Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
olvasd el a cikket,amit linkeltem. innen való.pajzsmirigy rendellenesség,anyagcsere problémák. ennek kezelése a fociban nem megengedett szerek használatával járt volna.Kalap1988 írta: Én csak lábmeszesedésről tudok, nem hiszem, hogy más betegsége lett volna. Azt tudtam, hogy fájdalmakkal játszott, nem is bántom, csak jeleztem, hogy ne legyen kettős mérce, mert semmivel sem volt jobb ember, mint Messi. Mindketten bődületes nagy játékosok.
Én csak lábmeszesedésről tudok, nem hiszem, hogy más betegsége lett volna. Azt tudtam, hogy fájdalmakkal játszott, nem is bántom, csak jeleztem, hogy ne legyen kettős mérce, mert semmivel sem volt jobb ember, mint Messi. Mindketten bődületes nagy játékosok.daffy írta:olyan betegsége volt,melyet nem gyógyíthattak,míg profi focista. 0%-ban tehetett az elhízásról. fájdalmakkal,szenvedve játszott,mert beteg volt.Kalap1988 írta: A másik, Ronaldo. A maga idejében a kedvencem volt, bár akkor még nem láttam sok meccset, mint ahogy Puskás is a fent írtak ellenére az egyik kedvenc magyar futballistám. Ronaldo még pályafutása csúcsán lehetett volna 2-3 évig, ha 2005 körül nem kezd egyre komolytalanabbá válni és nem hízik el.
hogy ne menjünk messzire
olyan betegsége volt,melyet nem gyógyíthattak,míg profi focista. 0%-ban tehetett az elhízásról. fájdalmakkal,szenvedve játszott,mert beteg volt.Kalap1988 írta: A másik, Ronaldo. A maga idejében a kedvencem volt, bár akkor még nem láttam sok meccset, mint ahogy Puskás is a fent írtak ellenére az egyik kedvenc magyar futballistám. Ronaldo még pályafutása csúcsán lehetett volna 2-3 évig, ha 2005 körül nem kezd egyre komolytalanabbá válni és nem hízik el.
Azt tenném hozzá az egész vitához, hogy utólag szokás egyes embereket a valóban zseniális emberi és sportemberi teljesítménye miatt jobb, vagy inkább rózsaszínebb színben feltüntetni elfogultság okán, mint amilyenek valójában voltak. Ezt érzem nálad is. Csak 2 példa, mert te is összesen annyit írtál levetítve egy immár 7 éves felnőtt karrierre: Az említett filmben Puskás maga mondja el, hogy a vb döntőn 2-0 után el kezdtek szórakozni (!) és nem vették elég komolyan a meccset. Ez az a hozzáállás, amiről te írsz és hiányolsz Messitől? Szerintem nem. Emberek vagyunk, követünk el hibákat, még Puskás is egy vb döntőben, pedig ha van meccs, amikor 2-0-nál nem lehet elbizakodottnak lenni az a vb-döntő...zsuni írta:itt most nyilván azért nem hoztam fel Özilt vagy Pepét vagy Marcelot, mert nem egy szint, és nem erröl beszéltem. Hanem a valaha volt legjobbról.
Diego mellesleg pont ezek miatt nem a legjobb, mert ha valakit odaállítunk a trónra, a dobogó tetejére, akkor ott már nem csak a focitudás dönt, és ráadásul különbözö korok különbözö stilusai miatt nem is éri meg a tudást hasonlitgatni.
Puskás korában Di Stefano volt a legnagyobb, amúgy adomcsababarca írta: Puskás az ő korában volt a legnagyobb, Messi meg a saját korában.
Valószínűleg sokat, mert 10-ből 8 ember még a mai napig is földhöz veri magát, ha meglátja. A maradék 2 meg angol.zsuni írta: em tudom mennyit jelentett az, hogy fél pályáról meghülyitett egy csapatot.
Nekem meg Puskás nem lesz példakép, mert életemben nem láttam játszani,csak pár videón. PErsze tisztelem Öcsi bácsit, mert a világ akkori legnagyobb klubjában volt vezér,plusz a válogatottban is.zsuni írta:szép érvek mindezek, akkor leirom még egyszer, hogy mindenkinek világos legyen.tegnap volt egy film, egy emberröl, aki szintén futballista volt. és alázatos. röhögögörcsöt kapok, csak ha arra gondolok hogy össze kell hasonlitanom a hozzáállását Messiével.egy alázattal teli focista rugdossa izombol a nézöket? köpköd másokra? rinyál, szájal folyamatosan ha vmi nem ugy megy?
És ez itt nem arról szól, hogy madridista vagyok-e vagy nem, mert tolhatnám a dogmát ezerrel hogy bezzeg CRoni azért jobb mert 120ezer gólt tudott löni tavaly a bajnokságban. szerintem egyik sem példakép, és sohasem lesznek a valaha volt legjobbak.
visszatérve, aki megválaszolja a kérdéseket, és arra jutunk hogy egy alázatos focista ilyen dolgokat müvel, akkor minden rendben.
nekem kell ez az extra, hogy dönteni tudjak. Nem éltem 50 éve, nem tudom akkor mennyit jelentett egy visszahúzós csel, nem láttam Maradona-t élőben játszani, nem tudom mennyit jelentett az, hogy fél pályáról meghülyitett egy csapatot.viszont itt nálam már az is bezavar,hogy a foci egy sport,nem etikai lexikon. a sportban a sporttudás döntsön. ha példaképet állítunk,az megint más eset. kosárlabdában rodman egy hatalmas játékos volt,pedig egy kretén. sportban top kategória,példaképnek utolsó. szerintem a legjobb lehet egy mezei suttyó is 4-5 aranylabdával.
Majd az idő eldönti.
viszont itt nálam már az is bezavar,hogy a foci egy sport,nem etikai lexikon. a sportban a sporttudás döntsön. ha példaképet állítunk,az megint más eset. kosárlabdában rodman egy hatalmas játékos volt,pedig egy kretén. sportban top kategória,példaképnek utolsó. szerintem a legjobb lehet egy mezei suttyó is 4-5 aranylabdával.zsuni írta:itt most nyilván azért nem hoztam fel Özilt vagy Pepét vagy Marcelot, mert nem egy szint, és nem erröl beszéltem. Hanem a valaha volt legjobbról.
Diego mellesleg pont ezek miatt nem a legjobb, mert ha valakit odaállítunk a trónra, a dobogó tetejére, akkor ott már nem csak a focitudás dönt, és ráadásul különbözö korok különbözö stilusai miatt nem is éri meg a tudást hasonlitgatni.
Érdekes.zsuni írta:szép érvek mindezek, akkor leirom még egyszer, hogy mindenkinek világos legyen.tegnap volt egy film, egy emberröl, aki szintén futballista volt. és alázatos. röhögögörcsöt kapok, csak ha arra gondolok hogy össze kell hasonlitanom a hozzáállását Messiével.egy alázattal teli focista rugdossa izombol a nézöket? köpköd másokra? rinyál, szájal folyamatosan ha vmi nem ugy megy?
És ez itt nem arról szól, hogy madridista vagyok-e vagy nem, mert tolhatnám a dogmát ezerrel hogy bezzeg CRoni azért jobb mert 120ezer gólt tudott löni tavaly a bajnokságban. szerintem egyik sem példakép, és sohasem lesznek a valaha volt legjobbak.
visszatérve, aki megválaszolja a kérdéseket, és arra jutunk hogy egy alázatos focista ilyen dolgokat müvel, akkor minden rendben.
tegnap volt egy film, egy emberröl, aki szintén futballista volt. és alázatos. röhögögörcsöt kapok, csak ha arra gondolok hogy össze kell hasonlitanom a hozzáállását Messiével.egy alázattal teli focista rugdossa izombol a nézöket? köpköd másokra? rinyál, szájal folyamatosan ha vmi nem ugy megy?
nincs benne alázat? Te ezt így meg tudod állapítani?zsuni írta:ahhoz, hogy valaki a valaha volt legjobb legyen, nem vb arany kell, hanem alázat. Messiben már rég nincs meg pedig atomfiatal.
realos és néha én is elgondolkodom rajta,de egyelőre nem tartom igaznakherlius írta:Messiben nincs alázat... wtf??? Ezt a bölcs megállapítást mégis hogyan hoztad össze? Remélem ez csak amolyan szokásos hétfői rosszul sikerült hangulatkeltés. Komolynak semmiképpen nem vehető. Ilyenkor azért érdemes pár Barca drukker hozzáállásán elgondolkodni.zsuni írta:ahhoz, hogy valaki a valaha volt legjobb legyen, nem vb arany kell, hanem alázat. Messiben már rég nincs meg pedig atomfiatal.
Messiben nincs alázat... wtf??? Ezt a bölcs megállapítást mégis hogyan hoztad össze? Remélem ez csak amolyan szokásos hétfői rosszul sikerült hangulatkeltés. Komolynak semmiképpen nem vehető. Ilyenkor azért érdemes pár Barca drukker hozzáállásán elgondolkodni.zsuni írta:ahhoz, hogy valaki a valaha volt legjobb legyen, nem vb arany kell, hanem alázat. Messiben már rég nincs meg pedig atomfiatal.
de,messi,csak már számomra is túl van nyalva. magasan ő a legjobb jelenleg,de messze nem isten.mess2009 írta: a konklúzió: nem létezik abszolút legjobb, "csak" relatíve.
ez igaz,de hol lenne a real ronaldo nélkül?nála az is egyik erény, hogy képes egy csapatot ilyen mértékben ütőképessé tenni
mert egyre inkább kezdek besokalni a forumon. hihetetlen,hogy mit esett a szint és ezt nehéz elviselni és nem "alkalmazkodni". tetszik,nem tetszik,nekem az a véleményem,hogy messit a barca teszi azzá,aki. egymás nélkül egyik sem lenne ilyen. a barca számomra egy teljesen statikus,egyszerű és semmilyen játékot játszana,messi pedig nem lőne 50 gólokat szezononként,ha nem xavi és ini (cesc)játszana mögötte.ozsimiki írta: azért olykor (mostanában egyre többször) simán jönnek tőled az átlagos madrid drukkerre (azaz a nem telejesen reális) jellemző írások, beszólások. bár ugye nem lehet a végtelenségig rejtegetni dolgokat
azért olvasgass egy picit a barcásoktól is. semmi különbség,maximum nem veszed észrez átlagos madrid drukkerre (azaz a nem telejesen reális)
ozsimiki írta: azért olykor (mostanában egyre többször) simán jönnek tőled az átlagos madrid drukkerre (azaz a nem telejesen reális) jellemző írások, beszólások. bár ugye nem lehet a végtelenségig rejtegetni dolgokat
Hagyjuk már ezt a maszlagot, CR nem fogja elérni Messi játékának a szintjét. Nem a Barcáét,hanem Messiét. Most már azért fejlődni,sok újat mutatni nem fog Ronaldo, Messi se fog 2x jobb lenni, (vmennyivel még lehet talán, bár elég komplett játékos már most is).
Válogatottra teljesen felesleges kitérni, CR sem tudott eddig húzóerő lenni Portugáloknál,akik hasonló gondokkal küzdenek évek óta mint az Argentínok, béna edzők sora, nincs csapategység,és megfelelő felállás-taktika.
+azért is hagyhatjuk,mert nem Xavi és Iniesta miatt ad egyedül annyi gólpaszt mint az említettek, emellé pedig jó pár év óta tonna szám lövi az átlagosnak nem mondható góljait. Játékintelligenciája is egyértelműen kiemelkedő.
szóval CR lemaradását kicsinyes arra fogni,h mert Messi a Barcában játszik...Messi minden valamire való szakember, újságíró, -nem elfogult- szurkoló szerint jobb játékos CR-nél. ezeknek a nyomait megtalálod, tények.