bence-barca írta:daffy írta:
Kifejezetten nem kedvelem Ronaldot,így nem érzem,hogy kifogásokat kéne gyártanom. Ha nem gondolnám,hogy nem oké a térde,nem írnám le.
Nem is feltétlen rád értettem, hanem úgy unbloc, mert mint írtam most ezt olvasom több helyen is. Természetesen elfogadom a véleményed, de részemről ez a felvetés sántít, h pont most jött elő.
Meg amit írtam is, h részben biztos köze van a rossz formájához, de szvsz nem akkora mértékben.
Miért, nem teljesen logikus összefüggés? Azt mindannyian tudjuk, hogy tud focizni, a hullámvölgyes dologban is van valami, amit írtál, de korábban már eszembe jutott, hogy ha Ronaldo tényleg annyi munkával a világ egyik legjobbja, és olyan fanatikus, akkor simán elvetheti a sulykot.Nekem az igazi Ronaldoról a 98-as VB az első emlékem, ahol megsérült a térde, erőltették (állítólag szponzori nyomásra?), sosem láttam már úgy játszani, mint ahogy az ódák zengtek róla (persze meg-megcsillant, de az már nem sokra volt elég...).
Viszont, ha most reálos lennék, biztos agyonütne az ideg. Ez a Ronaldo buli azért nem gyenge egy ilyen meccs után. Nem azt mondom, hogy ne örömködjön, szülinapja van így is-úgy is, de kisebb hírverés mellett is mehetett volna. A pályán mutatott teljesítményére meg még rárak egy lapáttal a hozzáállása. Úgy tűnik nem kell majd ezt leszájkaratézni, hogy Messi vagy CR. Kicsit fejébe szállt a 3. aranylabda is, kíváncsi vagyok fog-e tudni változtatni.
Ellenben Messiben kellemesen csalódtam. Azt látom, amire a legkevésbé számítottam, hogy visszalép a gólszerzéstől, nem erőlteti, ha jön, jön, ha nem, nem. Nem kell a verseny Cével. Ez pedig szerintem nagyon hasznos, ráadásul a Realt ezért is lehet befogni szerintem, mert lehet, hogy csapat szinten hatékonyabb, ha Messi kevesebb gólt lő, de több gólpasszt ad (vagy az előkészítésben vesz részt).
A legszebb az egészben, hogy madridomék mennyire lealázták saját magukat. Most megy az szitkozódás, hogy ez a hozzáállás elfogadhatatlan, de eddig legalább jöttek a gólok. Persze eddig alig emlegette 1-2 normálisabbja, hogy ez így nem jó, addig Ronci a császár, Pelé-Maradona egy senki hozzá képest, csak Puskás Öcsi, mert az Reálos volt, amúgy az sem. Amikor Messi aranylabdát nyer, akkor a laszti egy röhejes, semmit nem érő, reklám vacak, különben is a gnóm csak akkor lesz valaki, ha majd VB-t nyer, addig egy kupac kis semmi. Aztán azt a szörnyű válogatottat is hátára kéne tudni venni, de persze csak a szerencsés sorsolásnak köszönhetően jutottak el a döntőig, ha ők is a világverő USA-val meg Ghánával kerültek volna egy csoportba, akkor -6 ponttal és az 5. helyen végeznek. Az, hogy Cé, egy nem olyan gyenge válogatottban világversenyen jóformán semmit nem mutat, az nem az ő hibája, ő csak egy áldozat. Nevetséges szintre tudnak süllyedni egyesek, egy focista miatt, aki igazából tesz rájuk magasról és csak a zsebe megtömésére tartja a rajongókat.
Ettől függetlenül szerintem a Real az esélyesebb a bajnokságra, bár a sérülések megkavarják a dolgot. Ha az itt hangoztatott állítás igaz, miszerint LE-nek semmi köze a meccsekhez, akkor ez a jó széria is olyan lufi, ami könnyen kipukkad. A Real szezonjának első része pedig jól felépítettnek tűnt, azért 22 meccses győzelmi sorozat, nagy gólkülönbségekkel, kevés kapott góllal. A rossz szakasznak is véget kell érnie. Én beáldoznám valamennyire ezt a bajnokságot arra, hogy beépüljenek fiatalok, kísérletezgetni, formába lendíteni egyeseket. Ha a madrid meg elcézi az legyen az ő bajuk essen az ölünkbe a bajnokság (meg őszintén szólva azt sem bánnám, ha más nyerné a bajnokságot, a futball világnak rosszat tett ez a Barca-Real hegemónia, harc, hírverés mittomén). Csak verjük meg őket a Classicón, és ne nyerjék meg a BL-t. Persze nem bánnám, ha a Barca nyerné a bajnokságot, de legyen már úgy, hogy a Bilbao nyer ma, és úgy sikerül behúzni