Sanama írta:És szerinted nincs összefüggés a két dolog között, hogy azóta nem olyan jó, amióta Piquével kényszerül játszani?
Az meg mi, hogy nagy meccsre nem jó, csak kicsik ellen? Kicsiknél nem kell szögletet védekezni? Az, hogy 170 cm, nem tehet róla. Ott van Piqué, Busquets akiknek meg kéne oldani a fejelést, de ők nem(sem) tudják.
És megint nem beszéltem egy szóval sem arról, hogy Puyolra kell várni, hogy végig tudjon játszani egy szezont, hanem arról beszéltem, hogy Mascherano mellé milyen játékos kell, ha őt akarják pályára tenni.
Piquének kéne egy vezér szerepet vállalni magára ott hátul, és átvennie Puyoltol a dolgokat, de erre sajnos képtelen, mióta celeb lett.
Vagy igazolni kell egy normális védőt, értem ezalatt, aki részben vezér tud lenni hátul.
Hú. Itt annyi mindent írsz, hogy nehéz lesz mindenre felelnem. Az utolsó mondattal azt hiszem egyetérthetek.
Nem gondolnám, hogy Piqué miatt játszana gyengén. Aztán az egy dolog, hogy én mit gondolok, de ez egyszerűen nem lehet indok. Piqué mindamellett, hogy hülyeségeket tud csinálni, attól független a TOP védők között van. Nem azért játszik Masche gyengébben, mint azt elvárná az ember, mert Pigué egyszerűen lehúzza. Legalábbis én ezt veszem ki abból, hogy szted Puyollal jobb. Bár én tartom, hogy nem jobb Puyollal. Egyszerűen gyengék vagyunk hátul, ahol kijönnek a hiányosságai.
Ezt a szögletest sikerült rosszul megfogalmaznom. Nyilván a kicsik is rúgnak szögletet. És itt jön ki az egyik legfőbb probléma. Azt mondod, hogy Piquének és Businak kéne megoldani a pontrúgások kivédekezését. Kérdem én hogyan? 2-en fognak 2 embert. A maradék 4-5 ember viszont a többiekre marad. Elkél a magas ember, a védelembe mindenképpen. Főleg úgy, hogy nem csak a pontrúgásokból kaptunk rengeteg fejesgólt, ott meg nem számít, hogy Messiék milyen magasak. Ott kell növelni a csapat magasságát, ahol lehet, mert nyilván a Xavi-Ini-Messi stb. nem fog csak úgy a padra kerülni.
Végén meg azt mondod, hogy Piquének kéne vezérnek lennie és ki kell Mascherano mellé. Előbbit adom, bár én rengetegszer láttam úgy Piquét, mint a védelem oszlopa, de tény, hogy ezt konstans az utóbbi időben nem hozta. Ezt, hogy ki kell Masche mellé ezt nem nagyon akarom komolyabban kommentálni. A kezdőbe keresünk embert, aki Piquével játszana. Ez egyértelmű. Ergo, ha Masche játszani akar, akkor neki kell alkalmazkodnia akár Piquéhez, akár Puyol, akár az érkezőhöz (már ha lesz ilyen). Azért az elég rossz lenne úgy fölállítania az edzőnek a kezdőt, hogy azon gondolkozzon, hogy ki a legalkalmasabb Masche játékához. És továbbra is fennáll, hogy nagyon rosszul helyezkedik. Akárhogy szépítjük ez a realitás.