Szerintem hagyjuk ezt a "komoly ellenfél - nem komoly ellenfél" témát. Tavaly sokan pont a Barca-val kapcsolatban lovagoltak ezen a témán. Sorra kaptuk az ellenfeleket, akiket szépen ki is végzett a csapat, pár kekeckedő viszont a spanyol bajnokság szinvonalát meg a BL ellenfeleink képességeit vitatta. Közben a csapat szép lassan mindenkit maga alá gyűrt (a Chelsea ellen azért elég necces volt:)). Akkor tavaly mi sem játszottunk komoly ellenfél ellen? Mindig az aktuális ellenfél a legkomolyabb ellenfél, függetlenül a helyezésüktől, a sztárok mennyiségétől. Semmi garancia nincs arra, hogy egy "komoly" ellenfél ellen jobban megizzad akár a Barca, akár a Real (mint ahogy erre tavaly is volt számtalan példa). Egy sima ötös bárhol megsüvegelendő teljesítmény, még egy Xerez ellen is. De az is igaz, hogy nem ezen fog eldőlni a bajnoki cím sorsa. Nem a harmadik fordulóban kell vezetni a táblázatot, hanem az utolsóban:)senkialfonz40 írta:Igazad van!menczel írta:
és nem érdekel a kifogás hogy csak gólkülönbséggel, meg h nekik ki volt az ellenfelük. 1 percig nem akarom ezeket elöttünk látni .![]()
De azért nem ezen dől el a bajnokság, mert valljuk be a "Margit" sem sziporkázott, hiába az ötös! Még mindig nem tudhatjuk, komoly ellenfél esetén mire lesznek képesek!?
Bajnoki Mérkőzések 09-10
a santander elleni keret:
Valdés, Pinto
Alves, Puyol, Piqué, Márquez, Chygrynskiy, Maxwell, Abidal
Busquets, Touré Yaya, Xavi, Keita, Iniesta
Pedro, Messi, Ibrahimovic, Henry, Jeffren
én így kezdenék
Valdes
Alves, Puyol, Csiga, Abidal
Xavi, Toure, Iniesta
Messi, Ibra, Henry
Valdés, Pinto
Alves, Puyol, Piqué, Márquez, Chygrynskiy, Maxwell, Abidal
Busquets, Touré Yaya, Xavi, Keita, Iniesta
Pedro, Messi, Ibrahimovic, Henry, Jeffren
én így kezdenék
Valdes
Alves, Puyol, Csiga, Abidal
Xavi, Toure, Iniesta
Messi, Ibra, Henry
- El fanático
- Entrenador del Barça
Holnap délelőtt 10-től ismétli a Sport2....baas11 írta:Sajna nem láthattam a meccset - hála a szolgáltató kumma..... -csak a gólokat és igencsak Dejavu-m vantavaly ugye 6-1 volt és azzal a lendülettel 3 trófeáig vittük !!!! Grat a csapatnak !

- senkialfonz40
- Capitá del Barça
A múlt évi menetelésnél, amikor jött utánunk a "Margit", erőn felül teljesítettek és a klasszikus után teljesen kipukkadtak! Nem leszólni akarom őket, de már a bajnokság közben sem volt reális a "csak" 6, 9 pont.Mikaos írta: De tény, hogy esztétikailag csúfítja a bajnoki tabellát ez a helyzet
Egyébként nyugodtan számítsuk hozzá, hogy a Reál könnyebb ellenfelekkel játszott eddig mind a BL-ben, mind a PD-ben, úgyhogy meglesz még ennek a böjtje. Csak az a kár, hogy a könnyű ellenfeleknek köszönhető, hogy ez a gyenge, ingatag védelemmel felálló Madrid új erőre kapott. Teljesen más lenne a szitu, ha valamilyen kemény ellenféllel találkoztak volna első meccseiken.
Az a "Margit" nem volt méltó a bajnokságra! Pepe nem is bírta a gyűrődést, amit az állandó győzelmi kényszer okozott, még jó, hogy nem közülünk rúgott hátba valakit!
Most sem érzem folyamatosnak a játékukat, de nagyon sok a kreatív futbalista, akik eldönthetnek egy mérkőzést, ha kijön a lépés. A legnagyobb kérdőjel velük kapcs. a védelem, a hátsó alakzat. Ez pedig csak komoly csapat ellen derül ki.

- senkialfonz40
- Capitá del Barça
Igazad van!menczel írta:
és nem érdekel a kifogás hogy csak gólkülönbséggel, meg h nekik ki volt az ellenfelük. 1 percig nem akarom ezeket elöttünk látni .

De azért nem ezen dől el a bajnokság, mert valljuk be a "Margit" sem sziporkázott, hiába az ötös! Még mindig nem tudhatjuk, komoly ellenfél esetén mire lesznek képesek!?

Attól még az rút úgy, ahogy vanAttila-Raul írta: Pedig mar a hosszu evek alatt megszokhattad volna![]()
![]()

Amúgy meg utóbbi 9 évben ti 4-szer nyertetek, mi 3-szor. Ráadásul ebből 1-szer úgy nyertetek, hogy csomó ideig mi vezettük a táblázatot, úgyhogy így pláne nem mondanám, hogy szokás kérdése a Real vezetése

-
- Jugador del Barça
esztétikailag csúfítja a bajnoki tabellát ez a helyzet
Pedig mar a hosszu evek alatt megszokhattad volna

Nekem is piszkálja a csőrömet. Persze tudom, hogy kb. semmi lényege nincsen, mert a spanyol bajnokságban amúgy sem a gólarány fog számítani a végelszámolásnál. De tény, hogy esztétikailag csúfítja a bajnoki tabellát ez a helyzetmenczel írta:nem érdekel a kifogás hogy csak gólkülönbséggel, meg h nekik ki volt az ellenfelük. 1 percig nem akarom ezeket elöttünk látni .

Egyébként nyugodtan számítsuk hozzá, hogy a Reál könnyebb ellenfelekkel játszott eddig mind a BL-ben, mind a PD-ben, úgyhogy meglesz még ennek a böjtje. Csak az a kár, hogy a könnyű ellenfeleknek köszönhető, hogy ez a gyenge, ingatag védelemmel felálló Madrid új erőre kapott. Teljesen más lenne a szitu, ha valamilyen kemény ellenféllel találkoztak volna első meccseiken.
-
- Director del Fútbol
Guardiola és az egész csapat feladata épp az,h ne madriddal foglalkozzon csak a saját alakulattal. Ezt meg is tette és kritizálta a mutatott játék miatt ( az 5-2 ellenére!) a csapatot. Azt elhiszem, hogy te nem akarod előttünk látni a madridot, de a csapat szempontjából teljesen irreleváns, ráadásul 100%-osak vagyunk. Nem kell velük törődni ebben a dimenzióban, ráadásul, ha az eredmények jönnek 8márpedig jönnek) és a játék is alakul ( azzal sincs nagy gond), akkor nem lesz itt baj, egyáltalán nem lényeg a mostani állás.menczel írta:Itt van a böjtje hogy hátul iylen anyaszomorító gólokat rugattunk az ellenféllel, a második félidőt meg lazsálta a csapat: elöttünk a margit :S
és nem érdekel a kifogás hogy csak gólkülönbséggel, meg h nekik ki volt az ellenfelük. 1 percig nem akarom ezeket elöttünk látni .
-
- Barça B
Holnap idegenben!!!Most meglátjuk hogy tudunk folyamatosan muzsikálni.
Menni fog úgy hiszem.Kirobbanó formában a csapat és még csak most jönnek bele
VISCA EL BARCA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Menni fog úgy hiszem.Kirobbanó formában a csapat és még csak most jönnek bele

VISCA EL BARCA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt van a böjtje hogy hátul iylen anyaszomorító gólokat rugattunk az ellenféllel, a második félidőt meg lazsálta a csapat: elöttünk a margit :S

Talán ez a legmegfelelőbb topik, hogy beírjam a kanadai táblázat jelenlegi állását (minden tétmeccs, nem csak bajnoki). Először gól utána assist. Íme legeredményesebb játékosaink:
1. Messi 5 + 1 = 6
2. Ibra 3 + 2 = 5
=. Alves 1 + 4 = 5
4. Pedro 2 + 1 = 3
=. Keita 2 + 1 = 3
=. Xavi 1 + 2 = 3
1. Messi 5 + 1 = 6
2. Ibra 3 + 2 = 5
=. Alves 1 + 4 = 5
4. Pedro 2 + 1 = 3
=. Keita 2 + 1 = 3
=. Xavi 1 + 2 = 3
Támogatom minden szavad, de azért megjegyezném, hogy nem kicsit lettünk/vagyunk elkényeztetve.barca99 írta:Mondtam én, hogy az Atleticó ellen egyszerűen nem tudunk unalmas meccset játszani.![]()
Viszont ahogyan Pep, úgy én sem voltam elégedett a meccsel. Oké, szerencsétlen volt az Atleticó, szétszedtük őket, de ilyen koncentrációval egy komolyabb csapat (értsd: akár Racing kedden) simán elhozhat egy pontot (azt meg csak zárójelben írnám, hogy én nem igazán szeretem az olyan meccseket, amiknél hihetlen kontraszt van a két félidő között. Elfogadom, pihenjenek már rá a következő meccsre, ha hamar eldöntik, ettől még nem fog tetszeni, hogy ezt a játékot csak 40 percig láthatom, aztán szinte semmi).
Az meg pláne idegesítő, hogy az eddigi stabil védelmünk mellett bekaptunk két gólt. Illetve rúgattunk mind a két csatárral egyet-egyet.
Gondolom Pep most gatyába rázza őket, remélem a keddi meccs már jobb lesz. Na nem az előrejátékban, mert az ma is nagyon jó volt, de a játék összképében még van hova fejlődni.
Egyszerűen, ha odafigyeltek a játékosaink és megrázták magukat, azt csináltak, amit akartak. Valószínűleg ez köszönhető az Atletico gyér formájának is, nah de azé.. az ilyen meccseket tágra nyílt szemekkel, beszűkült, szurkolói gondolatokkal csak lesni kell. Egy percig nem kellett izgulni az eredmény miatt.

A koncentráción javít Pep, és fenntartja a motivációt, aztán nem lesz itt probléma (remélem). Épp az utóbbi miatt jött Ibra, az új impulzusunk.
Soha rosszabb meccset.
Én az összképet nézve megvoltam elégedve a mérkőzéssel.Zlatanon látszott hogy kezd belejönni a játékba Csigának még kell egy kis idő de türelmesnek kell lennünk.Sergire viszont mérges volt a bizonyos "golpassza" miatt.ien szinten ez megengedhetetlen.de ne bánkodjunk.örüljünk hogy győztek a "fiaink" ....visca el barca.....[/b]
Mondtam én, hogy az Atleticó ellen egyszerűen nem tudunk unalmas meccset játszani.
Viszont ahogyan Pep, úgy én sem voltam elégedett a meccsel. Oké, szerencsétlen volt az Atleticó, szétszedtük őket, de ilyen koncentrációval egy komolyabb csapat (értsd: akár Racing kedden) simán elhozhat egy pontot (azt meg csak zárójelben írnám, hogy én nem igazán szeretem az olyan meccseket, amiknél hihetlen kontraszt van a két félidő között. Elfogadom, pihenjenek már rá a következő meccsre, ha hamar eldöntik, ettől még nem fog tetszeni, hogy ezt a játékot csak 40 percig láthatom, aztán szinte semmi
).
Az meg pláne idegesítő, hogy az eddigi stabil védelmünk mellett bekaptunk két gólt. Illetve rúgattunk mind a két csatárral egyet-egyet.
Gondolom Pep most gatyába rázza őket, remélem a keddi meccs már jobb lesz. Na nem az előrejátékban, mert az ma is nagyon jó volt, de a játék összképében még van hova fejlődni.

Viszont ahogyan Pep, úgy én sem voltam elégedett a meccsel. Oké, szerencsétlen volt az Atleticó, szétszedtük őket, de ilyen koncentrációval egy komolyabb csapat (értsd: akár Racing kedden) simán elhozhat egy pontot (azt meg csak zárójelben írnám, hogy én nem igazán szeretem az olyan meccseket, amiknél hihetlen kontraszt van a két félidő között. Elfogadom, pihenjenek már rá a következő meccsre, ha hamar eldöntik, ettől még nem fog tetszeni, hogy ezt a játékot csak 40 percig láthatom, aztán szinte semmi

- LM10
- Director del Fútbol
Az 1. félidő egyszóval: LENYŰGÖZŐ VOLT. Viszont a 2. félidőben túlságosan bealudtunk és kaptunk még1 potya gólt, de a végén lőttünk még 1 szép gólt. Az nagyon tetszik, hogy Pep megint kiemelte a hibákat, hogy tanuljunk belőle...hihetetlen ez az ember...nagyjövő áll még előtte
Folytatás Santanderben. 

- baas11
- Entrenador del Barça
Sajna nem láthattam a meccset - hála a szolgáltató kumma..... -csak a gólokat és igencsak Dejavu-m van
tavaly ugye 6-1 volt és azzal a lendülettel 3 trófeáig vittük !!!! Grat a csapatnak !

"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
- senkialfonz40
- Capitá del Barça
Szerintem Csiga nem lassúbb, mint Piqué, gyorsaságban nem lóg ki a többi védőnk közül, csak szerencsétlen helyzetbe került mindkét gólnál. Én külön örülök, hogy nem próbált meg odacsúszni egyik alkalommal sem, mert nem lett volna okos dolog. Szerintem Maradona veje bármelyik védőt a világon megveri egy ilyen szituációban. Amikor a második félidőben közel volt hozzá Agüero, megoldotta, ezzel együtt nem ez volt élete meccse. Valdest is letesztelte a lőtt passzával, hogy együtt él-e a játékkal!Kardi írta:Jó kis meccs volt a tegnapi, énis örülök a leigázásnak, mivel nem vártam megint ekkora gólkülönbséget az atlético ellen.....azért vannak dolgok amik annyira nem tetszettek, pl. Csirginszkij kicsit lassú, illetve nem valami pontosak a labdái, a másik dolog Busquets volt, hát Ő nem védekező középpályásnak való sztem, egyszer játszott Xavi helyén ott jó volt. Na én csak ennyit akartam.
El Barca es Més Que un Club!

És hát Sergi! Biztos nagyon tehetséges, gólpassza zseniális volt mindkét oldalon,

Nincs valakinek videójat a biró tegnapi eséséről? 

"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Talán a mai meccsen láthattuk idén először annak a jeleit,hogy ebben az évben sem lesz itt gond.
Abszolút sikerült megtartani azt a könnyedséget,azt a pontosságot és azt a motivációt is,ami tavaly jellemezte a fiúkat.
Talán kijelenthető,hogy másodjára nem estünk ugyanabba a hibába,és idén is ugyanolyan jók lehetünk,mint tavaly.
Óriási dolog ez.
Jó érzéssel tölt el,hogy ennek a csapatnak szurkolhatok,hogy láthatom ezeket a felejthetetlen,lenyűgöző meccseket.
Mi vagyunk a legjobbak,hajrá Barcelona!!

Abszolút sikerült megtartani azt a könnyedséget,azt a pontosságot és azt a motivációt is,ami tavaly jellemezte a fiúkat.
Talán kijelenthető,hogy másodjára nem estünk ugyanabba a hibába,és idén is ugyanolyan jók lehetünk,mint tavaly.
Óriási dolog ez.
Jó érzéssel tölt el,hogy ennek a csapatnak szurkolhatok,hogy láthatom ezeket a felejthetetlen,lenyűgöző meccseket.
Mi vagyunk a legjobbak,hajrá Barcelona!!
- senkialfonz40
- Capitá del Barça
Szerintem ezért nem támadhat le senki, mert sajnos igazad van, a második félidő jelzője találó.Bányász írta:Ilyen gyász második félidőt nem vártam volna...ezért nem szeretem ha már az első félidőben eldöntjük a meccset mert annak általában ez a vége.
Természetesen azért elégedett vagyok mert szép győzelem volt meg minden.Szóval nem panaszkodom.De hétközi meccs ide hétközi meccs oda nem tetszik,h ilyen kedvetlenül,komolytalanul vették ezt a második félidőt.
Tényleg mielőtt letámadna valaki leszögezem mégegyszer,h elégedett vagyok a győzelemmel és az első félidővel szóval szép volt na!

Arra azért kíváncsi lettem volna, ha megadja a bíró a jogos 11-est, hogyan nézett volna ki a második félidő?

Ha nem rúgjuk az ötödiket rosszabbul érezném magam, de az azért kicsit helyrebillentette a lelki békémet.

- Kardi
- Capitá del Barça
Jó kis meccs volt a tegnapi, énis örülök a leigázásnak, mivel nem vártam megint ekkora gólkülönbséget az atlético ellen.....azért vannak dolgok amik annyira nem tetszettek, pl. Csirginszkij kicsit lassú, illetve nem valami pontosak a labdái, a másik dolog Busquets volt, hát Ő nem védekező középpályásnak való sztem, egyszer játszott Xavi helyén ott jó volt. Na én csak ennyit akartam.

.:El Barça es Mes Que un Club!:.
én is (mint örök aggodalmaskodó) az eladott labdák miatti két kapott gólon kesergek, mert mondjuk egy két gólos vezetésnél ez sokkal nagyobb baj (volt már ilyen!) Csigi ugyan nem okolható egyikért sem, de azért feltünt, hogy futó gyorsasága hát....?! Busi egy kész életveszély!! már reszkketek ha játszani látom! hiába hogy volt egy két jó (gól)passza (ezen a poszton ez elvárható) nagyon instabil a játéka!
én még azt láttam, hogy Yaya T. nagyon hiányzik középről, az első félidő pedig csodálatos vol!! annak ellenére, hogy a Madrid nem egy rosz csapat.
én még azt láttam, hogy Yaya T. nagyon hiányzik középről, az első félidő pedig csodálatos vol!! annak ellenére, hogy a Madrid nem egy rosz csapat.
- Bányász
- Rendfenntartó - moderátor
Ilyen gyász második félidőt nem vártam volna...ezért nem szeretem ha már az első félidőben eldöntjük a meccset mert annak általában ez a vége.
Természetesen azért elégedett vagyok mert szép győzelem volt meg minden.Szóval nem panaszkodom.De hétközi meccs ide hétközi meccs oda nem tetszik,h ilyen kedvetlenül,komolytalanul vették ezt a második félidőt.
Tényleg mielőtt letámadna valaki leszögezem mégegyszer,h elégedett vagyok a győzelemmel és az első félidővel szóval szép volt na!

"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."
"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure