Javier Mascherano
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Csapat legjobbja volt nálam. Remek formában van szerencsére a kisfőnök.

- neobarca
- Director del Fútbol
Neymar mellett MOM! Nagyon szeretem a srácot mert szívét lelkét odateszi. Remélem tartja a formáját. Popsztár férjecske igazán példát vehetne róla... :S
Remélem ha a Kapitány visszatér, Masc marad a kezdőben...
Remélem ha a Kapitány visszatér, Masc marad a kezdőben...
Barca Fanatics 1999-For Life!!!
"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
- lui1698
- Llegenda del Barça
Mekkora okítást vitt végig ma is.
Szerencsétlen megérdemelne egy normális társat maga mellé, aki néha tudja legalább, hogy nem koncerten van.
Szerencsétlen megérdemelne egy normális társat maga mellé, aki néha tudja legalább, hogy nem koncerten van.

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
A fő kritizálói közt szoktam lenni, de most jár neki a taps. A meccs legjobbja, nagyon Thiago Silvásan mozgott.Gareth Tello írta:Eddig hatalmas tanár, professzor Masch, ha így folytatja, megkaphatja a doktori címet is.![]()
Csak így tovább, nagyon nagy szükség lesz egy konstans jó teljesítményre a részéről.

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
-
- Az Év fórumozója 2013
Eddig hatalmas tanár, professzor Masch, ha így folytatja, megkaphatja a doktori címet is.
Csak így tovább, nagyon nagy szükség lesz egy konstans jó teljesítményre a részéről.

- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Nem azt írtad. De józan paraszti ésszel a végeredmény ez.Sanama írta:Nem azt mondtam, hogy Pique lehúzza őt. Azt írtam, hogy Puyol sokkal többet ki tud hozni belőle, mivel tudja irányítani.
Túl sok magas embert nem tudsz betenni a csapatba, mivel Messi-Neymar-Pedri-Xavi-Ini-Alba-Alves a törpék, akiket játszani kell. Emellett marad 3 helyed, ahol 2 magas ember van is ( Pique-Busi). Ergo nekik kell a fejelést megoldani, nem a védekezést írtam,hanem fejelést.
Azt sem írtam, hogy Mascherano mellé kell ember a kezdőbe, mivel tisztában vagyok vele, hogy az, hogy ennyi lehetőséget kap(ott) a sérüléseknek tudható be. Viszont a lehetőségeket fel kell mérni hozzá is, mivel Puyol nem fog végigjátszani egy idényt, szóval Mascherano elég sokat fog játszani, kivéve ha nem vásárolunk egy védőt.
És ha már mérlegelni kell azt, hogy mi van, ha Mascherano lesz huzamosabb ideig, akkor erre írtam, hogy vagy Piquének kell felnőni a vezér szerephez, hogy hasonlóan tudja irányítani, mint Puyol, vagy pedig venni kell egy vezérként alkalmazható embert hátulra, és ha Mascherano játszik, akkor az adott emberrel erőltetni, nem Piquevel.
Én pontrúgások kivédekezését írtam. Ebben a fejelés is benne van.

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Nem azt mondtam, hogy Pique lehúzza őt. Azt írtam, hogy Puyol sokkal többet ki tud hozni belőle, mivel tudja irányítani.
Túl sok magas embert nem tudsz betenni a csapatba, mivel Messi-Neymar-Pedri-Xavi-Ini-Alba-Alves a törpék, akiket játszani kell. Emellett marad 3 helyed, ahol 2 magas ember van is ( Pique-Busi). Ergo nekik kell a fejelést megoldani, nem a védekezést írtam,hanem fejelést.
Azt sem írtam, hogy Mascherano mellé kell ember a kezdőbe, mivel tisztában vagyok vele, hogy az, hogy ennyi lehetőséget kap(ott) a sérüléseknek tudható be. Viszont a lehetőségeket fel kell mérni hozzá is, mivel Puyol nem fog végigjátszani egy idényt, szóval Mascherano elég sokat fog játszani, kivéve ha nem vásárolunk egy védőt.
És ha már mérlegelni kell azt, hogy mi van, ha Mascherano lesz huzamosabb ideig, akkor erre írtam, hogy vagy Piquének kell felnőni a vezér szerephez, hogy hasonlóan tudja irányítani, mint Puyol, vagy pedig venni kell egy vezérként alkalmazható embert hátulra, és ha Mascherano játszik, akkor az adott emberrel erőltetni, nem Piquevel.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Hú. Itt annyi mindent írsz, hogy nehéz lesz mindenre felelnem. Az utolsó mondattal azt hiszem egyetérthetek.Sanama írta:És szerinted nincs összefüggés a két dolog között, hogy azóta nem olyan jó, amióta Piquével kényszerül játszani?
Az meg mi, hogy nagy meccsre nem jó, csak kicsik ellen? Kicsiknél nem kell szögletet védekezni? Az, hogy 170 cm, nem tehet róla. Ott van Piqué, Busquets akiknek meg kéne oldani a fejelést, de ők nem(sem) tudják.
És megint nem beszéltem egy szóval sem arról, hogy Puyolra kell várni, hogy végig tudjon játszani egy szezont, hanem arról beszéltem, hogy Mascherano mellé milyen játékos kell, ha őt akarják pályára tenni.
Piquének kéne egy vezér szerepet vállalni magára ott hátul, és átvennie Puyoltol a dolgokat, de erre sajnos képtelen, mióta celeb lett.
Vagy igazolni kell egy normális védőt, értem ezalatt, aki részben vezér tud lenni hátul.

Nem gondolnám, hogy Piqué miatt játszana gyengén. Aztán az egy dolog, hogy én mit gondolok, de ez egyszerűen nem lehet indok. Piqué mindamellett, hogy hülyeségeket tud csinálni, attól független a TOP védők között van. Nem azért játszik Masche gyengébben, mint azt elvárná az ember, mert Pigué egyszerűen lehúzza. Legalábbis én ezt veszem ki abból, hogy szted Puyollal jobb. Bár én tartom, hogy nem jobb Puyollal. Egyszerűen gyengék vagyunk hátul, ahol kijönnek a hiányosságai.
Ezt a szögletest sikerült rosszul megfogalmaznom. Nyilván a kicsik is rúgnak szögletet. És itt jön ki az egyik legfőbb probléma. Azt mondod, hogy Piquének és Businak kéne megoldani a pontrúgások kivédekezését. Kérdem én hogyan? 2-en fognak 2 embert. A maradék 4-5 ember viszont a többiekre marad. Elkél a magas ember, a védelembe mindenképpen. Főleg úgy, hogy nem csak a pontrúgásokból kaptunk rengeteg fejesgólt, ott meg nem számít, hogy Messiék milyen magasak. Ott kell növelni a csapat magasságát, ahol lehet, mert nyilván a Xavi-Ini-Messi stb. nem fog csak úgy a padra kerülni.
Végén meg azt mondod, hogy Piquének kéne vezérnek lennie és ki kell Mascherano mellé. Előbbit adom, bár én rengetegszer láttam úgy Piquét, mint a védelem oszlopa, de tény, hogy ezt konstans az utóbbi időben nem hozta. Ezt, hogy ki kell Masche mellé ezt nem nagyon akarom komolyabban kommentálni. A kezdőbe keresünk embert, aki Piquével játszana. Ez egyértelmű. Ergo, ha Masche játszani akar, akkor neki kell alkalmazkodnia akár Piquéhez, akár Puyol, akár az érkezőhöz (már ha lesz ilyen). Azért az elég rossz lenne úgy fölállítania az edzőnek a kezdőt, hogy azon gondolkozzon, hogy ki a legalkalmasabb Masche játékához. És továbbra is fennáll, hogy nagyon rosszul helyezkedik. Akárhogy szépítjük ez a realitás.
És szerinted nincs összefüggés a két dolog között, hogy azóta nem olyan jó, amióta Piquével kényszerül játszani?
Az meg mi, hogy nagy meccsre nem jó, csak kicsik ellen? Kicsiknél nem kell szögletet védekezni? Az, hogy 170 cm, nem tehet róla. Ott van Piqué, Busquets akiknek meg kéne oldani a fejelést, de ők nem(sem) tudják.
És megint nem beszéltem egy szóval sem arról, hogy Puyolra kell várni, hogy végig tudjon játszani egy szezont, hanem arról beszéltem, hogy Mascherano mellé milyen játékos kell, ha őt akarják pályára tenni.
Piquének kéne egy vezér szerepet vállalni magára ott hátul, és átvennie Puyoltol a dolgokat, de erre sajnos képtelen, mióta celeb lett.
Vagy igazolni kell egy normális védőt, értem ezalatt, aki részben vezér tud lenni hátul.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Ezért vagyok itt, nem?Sanama írta: Ezek szerint nem értetted meg, amit én mondtam. Egy szót sem ejtettem arról, hogy Mascherano biztos pont lenne a védelemben. Ez logikusan következik is abból, hogy eleve azt írtam, hogy a teljesítménybe nagyban függ attól, hogy kivel van a pályán.
És szerintem az a merészség, hogy 3éve itt van, és egy hiba miatt, fikázod.
Emellett a tavalyi teljesítményt szándékosan meg sem említettem, mert Puyol végig sérült volt, így esélye sem volt Mashceranonak vele játszani.
Amit továbbra is állítok, hogy százszor jobban játszik Puyol mellett, mint Piqué mellett. Mert Puyol képes irányítana őt is, Piquével ellenben.
Az meg, hogy Piqué lenne a biztos pont ebben a védelemben, elég nevetséges szerintem. Bárki mást előbb mondanék biztos pontnak, mint őt, de Alba-Alves duót mindenképpen. Mióta Shakirával összejött, van 1 tűrhető meccse, utána meg 3 olyan, hogy elküldeném a fenébe.
Erre várom hogy továbbra is rácáfolj, ha már ennyire bele akarsz kötni

És nem 1 hiba miatt fűztem feléje kritikát. Egyszerűen ennél jobb példát nem tudtam mutatni/mondani a hiányosságáról.
Ezek szerint nem értetted meg, amit én mondtam. Egy szót sem ejtettem arról, hogy Mascherano biztos pont lenne a védelemben. Ez logikusan következik is abból, hogy eleve azt írtam, hogy a teljesítménybe nagyban függ attól, hogy kivel van a pályán.Nem hinném, hogy azt az 1 szót meg kéne magyaráznom. Sztem mindenki értette, hogy mire gondolok. Ha nem, akkor ajánlom figyelmedbe a 2 évvel ezelőtti BL-elődöntő Barcelona-Chelsea párharcát. Wink
Nagy merészség Mascherano biztos pontnak nevezni ebben a védelemben, mert egyáltalán nem az. Főleg Puyol mellé, aki a legutóbbi szezonban alig játszott, mert rendre sérült volt.
Jelenleg Piqué az egyetlen ember, akit biztos pontnak neveznék. Na mondjuk ő se éppen a 100%-os fegyelmezettségéről híres, de ha vkit meg kéne neveznem a védelemben, aki érinthetetlen, akkor az ő lenne.
És szerintem az a merészség, hogy 3éve itt van, és egy hiba miatt, fikázod.
Emellett a tavalyi teljesítményt szándékosan meg sem említettem, mert Puyol végig sérült volt, így esélye sem volt Mashceranonak vele játszani.
Amit továbbra is állítok, hogy százszor jobban játszik Puyol mellett, mint Piqué mellett. Mert Puyol képes irányítana őt is, Piquével ellenben.
Az meg, hogy Piqué lenne a biztos pont ebben a védelemben, elég nevetséges szerintem. Bárki mást előbb mondanék biztos pontnak, mint őt, de Alba-Alves duót mindenképpen. Mióta Shakirával összejött, van 1 tűrhető meccse, utána meg 3 olyan, hogy elküldeném a fenébe.
Erre várom hogy továbbra is rácáfolj, ha már ennyire bele akarsz kötni

- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Nem hinném, hogy azt az 1 szót meg kéne magyaráznom. Sztem mindenki értette, hogy mire gondolok. Ha nem, akkor ajánlom figyelmedbe a 2 évvel ezelőtti BL-elődöntő Barcelona-Chelsea párharcát.Sanama írta:Nem hiszem hogy Ő megoldást jelentene Mascherano mellé.
Értelmesen is kifejthetnéd a kérdésedet, problémádat.

Nagy merészség Mascheranot biztos pontnak nevezni ebben a védelemben, mert egyáltalán nem az. Főleg Puyol mellé, aki a legutóbbi szezonban alig játszott, mert rendre sérült volt.
Jelenleg Piqué az egyetlen ember, akit biztos pontnak neveznék. Na mondjuk ő se éppen a 100%-os fegyelmezettségéről híres, de ha vkit meg kéne neveznem a védelemben, aki érinthetetlen, akkor az ő lenne.
Nem hiszem hogy Ő megoldást jelentene Mascherano mellé.Barcaman1993 írta:Chelsea?Sanama írta:
Nincs vele semmi gond hátul, akkor ha van mellette egy magabiztos, vezér, akir irányítja. Nos, ez az ember Puyol. Mikor vele játszik/játszott, teljesen hiba nélkül hozta le a meccseit.
Értelmesen is kifejthetnéd a kérdésedet, problémádat.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Chelsea?Sanama írta:
Nincs vele semmi gond hátul, akkor ha van mellette egy magabiztos, vezér, akir irányítja. Nos, ez az ember Puyol. Mikor vele játszik/játszott, teljesen hiba nélkül hozta le a meccseit.
Sokan szidjátok mostanában, hogy nem jó védőnek, főleg nem első számúnak.
Kicist megvédeném.
Nincs vele semmi gond hátul, akkor ha van mellette egy magabiztos, vezér, akir irányítja. Nos, ez az ember Puyol. Mikor vele játszik/játszott, teljesen hiba nélkül hozta le a meccseit. Viszont Piqué ehhez (még, remélem) nem tud felnőni, és így mellette azért hibázik ő is.
Kicist megvédeném.
Nincs vele semmi gond hátul, akkor ha van mellette egy magabiztos, vezér, akir irányítja. Nos, ez az ember Puyol. Mikor vele játszik/játszott, teljesen hiba nélkül hozta le a meccseit. Viszont Piqué ehhez (még, remélem) nem tud felnőni, és így mellette azért hibázik ő is.
- Primitive
- Entrenador del Barça
Masch bevallása szerint azért kung-fu-zott, mert túl gyorsan vitték le a pályáról.

Nem szép dolog, de legalább elismerte...

Nem szép dolog, de legalább elismerte...
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Én úgy látom a víz jobbról jön, a segítő meg a bal oldalán áll. Ergo szerintem nem a spriccelés miatt rúgta meg. Bár a tényeken nem változtat, jogos a piros.
-
- Capitá del Barça
Nyugodtan mondhatjuk, hogy gusztustalan megmozdulás volt. Az jön át, hogy én vagyok a sztár, nekem mindent lehet. Még utána is ugat a rendőröknek.
Szerintem se áll jól náluk a csapatépítés. A nevek megvannak, de az egy komolyabb európai csapat ellen jövőre kevés lesz és hasonlóan vélekedek a brazilokról, annyi különbséggel, hogy náluk sokat jelenthet a hazai pálya.
Szerintem se áll jól náluk a csapatépítés. A nevek megvannak, de az egy komolyabb európai csapat ellen jövőre kevés lesz és hasonlóan vélekedek a brazilokról, annyi különbséggel, hogy náluk sokat jelenthet a hazai pálya.
-
- Az Év fórumozója 2013
Azért tegyük hozzá, hogy (a mostani esettől eltekintve) általában hanyagolja a hasonlókat, amióta otthagyta Liverpoolt.
A Mersey-parton nem egy piros lapot érő, brutális szabálytalanságára, illetve kifejezetten sportszerűtlen megmozdulására emlékszem, a Barçába igazolása óta viszont szerintem szinte teljesen le tudta vetkőzni ezt a stílust.
Vannak persze kivételek, továbbá azt se felejtsük el, hogy a műeséseket, fetrengéseket is szépen eltanulta Busquetstől (lásd: az a bizonyos eset az egyik Clásicón, amikor Ronaldo talán hozzáért a lábához, talán nem, mindenesetre ő ordítva gurult 20 méteren keresztül), de összességében sokat javult e tekintetben.
Ez persze nem magyarázat az aktuális cselekedetére, csak gondoltam, megemlítem.
A Mersey-parton nem egy piros lapot érő, brutális szabálytalanságára, illetve kifejezetten sportszerűtlen megmozdulására emlékszem, a Barçába igazolása óta viszont szerintem szinte teljesen le tudta vetkőzni ezt a stílust.
Vannak persze kivételek, továbbá azt se felejtsük el, hogy a műeséseket, fetrengéseket is szépen eltanulta Busquetstől (lásd: az a bizonyos eset az egyik Clásicón, amikor Ronaldo talán hozzáért a lábához, talán nem, mindenesetre ő ordítva gurult 20 méteren keresztül), de összességében sokat javult e tekintetben.
Ez persze nem magyarázat az aktuális cselekedetére, csak gondoltam, megemlítem.
Nálunk tényleg nem szokott ilyeneket csinálni, de a Poolban, ha jól emlékszem voltak hasonló dolgai. Úgy látszik nálunk azért mindeni visszafogja, vagy legalábbis igyekszik visszafogni magát, Alves sem játszik olyan alattomosan, mint a Sevillában, és Ibra is amikor itt volt, azért nem volt olyan állat, mint a többi csapatában.Dr.Dre írta:Tényleg nem volt valami szép dolog ez Masch-tól.
Szerintem a Barcában nem csinálna ilyet. Egyszerűen nem tesz jót neki a válogatottság,meg szerintem másnak sem.
Mint ahogy Capon mondta:
"Összegyűlnek a válogatottba és előbújik belőlük a link dél-amerikai utcakölyök mentalitás."
És ez sajnos igaz is..
- Dr.Dre
- Capitá del Barça
Tényleg nem volt valami szép dolog ez Masch-tól.
Szerintem a Barcában nem csinálna ilyet. Egyszerűen nem tesz jót neki a válogatottság,meg szerintem másnak sem.
Mint ahogy Capon mondta:
"Összegyűlnek a válogatottba és előbújik belőlük a link dél-amerikai utcakölyök mentalitás."
És ez sajnos igaz is..
Mint ahogy Capon mondta:
És ez sajnos igaz is..

Titi - The Legend!
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Argentína: rengeteg jó csatáruk van, de az edző sose játszat 2-nél többet egyszerre. Így meg pl. Higuain és Lavezzi jobbára a padon ücsörögnek. A középpályájuk sem igazán acélos. Nevek alapján megvannak, de csapatjátékban kevesek. Di Maria és Pastore kifejezetten támadó felfogású, míg Banega és Mascherano védekező. Igazi játékszervező meg nincs a csapatban. A védelmet inkább hagyjuk...Capon írta:Ez az eset is csak az bizonyítja számomra, hogy az Argentinokkal valami nincsen rendben fejben. Elég erős csapatuk van, főleg elől, de az eredmények azok azért nem igazán szoktak jönni nekik.
Összegyűlnek a válogatottba és előbújik belőlük a link dél-amerikai utcakölyök mentalitás.
De az Angoloknál sincs minden rendben ugye. Szinte mind a hazai bajokságban nyomja és kellő kép túl is vannak értékelve és sztárolva. Mikor a válogatottba összegyűlnek ők meg szerintem baromira elszállnak saját maguktól hogy nézd már mennyi celeb futballista van itt.
Angolokat abszolút adom. Sztem az mindent elmond a csapatukról, hogy érzésem szerint a legjobb játékosuk a kapus, Joe Hart. A franciák szinte ugyanez a beképzelt banda... Annyi különbséggel, hogy nekik vannak normális játékosaik, de ugyanúgy kevesek, mint az angolok.
- Capon
- Llegenda del Barça
Ez az eset is csak az bizonyítja számomra, hogy az Argentinokkal valami nincsen rendben fejben. Elég erős csapatuk van, főleg elől, de az eredmények azok azért nem igazán szoktak jönni nekik.
Összegyűlnek a válogatottba és előbújik belőlük a link dél-amerikai utcakölyök mentalitás.
De az Angoloknál sincs minden rendben ugye. Szinte mind a hazai bajokságban nyomja és kellő kép túl is vannak értékelve és sztárolva. Mikor a válogatottba összegyűlnek ők meg szerintem baromira elszállnak saját maguktól hogy nézd már mennyi celeb futballista van itt.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
- Deus
- Boixos Nois
Az oldalt nem tudom megnyitni, mert a munkahelyi tűzfal blokkolta, gambling -ra hivatkozva >.>salas9 írta:Ez nem volt túl szépBár a piros lapot túlzásnak érzem
![]()
http://www.hatharom.com/2013/06/12/biza ... video?eb=1
De Tecsőn megtaláltam a videót róla. Valaki magyarázza már el, hogy miért csinálta ezt Mascherano?!?? Nooormális ez?
A piros lap meg jogos. Ilyet leművelni nem szabad.

- salas9
- Entrenador del Barça
Ez nem volt túl szép
Bár a piros lapot túlzásnak érzem