Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
daffy
Madridista

2011.10.24. 12:46:45

Kalap1988 írta: Én csak lábmeszesedésről tudok, nem hiszem, hogy más betegsége lett volna. Azt tudtam, hogy fájdalmakkal játszott, nem is bántom, csak jeleztem, hogy ne legyen kettős mérce, mert semmivel sem volt jobb ember, mint Messi. Mindketten bődületes nagy játékosok.
olvasd el a cikket,amit linkeltem. innen való.pajzsmirigy rendellenesség,anyagcsere problémák. ennek kezelése a fociban nem megengedett szerek használatával járt volna.
ne legyen kettős mérce,de írod,hogy semmivel sem jobb,mint messi. tessék?
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.10.24. 12:44:47

daffy írta:
Kalap1988 írta: A másik, Ronaldo. A maga idejében a kedvencem volt, bár akkor még nem láttam sok meccset, mint ahogy Puskás is a fent írtak ellenére az egyik kedvenc magyar futballistám. Ronaldo még pályafutása csúcsán lehetett volna 2-3 évig, ha 2005 körül nem kezd egyre komolytalanabbá válni és nem hízik el.
olyan betegsége volt,melyet nem gyógyíthattak,míg profi focista. 0%-ban tehetett az elhízásról. fájdalmakkal,szenvedve játszott,mert beteg volt. :roll:
hogy ne menjünk messzire
Én csak lábmeszesedésről tudok, nem hiszem, hogy más betegsége lett volna. Azt tudtam, hogy fájdalmakkal játszott, nem is bántom, csak jeleztem, hogy ne legyen kettős mérce, mert semmivel sem volt jobb ember, mint Messi. Mindketten bődületes nagy játékosok.
daffy
Madridista

2011.10.24. 12:27:51

Kalap1988 írta: A másik, Ronaldo. A maga idejében a kedvencem volt, bár akkor még nem láttam sok meccset, mint ahogy Puskás is a fent írtak ellenére az egyik kedvenc magyar futballistám. Ronaldo még pályafutása csúcsán lehetett volna 2-3 évig, ha 2005 körül nem kezd egyre komolytalanabbá válni és nem hízik el.
olyan betegsége volt,melyet nem gyógyíthattak,míg profi focista. 0%-ban tehetett az elhízásról. fájdalmakkal,szenvedve játszott,mert beteg volt. :roll:
hogy ne menjünk messzire
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.10.24. 12:24:35

zsuni írta:itt most nyilván azért nem hoztam fel Özilt vagy Pepét vagy Marcelot, mert nem egy szint, és nem erröl beszéltem. Hanem a valaha volt legjobbról.
Diego mellesleg pont ezek miatt nem a legjobb, mert ha valakit odaállítunk a trónra, a dobogó tetejére, akkor ott már nem csak a focitudás dönt, és ráadásul különbözö korok különbözö stilusai miatt nem is éri meg a tudást hasonlitgatni.
Azt tenném hozzá az egész vitához, hogy utólag szokás egyes embereket a valóban zseniális emberi és sportemberi teljesítménye miatt jobb, vagy inkább rózsaszínebb színben feltüntetni elfogultság okán, mint amilyenek valójában voltak. Ezt érzem nálad is. Csak 2 példa, mert te is összesen annyit írtál levetítve egy immár 7 éves felnőtt karrierre: Az említett filmben Puskás maga mondja el, hogy a vb döntőn 2-0 után el kezdtek szórakozni (!) és nem vették elég komolyan a meccset. Ez az a hozzáállás, amiről te írsz és hiányolsz Messitől? Szerintem nem. Emberek vagyunk, követünk el hibákat, még Puskás is egy vb döntőben, pedig ha van meccs, amikor 2-0-nál nem lehet elbizakodottnak lenni az a vb-döntő...
A másik, Ronaldo. A maga idejében a kedvencem volt, bár akkor még nem láttam sok meccset, mint ahogy Puskás is a fent írtak ellenére az egyik kedvenc magyar futballistám. Ronaldo még pályafutása csúcsán lehetett volna 2-3 évig, ha 2005 körül nem kezd egyre komolytalanabbá válni és nem hízik el. Ez hozzáállás? Nem bántom, mert ő minden elért és az egyik kedvencem marad mindig, csak ne használjunk kettős mércét! A köpés valóban nem egyértelmű, ahogy jól informált kollégám is írta, a labda kirúgásról meg annyit, hogy még mindig ember mindenki, nem minden jött össze neki, közben rúgták ahol tudták és igen, kicsit mérges lett és elrúgta a labdát, amerre látott. Ez abszolút bocsánatos bűn, nem az ellenfélbe rúgott bele brutálisan, mint mások. Ilyen mindig vanés mindenkinél. Ez egy ilyen eset volt, nem általános Messinél, sőt, épp az ellenkezője. Ronaldo is nem egyszer és kétszer ideges volt, miután össze-vissza rúgdosták és csinált butaságokat,de erre persze nem emlékszünk... Nem kell felfújni 2, azaz kettő, esetet miközben az örök kedvenceknél elfelejtünk mindent....
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.10.24. 12:17:00

csababarca írta: Puskás az ő korában volt a legnagyobb, Messi meg a saját korában.
Puskás korában Di Stefano volt a legnagyobb, amúgy adom :D
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
lui1698
Llegenda del Barça

2011.10.24. 12:11:29

zsuni írta: em tudom mennyit jelentett az, hogy fél pályáról meghülyitett egy csapatot.
Valószínűleg sokat, mert 10-ből 8 ember még a mai napig is földhöz veri magát, ha meglátja. A maradék 2 meg angol. :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.10.24. 12:10:28

zsuni írta:szép érvek mindezek, akkor leirom még egyszer, hogy mindenkinek világos legyen.
egy alázattal teli focista rugdossa izombol a nézöket? köpköd másokra? rinyál, szájal folyamatosan ha vmi nem ugy megy?
tegnap volt egy film, egy emberröl, aki szintén futballista volt. és alázatos. röhögögörcsöt kapok, csak ha arra gondolok hogy össze kell hasonlitanom a hozzáállását Messiével.
És ez itt nem arról szól, hogy madridista vagyok-e vagy nem, mert tolhatnám a dogmát ezerrel hogy bezzeg CRoni azért jobb mert 120ezer gólt tudott löni tavaly a bajnokságban. szerintem egyik sem példakép, és sohasem lesznek a valaha volt legjobbak.
visszatérve, aki megválaszolja a kérdéseket, és arra jutunk hogy egy alázatos focista ilyen dolgokat müvel, akkor minden rendben.
Nekem meg Puskás nem lesz példakép, mert életemben nem láttam játszani,csak pár videón. PErsze tisztelem Öcsi bácsit, mert a világ akkori legnagyobb klubjában volt vezér,plusz a válogatottban is.
De azért mondjuk 40 év múlva,majd Messiről,és Céről is csak a szép dolgokat fogják majd elmesélni,azokra fogunk emlékezni, ne legyenek már illúzióink.

Miért nem lehet elismerni,hogy azért nem ismeritek el Messit,mert a Barca meze van rajta,és szúrja a szemeteket? mert erről szól a dolog, ezért bukkannak fel negyedévente valami komoly szakmai érvek,hogy nem ő a legjobb...
Puskás az ő korában volt a legnagyobb, Messi meg a saját korában.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
zsuni
Capitá del Barça

2011.10.24. 12:06:51

viszont itt nálam már az is bezavar,hogy a foci egy sport,nem etikai lexikon. a sportban a sporttudás döntsön. ha példaképet állítunk,az megint más eset. kosárlabdában rodman egy hatalmas játékos volt,pedig egy kretén. sportban top kategória,példaképnek utolsó. szerintem a legjobb lehet egy mezei suttyó is 4-5 aranylabdával.
nekem kell ez az extra, hogy dönteni tudjak. Nem éltem 50 éve, nem tudom akkor mennyit jelentett egy visszahúzós csel, nem láttam Maradona-t élőben játszani, nem tudom mennyit jelentett az, hogy fél pályáról meghülyitett egy csapatot.
Mindent összevetve a kolega jól irta
Majd az idő eldönti.
daffy
Madridista

2011.10.24. 11:58:31

zsuni írta:itt most nyilván azért nem hoztam fel Özilt vagy Pepét vagy Marcelot, mert nem egy szint, és nem erröl beszéltem. Hanem a valaha volt legjobbról.
Diego mellesleg pont ezek miatt nem a legjobb, mert ha valakit odaállítunk a trónra, a dobogó tetejére, akkor ott már nem csak a focitudás dönt, és ráadásul különbözö korok különbözö stilusai miatt nem is éri meg a tudást hasonlitgatni.
viszont itt nálam már az is bezavar,hogy a foci egy sport,nem etikai lexikon. a sportban a sporttudás döntsön. ha példaképet állítunk,az megint más eset. kosárlabdában rodman egy hatalmas játékos volt,pedig egy kretén. sportban top kategória,példaképnek utolsó. szerintem a legjobb lehet egy mezei suttyó is 4-5 aranylabdával.
zsuni
Capitá del Barça

2011.10.24. 11:55:55

itt most nyilván azért nem hoztam fel Özilt vagy Pepét vagy Marcelot, mert nem egy szint, és nem erröl beszéltem. Hanem a valaha volt legjobbról.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.10.24. 11:51:23

zsuni írta:szép érvek mindezek, akkor leirom még egyszer, hogy mindenkinek világos legyen.
egy alázattal teli focista rugdossa izombol a nézöket? köpköd másokra? rinyál, szájal folyamatosan ha vmi nem ugy megy?
tegnap volt egy film, egy emberröl, aki szintén futballista volt. és alázatos. röhögögörcsöt kapok, csak ha arra gondolok hogy össze kell hasonlitanom a hozzáállását Messiével.
És ez itt nem arról szól, hogy madridista vagyok-e vagy nem, mert tolhatnám a dogmát ezerrel hogy bezzeg CRoni azért jobb mert 120ezer gólt tudott löni tavaly a bajnokságban. szerintem egyik sem példakép, és sohasem lesznek a valaha volt legjobbak.
visszatérve, aki megválaszolja a kérdéseket, és arra jutunk hogy egy alázatos focista ilyen dolgokat müvel, akkor minden rendben.
Érdekes.

Mondjuk nem túl gyakran csinál "rossz" dolgokat, de arra Cr és az ő esetében mindig emlékeznek. Gondolom azt mindenki elfelejtette hogy Özil a Camp Nouban bikázta ki a labdát.

A köpés meg... Hagyjuk injább, úgy ki tudjátok néha színezni mint a Marca Photoshoppal :mrgreen:

De nem szent. Sőt. Attól még lehet a valaha volt legnagyobb. Diego sem volt szent. Viszont az hogy egy ilyen jó csapatban van, hátráltatja is a megítélését, mi lenne vele máshol, stb.

A hozzáállásával az utóbbi 2-3 meccsen tényleg baj volt, az viszont sokkal nagyobb probléma hogy nem vezéregyéniség, nem akkora karakter.

Majd az idő eldönti.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
zsuni
Capitá del Barça

2011.10.24. 11:42:44

szép érvek mindezek, akkor leirom még egyszer, hogy mindenkinek világos legyen.
Mikaos
Director del Fútbol

2011.10.24. 11:27:44

Ez az "alázat" téma egy kicsit szubjektív megítélésű, mert fogalmunk sincs, hogy belül mit érez egy másik ember, akit nem ismerünk egy kicsit sem. Max. egy-egy viselkedésből indulhatunk ki. De ha már erről van szó... :
Konkrétan nagyon kevés olyan nagy tudású focistát tudnék mondani, akiben több alázat van, mint Messiben. Ha mégis találok, akkor azok nagy valószínűséggel a Barcából kerülnek ki (Xavi, Iniesta), de most így hirtelen más nem is jut eszembe. (Hangsúlyozom a nagy tudású játékost)

Igen, gondolok olyanokra, akik vagy visszavonultak nemrég, vagy 40évesen tolják az ipart, de az fix, hogy a jelenkori futballban nagyon nehezen tudok Messi-nél alázatosabb világklasszist mondani.
Pedig végiggondoltam minden topliga TOP4 csapatát.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.10.24. 11:25:15

zsuni írta:ahhoz, hogy valaki a valaha volt legjobb legyen, nem vb arany kell, hanem alázat. Messiben már rég nincs meg pedig atomfiatal.
nincs benne alázat? Te ezt így meg tudod állapítani?
én nem olvastam tőle még semmi olyat amiben nagyképűen nyilvánult volna meg, a pályán meg mit látsz ami miatt nem alázatos? az hogy nem bőgte el magát,vagy nem verte a földet,amiért kihagyta a tizit? nem értem komolyan.
Messiben nincs alázat,azért ez már kemény :lol:

Nem tudom még miket fogtok az évek során felhozni ellene,mert mindig van valami új. Ez az ember bármit csinálhat,nektek sosem fog tetszeni,mindig jön majd valami, amivel lehet támadni.
De mindegy,ha nektek ez okoz örömöt,akkor legyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2011.10.24. 11:29:27-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Halfkey
Jugador del Barça

2011.10.24. 11:08:57

Lehet le leszek hurrogva én is, de szerintem ha objektívan nézitek Messiben sokkal kevesebb alázat van, mint mondjuk 4 évvel ezelőtt. Ez természetes is, hiszen azóta ő lett a Nr.1, ezzel azért jár valamekkora "arc" is. Régen például egyáltalán nem voltak rá jellemzőek az unszimpatikus megnyilvánulások, illetve az ő arcáról is sokat le lehet olvasni (ahogy egyébként Ronaldóéról is).

Összegezve nem állítom hogy nincs benne- mert valamekkora egyébként mindenkiben van, azt sem hogy kicsi lenne, de mindenképpen csökkenő tendenciát mutat.
daffy
Madridista

2011.10.24. 11:03:28

herlius írta:
zsuni írta:ahhoz, hogy valaki a valaha volt legjobb legyen, nem vb arany kell, hanem alázat. Messiben már rég nincs meg pedig atomfiatal.
Messiben nincs alázat... wtf??? Ezt a bölcs megállapítást mégis hogyan hoztad össze? Remélem ez csak amolyan szokásos hétfői rosszul sikerült hangulatkeltés. Komolynak semmiképpen nem vehető. Ilyenkor azért érdemes pár Barca drukker hozzáállásán elgondolkodni.
realos és néha én is elgondolkodom rajta,de egyelőre nem tartom igaznak
zsuni
Capitá del Barça

2011.10.24. 11:03:11

mert megvan benne? egy alázattal teli focista rugdossa izombol a nézöket? köpköd másokra? rinyál, szájal folyamatosan ha vmi nem ugy megy?
nem. Puskástól és Ronaldotol soha a büdös életbe nem lehetett ilyet látni, pedig ők is ugyanugy kapták az ívet, sőt, Puskás nyúl volt, akit le kellett vadászni, és sikerült is párszor. Mégsem ment a rinya, a hergelés.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.10.24. 11:01:01

Messiben nincs alázat... wtf??? Ezt a bölcs megállapítást mégis hogyan hoztad össze? Remélem ez csak amolyan szokásos hétfői rosszul sikerült hangulatkeltés. Komolynak semmiképpen nem vehető. Ilyenkor azért érdemes pár Barca drukker hozzáállásán elgondolkodni.
zsuni
Capitá del Barça

2011.10.24. 10:48:17

ahhoz, hogy valaki a valaha volt legjobb legyen, nem vb arany kell, hanem alázat. Messiben már rég nincs meg pedig atomfiatal.
barcami
Jugador del Barça

2011.10.24. 09:42:45

A szezonról eddig annyit, hogy 11 bajnoki és BL meccsből 4x nem tudtuk idebillenteni a meccset. Ezt kimondva már soknak tűnik.
Amúgy nagyjából jól toljuk.

ui: remélem nem üveglábúakat vettünk nyáron, a rugások ellenére.
daffy
Madridista

2011.10.24. 08:51:20

mess2009 írta: a konklúzió: nem létezik abszolút legjobb, "csak" relatíve.
de,messi,csak már számomra is túl van nyalva. magasan ő a legjobb jelenleg,de messze nem isten.
nála az is egyik erény, hogy képes egy csapatot ilyen mértékben ütőképessé tenni
ez igaz,de hol lenne a real ronaldo nélkül?
mess2009
Director del Fútbol

2011.10.24. 08:47:42

itt az a vita tárgya, hogy ki mennyire képes elvonatkoztatni attól a közegtől, amiben a vizsgált játékosok képességeit kell(ene) mérlegre tenni!
a nehézség pedig az, hogy van ugyan egyéni érdem, tehetség, díjazás, de nincsenek korrekt, mindenre kiterjeszthető mérési lehetőségek!
így aztán marad egy jó nagy szeglet ami szubjektív, áttételes, térben és időben különböző összehasonlítás nyomán ítél.
a konklúzió: nem létezik abszolút legjobb, "csak" relatíve. hogy ez mennyire így van: százezrek még ezt a relatív értékelést sem fogadják el, nekik marad -jobb híján- a sajátjuk.
a konkrét esetre kitérve: az hogy Messi mennyire van kitéve a csapata hatásainak, könnyen visszafordítható: nála az is egyik erény, hogy képes egy csapatot ilyen mértékben ütőképessé tenni! az hogy nem minden csapatot?! hát akár egy hátrány(fogyatékosság )is lehet, hangsúlyozom, egy a sok közül! de semmiképp nem "csak" ez az erénye,vagy hibája az pedig hogy ettől a legjobb, egyszerűen tárgyi -logikai- szemléletbeli tévedés.
daffy
Madridista

2011.10.24. 08:25:29

ozsimiki írta: azért olykor (mostanában egyre többször) simán jönnek tőled az átlagos madrid drukkerre (azaz a nem telejesen reális) jellemző írások, beszólások. bár ugye nem lehet a végtelenségig rejtegetni dolgokat :D
mert egyre inkább kezdek besokalni a forumon. hihetetlen,hogy mit esett a szint és ezt nehéz elviselni és nem "alkalmazkodni". tetszik,nem tetszik,nekem az a véleményem,hogy messit a barca teszi azzá,aki. egymás nélkül egyik sem lenne ilyen. a barca számomra egy teljesen statikus,egyszerű és semmilyen játékot játszana,messi pedig nem lőne 50 gólokat szezononként,ha nem xavi és ini (cesc)játszana mögötte.
én hiszem,hogy cé is nyújtHATNA ilyen teljesítményt a barcában,mint messi,csak ezt 2 dolog gátolja:
-nem ott játszik
-számára saját maga a fontos
nem vitatom,hogy messi a világ legjobbja,de számomra a barca teszi azzá. ha lehet,akkor az esetleges anyázásokat,stb-t privátba kérem mindenkitől,mert nem szeretnék a témával foglalkozni sokáig.
viszont én a helyedben nem csodálkoznék annyira,hogy sok realos felhúzza magát,ha idejön,mert a forum jelentékeny hányada teljesen vak és csak az élteti,hogy-akár ok nélkül is-a realt lehordja,fikázza amellett,hogy kretén és teljesen vak. ahogy másokról is tudom,úgy nálam is kezd betelni az a bizonyos.
z átlagos madrid drukkerre (azaz a nem telejesen reális)
azért olvasgass egy picit a barcásoktól is. semmi különbség,maximum nem veszed észre

és? továbbra is Barca fórumon vagyunk, nem pedig átjárok alaptalan dolgokat beszólogatni Madrid fórumra.

Cé meg nem hiszem,hogy a Barcában egyből elkezdene megverni 3-4 embert, és abbahagyná a lefutok mindenkit izomból cuccát. Ozsi
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.24. 01:14:30

nyerje meg messi argentinával a vébét (vagy érjen érmes helyre) és akkor a legelfogultabb, legelvakultabb madrid és/vagy cr fanoknak sem lesz más választása, el kell ismerni, hogy ő a jobb...sőt, megkockáztatom, hogy ha meglenne a pályafutása alatt a vébé arany, bátran lehetne hívni a világ valaha volt legjobb focistájának is. (más kérdés, hogy ha hasonló évek következnek, mint manapság, e nélkül is annak fogom tartani.)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.10.24. 00:58:11

ozsimiki írta: azért olykor (mostanában egyre többször) simán jönnek tőled az átlagos madrid drukkerre (azaz a nem telejesen reális) jellemző írások, beszólások. bár ugye nem lehet a végtelenségig rejtegetni dolgokat :D

Hagyjuk már ezt a maszlagot, CR nem fogja elérni Messi játékának a szintjét. Nem a Barcáét,hanem Messiét. Most már azért fejlődni,sok újat mutatni nem fog Ronaldo, Messi se fog 2x jobb lenni, (vmennyivel még lehet talán, bár elég komplett játékos már most is).

Válogatottra teljesen felesleges kitérni, CR sem tudott eddig húzóerő lenni Portugáloknál,akik hasonló gondokkal küzdenek évek óta mint az Argentínok, béna edzők sora, nincs csapategység,és megfelelő felállás-taktika.

+azért is hagyhatjuk,mert nem Xavi és Iniesta miatt ad egyedül annyi gólpaszt mint az említettek, emellé pedig jó pár év óta tonna szám lövi az átlagosnak nem mondható góljait. Játékintelligenciája is egyértelműen kiemelkedő.

szóval CR lemaradását kicsinyes arra fogni,h mert Messi a Barcában játszik...Messi minden valamire való szakember, újságíró, -nem elfogult- szurkoló szerint jobb játékos CR-nél. ezeknek a nyomait megtalálod, tények.

Köszi Ozsi,mindent leírtál,amit én is gondolok.
Felesleges köröket futni, Ronaldo is nagyon jó játékos, a második legjobb tényleg,de Messi még nála is jobb. Ez van. Ezt egyébként csak a realosok egy része,plusz néhány barca utáló nem ismeri el. A két halmaz pedig eléggé fedi egymást.
Válasz küldése