat, amit sokan nem. Még Muniesa lett volna ilyen, de ő meg megsérült, és már soha nem lesz a régi.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Feast4
Director del Fútbol

2015.08.12. 20:50:38

mahitoo írta:...

Egy nem piszkálni akartalak és nem is álltam neked, szóval válts hangnemet!

Kettő, teljesen egyet értek azzal ha lenne türelmem visszakeresném egyszer írtam is, egy védőnek sokkal nehezebb észrevetetnie magát mint egy csatárnak vagy egy kp-nak. Sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy egy védő akkor jó ha nem tűnik ki. Ha egy védőt látsz a a pályán akkor 95% hülyeséget csinál.

Másrészt identitás. A tőlem fiatalabbak elfelejtik a korábbi korszakokat vagy még akkor nem is éltek. A Klub indentitása kényszer volt! Éveken keresztül közünk sem volt se kupához se bajnoksághoz így nem sok minden lehetőségünk maradt, mint nevelgetni. A Klub nem a saját nevelésű csapat érdemére hajtott csak akkora volt a baj, hogy hihetetlen, se pénz se eredmény. Ez a szimpatikus holland edzőnk alapötlete volt. De sokan nem vágják, hogy akkoriban hol is volt a csapat. Deco leigazolása ide már egy akkora szó volt annó, hogy hihetetlen. Igen ám, de eljutottunk oda, hogy Európa élmezőnyébe kerültünk tartósan, és sajna a fiatalok, nem minden esetben alkalmasak arra, hogy ott is tartsanak minket.

Szerintetek hol lennénk most egy Massip-Montoya, Fontas, Bartra, Munessia -Sergi Roberto,Thiago, Busquets-Messi, Bojan, Pedro kezdősorral? Csak most mondtam egy baromságot, de kb így gondolkozzunk. Cserének van egy Tello, egy Cuenca. Jó esteben egy Jeffren Suarez, a dos Santos testók. Azért maradjunk már a realitás talaján.

Az meg hogy Matyi jobb nem jobb, ez is nehezen eldönthető. Az tény hogy egyszerű mint a faék és a mozgása is gáz, de eddig ez volt az elős meccs amikor a furcsaságai visszaütöttek. De igen tény a csávóban van egyfajta életveszély. :D

Bartra esetében sajna ha összességében nézzük minden adott ahhoz, hogy ne fusson be nálunk karriert. Az edzők nem szeretik, vannak azért hibák is, és sokat padozik. Szerintem ez a szezon döt a sorsáról.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.12. 20:41:37

Feast4 írta:Akkor fordítsuk meg:Mondj egy olyan meccset ami ténylegesen nagy téttel bírt és ő volt az oszlop?
Mondok. Ezen ráadásul Matyi pocsékul is játszott, mégis őt nyomatta tovább Lucho.. Meg amúgy se értem, hogy miért egy fiatal védőnek kéne egy komoly meccsen az oszlopnak lennie, erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy irreális elvárások vannak pár embernél szerintem már a beépülő tehetségekkel szemben.

Ez a gif most úgy passzolna ide.. :lol: Nyilván nem komolyan, csak annyira mint az eredeti videóban.. :D
Kép

Ha esetleg nem ismernétek a videót. :D
Feast4 írta:Ez persze nem azt jelenti, hogy Matyi vagy Vermalen legyen előtte, mert Matyiban láttuk legalább akkora hibafaktor van mint benne, Verma meg a jó ég tudja ennyi kihagyás után milyen.
Ennek ellenére egy gyenge 1000 perccel többet játszott tavaly.. :roll:
Feast4 írta:És legvégül, ha tényleg olyan penge akkor be kéne magát játszania a kezdőbe, de nem tudja. És én továbbra is azt mondom, egy edző még lehet hogy hülye, kettő már gyanús, de az hogy három mondja azt hogy nem... Az már lehet árulkodó.
Itt nem arról van szó, hogy hülye, vagy nem hülye, hanem hogy nem adja meg az esélyt a fiataloknak, mindig a rutinhoz nyúl inkább. És Pep óta minden edzőnk ilyen volt, ez meg nem kedvezett a fiataljainknak..

De amúgy nyilván tavaly még Pepnél sem került volna kezdőbe, Masch és Piqué olyan formában tolták, viszont előtte 2 évig bőven kaphatott volna több lehetőséget, és tavaly se kellett volna 4. számúnak lennie csak. Részemről erről szól a vita legalábbis.
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.08.12. 20:11:39

Feast! Ne haragudj, hogy elrontottam az 1000. hozzászólásodat, komolyan!

Ha ezért tiltás jár, vállalom a felelősséget, de akkor az ide írók felét is tessék kirakni, mert én jóval finomabb voltam, mint ők.

Identitás. Nekem igenis fontos. Ha nem lenne, akkor minden évben másnak drukkolnék. Sokmindenben mások felett álltunk, de lassan semmi sem marad. Nem mondom, hogy minden ifistát aki szimpatikus, játszassuk. De aki megérdemelné, azt igen. Palesznak van igaza, Pep óta senki sem adja meg a fiataloknak a bizalmat. Nem tudom tovább ragozni, és nem is érdekel. Aki nem látta a nagy ikonjaink első pár évét, az úgy sem fogja megérteni. Xavi, Iniesta, Busi, Piqué. Kb mindegyikről ugyanez volt a vélemény. Annyi volt a különbség, hogy ők a hibáik ellenére is megkapták évekig a FOLYAMATOS lehetőséget. Marcnak ez nem adatott meg.

És miért Thiagot és Rafát hasonlítjuk hozzá? Két látványos, támadó focit játszó srác. Bartra mi a fenével tűnjön ki? Mindig ez a "bizonyítson!". Thiago posztot nem számítva egyértelműen jobb, mint Bartra, Rafinha meg nem. Bírom mind a 2 srácot, de Rafa sem tudja hozni magát. Ennek ellenére szeretném, ha tudna még bizonyítani. De a támadók csinálnak 2 szép cselt, nyomnak egy rabonát, lőnek egy gólt, és császárok. A védő 10-szer szerel, kutyát sem érdekli, aztán egyet hibázik, és vége. Matyinak tegnap 2 gólt köszönhetünk, Piqué pedig úgy beregadt a 119. percben a lesre állításnál, hogy lehettek volna 11-esek. Itt nem Matyi, meg Barta a hibapot igazából, hanem a védelmünk egy kalap kaksi úgy ahogy van.

Bob. Te fociztál valaha? Váratlan csere, hirtelen ugorj be. Ja, és az edzőidnek köszönhetően nincs elég rutinod. Mondjuk megye 3-ban. Csak ez meg egy szuperkupa meccs volt. Hozzon 120%-ot. Hehe. Egyébként itt pont ez volt a baj. Túl nagy volt a lendület. Egy védőnek nem a 120% kell, hanem a nyugodtság, és a bizalom. Matyi a vége felé óriásit szerelt becsúszva, de ha az ellenfélnek van egy csepp esze, visszahúzza, és tizi. 32 évesen sem rutinos az emberünk?
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Feast4
Director del Fútbol

2015.08.12. 20:04:29

palesz77 írta:...
Na akkor kezdem az elején. Thiago beépítése be nem építése szerintem a klub egyik legnagyobb történelmi bakija volt. Bartra esetében valahogy ezt a hiányt nem érzem. Rafhina... Na igen. Őt láthatóan LE szereti, de kérdem én, miért gondoljuk azt, hogy ha valaki a mi ifinkből jött akkor az egyből Barca szintű játékos, figyelembe véve, hogy az utóbbi években inkább tucatjátékost neveltünk. Thiago volt a kivétel. Talán a tesója most bizonyíthatja, hogy ő is az. De kérdem én biztos, hogy be kell bárkit is építeni abból a csapatból akik évekig csak másod osztály közepén lavíroztak, majd jött egy olyan generációváltás ahol ki is estek mint a pinty? És hiába edző ide, edző oda kiestek.

A Bartra féle mindig a rossz végén kérdés. Akkor fordítsuk meg:Mondj egy olyan meccset ami ténylegesen nagy téttel bírt és ő volt az oszlop? Nem volt mert pályára se kerül, ha meg igen akkor mindig van valami gigszer.

És a 25 éves érvelésem félreértetted. Én kifejezetten a fiatal játékosokat részesíteném előnyben mert a csapatunk bárhogy nézzük nem fiatal. De Bartra 25 éves és csak 4. számú középső védő. Lehet ez az ő hibája, lehet ez az edzőké, de 25 évesen még csak itt tart. Sokszor bizonytalan kis csapatok ellen rendre jó, komoly tétmeccsen meg ha valamit csinálni kéne egyből jön a gáz. Ez persze nem azt jelenti, hogy Matyi vagy Vermalen legyen előtte, mert Matyiban láttuk legalább akkora hibafaktor van mint benne, Verma meg a jó ég tudja ennyi kihagyás után milyen. De igen szerintem ki kell deríteni, hogy esetleg nincs e valaki aki jobb nála?

És legvégül, ha tényleg olyan penge akkor be kéne magát játszania a kezdőbe, de nem tudja. És én továbbra is azt mondom, egy edző még lehet hogy hülye, kettő már gyanús, de az hogy három mondja azt hogy nem... Az már lehet árulkodó. Szerintem pár éve kölcsön kellett volna adni. Folyamatos játékkal lehet más az egész képlet most.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.12. 20:00:02

Nyaralás után vicces újra olvasni a fórumot, örök harakiri témák továbbra is megvannak. :D

Én egyik oldalra sem húzok, viszont azt nem tudom elfogadni "kifogásként", hogy beállása után pár perccel történt ami történt. Egy játékosnak abban az intervallumban kell bizonyítania amíg pályán van ha ez 5 perc akkor annyi ha 40 akkor annyi. Ez hogy nem veszi fel a játék ritmusát stb, csak kifogás. Olyannak aki beakar kerülni a kezdőbe 120%-ot kell nyújtania. Nem lehet olyat, hogy nem vagyok felkészülve bizonyos helyzetre és azzal magyarázni, hogy most állt be. Azt jelenti, hogy nem tudott kellően koncentrálni, mentálisan nem volt elég erős.

Pont múltkor volt erről szó, hogy nagyok az elvárások a fiatalokkal szemben. És végül a beszélgetés egy olyan mederbe ment át, hogy nem kezdőbe követelésről van szó, hanem en bloc a fiatalokról, amivel én speciel maximálisan egyetértek és nem lehet azt mondani, hogy teszünk a fiatalokra mert ez nem igaz, viszont a kezdőbe követelés meg nevetséges mert itt van Bartra is, akinél egyszerűen jobb és biztosabb megoldások vannak.Bartra tényleg egy tehetséges emberke, de egyszerűen ő fejben nem elég tökös legény. És itt el kell vonatkoztatni, hogy hibázott vagy sem, mert tényleg bárkivel előfordulhat, de látni kell azt is, hogy vannak előtte a sorban és a teljesítmények miatt vannak.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.08.12. 19:42:09

Feast4 írta:Bartra 4. évét kezdi most meg a nagy csapatnál, és nem hiszem, hogy minden edzőnk hülye lett volna és nem látja, hogy be kellene őt építeni.
Thiagot se építettük be, pont amiatt a Fabregas miatt, akit el kellett zavarni.. Akkor ő mégkevésbé illett ide? Kétlem. Nem tudom miért olyan nehéz észrevenni, hogy Pep óta egyik edzőnk sem próbált meg komolyan fiatalt beépíteni, pedig lett volna rá lehetőségük igazából - most Lucho talán Rafinhát be fogja, de ő sem annyira fiatal párti, ezt már bizonyította sokszor.. Enélkül pedig ne várjunk csodát egyik fiataltól se.

Lehet jönni azzal, hogy nincs idő tutujgatni senkit, de van akit ez a hozzáállás zavar. Én például tökéletesen elégedett lennék a csapattal akkor is, ha ne adj isten 1 kupa esik csak le - vagy egy se, bánom is én -, de megalapozzuk közben a következő évek csapatának alappilléreit. Persze a nép java fel is hintené egy ilyen gyalázatos év után a stadiont, de a jövőben úgyis lesz még sok ilyen évünk, amikor nem nyerünk semmit, nem ez a világ vége, nekem az sokkal fájóbb lesz, ha a klub a számomra szimpatikus értékeit elveszti szép lassan.
Feast4 írta: Nem az első döntő helyzetben való hibája volt sajnos.
...
de az a baj, hogy mindig ő van a bizonyos rossz végén?
Lehet lemaradtam, de hányszor is hibázott akkorát, hogy emiatt elbuktunk bármit is? Mert ez alapján úgy tűnik, mintha nem is játszott volna még soha életében jól egy komoly csapat ellen - pedig ez egyáltalán nincs így. Kupadöntőt tudom megnyertük volna nélküle - oh wait :roll: -, de azon kívül ez volt az egyetlen nagy meccsen levő hibája emlékeim szerint. Amúgy nem betlizik többet, mint Matyi, pedig ő lényegesen komolyabb szerepet kap.
Feast4 írta:A másik gond az, hogy a mai feszített fociban és a klubbal szemben állított elvárások tükrében, nem megengedhető egy 25 éves még fejlődésben lévő játékos kezdőben szerepeltetése.
Ezt az érvelést meg komolyan egyszerűen nem bírom felfogni.. Úgy csináltok néha, mintha egy 25 alatti játékos még csak azt se tudná mi fán terem a foci, és konstans emberhátrányt jelentene csapatának. Ha ez így működne, akkor Európa top csapatainak a kezdőjében nem is lenne fiatal játékos, nekem mégse úgy rémlik, hogy mindenki kiforratlan tehetségek nélkül áll fel..

Na mindegy, azt hiszem offolom már tényleg a témát egy darabig.
fanbarca
Entrenador del Barça

2015.08.12. 19:31:24

Messias2 írta:
Feast4 írta:
Nem gondoltam, hogy az 1000. hozzászólásom ilyen lesz, de szerintem most összehoztál magadnak egy kitiltást. Na mindegy. De pár dologra reagálnék.
Szomorú lenne, ha valakit a vélményért kitiltanának.
Amúgy teljesen egyetértek Mahito kollegával. Egy rossz meccs után páran rögtön temetik az adott játékost, legyen szó bárkiről. Ők nem gépek, nem tudnak hiba nélkül lehozni egy szezont. Ez a túlzott eredménycentrikusság engem is zavar. Számomra többet jelent a csapat identitása, mint a kupák száma.
Nem a véleményért járhat kitiltás, hanem a nyelvezetért, stílusért.

Nem arról van szó, hogy az identitással szembe szeretnénk menni. Egyszerűen egy ilyen bizonytalan meccs után muszáj Vermaelennek megadni a lehetőséget Bartra helyett. Aztán utána még többet fogunk tudni. Az a cél Bartra esetében, hogy akár alap kezdőjátékos legyen, s azért ahhoz, hogy egy átlagos Piquéhez vagy Mascheranohoz hasonlítsuk, ennél sokkal több kell. Nekem is nagyon szimpatikus a fiú, Mascherano után a 2. legszimpatikusabb védő, de egyszerűen ha ilyen hibákat vét kritikus helyzetekben, semmiképpen nem fog előrelépni. Itt nem arról van szó, hogy fizikailag éppen nincs a toppon, hanem, hogy mentálisan nincs ott. Ezt pedig nehezebb orvosolni. Remélem bejön neki mégis, de jelenleg egyre inkább úgy néz ki, hogy nem fog.

Senki nem akarja félredobni a csapat identitását, nem az a cél, hogy össze-vissza vásároljunk mindenkit, de pusztán jóindulatból nem kell játszatni a saját neveléseket. Meg kell ütni a szintet.
més que un club
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.12. 19:09:56

Feast4 írta:
Nem gondoltam, hogy az 1000. hozzászólásom ilyen lesz, de szerintem most összehoztál magadnak egy kitiltást. Na mindegy. De pár dologra reagálnék.
Szomorú lenne, ha valakit a vélményért kitiltanának.
Amúgy teljesen egyetértek Mahito kollegával. Egy rossz meccs után páran rögtön temetik az adott játékost, legyen szó bárkiről. Ők nem gépek, nem tudnak hiba nélkül lehozni egy szezont. Ez a túlzott eredménycentrikusság engem is zavar. Számomra többet jelent a csapat identitása, mint a kupák száma.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Feast4
Director del Fútbol

2015.08.12. 19:03:33

mahitoo írta:...

Felejtsük már el ezt az identitás marhaságot!Az a játékos a jó játékos aki beillik és megtalálja a helyét. Amikor idehozták Fabregast mindenki de jó itthon tesó, aztán amikor látszott, hogy semmire nem megyünk vele mindenki azt mondta, hogy tünés a sunyiba. Idehozták Rakiticet, egyből mindenki azzal jött, de nem az az iskola, nem Barca nevelés és jéé, az egyik legjobb játékosunk.

Bartra 4. évét kezdi most meg a nagy csapatnál, és nem hiszem, hogy minden edzőnk hülye lett volna és nem látja, hogy be kellene őt építeni. Valami baj van vele. Lehet edzésen lehet fejben, de valami miatt nem kap bizalmat. Megkapta a lehetőségit, de még egy Matyi aki valljuk meg bár én bírom a búráját, de egyszerű mint a faék, is előrébb került nála. Egy időben igen csak megkapta a perceit és nem élt vele. Kis csapatok ellen sorra villog aztán jön a nagy meccs, ahol jöhetne az áttörés és rendre bevideózik. Nem az első döntő helyzetben való hibája volt sajnos. Én nagyon drukkolok neki, és sokáig azt gondoltam, hogy talán ő lehet a következő akárki, de egyre jobban látni nem lesz. És Veramelen? Igen miért ne. Ha már itt van akkor neki se ártana valami sanszot adni, Matyi is Bartra is csúnyán befőtt tegnap az üveglábú pedig még igazából nem is játszott, holott 25-26 évesen mielőtt kezdődött ez a kálvária tényleg brutál kemény volt.

És igen igaz, hogy beállítás után két perccel jön egy olyan szitu amikor még fel se fogtad, hogy pályán vagy akkor lehet megzavarodsz főleg meccshiánnyal, de az a baj, hogy mindig ő van a bizonyos rossz végén?

Dicséretes a srác akarása hozzáállása, de nem sajnos azt látom, hogy csak emiatt szimpatizálunk vele, ( többek közt én is) mert játékban sajna nem hozza azt amit kéne.
A másik gond az, hogy a mai feszített fociban és a klubbal szemben állított elvárások tükrében, nem megengedhető egy 25 éves még fejlődésben lévő játékos kezdőben szerepeltetése. Szerintem szegény örök ígéret marad, de cáfoljon meg!
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça

2015.08.12. 17:02:47

Azért azt ne felejtsük el, hogy a Pedro, amikor berobbant egy bizonyos Henryt gyakorlatilag kijátszott a csapatból... Oké, utána nem volt a legjobb, de mégis összehozott majdnem 100 gólt. Arról nem beszélve, hogy a Barcának már jó ideje a csatársora a legjobb, tehát oda a legnehezebb betörni.

Bartrának ez az éve lehet döntő szvsz. Korban a középhátvédeknek kell a 24-25 év (jó, nem egy Sergio Ramos). Egy meccs még nem a világvége. Tegnap a 60. perc után az egész csapat elfogyott. Suarez nevét egyszer nem hallottam a 60. perctől.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.12. 16:52:03

MR. TROMORT777 írta:Csak manapság annyira nagy eredménykényszer van, hogy nem lehet pátyolgatni senkit. Ha nem robbantasz és teszel le egy olyan teljesítményt, amivel felhívod magadra a figyelmed akkor vége.
örülök, hogy feasten meg rajtam kívül más is ezt az álláspontot képviseli. a gyerek itt van 3 éve, az elsőben 15 meccset játszott, utána 30-at, tavaly meg 25-öt. 70 meccsen (még ha nem is játszotta mindet végig), nem tudta egyik edzőnek sem megmutatni, hogy mekkora spíler. nekem kezd átmenni az egész pedro feelingbe... cserének, meg a granada/eibar meccsekre jó és ennyi.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MR. TROMORT777

2015.08.12. 16:24:49

palesz77 írta:
Sok mindenben nem értek egyet - váratlan fordulat :D -, de csak ezekre reagálok most, bár már ezeket is sokszor átrágtuk, de muszáj.. :D Az, hogy nem ő van bedobva, hanem Adrinao nem feltétlen az ő hibája szerintem. Anno játszott Piqué sérülése után elég sok meccset pazar formában, majd rögtön padon találta magát, amint Piqué visszatért - 1-2 éve volt az, Luhco előtt. Arról nem egy játékos tehet, hogy az edző nem bízik a fiatalokban annyira, mint Pep. Busi és Piqué sem azért lettek ilyen kiforrott játékosok, mert olyan parádésan kezdtek, hanem mert a hibáik ellenére nyomatva voltak - igen, bőven voltak hibáik. Thiago amúgy a tökéletes példa arra, hogy mennyit számít egy edző a fiatalok beépítésénél. Pep utolsó évében játszott 3000 percet, Tito utána 1 évvel 2000-et játszatta, és rendre kihagyta a nagyobb meccsekről. Pedig nem hiszem, hogy egy nyár alatt visszafejlődött volna.. Na mindegy, ebben a fórum sosem találja a közös nevezőt, most se fogjuk szerintem, de igenis a "gonosz csúnya edzőknek" baromi sok közük van ahhoz, hogy egy fiatal mennyire sikeresen fejlődik, és épül be, és Pep óta egy edzőnk sem próbált meg beépíteni senkit komolyabban.

A helyezkedést meg nem ők találják ki, vagy ha igen, akkor nem értem tavaly hogy kaptuk magunkat össze ennyire benne. Egész előszezonban kapjuk a gólokat pontrúgásokból, mindegyik leosztású védelemnél, ez nem hiszem, hogy azért van, mert tavaly jobban elosztották a srácok, idén meg nem akarják. Javítsatok ha tévedek, de nálam ez Luchoék sara egyelőre, hogy ilyen gyengén védekezzük az állított szitukat ismételten.

Azt meg, hogy Bartra nem tud összefogni egy védelmet megint máshogy látjuk, nem egy meccs volt, ahol ő tette helyre Piquét, vagy bárki mást aki hibázott, baromi jó karaktere van a srácnak.

u.i.: Amúgy annak ellenére, hogy ennyire máshogy látom ezt, örülök, hogy reaktiváltad mostanában magad - legalábbis nekem úgy tűnt, hogy az utóbbi hetekben aktívabb vagy -, szeretem az írásaidat, remélem kitart a lendület sokáig! :)
Szerintem meg pont ezaz, hogy a srác nem egy Busquets és nem is egy Pique. Nem feltétlen LE nem bízik a fiatalokban, hanem egyszerűen most egy olyan generációnk van amelyre nem lehet úgy építeni. De ugyanakkor például Busquets nem jól kezdte, de a szezon végére már BL döntőhöz méltó szintre jutott. Persze nem ez a mérce, de Bartra évek óta itt van és nem játszik keveset. Ha annyira meggyőző lenne akkor nem kerülne két jó meccs után a padra. Ugyanakkor sajnos nem tudhatjuk edzésen hogy muzsikál. Símán benne van, hogy ha fontosabb meccsekhez közeledik ezdésen is idegesebb, többet hibázik, stb. Azért a kezdőt nagyrészt az határozza meg, hogy ki, hogy teljesít az adott héten. Lehet, hogy ilyen téren is van a srácban valami mentális gát ami pont a nyomás miatt alakult ki. De nem lehet, hogy ennyi edző is így kezeli.
Ha elmegy pár éve lehúzni egy két szezont kölcsönben valami jobb csapatnál akkor símán lehet, hogy beért volna és most ott lehetne a kezdő környékén, de emiatt vagy más miatt, de fejben gyenge. A Barcában viszont mint látható nem lehet Neki 30 meccset biztosítani szezononként amíg "beérik".

Kicsit off: Általánosságban ez a fiatal kérdés nagyon nehéz. Megértem azt az érvet is, hogy Xavi is csak akkor került be amikor már fél keret sérült volt és utána robbantott. Csak manapság annyira nagy eredménykényszer van, hogy nem lehet pátyolgatni senkit. Ha nem robbantasz és teszel le egy olyan teljesítményt, amivel felhívod magadra a figyelmed akkor vége. Ki lehet emelni, hogy jó volt ekkor és ekkor és megoldotta a feladatát, de itt a legjobbra van szükség hétről hétre. Csupán a jó nem elég. Persze meg kell becsülni, hogy saját nevelés, csak csak azért mert saját nevelés még nem feltétlen vívta ki. Több játékpercet érdemelne, dehát mindenki más is a keretből. Nagyon sajnálom, mert minden szempontból nagyon szimpi a srác, továbbá van stílusa is, ami ritka dolog. De lassan beigazolódik, hogy itt több nem fog Neki jutni. De bárcsak ne lenne igazam.

Szerintem a helyezkedési problémák rendeződni fognak pár meccs után, csak annyi különböző kezdő volt, hogy nem szoktak újra össze. Meg eleve azért páran még csak most kezdtek el edzeni. Emiatt én nem aggódnék.

Edzők rakják össze, de a védelemnek kellene pályára vinni az edzők elképzelését. De ezt tényleg nem varrom a nyakába a tegnapi meccsre vonatkozóan. Csak úgy általánosságban nem látom benne. De lehet ez csak én vagyok.

Köszi. :) Igen, volt időszak amikor sok komolytalan hsz. el vette a kedvem. De újabban tetszik amerre tart a fórum. Sok jó véleményütköztetést lehet olvasni és így én is szívesebben osztom meg, hogy én, hogyan vélekedem dolgokról.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.12. 15:57:44

Bartra esete nehéz kérdés. A kisebb csapatok ellen rendre jól muzsikál, viszont vele is az a gondom, mint Mathieuval; képes orbitális hibákat véteni. A tegnapit viszont nem lehet a nyakába varrni; frissen jött be, ezért nem tudta felvenni a meccs ritmusát. Hibázott, ez tény, viszont még csak 25 éves, a védők pedig 28-29 éves koruk körül vannak a csúcson. Ez bizakodásra adhat okot, ennek ellenére nem hiszem, hogy itt sokra vihetné. Nálunk max egy kiegészítőember lehet - de ne legyen igazam!
Kép
palesz77

2015.08.12. 15:31:10

MR. TROMORT777 írta:25 évesen miért rutintalan az pont, hogy csak rajta állt. Azon, hogy amikor védő hiányban szenvedtünk is szívesebben volt Adrianonak adva a poszt, vagy éppen aki arra járt, csak neki nem. De nem a csúnya gonosz edzők miatt, hanem mert több nagy meccsen is rosszul sült el a játszatása.Ennyi edző nem tévedhet.

A helyezkedésért és annak, hogy nincsenek leosztva az emberek a védők a felelősek, nekik kellene irányítani. Nála az a baj szikráját nem látom annak, hogy képes lenne irányítani, összefogni egy védelmet.
Sok mindenben nem értek egyet - váratlan fordulat :D -, de csak ezekre reagálok most, bár már ezeket is sokszor átrágtuk, de muszáj.. :D Az, hogy nem ő van bedobva, hanem Adrinao nem feltétlen az ő hibája szerintem. Anno játszott Piqué sérülése után elég sok meccset pazar formában, majd rögtön padon találta magát, amint Piqué visszatért - 1-2 éve volt az, Luhco előtt. Arról nem egy játékos tehet, hogy az edző nem bízik a fiatalokban annyira, mint Pep. Busi és Piqué sem azért lettek ilyen kiforrott játékosok, mert olyan parádésan kezdtek, hanem mert a hibáik ellenére nyomatva voltak - igen, bőven voltak hibáik. Thiago amúgy a tökéletes példa arra, hogy mennyit számít egy edző a fiatalok beépítésénél. Pep utolsó évében játszott 3000 percet, Tito utána 1 évvel 2000-et játszatta, és rendre kihagyta a nagyobb meccsekről. Pedig nem hiszem, hogy egy nyár alatt visszafejlődött volna.. Na mindegy, ebben a fórum sosem találja a közös nevezőt, most se fogjuk szerintem, de igenis a "gonosz csúnya edzőknek" baromi sok közük van ahhoz, hogy egy fiatal mennyire sikeresen fejlődik, és épül be, és Pep óta egy edzőnk sem próbált meg beépíteni senkit komolyabban.

A helyezkedést meg nem ők találják ki, vagy ha igen, akkor nem értem tavaly hogy kaptuk magunkat össze ennyire benne. Egész előszezonban kapjuk a gólokat pontrúgásokból, mindegyik leosztású védelemnél, ez nem hiszem, hogy azért van, mert tavaly jobban elosztották a srácok, idén meg nem akarják. Javítsatok ha tévedek, de nálam ez Luchoék sara egyelőre, hogy ilyen gyengén védekezzük az állított szitukat ismételten.

Azt meg, hogy Bartra nem tud összefogni egy védelmet megint máshogy látjuk, nem egy meccs volt, ahol ő tette helyre Piquét, vagy bárki mást aki hibázott, baromi jó karaktere van a srácnak.

u.i.: Amúgy annak ellenére, hogy ennyire máshogy látom ezt, örülök, hogy reaktiváltad mostanában magad - legalábbis nekem úgy tűnt, hogy az utóbbi hetekben aktívabb vagy -, szeretem az írásaidat, remélem kitart a lendület sokáig! :)
MR. TROMORT777

2015.08.12. 14:24:36

palesz77 írta:Még szerencse, hogy egy rutintalan játékostól várjuk el azt, amit a befutott sztároktól kéne.. Sőt, még ők se mindig veszik fel rögtön a meccs ritmusát. Egyesek szerintem nagyon nem reális dolgokat várnak el a fiataloktól - tudom, hogy 25 éves, de amennyit játszott eddig, ő még fiatalnak tekinthető.

Nem mintha én elégedett lennék a tegnapi teljesítményével, ezeket nem lenne szabad megengedni magának, ha kezdő akar itt lenni, de néhányan átesnek már a ló túloldalára azért.. Egy nagy meccsen se játszott jól? Bale körbefutotta, azon kívül jó volt ott is, konkrétan neki köszönhetjük, hogy ott még meccsben voltunk, mindezt úgy, hogy előtte jegelve volt szinte végig, de akkor ott leszerepelt, legyen úgy.. Viszont előtte évben volt, hogy a Bayern ellen kellett 0 km-esen játszania, nem rajta múlt, hogy kiestünk, ő még jól is játszott, tavaly a PSG ellen konkrétan a meccs legjobbja volt, de top3-ban biztos.. Ez most nyilván rontott a megítélésén, de még mindig egy ügyes játékosról beszélünk, egyedül fejben kéne szintet lépnie szerintem, és keményebbnek lennie, de ha ez nem is jön össze, akkor is egy baromi jó kiegészítő lehetne, vagy egy Valencia szintű csapatban kezdő. Azért az örökös pad és társai enyhén túlzóak szerintem.. :roll:

A pontrúgásos helyezkedésekért meg nem őt okolnám, látszott, hogy Matyival épp azt se tudják kit kéne fogniuk, ez nem az ő saruk, hogy nincs ez jól leosztva. Egész előszezon alatt is csak futkostak néha a srácok középen keresgélve az emberüket. Ez mondjuk szerintem elég aggasztó, pont ebben voltunk tavaly az egyik legjobbak, eddig viszont idén nagyon nem megy ez.. :?

25 évesen miért rutintalan az pont, hogy csak rajta állt. Azon, hogy amikor védő hiányban szenvedtünk is szívesebben volt Adrianonak adva a poszt, vagy éppen aki arra járt, csak neki nem. De nem a csúnya gonosz edzők miatt, hanem mert több nagy meccsen is rosszul sült el a játszatása.Ennyi edző nem tévedhet.

Felőlem játszhat God módban 85 perceket is ha utána meg van egy-egy olyan végzetes hibája amivel bukjuk a meccseket. Persze csak az tud hibázni, aki csinál is valamit, de nála sokadik már sajnos. Barcába olyan védő kell, aki nem csak azt tudja kivédekezni ami elvárható, hanem azt is ami néha nem. Lásd Pique, vagy épp Mascherano. Bartra semmi plusszt nem ad ilyen téren. Az nem érv, hogy labdabiztosabb mint Mathieu mondjuk, mert Mathieu kivágja a labdát és megy tovább a meccs, de legalább a hibáin nem mennek el meccsek nagy átlagban(kivéve ha balbunkós :| ).

Bartra-nak sajna ez már a sokadik ilyen meccse. Valószínűleg ha az ő adottságaival, rendszeresen játszott volna egy közepes csapatban, most stabil kezdő lehetne sok helyen, de így esélytelen. Ettől függetlenül történhet valami áttörés de el kell fogadni, hogy egy tartalék védőnél nem több jelenleg a Barca számára. Az agyon szidott Mathieu hiába fele vagy csak negyed olyan technikás, mégis sokkal biztosabb pont.

A helyezkedésért és annak, hogy nincsenek leosztva az emberek a védők a felelősek, nekik kellene irányítani. Nála az a baj szikráját nem látom annak, hogy képes lenne irányítani, összefogni egy védelmet.

Félreértés ne essék, kedvelem a srácot és szurkolok Neki, én lennék a legboldogabb, ha el tudná vinni az egyik középső védő posztot és csak mögé kellene igazolni a jövőben, de ez egyelőre kizárt.
palesz77

2015.08.12. 13:47:17

fanbarca írta:Ha tényleg olyan jó, mint ahogy sokan mondják, akkor beállva meghozta volna a kellő stabilitást. Nehéz felvenni a ritmust, de ha ő a következő Puyol, akkor vegye fel. Legyen nyerőember s ne olyan, aki csak tökéletesen játszó csapatban tud jó lenni. :wink:
Még szerencse, hogy egy rutintalan játékostól várjuk el azt, amit a befutott sztároktól kéne.. Sőt, még ők se mindig veszik fel rögtön a meccs ritmusát. Egyesek szerintem nagyon nem reális dolgokat várnak el a fiataloktól - tudom, hogy 25 éves, de amennyit játszott eddig, ő még fiatalnak tekinthető.

Nem mintha én elégedett lennék a tegnapi teljesítményével, ezeket nem lenne szabad megengedni magának, ha kezdő akar itt lenni, de néhányan átesnek már a ló túloldalára azért.. Egy nagy meccsen se játszott jól? Bale körbefutotta, azon kívül jó volt ott is, konkrétan neki köszönhetjük, hogy ott még meccsben voltunk, mindezt úgy, hogy előtte jegelve volt szinte végig, de akkor ott leszerepelt, legyen úgy.. Viszont előtte évben volt, hogy a Bayern ellen kellett 0 km-esen játszania, nem rajta múlt, hogy kiestünk, ő még jól is játszott, tavaly a PSG ellen konkrétan a meccs legjobbja volt, de top3-ban biztos.. Ez most nyilván rontott a megítélésén, de még mindig egy ügyes játékosról beszélünk, egyedül fejben kéne szintet lépnie szerintem, és keményebbnek lennie, de ha ez nem is jön össze, akkor is egy baromi jó kiegészítő lehetne, vagy egy Valencia szintű csapatban kezdő. Azért az örökös pad és társai enyhén túlzóak szerintem.. :roll:

A pontrúgásos helyezkedésekért meg nem őt okolnám, látszott, hogy Matyival épp azt se tudják kit kéne fogniuk, ez nem az ő saruk, hogy nincs ez jól leosztva. Egész előszezon alatt is csak futkostak néha a srácok középen keresgélve az emberüket. Ez mondjuk szerintem elég aggasztó, pont ebben voltunk tavaly az egyik legjobbak, eddig viszont idén nagyon nem megy ez.. :?
fanbarca
Entrenador del Barça

2015.08.12. 13:26:04

Messias2 írta:Az egész védelem gyenge volt, de mindenki őt veszi elő. Csereként beállva mindig nehezebb felvenni a ritmust, főleg ha az egész védekezés összeszedetlen. De igazatok van, 30 perc gyengébb teljesítmény alapján kell megítélni egy játékost, úgy h előtte 4-5 meccsen keresztül kiváló teljesítményt nyújtott. #-o
Az előtte levő 4-5 meccs felkészülési meccs volt. Amikor igazán kellett, megbukott.
Ha tényleg olyan jó, mint ahogy sokan mondják, akkor beállva meghozta volna a kellő stabilitást. Nehéz felvenni a ritmust, de ha ő a következő Puyol, akkor vegye fel. Legyen nyerőember s ne olyan, aki csak tökéletesen játszó csapatban tud jó lenni. :wink:

Félreértés ne essék, én nagyon szeretném, ha Bartra befutna, de azért ne pátyolgassuk.
més que un club
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.12. 13:14:25

Az egész védelem gyenge volt, de mindenki őt veszi elő. Csereként beállva mindig nehezebb felvenni a ritmust, főleg ha az egész védekezés összeszedetlen. De igazatok van, 30 perc gyengébb teljesítmény alapján kell megítélni egy játékost, úgy h előtte 4-5 meccsen keresztül kiváló teljesítményt nyújtott. #-o
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Atlantis
Capitá del Barça

2015.08.12. 11:41:26

noname írta:
Természetesen hibázott
Természetesen hibázott? Ez a legnagyobb marhaság, amit a héten olvastam. Mi az h természetesen hibázott? :lol: :lol: #-o

LE azért küldte be, mert a többiek fáradtak voltak mind fizikálisan, mind fejben, erre jött a mind2 szempontból friss Bartra és akkorát hibázott, mint annak idején Bale ellen.
Bartra ismét bizonyította h a legfontosabb meccseken nem szabad rá számítani. :( :?
*Természetesen elismerem, hogy hibázott
Ha így már érthetőbb :wink:

Persze a frissesség egy jól hangzó dolog, de ettől még nem veszi fel a meccs ritmusát egy csettintésre. Bárki áll be csereként a meccs közepén eleinte követ el hibákat, csak ez egy védőnél, utolsó embernél ugye sokkal kirívóbb, és komolyabb problémát okoz, mint mondjuk egy csatárnál.

Ettől függetlenül már én sem hiszem, hogy meghatározó emberré válhat itt a Barca kötelékében, bár remélem megcáfol idővel. Túl sokat padozott pont abban az időszakban (korát tekintve) amikor a leginkább szüksége lett volna a játékpercekre, hogy rutint szerezzen magának.
Feast4
Director del Fútbol

2015.08.12. 11:26:31

visca el barca írta:így van, pont, hogy ezek azok a meccsek, meg szituációk, ahol folyamatosan bizonyítani kellene neki, hogy képes az elithez tartozni. nagyon nem megy.

csere hátvédnek sörmeccsekre tökéletes, de több nincs benne.
Tegnap amikor behozták azt gondoltam, hogy na itt a lehetősége, Matyi gyenge mint a harmat talán ha együtt vannak pályán jobban kihozhatja, hogy mennyi van benne. Erre második labdaéríntésével ( illetve labda nem érínétével)összehozott egy gólt.) Tegnap amit ő és Matyi csináltak, arra egy három betüs szó van csak. Matyi egy hiba egy gól egy 11-es bartra egy hiba. Nagyon remélem Albát vagy Adrianot összedrótozzák legközelebb mert az az olda... Fúúú az ő oldaluk kb, átjáróház volt. Hiába álltunk át két vkp-ra amint elkerült Mach hátulról a maradék stabilitás is elment balon. És most itt hiába bírózunk stb. 4-et kaptunk bakker. Ez ha még a bírót vesszük is marha sok. Jól mondta LE. nagyon elő kell venni megint a védekezést, mert ha a támadósor nem olyan amilyen ez egy nagy égés szezon elején.

Matyinak a korával van a baj, Bartra meg egyre jobban kijön, hogy annyi van benne amennyit eddig mutatott, pedig bíztam benne, hogy hátha...

Nagyon nem lepne meg ha Vermalen mindkettőjük elé belépne a sorban. Most egy lehetőség igazán kijárna neki azok után, hogy Bartra is meg Matyi is besült ráadásul egyszerre. Főleg, hogy az előszezonban elég jó volt. 100 szónak is egy a vége, van 5 középső védőnk ebből, kettő jó kettő meg nem ér egy felet se az egyik pedig nem tudjuk, mert tétmeccsen csak 40 percet láttuk eddig pedig egy éve itt van. Az meg végképp nem lepne meg ha jövő nyáron a középső védő probléma megint előtérbe kerülne, közülük pedig legalább kettőtől szabadulnánk.
Kép
Dr.Dre
Capitá del Barça

2015.08.12. 11:22:24

Hát igen, kezd egyre inkább bebizonyosodni, hogy benne nincs ettől több.
Hiába mondta itt mindig pár fórumtárs, hogy bízni kell benne,játszatni, és ő lehet az új Puyol...
Nem. Nem lesz. Kiscsapatok ellen jó lesz, attól többre ő nem képes,láthattuk tegnap is, és még nagyon sok meccsen már. Én is szeretem Bartrát, sajnálom,hogy ez a helyzet.
Kép

Titi - The Legend!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.12. 11:10:18

így van, pont, hogy ezek azok a meccsek, meg szituációk, ahol folyamatosan bizonyítani kellene neki, hogy képes az elithez tartozni. nagyon nem megy.

csere hátvédnek sörmeccsekre tökéletes, de több nincs benne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Lezárt