Aranylabda - FIFA év játékosa
Engem az utóbbi időben teljesen hidegen hagy a díj. Illetve sosem érdekelt, őszintén, még akkor sem, mikor Messi nyerte magát halomra, szóval nem is érdekel, hogy megédemelte-e Benzema vagy sem.
Amit viszont szeretnék kérdezni a modiktól, remélem nem veszik (háborús) uszításnak, vagy ilyesmi, de nem lehetne az ilyen legalja szenny oldalakat, mint az origo, index és társaik, tiltani? Semmi értéket nem adnak a fórumhoz, meg úgy egyáltalán az élet semmilyen területéhez, ellenben néha elő-előfordult más topikokban is, hogy ilyen helyekről idézgetnek egyesek. Nem lehetne ezeket csuklóból törölni, mint annak idején a gól.komos bakfarkságokat?
Amit viszont szeretnék kérdezni a modiktól, remélem nem veszik (háborús) uszításnak, vagy ilyesmi, de nem lehetne az ilyen legalja szenny oldalakat, mint az origo, index és társaik, tiltani? Semmi értéket nem adnak a fórumhoz, meg úgy egyáltalán az élet semmilyen területéhez, ellenben néha elő-előfordult más topikokban is, hogy ilyen helyekről idézgetnek egyesek. Nem lehetne ezeket csuklóból törölni, mint annak idején a gól.komos bakfarkságokat?
Sikerült a cikket a szokásos kormánypárti stílusban és nézetben megírni,nem biztos,hogy ez nagyon mérvadó.éS írta: ↑2022.10.19. 07:01:10Ti nem láttatok origó cikkeket az elmúlt 8 évben? Nem a barca drukkersége ihlette az írót, hanem Benzema szélsőséges muszlim nézetei. Egyébként a cikkben leírt vádak nagyrészt megállják a helyüket, mégha nem is fogta vissza magát a szerző(akinek a kiléte origós szokás szerint ismeretlen..). Nincs kétség afelől, hogy megérdemelt a díj, zseniális labdarúgó, parádés szezonja volt, de ettől még egy sz@r ember, hiába finomkodnak egyesek és próbálnak erről nem tudomást venni.
Nem kisebbíti a csávó bűneit,de meglehetősen legalja színvonal.
Hát, Modric-nál is röhögtem, ez meg bőven a legalja... Ráadásul megérdemli....
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Nem olvasok sem online sem írott híreket, soha nem tettem, így ez most teljesen mellbevágott. Ilyet én még soha nem láttam, halálkomolyan megjelenhet egy ilyen cikk, ilyen hangnemben???vidra írta: ↑2022.10.18. 20:41:27Ez megvolt? https://www.origo.hu/nagyvilag/20221018 ... labda.html
FosRigo kimaxolta a tisztelet adást![]()
![]()
Te jószagú... Ez valami nagyon alja barcás arc lehetett, és a minapi Klasszikó sem erősítette meg a jellemét, és az elfogulatlanságát.

Na mindegy, hogy ne csak offoljak, Benzemának gratulálok, teljesen megérdemelte, Gavinak meg örülök, Wirtz-el mázlija volt, mert senki nem rúgott volna labdába mellette, de akkor is hatalmas teljesítmény. Azt tippelném, hogy a válogatottbeli szereplés döntött Camával szemben, ahol Gavi szabályosan húzóember volt már alig 17 évesen is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ez megvolt? https://www.origo.hu/nagyvilag/20221018 ... labda.html
FosRigo kimaxolta a tisztelet adást

FosRigo kimaxolta a tisztelet adást

- davi10
- Llegenda del Barça
Ha nem először jársz itt, láthatod, hogy milyen savat kap itt mindenki, az is aki amúgy nem feltétlenül szolgált rá.boma írta: ↑2022.10.18. 14:00:24Ezeknek a jelzőknek minimum fele szándékos ferdítés, túlzás, még ha alapja van is. Tipikusan olyan dolgai vannak ,amit a frusztrált arcok felnagyíthatnak , meg élvezhetik a mocskolódást, de Barca drukkerként mondjuk a saját portán is szét lehetne nézni, mielőtt a szomszéddal foglalkozol, mert nálatok is vannak bőven kirakat emberek, akiket lehetne cinkelni. (mondjuk a hasonlóan agyatlan madridisták meg is teszik)
Azon meg nem értem mit kell meglepődni, hogy ha Benzema reflektorfénybe kerül, akkor hangosabban jönnek az őt kritizáló hangok is.
Mondjuk nálunk nem tudom melyik játékosnak van "tipikusan olyan dolga" mint Benzema-nak, Messi-nek voltak adóügyei (amikor CR-nek is), meg a 2 ex elnöknek a Neymar biznisze. Más bírósági ügy nem rémlik hirtelen. És ezek mind pénzügyek, Benzema-nál valami mást tárgyaltak ha jól emlékszem...

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Ezeknek a jelzőknek minimum fele szándékos ferdítés, túlzás, még ha alapja van is. Tipikusan olyan dolgai vannak ,amit a frusztrált arcok felnagyíthatnak , meg élvezhetik a mocskolódást, de Barca drukkerként mondjuk a saját portán is szét lehetne nézni, mielőtt a szomszéddal foglalkozol, mert nálatok is vannak bőven kirakat emberek, akiket lehetne cinkelni. (mondjuk a hasonlóan agyatlan madridisták meg is teszik)
De ja, megérdemelte egyetértünk. Nagyobb rablás lett volna, mint amit Sneijderrel vagy Lewával műveltek, ha nem ő kapja. Az hogy a City megelőzte a Madridot, még esetleg, csak-csak hajlandó vagyok elfogadni (bár nem értek egyet vele), de hogy a Liverpool a két mikiegér kupával hogyan csinálta, azt nem értem. Meg Mané második helyét sem, akármennyire szimpatikus is az ember. Vinicusnak és Courtoisnak kellett volna még a dobogón lennie, vagy legalább az egyiküknek - elfogultság nélkül. A fiataloknak osztott díj is fura nekem, de gondolom ott a percek döntöttek Gavi javára Camavinga helyett. Nem értek egyet vele, de el tudom fogadni.Rivaldo11 írta: ↑2022.10.18. 12:31:16Ha eltekintek attól, hogy Benzema egy bűnöző, zsaroló, erőszakoló, sittes alak, azt kell mondjam, teljesen megérdemelten nyert, megdolgozott érte. Az meg, hogy egy ilyen Real menetelés után a City lehet az év csapata, nem kicsit vicc. Mert az igaz, hogy a 3 vén csataló által hajtott -nélkülük erősen közepes-madridot a kieséses szakasz java részében lefutballozták a pályáról, de a végén csak továbbevickéltek, hatalmas mentéseket bemutatva.
Szóval ja, úgy tűnik én is olyan p.cs vagyok, aki a saját csapatán kívül mást nem díjazna, de egy ilyen szezon után talán érthető.

1956 1957 1958 1959 1960 1966 1998 2000 2002 2014 2016 2017 2018 2022
Rivaldo11 írta: ↑2022.10.18. 12:31:16Ha eltekintek attól, hogy Benzema egy bűnöző, zsaroló, erőszakoló, sittes alak, azt kell mondjam, teljesen megérdemelten nyert, megdolgozott érte...........
Én ezzel tökéletesen egyetértek, de kiegészíteném a harcosságával, ami leginkább Donnarumma letarolásánál volt tetten érhető, mert anélkül bajosan jutott volna el oda, hogy a neve komolyan szóba kerüljön az esélyesek között. De ettől az "apróságtól" eltekintve már nemigen maradt kérdés a győztes személyét illetően.
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Ha eltekintek attól, hogy Benzema egy bűnöző, zsaroló, erőszakoló, sittes alak, azt kell mondjam, teljesen megérdemelten nyert, megdolgozott érte. Az meg, hogy egy ilyen Real menetelés után a City lehet az év csapata, nem kicsit vicc. Mert az igaz, hogy a 3 vén csataló által hajtott -nélkülük erősen közepes-madridot a kieséses szakasz java részében lefutballozták a pályáról, de a végén csak továbbevickéltek, hatalmas mentéseket bemutatva.
Rivaldo-A Legnagyobb.
- Subinho
- Director del Fútbol
Maximálisan egyetértek, én sem szeretem, de nagyot ment, megérdemelte. KDB-t sajnálom kicsit, megérdemelné évek óta. Jövőre meg (ha így folytatja), akkor Haaland lesz a befutó, hiába 4x ér labdához egy meccsen, ha ebből min. 2 gól

- davi10
- Llegenda del Barça
Akkor menj és beszélj velük. Ez egy Barca fórum, semmi szükség nincs itt az ilyen hergelésekre.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Megerdemelte Benzema, nagyot ment tavaly.
Ennek ellenére az egyetlen díj amit át kellene valaha is vennie az az aranyfuvola díj valamelyik francia sitten.
Ennek ellenére az egyetlen díj amit át kellene valaha is vennie az az aranyfuvola díj valamelyik francia sitten.
Az éjjel soha nem érhet véget!
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Hidegen hagy Benzema, a madridisták rinyálásán volt a hangsúly. Gyakorlatilag kikérik maguknak, hogy rajtuk kívül másokat is díjaztak, Gavit patkányozzák, a tehetségét megkérdőjelezik, de ugyanezt játszották el Pedrivel is.
-
- Entrenador del Barça
Benzema idén vitathatatlanul megérdemelte. Komoly szezont futott, nem lehetett kérdés, hogy ő nyeri. Courtois lett a legjobb kapus, ami megint csak jogos. Mondjuk én őt dobogóra raktam volna az aranylabda szavazáson is, bár tudjuk, hogy kapusként nehéz odakerülni. De az tény, hogy hátul Courtois védései, míg elől Benzema gólérzékenysége volt a kulcs a tavalyi menetelésükben.
A madridisták ki vannak akadva mert nem nekik ítélnek minden díjat az ótvar játékukra, az aranylabda épp elég, de azt is inkább Courtois érdemelte volna, ha ő nincs már a 16 között kiesnek.
Új fórumozóként gyorsan felejtsd el ezt a stílust itt. Alcantara.
Új fórumozóként gyorsan felejtsd el ezt a stílust itt. Alcantara.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Son miért? Társgólkirály a legerősebb ligában úgy, hogy ő ráadásul nem csak gólvágó. Nálam akár egy top10-be is beférne, mármint személy szerint nem választanám be, de nem is röhögnék rajta. Vlahovic talán azért nem fura csak annyira, mert már szezont néznek, és annak az első felében tényleg kegyetlen volt, Nunez megismerésééig őt tették 3. számú fiatal centernek a két friss PL-es után. A Juvéban meg meghalt, mint mostanság sokan.
Kár, hogy a Reál nyerte a BL-t, amúgy nagyon kiegyenlített verseny lehetne a két liverpooli szélső, KDB és Benzema között. Szurkoltam volna KDB-nek, évek óta megérdemelné, és végre lehozott egy egészséges szezont hozzá.
Messi azért nekem is meglepő, bár igaz, hogy szezont néznek, és az őszt kvázi kétszer számolták, elsőre elnézték a Copa után, másodjára meg kikompenzálták.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Messi nincs a 30 jelölt között, nekem azért meglepő, meg akkor is, ha gyengébb teljesítményt nyújtott.
Az meg,hogy ott van a listán Vlahovic. Foden, Haller, vagy Son elég megmosolyogtató.
Az meg,hogy ott van a listán Vlahovic. Foden, Haller, vagy Son elég megmosolyogtató.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nem tudod teljesen objektívan sose odaítélni, ez nem aranycipő, vagy "legjobb szerelő játékos" díj, valamilyen szinte szubjektív, befolyás alapján megy/ment.
Lehetne feltételrendszerhez szabni, pl min. egy trófea, ami nem egy gamper, vagy tibicsoki kupa, (bajnokág, bl, el, kupa), nemzetközi verseny ha van az évben legjobb 4 közé kerülés, stb.
Sok mindent ki lehetne találni, még több mindenbe lehetne ilyenkor is belekötni.
Természetesen a tavalyi bőven vitatható, de számomra felháborítóbb volt, hogy előtte évben nem osztottak ki aranybogyót, továbbra sem értem miért nem, hiszen befejeződtek a bajnokságok, volt bl is, érthetetlen.
Az volt a rablás Lewától, nem a mostani.
Lehetne feltételrendszerhez szabni, pl min. egy trófea, ami nem egy gamper, vagy tibicsoki kupa, (bajnokág, bl, el, kupa), nemzetközi verseny ha van az évben legjobb 4 közé kerülés, stb.
Sok mindent ki lehetne találni, még több mindenbe lehetne ilyenkor is belekötni.
Természetesen a tavalyi bőven vitatható, de számomra felháborítóbb volt, hogy előtte évben nem osztottak ki aranybogyót, továbbra sem értem miért nem, hiszen befejeződtek a bajnokságok, volt bl is, érthetetlen.
Az volt a rablás Lewától, nem a mostani.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Ebből is látszik,hogy micsoda egy kamureform ez. Nem azért értelmetlen és értéketlen az egész,mert eddig Barbadosból is szavazhattak, és nem attól lesz hiteles,hogy most meg már csak a menő Kirgizisztánból és 99 másik országból mehet a szavazás.daffy írta: ↑2022.03.16. 07:52:35az eddig volt,most top100 lesz.
Amúgy 193 elismert független ország van
Szerintem Messi és CR a visszavonulása után így is fog még szavazatokat kapni,nem ebben látom a megoldást. Ez csak ragtapasz.
Jelenleg az első 100ban olyan veretes labdarúgó nemzetek vannak,mint Ciprus,Bahrein,Kirgizisztán,Jordánia,Madagaszkár,Libanon,Gabon,Haiti,Uganda,stb.
Sőt, el tudom képzelni,hogy Barbadoson él focimániás, egész nap meccseket néző fanatikus szakértő, a német sportújságíró meg egy elfogult kókler éppen. Látványosan nem ahhoz nyúlnak, aminek igazi értelme lenne és ez nem véletlen.
Amúgy már azért is érdemes pl CRnek sűrűn adogatni ezt az elismerést, mert kb akkor van ott,amikor nyer. Nem mindegy egy ilyen eseménynek,hogy ott van e Messi és CR.
És az újságokban is nagyon látványos, hogy a cikkre mennyi kattintás megy Messi győzelemnél és mennyi mondjuk Kanté győzelem esetén. Sokkal inkább ezekről szól a dolog.
az eddig volt,most top100 lesz.
Amúgy 193 elismert független ország van
Szerintem Messi és CR a visszavonulása után így is fog még szavazatokat kapni,nem ebben látom a megoldást. Ez csak ragtapasz.
Jelenleg az első 100ban olyan veretes labdarúgó nemzetek vannak,mint Ciprus,Bahrein,Kirgizisztán,Jordánia,Madagaszkár,Libanon,Gabon,Haiti,Uganda,stb.
- fanbarca
- Entrenador del Barça
Azért az, hogy nem naptári évre, hanem szezonra adják az aranylabdát, fontos és sokat segít az eddigi zavar csökkentésében. Ahogyan az is, hogy nem szavazhat minden ország, hanem a top 200 vagy valami ilyesmi.
més que un club
A lényegi rész nem változik, ne beszéljünk reformokról. Mindig ezt csinálják, éri valami kritika a rendszert és akkor majd nagy hírt csapva valami változik, de semmi lényeges. Ilyen volt,mikor sokan hiányolták Roberto Carlos aranylabdáját,mondván nem fair,hogy csak támadók kaphatják,pedig Roberto olyan klasszis volt sok éven át,hogy még a világ fociját is megváltoztatta. Aztán nesze nektek kritika, gyorsan kiosztották a vb után Cannavaronak. Egy tizenegy emberrel védekező, szerencsére és néhol bírói segítségre építő világbajnok csapat védője volt, szerintem még az olaszok közt sem volt a legjobb. De azért nagy marketingfogás volt, hallgattak a kritikára, Roberto Carlos meg sosem kapott szép csendben.Barcaforever írta: ↑2022.03.15. 15:25:47Nagyon ideje volt már az aranylabdának a reformálása, mert az utolsó is egy vicc volt ....
Mert valójában ez a díj "néhány" nagyképű pojáca magamutogató, szubjektív döntésének az eredménye. Szavaznak politikai,nemzeti, marketing, vagy épp haveri érdekből.
Iszonyú komolytalan az egész. Amúgy, ha akarnák korrekten csinálni(de nem akarják) akkor se nagyon lehetne. Nagyon szubjektív,hogy ki a legjobb, tessék, Barcásként jól látjuk,hogy csak Messi megítélése utolsó éveiben sem volt egyértelmű: van aki azt mondja,hogy csak a góljai számítanak és nélküle sehol nem lettünk volna, más meg azt mondja,hogy Messi egyéni sikerei ebben ezekben az években a csapatnak köszönhette jobban,ami a csapat eredményének rovására ment.
Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy kik azok a játékosok,akik egy-egy évben objektíven nézve is legjobbak voltak mindenkinél. Messi, brazil Ronaldo, Zidane stb.
Innentől kezdve már teljesen mindegy,hogy Lewának, vagy a mostani Messinek adják-e, mert egyik sem érdemli meg, de talán más se.
Esetleg egy nagyon objektív rendszert egy képletet létre lehetne hozni, valami értelmes pontelosztással, ahol az adott játékosok értékei alapján számolnak: legtöbb pályán töltött perc,legtöbb sikeres csel, legtöbb kulcspassz, legtöbb pontos passz, legtöbb gól, legtöbb mezeladás stb. Csak ekkor lényegében egy gép szavazna és nem tudna egy rakás önelégült senki fontoskodni.
Szóval nincs itt semmi látnivaló, nincsenek reformok, csak önreklámozás,hogy a kritikusok csendesedjenek el, nehogy csökkenjen ez a pénzlufi.