Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
kurdt
Megmentő :)

2012.08.17. 14:05:23

messideco írta:Megmondtam, és tartom a szavam, addig nem nézek Senal meccset, amíg Wenger a csapat edzője...
Ismételten megkérdezem: miért is?
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
barca99
Llegenda del Barça

2012.08.17. 13:08:16

matador írta:---Rooney---Van Persie---
Kagawa----------------Nani
-----Cleverley-Carrick-----
Bár van benne ráció, de én emlékszek olyanra a japántól, hogy ő olyan helyre szeretne igazolni, ahol a kedvenc posztján játszatják, vagyis a csatár mögött.
A két csatár meg szerintem RvP miatt érdekes, a népsportos MU-blog kommentjei között mintha azt fejtegették volna, a holland nem igazán játszott eddig kétcsatáros rendszerben.

Azt meg, hogy mennyire durva páros lesz ez majd az idő eldönti, a szájtátás megvolt anno a Drogba - Sevcsenko, Drogba - Torres duóknál is, és hát egyik sem alkotott maradandót. :)
Charlie
Öreg Harcos

2012.08.17. 12:53:26

"Former ( 2003-08 ) Barcelona economic vice president Ferran Soriano (45) has been appointed as new chief executive of Man City."
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.08.17. 12:47:36

messideco írta:Megmondtam, és tartom a szavam, addig nem nézek Senal meccset, amíg Wenger a csapat edzője...
Még vagy 10 évig akkor. :lol:
messideco
Presidente del Barça

2012.08.17. 12:10:22

Megmondtam, és tartom a szavam, addig nem nézek Senal meccset, amíg Wenger a csapat edzője...
Kép
"And my heart will leave you never."
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.08.17. 01:36:38

Game90 írta:Ahogy várható volt, RvP elment.
És erről leginkább a csapatvezetés tehet. Mióta tartják is úgy számon Robint,mint Európa egyik legjobb csatára? (az egy dolog,hogy sokat volt sérült,sokan érezték,ha lesz egy teljes szezonja,ott robbantani fog). Nem 1-2 éve.. Mennyi lehetősége volt a csapatnak arra,hogy levegyen egy kicsi terhet a nagy ágyúk vállairól és megerősítsék a keretet? Ott volt a lehetőség, de nem éltek vele. Trófeát szeretne nyerni RvP,de maradt volna, ha nem húzza az utolsó pillanatig az Arsenal a vásárlást. Ha tavaly Cesc helyére nem csak egy Artetat hoznak,hanem mellé még legalább egy olyan embert,akit nem most raboltak egy ifi csapatból,talán másként alakult volna. A holland helyében már én is idegbajos lettem volna.. A hitegetés,amibe beleunt szvsz és nem (csak) a trófea hiányba. De ez nem egy védőbeszéd, mert Manchesterbe igazolni egy bunkó,tirpák (by Morfológus) dolog volt...
Game90 írta:U.i.: respect, aki elolvasta, kicsit hosszú lett és tudtam volna még írni :)
Végig olvastam. Jár a riszpekt? :lol:
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.08.17. 00:54:49

Ahogy várható volt, RvP elment. Engem nem is az zavar, hogy eligazolt (na jó, azért egy kicsit igen), hanem, hogy pont a ManUnited-be, Arsenal-os csk-ként. ManCity vagy a Juve nem érdekelt volna, de a United kifejezetten zavar, szokni kell majd azt a mezt... Mindenesetre ez a 22-24 millió font korrekt ár érte (bár egy RvP for Webb cserének jobban örültem volna :mrgreen: ), 29 éves, 1 év volt hátra a szerződéséből, sérülékeny is, többet nem lehetett kihozni ebből a bizniszből, mert nem a Senal volt kedvező helyzetben. Viszont ez a heti 200+ ezres fizetés komoly. Rooney mennyit kap?

A BBC riportere szerint Wenger készen állt olyan összeget ajánlani Van Persie-nek, amit még Bergkamp vagy Henry sem kapott...

ManUnited rohadt erős lesz, Kagawa/Nani - Valencia/Young - Rooney - van Persie elöl, te jó ég. Kérdés, hogy hogyan férnek majd meg egymás mellett, főleg a Roo - RvP duó, mert mindketten szeretnek vissza lépegetni labdáért. De olvasgattam pár United fórumot, nem mindenki ugrik ki a bőréből, mert RvP hozzájuk igazolt...

Arsenal-ba meg nem hiszem, hogy fog majd csatár érkezni, a van Persie-ért kapott lóvét már elköltöttük. Morálisan valahol nagyon mélyen lehet a csapat, a legnagyobb értékek/csk-k (az új csk Vermaelen lesz!) folyamatosan hagyják el a klubot, de legalább nyereségesek vagyunk és tele van a board zsebe, hurrá...

Viszont szakmailag RvP távozásánál is nagyobb hiba lenne Song-ot 2 nappal a rajt előtt eladni, főleg 15-18 millióért, az elég kevés érte, egy top5-ös box-to-box játékosról beszélünk. Már megint mindent kezdhetnénk előröl, talán csak akkor nem lennék rohadtul ideges, ha jönne M'Vila.

RvP 2011. február:
KATT
:roll:

Mondjuk miközben néztem ezt a videót, azért majdnem megkönnyeztem...
http://www.youtube.com/watch?v=IvCIo4jbl7o
socio66 írta:
egyébként az is vicces, hogy rvp egy 'majdnem legenda', ugyanakkor csomóan írják, hogy tulajdonképpen a nyolc évéből egyetlen egy volt kiemelkedő, ez kicsit paradox dolog.
Csak akkor húzták volna rá a legenda jelzőt, ha a lehetséges kupák helyett inkább marad annál a klubnál, ahol gyakorlatilag felnőtt, játékossá vált és a sorozatos sérülések ellenére sem adták el.

Egyébként ajánlom ezt az írást:
http://utwenger.blog.nepsport.hu/archiv ... jdnem_hos/

Ha végiggondoljuk a dolgot, akkor Robin két lehetősége, vagyis hogy aláír-e újabb évekre az Arsenalhoz, vagy távozik, két lehetséges utat vázolt fel számára. Vagy olyanok nyomdokaiba lép, mint Dennis Bergkamp, és London északi részén örökre emlékezni fognak rá, és vállalja a kockázatot, hogy a klub talán még évekig nem lesz abban a helyzetben, hogy komoly trófeákért szálljon versenybe, vagy elmegy egy olyan csapathoz, ahol semmi nem különbözteti meg őt a többiektől, de reális esélye van arra, hogy a közeljövőben trófeákat nyerjen. Ő pedig az utóbbit választotta. A döntés pedig részben érthető. Az, hogy saját személyes meglátása szerint váltania kell, egy teljesen normális dolog. Azonban, hogy ez a váltás a Manchester Unitedbe való igazolását jelenti, már kicsit más téma.
messideco az Henry topikban írta:http://www.youtube.com/watch?v=w-H70yLl-DQ

Soha sem felejtem el :) A koleszben akkorát visítottam, hogy azt hitték elment az eszem :lol:
Én sem felejtem el... :) Akkoriban még nem volt Digink (asszem az adta), így kénytelen voltam stream-en nézni a meccset, ami késett 2-3 percet. Matyi természetesen rám írt, hogy Henry gólt lőtt, kicsit lelőtte a poént a srác :D

Más:
Örülök, hogy a West Ham próbál erősíteni, igaz, hogy ment Green, de jött Jääskeläinen, Alou Diarra, Collins, Maiga, Diamé. Newcastle pedig megtartotta a legnagyobb értékeit, sőt, jött még Anita is, jók lehetnek idén is. Csak azért emeltem ki ezt a két csapatot, mert az Arsenal után velük szimpatizálok még :)

Sky Sports understands Man City are stepping up their interest in Daniele De Rossi after the midfielder's agent flew to England for talks.
:!:

U.i.: respect, aki elolvasta, kicsit hosszú lett és tudtam volna még írni :)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
levproff
Director del Fútbol

2012.08.16. 22:19:04

Ez a kép valami hatalmas öngól.Főleg Torressel meg Owennel MU mezbe. :lol:

"Eladtunk vagy 5 csapatkapitányt, elhagyott minket több klasszis, sokáig kapusunk sem volt, már nagyobb nevelőegyesület vagyunk, mint az Ajax, a játékosok a meccsek előtt mutatkoznak be egymásnak, szétszedtek minket többször, hónapokig nem nyerünk meccseket. Kérdem én, mi a [auto_cenzúra] csináljunk, hogy egyszer a sp?rs előttünk végezzen?"
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
matador
Jugador d'estrella

2012.08.16. 22:12:48

Tocy írta: Oké, csak itt azért fog játszani egy Nani is, meg lehet hogy egy Valencia is ( SAF előszeretettel használ két támadó szélsőt... ), sok lesz a támadóból.
Szerintem leírtam már:

Szerintem ez teljes csapatátalakítást fog eredményezni. Igaz, hogy korábban szeretett 2 szélsőt játszatni, de eddig Kagawához hasonló irányítót se használt, tehát a változás egyértelmű.

Szerintem Kagawa balszélről fog indulni, amolyan Silva-féle "hamis szélsőként" onnan fog irányítani. Mellesleg a válogatottban is ezt játssza. A két belső középpályás lehet Cleverley, Scholes, Carrick, Anderson és Powell. A jobbszélen meg lehet egy igazi, klasszikus szélső, Nani és Valencia rotálva mondjuk. Giggs és Young pedig legalább 3 helyre is befér ebben a felállásban szükség esetén.

Így elöl simán szerepelhet együtt Rooney és RvP, mögöttük meg Kagawa.

---Rooney---Van Persie---
Kagawa----------------Nani
-----Cleverley-Carrick-----
Tocy
Director del Fútbol

2012.08.16. 21:21:24

matador írta:
barca99 írta:
Volt egy jó Rooney - Chicharito és egy Rooney - Welbeck páros, erre jött Kagawa, valamelyik fiatal csatár így egyből hátrébb szorul. Most viszont ott lesz RvP is, egy Rooney - RvP - Kagawa kezdő pedig nem életszerű, legfeljebb kisebb csapatok ellen otthon.
Kagawa nem csatár, hanem támadó középpályás.

Annyira csatár, mint Iniesta. Tehát teljesen életszerű akárki ellen az, hogy ez a 3 játékos egyszerre legyen a pályán.
Oké, csak itt azért fog játszani egy Nani is, meg lehet hogy egy Valencia is ( SAF előszeretettel használ két támadó szélsőt... ), sok lesz a támadóból.
barca99
Llegenda del Barça

2012.08.16. 21:11:03

matador írta:Kagawa nem csatár, hanem támadó középpályás.

Annyira csatár, mint Iniesta.
Igen, ebben igazad van. A véleményemet azonban továbbra is tartom.

A Sir nagyon régóta játszatja a 4-4-2/4-4-1-1-et vagy idegenben a 4-5-1-t (amik végülis nagyon hasonló rendszerek, a felfogás a lényeg).

Rooney az utóbbi években sokszor játszott egy fél sorral visszább, tehát volt előtte valaki (Chicharito, Welbeck). Kagawa dettó egyanez a Dortmundban, előtte Barrios, majd Lewandowski. A lényeg, hogy mind a kettőjük mögött még volt két olyan ember, aki tud ütközni, ha kell (Carrick, Fletcher, Scholes, Anderson - Sahin, Kehl, Bender, Gündogan).

Szóval Kagawa ha nem is csatár, de olyan középpályás, aki mögé kell két ember, akik elvégzik a piszkos munkát. Még akkor is, ha a kis japán fürge és harcias, de ez inkább a passzsávok zavarására jó.

Tehát mint írtam - hacsak nincs eredménykényszer, vagy nagyon nulla ellenfél van az OT-on - nincs rá sok esély, hogy SAF egy "verőlegénnyel" plusz a Kagawa - Rooney - RvP hármassal álljon fel.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.08.16. 21:10:01

Oussama Assaidi
SC Heerenveen :arrow: Liverpool FC
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.08.16. 19:56:40

Ahogy az várható volt, az Arsenalnál mindenki bánkódik Robin távozása miatt. Wenger is azt mondta, inkább külföldre adták volna el, nehogy brillírozzon egykori csapat ellen. Ez nem jött be...
Kíváncsi leszek erre a Rooney-RvP párosra, ha érzik egymást, összeszoknak, a világ legjobb csatársorát alkothatják majd Messi után. Csak nehogy összevesszenek azon, ki végezze el a büntetőket. :lol:
Erős lesz a United. Nani, Kagawa, Young, Rooney, van Persie, szvsz idén lenyomják a Manszúr sejk FC-t.

Úgy tűnik, Defoe maradni fog a Tottenhamben, AVB még szeretne egy csatárt igazolni mellé, egyelőre Adebayor van képben.

Louis Saha
Tottenham :arrow: Sunderland (1 évre, ingyen)
Maradandót nem alkotott a White Hart Lane-en, bár a 11 meccs / 4 gól mutatója nem is olyan rossz ahhoz képest, hogy már 34. Elképzelhető, hogy levezetés gyanánt igazolt a piros-fehérekhez.
matador
Jugador d'estrella

2012.08.16. 18:12:09

barca99 írta:
Volt egy jó Rooney - Chicharito és egy Rooney - Welbeck páros, erre jött Kagawa, valamelyik fiatal csatár így egyből hátrébb szorul. Most viszont ott lesz RvP is, egy Rooney - RvP - Kagawa kezdő pedig nem életszerű, legfeljebb kisebb csapatok ellen otthon.
Kagawa nem csatár, hanem támadó középpályás.

Annyira csatár, mint Iniesta. Tehát teljesen életszerű akárki ellen az, hogy ez a 3 játékos egyszerre legyen a pályán.
barca99
Llegenda del Barça

2012.08.16. 17:35:37

Egyébként nekem nagy csalódás ez a Van Persie üzlet. Kicsit olyan 'nem feltétlenül szükséges, viszont gyengül egy rivális' érzésem van, és azért csak egy kicsit, mert sajnos az Arsenal nem igazi rivális az aranyért folytatott harcban.

Volt egy jó Rooney - Chicharito és egy Rooney - Welbeck páros, erre jött Kagawa, valamelyik fiatal csatár így egyből hátrébb szorul. Most viszont ott lesz RvP is, egy Rooney - RvP - Kagawa kezdő pedig nem életszerű, legfeljebb kisebb csapatok ellen otthon. És akkor még mindig ott van két a két fiatal, gondolom Berbatovot legalább eladják. Az biztos, hogy van miből válogatni, de nekem egy kissé pazarlásnak tűnik.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.08.16. 15:58:45

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
matador
Jugador d'estrella

2012.08.16. 15:52:15

ab1daL írta:Elvileg van Persie a MU-ban 235,000 fontot fog keresni hetente, ami évi 12,2 millió font. :lol: De elvileg a City, és még a Juventus nagyobb fizut adott volna neki, ha lehet hinni az infónak..
:shock: :o

Én még 200.000-et olvastam.

Lehet, hogy nagyobb fizut ajánlott volna, de (fura kimondani) Van Persie a UNITEDBE AKART IGAZOLNI. Nem véletlenül lett nagyon gyorsan kilőve a City meg a Juve is a lehetőségek közül.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.08.16. 15:10:26

Elvileg van Persie a MU-ban 235,000 fontot fog keresni hetente, ami évi 12,2 millió font. :lol: De elvileg a City, és még a Juventus nagyobb fizut adott volna neki, ha lehet hinni az infónak..

barca99
Llegenda del Barça

2012.08.16. 15:10:15

Pont most akartam írni, tovább erősödik a Newcastle, elhozták Anitát az Ajaxból. A védelem két szélén és a középpályá közepén is bevethető, és holland minőség. :D Jó igazolás, egész jó keret van Pardew kezében, kíváncsi vagyok, hogy Debouchy-t megszerzik-e még. Nagy harc lesz ott a mezőny elején.
matador
Jugador d'estrella

2012.08.16. 15:06:58

sjay írta:Az tudható már, ki lesz a CSK az Arsenalban következő szezonban? Egy arra méltót sem tudnék sajnos kiemelni.. régen imádtam az Ágyusokat, sajnálom őket kicsit. :?
Vermaelen gondolom. Vagyis neki kéne adni.
A MU viszont elég komolyan megerősödött, A Rooney-Van Persie páros mögöttük egy dortmundi formát hozó Kagawával gyilkos lehet.
Ne is mondd...

Pláne, ha Cleverley és Anderson nem lesz egyfolytában sérült, Carrick a tavalyi formáját hozza, Nani és Valencia közül legalább az egyikük formában lesz... akkor tényleg elég durva lehet a csapat. A védelemben megint összeáll Vidic és Rio, De Gea megszokta Angliát.

Nekem a két legnagyobb félelmem még mindig a két szélsővédő, tehát Rafael és Evra.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.08.16. 15:03:31

socio66 írta:olvasgatom az arsenal szurkolók hozzászólásait, hát természetesen megint nem a vezetőség a hibás a többségnél, hanem a játékos a mocsok, az áruló, mert elmegy.
Már volt olyan kép is, ahol a mezét égetik... :lol:

Más: Vurnon Anita / Ajax :arrow: Newcastle United

socio66

2012.08.16. 12:58:15

olvasgatom az arsenal szurkolók hozzászólásait, hát természetesen megint nem a vezetőség a hibás a többségnél, hanem a játékos a mocsok, az áruló, mert elmegy.
rvp másik utat választott, mint az általában szokás, nem hülyítette az embereket, nem a háttérben meghúzódva nézte az eseményeket, hanem kiállt, és világosan elmondta a szándékait.
úgy látszik ez sem jó, pedig olyan érveket mondott, amik abszolút valósak, érthetők, évek óta világos, hogy a mostani vezetőség felfogása nem perspektíva a klasszisoknak.
egyébként az is vicces, hogy rvp egy 'majdnem legenda', ugyanakkor csomóan írják, hogy tulajdonképpen a nyolc évéből egyetlen egy volt kiemelkedő, ez kicsit paradox dolog.
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.08.16. 12:49:53

Érdekes döntés Van Persie részéről. Az nagyon benne volt a levegőben, hogy távozik, de hogy pont a MU-t választotta...Nem lehet túl jó érzés az ágyúsoknak.

Tavaly is leírták az Arsenalt Fabregas távozása után, és csak befutottak a 3. helyre. Idén is elment egy újabb kulcsember, viszont egész jól erősítettek. Bár még a "Song-ügy" függőben van. Idén azért nehezebb lesz a 3. hely, mert nem hiszem hogy a Chelsea a tavalyihoz hasonló pocsék szezont produkál, és remélhetőleg a Liverpool is elkezd éledezni végre.

A MU viszont elég komolyan megerősödött, A Rooney-Van Persie páros mögöttük egy dortmundi formát hozó Kagawával gyilkos lehet.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.08.16. 10:04:42

sjay írta:Az tudható már, ki lesz a CSK az Arsenalban következő szezonban? Egy arra méltót sem tudnék sajnos kiemelni.. régen imádtam az Ágyusokat, sajnálom őket kicsit. :?
Frimpong :lol: :lol:
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.16. 09:49:34

Kép
Válasz küldése