Ez több, mint egy egyszerű győzelem!
El millor vídeo que veuràs avui ❤️🔥 pic.twitter.com/g2R0GPzCoT
— FC Barcelona (@FCBarcelona_cat) March 20, 2023
Szerintem nincs a világon egyetlen olyan labdarúgással foglalkozó szervezet sem, amelyiknek az elnöke nem szurkolója valamelyik csapatnak. Van aki bevallja, van aki nem, van akiről lehet tudni (estleg a múltjából), van akiről nem.
Nem érted, mindegy, hagyjuk. Látszott a srácokban az akaraterő, végig gürizték, hajtották a meccset, végre nem volt lötyögés, alibi passzok, kidolgoztak sok helyzetet, látványos és élvezhető volt a meccs, de egy erős ellenfél ellen játszottak, ilyen nehéz terepen nem könnyű nyerni.... Gondolom ez lenne az elvárható véleménybence0330 írta: ↑2023.03.06. 10:38:49"A Betis azért megmutatja, hogy kell focizni a Madrid ellen. Ilyet is látni, hogy tudnak futni, harcolni. Ha csak fele ennyi akaraterő lett volna a Barcában ma(is)...."
Ez volt a kiindulási pont, amire reagáltam. A többi vélemény tök szubjektív, oké, nem vitatkozom azzal, hogy mennyire élvezed a meccset, meg mennyire nem, ez a te megítélésed. De pl. az utolsó mondatodat hogy lehetne befejezni? Ha csak fele ilyen akaraterőnk lenne, akkor nem csak 1-0-ára nyertünk volna?Vagy nem "csak" 2-1 1-0 3-1 2-2(büntetőkkel) a Betis-Real páros ellen röpke másfél hónap alatt, akiket felhoztál, hogy mennyire jól kaparnaknak meg futnak? Mármint a Betist hoztad fel, de mivel a Reál ellen döntetleneztek, mi meg megvertük őket, szerintem idevehető.
Ha meg egy csapat 2-0-ára vezet ellenünk (ami iszonyú ritka), akkor abban annyit fejelődtünk egyelőre, hogy nem zuhanunk meg, és továbbra is kapatunk, küzdünk, hajtunk. Ez is előrelépés az elmúlt évekhez képest szerintem.
Pedig bőven megvan ez a kettős mérce nálad is. Ha a Real szenvedősen, ocsmány játékkal lehoz egy középcsapat ellen egy 1:0-át, akkor ők vannak dicsérve, hogy mekkora az akaraterejük, nem adják fel stb. Ha mi, emberhátrányban egy B-csapattal nyerünk szenvedősen, akkor megy a felháborodás, hogy ezt mégis hogyan képzeljük.Subinho írta: ↑2023.03.06. 09:02:19Ezt a kettős mércét azért nem igazán érzem jogosnak. 2 hónap alatt legyőztük 2x a Madridot, ebből az egyiken szétaláztuk őket. Nos, ezt nem tudom, ezt a meccset nem láttam, de nem lehet h a Madrid csak nem akart bohóckodni az araboknál egy Mickey egér kupáért? Inkább a BL-ben akartak vitézkedni? Mi is megtehettük volna a BL-ben az Inter ellen, vagy az EL-ben a MU ellen, vagy a Király kupában a Madrid ellen, ahol nyertünk, de milyen játékkal, 2 sorban a 16-os előtt védekezve, csak nehogy kikapjunk hozzáállással, vagy épp a Ligában az Almeira ellen, vagy a kieső helyen lévő Valencia ellen. Lehet azzal jönni, hogy 10 emberrel, emberhátrányban.... de addigra 3-al kellett volna mennünk, nem a végén izgulni a 3 pontért. És volt azért még pár ilyen nyögve nyelős 1-0, amikor kényelmesen, unottan, nulla játékkal lepörgette az órát a társaság.
Ez ennek a fórumnak a sajátja. Ez megy egész szezonban. És igen kint nem így gondolkodnak, ez hallatszik a TVből, és látható ha kint van az ember. Még Busquets-et is szeretik!bence0330 írta: ↑2023.03.05. 21:56:40Ezt kettősmércének érzem, ami a saját csapatunk eredményeinek ledegradálását szolgálja. Azért örülök, hogy odakint a szurkolók nem így gondolkodnak, és stabilan 80-90K néző előtt tudunk játszani otthon, szerintem kb egyetlen fújolás, vagy füttyögés nélkül az egész szezonban.
Csak az elmúlt másfél hónapban pont úgy jött ki a lépés, hogy megvertük kétszer(!) a Madridot, kétszer(!) a Betist, és ma is nyertünk. Ebből az 5 hozzászólásodhoz köthető meccsből 4-et akaraterővel hoztuk le, 1-hez meg a szuperkupa-döntőn szerencsére nem is kellett ilyesmi, mert szétaláztuk őket. Szerintem a játék és az eredmények alapján is inkább mi mutatjuk meg nekik, hogy kell harcolni, nyerni, sérültekkel, hiányzókkal, 10 emberrel is behúzgáljuk a meccseket, ha megy, jó játékkal, ha nem, kaparva.
Nem tartottam volna meg Robertot, mert Torreban többet látok, mint SR-ben, az meg, hogy második kapitány egyszerűen kabaré. Minimum 9en előbb lennének nálam kapitány , mint ő. Ő az a játékos, minimum 5-8 centire ugyanilyen játékost sóztunk el az elmúlt pár évben. (Rafinha, Alena, stb)
A Valencia kinevezte Gattusot, ez már önmagában kódolta a sikereiket,a Sevilla talány.Subinho írta: ↑2023.03.05. 09:53:49Nézte vki az Atleti-Sevilla mészárlást? Nem gondoltam, hogy a Sevilla (meg a Valencia is) idén a kiesés ellen fog küzdeni, amikor vannak ilyen Elche, Cadiz szintű csapatok.Valami nagyon félrement idén mindkét csapatnál. Valencia ott szokott azért lenni a középmezőnyben bőven, Sevilla meg EL helyen legalább.
Busi, SR, Alonso, Alba....ha ketten egyszerre a pályán vannak a négyből az sok jót nem ígér.
Szerintem SR most a legjobb kb az elmúlt 5 évben, fizikálisan pláne. Nekem idén ő megüti a többedik csereember szerepét, Xavi is így használja, alig cserélte be, amíg nem jött a sérüléshullám, max Bellerin helyett használta néha, de hát az érthető. Ezzel az egész szituval nekem semmi bajom az elmúlt évekhez képest, mikor szerintem sokkal gyengébb volt, és sokkal lassabb is a vége felé.Saviola írta: ↑2023.03.02. 14:19:16Na várjá', én ezt a meccset felvezető cikkből ollóztam ki, nem Xavi meccs előtti sajtótájékoztatójából.
Ha meg az értékelhetetlen alibi, amit SR bármelyik említett poszton is nyújt a meccsek 90%-án remek teljesítmény, akkor egyre biztosabb, hogy nem ugyanannak a csapatnak a meccseit nézzük. 🫠
Na várjá', én ezt a meccset felvezető cikkből ollóztam ki, nem Xavi meccs előtti sajtótájékoztatójából.Chino írta: ↑2023.03.02. 10:17:31Most mit mondjon!? "vagy Sergi Roberto, aki egy lúzer, és minden poszton katasztrófa"!?
Ki az az edző, aki a saját játékosáról ne ezt mondaná? A bármely poszt pedig a jh, illetve a középpálya, ami igaz is. Nem értem ezt a kukacoskodást minden interjúban, főleg hogy ezek fordítások sokszor nem ugyanazt adják vissza, amit pontosan mondott/gondolt. Tudni kell kezelni.
Én inkább azt nem tudom, hogy tényleg ennyivel esélyesebbnek tartja a Realt vagy csak a sajtot akarja kiénekelni a szájukból. Szerintem utóbbi, ilyen nyilatkozatokat még nem ejtett, még a MU ellen sem, pedig ott a sérültek, illetve OT miatt sokkal esélytelenebbek voltunk.
Most mit mondjon!? "vagy Sergi Roberto, aki egy lúzer, és minden poszton katasztrófa"!?