Cooltiszo írta:Katalán88 írta:Banyek én most tudtam meg, hogy Palanca barcelonai születésű!!!!!
Hopp még egy Júdás.
Szerk: Jordi Codina is.
Ez hülyeség. Attól, hogy valaki barcelonai születésű még messze nem biztos ,hogy Barca szurkoló, a legtöbb Espanyol szimpatizáns a Madridot szereti. Másrészt attól hogy egy adott városba születsz még nem kell se katalánnak lenned, se az adott város csapatait szeretned, nem biztos hogy neked is Hajdúnánás a kedvenc csapatod, pláne nem hogy ott is kezdesz el focizni.
A Júdás részhez még nem is tértem ki, hiszen ezt csak Figo érdemelte ki, és ő se simán azért mert a Realba igazolt, hanem ahogy és ahogy előtte nyilatkozott, viselkedett.
Sőt, mégha Barcelona szurkoló is, attól sincs akadája, h játszon a Realba. Pl. Zidane v. Ronaldo is Barca szurkolók voltak, mégis a Realba kötöttek ki. És ezért nem lehet őket elitélni. Egy dolog, h a kedvenc csapata vkinek a Barca, de ha nincs lehetősége oda igazolni, viszont hivja a Madrid, hát bizony nagyon kevesen mondanának nemet, egyszerűen azért mert ez olyan lehetőségm, ami lehet soha többet nem adódik meg.
Figo esete más volt, de pl. Saviolára vagy Celadesre én haragszom, a másik oldalról meg ugye ott volt Etoo, v. Luis Enrique. Ők nem kellettek a csapatuknak, és ezért elmentek egy másik nagy csapatba, ami épp az ősi rivális volt. Egy profi futbalista nem csiálhatja azt, h azért elmegy egy kis csapatba focizni, azért mert a Barca és a Real között a múltban történt dolgok miatt rossz a viszony.
Figo esete azért volt más, mert őt királyként tisztelték Barcelonaban, a legnagyobb csillag. Anyagi problémái valószinűleg a Barcás fizetés mellett sem voltak, de ő még több pénzért elment az ősi riválishoz. Ez egy disznóság volt tőle, és a Madridtól is egyaránt.