eimenis1212 írta:Ne haragudj, hogy ezt írom h3x0r, de kicsit el vagy tévedve, mert nem jó perspektívából nézed a dolgokat.
Ertem amit mondassz, de pont ezert irtam oda hogy nem csak a szineszkedoket, hanem a durva szabalytalankodokat is tiltanam.
Miert kenyszerulnek ra a jatekosok? Mert igy sokkal konnyebb elonyt kiharcolni maguknak. Sokkal konnyebb 11-est loni, peldaul ugy, hogy a 16-os sarkanal homoritassz egyet mint tovabb menni es sok esetben null szogbol loni, sokkal konnyebb az arcodat fogni es kiallittatni a masikat, mikor csak a melkasodhoz ert hozza. Jo, azt mondod, hogy vedjuk a tamado focit: akkor meg az lenne, hogy a tamadok minden esetben meg jobban rajatszananak az esetekre, mert tudnak, hogy azonnal sargat meg pirosat kapna az ellenfel. A jatekvezetok a vilagon mindenhol gyengek, videobirot nem akarjak bevezetni, akkor legalabb utolag tiltanak el azokat, akik megerdemlik. Persze ez se tokeletes, mert gondoljunk csak arra, amikor a VB donton De Jong letalpalta Xabi Alonsot es meg egy nyamvadt sargat se kapott erte. Ha Hollandia nyerte volna a VB-t, akkor le se sz.rtak volna, hogy De Jong utolag kap 10 meccs eltiltast..
eimenis1212 írta:Persze erről valami felső szintű iránymutatás kellene a sporiknak.
Irtam is, hogy amig a FIFA telen akar VB-t rendezni az egesz europai ideny kozepen meg az UEFA meghivna az EB-re Braziliat es Argentinat, addig ne varj toluk esszeru donteseket.. (kiveve ha azzal sok penzhez jutnanak, mert akkor azonnal benne lennenek)
A Neymar esethez: "Tuloldalon" irta valaki, hogy Neymar nagyon hasonlit CR-hez. O is fiatal koraban nagy sztar lett, valamilyen szinten ugy gondolta, hogy barmit megtehet, ezert eleg sokszor szineszkedett. Eleinte a birok bevettek, de idovel mar azokat se fujtak be amik jogosak lettek volna. En is lattam, hogy elso eveben nalunk mennyiszer esett fel, de idovel rajott vagy o vagy az ugynoke, edzoje, vagy barki mas, hogy ezekkel a muesesekkel csak art maganak es a csapatanak. Elkezdett valtozni es idovel egyre ritkabbak lettek ezek az esetek. Persze meg mindig elofordul parszor mint minden mas csatarnal is, viszont a fiatal kori enje miatt rengetegen megbelyegeztek es meg most is egy minden meccsen szineszkedonek tartjak. Szoval visszakanyarodva Neymarhoz: o is gyonyoruen megbelyegezte magat azzal, hogy epp hogy hozzaernek, maris esik 2 metert, ezzel pedig pont azt eri el hogy a jogos tiziket se fujjak be neki. Minel hamarabb valtoztat a viselkedesen, annal hamarabb fognak az emberek is valtoztatni a velemenyukon (persze mar jelen esetben is tobb evre van szugsege..)