baas11 írta:Most néztem a főtáblát kalapok szerint ...szomorú,mérges és irigy vagyok !Hogy lehet h a Kolozsvár csapata ott tud lenni ??pénz ?kétlem...Ciprus,fehéroroszok ???Miért?Hogyan?Mitől jobbak?és biztos vagyok benne h a pénz amit most kapni fog pl.a CFR Cluj nem fog eltünni (FRADI) és nem lesz csoda ha mondjuk 2 év múlva megint ott lesznek...
Hogy lehet ott? Úgy, hogy pár éve a Steaua és a Rapid Bukarest csapata Uefa Kupában egymás ellen harcolt, a negyeddöntőben. Ezzel igencsak sok pontot hoztak Romániának az Uefa koefficiensek táblázatán, ami alapján eldől, h melyik bajnokságból hány csapat indulhat BL-ben, Uefa kupában. És mivel a Steaua BL csop. körben is szerepelt nemrég, ezzel is gyűjtött pontot. Mostanra elérte azt a szintet a román foci, hogy a bajnok automatikusan BL főtáblás. Ez újabb pontokat hoz, és a Steaua is bekerült a csoportkörbe, ami ugyancsak sokat fog majd számitani.
A román foci igencsak a magyar futball szinvonala fölött van, és nem sajnálják a pénzt sem.
A Kolozsvár tulajdonosa, Pászkány Árpád komoly összegeket fektetett a csapatba, megerősitette azt, idegenlégiósokat hozott, jó edzőt szerződtetett Ioan Andone személyében.
Itt, Romániában, igenis érdeke az embereknek, az, h egy csapat Európában szerepeljen.
Juteszembe, a CFR néhány éve az Intertotó kupában indult, és ha emlékezetem nem csal, meg is nyerte azt.
Szerk: újra elolavsva a hsz-ed, egy újabb olvasatát fedeztem fel, és igazat is adok. A megszerzett pénzt a fociba fektetik itt.