2016.08.01. 17:00:24
Veidt_madridista:
Casillas vagy megérdemelte, vagy nem, ezt mi öltözőn kívüliek szerintem soha nem fogjuk megtudni. A teljesítménye gyengébb lett, ez tény, de hogy rászolgált?
Joséval kapcsolatban értem a véleményedet, de nem osztom. Ő a világon a legbomlasztóbb alak. Oké, hogy ahová megy, ott felépít valamit, de utána csak széthúzást és a riválisokkal való kapcsolatot a sárga föld alatt hagyta. Cikkeztek arról, hogy jön hozzánk és én még akkor kíváncsi lettem volna rá, de utólag örülök, hogy nem jött. Azok az el Classicók, amik akkor voltak, eléggé odavágták a 2 klub közti viszonyt, ami előtte azért diplomatikusan kielégítő volt. Még úgy is sikerült ezt elérnie, hogy a spanyol kontingens épp együtt játszva érte el legnagyobb sikereit nemzetközi szinten. Elzavarta Rault, és gyakorlatilag mindenkiből egy agyatlan hentest csinált. Pepe, Ramos, Arbeloa, Carvalaj, Xabi miket művelt minden Classicón? Az idei Espanyol is tanulhatna tőlük, ráadásul utána még az általam kb. bálványként tisztelt Casillas is beállt az undorító sorba és közölte, hogy a meccseken csak fetrengtünk. Hát persze. Igen, tény, hogy Marcelo, Modric, Kroos, Benzema és bár nem bírom Pepe is bevált, és sokat tettek a Madridért, de a Mourinho stílus az egész csapatnak nem állt jól. Balhé és feszültségkeltés a pályán és a pályán kívül (emlékezzünk a Tito-féle szemkinyomós esetre is).
Tehát igen, igazoltak pár embert, akik beváltak, de az ilyen Kaká, Bale, James transzfereket nem tudták elhagyni. Ez megint milyen demotiváló lehet, hogy egy Ramos, kb fele annyit keresett sokáig, míg minden meccsen kihajtotta a belét, közben Kaká a padot melegítette csilliárdokért. Most ugyan ez van Jamessel... Biztos jó lehet látni, hogy a kis Kolumbiai pali durva lóvét leakaszt "szurkolóként", míg a játékosok megkapják a töredékét. Vannak jó játékosok, persze, és az is igaz, hogy a Real nem volt feltétlenül rossz, hanem inkább mi voltunk über jók (ez nem beképzeltség, elég csak megnézni, hogy a Real hány ponttal nyerte az utolsó 3 bajnokiját, és a többi években hány pontokkal lett 2., 3. helyezett...). Viszont nem látom, hogy a jövőben bizonyos embereket kivel pótolnának. A kapusukkal idén mázlijuk volt, de a de Geás blama is elég ciki volt (excell fájlok), most épp Jesét adják el valakinek, ha jól olvastam. Emlékezzünk a kupa kizárásukra, a del Bosque óta elfogyasztott edzőik számára. A befuccsolt megalomán igazolások (bár védelmében szólva most Kína ezt új dimenzióban csinálja, és ez csak rosszabb lesz), és nem érzem a padjukat nagyon hosszúnak. A legjobbjuk 31 éves, ami ezen a poszton már időzített bomba...