2015.03.25. 09:38:41
Mostanában több helyen, legutóbb Kompany madridomra is kikerült cikkében olvastam, hogy a madridisták arról panaszkodnak, hogy milyen vékony kerettel vágtak neki a szezonnak, hogy ezért is fáradtak el a Clasicon. Ezzel kapcsolatban érdekelne madridista kollégák véleménye, mert pár dolgot nem értek.
Igazából a Barca kerete nem vastagabb, mint a tiétek. 3-3 kapus, 2-2 jobb és balhátvéd (Carvajal-Arbeloa vs. Montoya-Alves (Douglast meg tetszőleges castillás sráccal tessék behelyettesíteni) és Marci-Coentrao vs. Alba/Adri), a középhátvéd posztra ha ideveszem Maschot, akkor egy ide Varane-Pepe-Ramos-(Nacho) vs. Pique-Matyi-Masch-Bartra-(a nemlétező Verma). A középpályátokon Khedira-Illara-Kroos-James-Modric-Isco-(L.Silva) a három posztra, nálunk ha Maschet ide is számolom, akkor Iniesta-Busi-Rakitic-Xavi-Rafinha-Masch-(S.Roberto, akit aligha irigyeltek tőlünk) ez meg ugye L.Silva nélkül is egál, ráadásul a Kisfőnököt két helyre is beraktam. A támadósor is nagyon hasonló 3 sztár mögött 1 kiegészítő, 1 fiatal -> BBC + Chicha + Jesé vs- MSN + Pedro + Munir (nagy ritkán Sandro). A Chelsea és a Bayern is nagyságrendileg 20 fős kerettel dolgozik.
Összességében ez alapján elmondható, hogy a Real kerete nem vékonyabb, mint a miénk, megkockáztatom, hogy a középpályán több meccset eldönteni képes embere van, mint a Barcának, pláne ha vesszük Xavi/Ini formájának tartós hanyatlását, akkor pláne. Tudom a madridisták szeretik egekig fikázni Khedirát is, de azért valahogy mégis világbajnok lett, és attól, mert nem egy Guti szinten lát a pályán, attól még védekező középpályásnak lehet jó.
Kicsit azért is kifogásnak tűnik ez az egész, mert a Madrid egy egész hetet pihent, míg mi a City ellen játszottunk egy lefutottnak azért nem mondható párharcot. Ráadásul a Real még igazolhatott is a télen, és hozott is embert a középpályára.
Én inkább úgy látom, hogy nagyon nekünk jöttek az első 60 percben, amivel mi nem is nagyon bírtuk tartani a lépést, fáradtabbak, fásultabbak és pontatlanabbak voltunk, mint a Madrid. Azt gondolom, hogy Ancelotti nagy rizikót vállalt, nekünk eresztette a fiait, és meglett volna az esélye, hogy ez bejön. De egyfelől a lélektanilag nagyon jókor jött gólunk okozta lélektani előnyünk, a saját tempójától eleve elfáradt Madrid, valamint a támadási kényszer okozta azt az utolsó 30 percet, amit. Ettől függetlenül alapvetően nem volt elvetélt ötlet ez Carlotól, hogy a kevesebbet pihenő Barcának nekiment a Madrid, ha az egyenlítő gól után megvan a fordítás most nem beszélgetünk arról, hogy rövid a keret.
Na mindegy nekem ez kicsit utólagos kifogásgyártásnak tűnik.