Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Initom
Entrenador del Barça

2012.07.26. 22:42:43

Castiel írta:http://barcanoticias.blog.hu/2012/07/26 ... ore4680352
erről mit gondoltok? :) Mert szerintem csak kreálmány...:)
az ilyeneket minek egyáltalán belinkelni? :roll:
Abi & Tito
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.26. 22:40:52

http://barcanoticias.blog.hu/2012/07/26 ... ore4680352
erről mit gondoltok? :) Mert szerintem csak kreálmány...:)
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
retek10
Barça C

2012.07.22. 21:20:21

itt amugy konkrétan nem a csapatneves mizériáról írok hanem ugy zusammen a két klub közötti különbségről gondolkodás módban.
mert nem a Barca hasán fityeg ott vmi Kataros szöveg. ugye. mekkora különbség, valóban. pénz az pénz és kész. okádjátok egy pletykáért a madridot
Robotica
Barça C

2012.07.22. 18:30:35

Érdemes elolvasni, ahogy a Real jön kifele a nagy adóssághalmazból. Ha így haladnak pár év és nem lesz adósságuk.

http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... ikaja.html
18Barca99
Capitá del Barça

2012.07.21. 02:44:32

daffy írta:végül nem nagyon sikerült hozzászólni az idézett részhez. a barca is szakított a hagyománnyal,ettől piszkos lett a címer? nem. még csak pletyka szintem merült fel valami,amihez hasonlótól a barca sincs olyan távol és a real egyből egy utolsó sz-házi csapat,holott szó sincs semmi megegyezésről
az idézet csak azért volt mert leginkább neked akartam írni, és hogy válaszolj rá a véleményeddel. egyébként a címer nem ettől lett piszkos, már réges rég az, többek között amiket az előttem leírtak(igazolások)mások szabályok semmibevétele, többek között mou munkássága, mind a bl-ben mind azon kívül. és most kérlek ne gyere azzal hogy ő így dolgozik. itt amugy konkrétan nem a csapatneves mizériáról írok hanem ugy zusammen a két klub közötti különbségről gondolkodás módban. A Barca is pénzből él de egy pletyka nem volt még hogy eladnák valamiért a nevüket. A realnál meg már csak felmerül is rossz. és nem én voltam az első aki elhordta mindenféle szarházi csapatnak a mostani madridot. hangsúlyozom a mostanit, mert én a régit(zidane,beckham,raul,guti) tiszteltem, és megnéztem a játékukat meccsről meccsre. és ha már nem én voltam az első akkor lehet valami igazságtartalma van :roll:
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
daffy
Madridista

2012.07.21. 00:53:02

18Barca99 írta:
daffy írta: hibás,a sport is pénzre épül. a verseny csak a felszín.
a realt kár összehasonlítani más csapattal. a legnagyobb,legtöbb pénzből gazdálkodó kluboknak nagyobb bevételre is van szükségül. a videotonnak elég 1millió euró,a boltonnak 10 millió,a realnak ez kevés,mert a kiadás is hatalmas,hogy megmaradjanak a legjobbnak.
vannak szent dolgok,de ahogy mindent,ezt is a pénz mozgatja. a kluboknak van választásuk vagy megmaradnak a hagyományoknál és lesznek bilbao vagy szakítanak velük és lehetnek a legjobbak
és te tudnál így szurkolni a klubodnak hogy nem csak a hagyományokkal szakítanak hanem mindent a szó szoros értelmében bevetnek az ellenféllel szemben aki próbál a jelenkorban minél gerincesebb, bár hozzáteszem a Barca sem szent (sőt.) DE! megmarad emberi szinten. De az egész ott kezdődik hogy hogy lehet egy Pepe még mindig a pályán, ha nem tiltották el akkor meg az edző hogy teheti be, és mészárolhat még mindig (saját embereket is). Az hogy belenyúlunk a másik szemébe körülbelül óvodás szint, és ez az ember az a hűdenagy megváltó? nem. ez egy gerinctelen féreg, aki most mindent megkapott a klubnál mert már tanácstalanok és nem tudják megvenni pénzzel a bajnoki címet, de talán most tavaly sikerült valahogy.(igen ez így túlzás) És már nem azért de ez a klub így ahogy most halad sosem lesz igazi győztes, vagy ahogy te fogalmaztál bajnok.
végül nem nagyon sikerült hozzászólni az idézett részhez. a barca is szakított a hagyománnyal,ettől piszkos lett a címer? nem. még csak pletyka szintem merült fel valami,amihez hasonlótól a barca sincs olyan távol és a real egyből egy utolsó sz-házi csapat,holott szó sincs semmi megegyezésről
18Barca99
Capitá del Barça

2012.07.21. 00:28:19

a realt kár összehasonlítani más csapattal. a legnagyobb,legtöbb pénzből gazdálkodó kluboknak nagyobb bevételre is van szükségül. a videotonnak elég 1millió euró,a boltonnak 10 millió,a realnak ez kevés,mert a kiadás is hatalmas,hogy megmaradjanak a legjobbnak.
vannak szent dolgok,de ahogy mindent,ezt is a pénz mozgatja. a kluboknak van választásuk vagy megmaradnak a hagyományoknál és lesznek bilbao vagy szakítanak velük és lehetnek a legjobbak
és te tudnál így szurkolni a klubodnak hogy nem csak a hagyományokkal szakítanak hanem mindent a szó szoros értelmében bevetnek az ellenféllel szemben aki próbál a jelenkorban minél gerincesebb, bár hozzáteszem a Barca sem szent (sőt.) DE! megmarad emberi szinten. De az egész ott kezdődik hogy hogy lehet egy Pepe még mindig a pályán, ha nem tiltották el akkor meg az edző hogy teheti be, és mészárolhat még mindig (saját embereket is). Az hogy belenyúlunk a másik szemébe körülbelül óvodás szint, és ez az ember az a hűdenagy megváltó? nem. ez egy gerinctelen féreg, aki most mindent megkapott a klubnál mert már tanácstalanok és nem tudják megvenni pénzzel a bajnoki címet, de talán most tavaly sikerült valahogy.(igen ez így túlzás) És már nem azért de ez a klub így ahogy most halad sosem lesz igazi győztes, vagy ahogy te fogalmaztál bajnok.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Tim
Mezei fórumozó

2012.07.20. 21:55:47

[quote="Capon"][/quote]

Ez most azon ritka alkalmak egyike,amikor igazat adok Kalap fórumtársamnak. Ha egy adott népről beszélünk,adjuk meg a minimális tiszteletet,annak ellenére hogy sokunknak nem szimpatikus amit művelnek.
Arról nem is beszélve hogy alapvetően nem a kecske és tevepásztorok öntik a pénzt vödörszámra a fociba.
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2012.07.20. 15:24:52

ferninho, szerintem Modric-ért felesleges kiadni ennyit. Tudom nem a pénz oldala érdekel hanem a szakmai. Nem hiszem, hogy akkora erősítést jelentene a Real számára, hogy ekkora pénzekért érdemes legyen megvenni.

Ami a stadion nevét illeti.
Ha valamilyen formában megmarad a mostani neve és elé vagy mögé biggyesztik az arabok a sajátjukat, akkor nem tartom elképzelhetetlennek.
Évi 53 millió az 53 millió. Elmúlt szezonban 40 milliót kerestünk a BL-ben.
Közel 10 % bevétel növekedés azért nem semmi egy cég életében. Nem véletlenül írtam céget és nem sport klubot.
Az arabok hóborjának köszönhetően teljesen meg fog változni minden, ahogy már most is megváltozott. Nézzük csak meg a játékos árakat. 5 év múlva meg már ez lesz a legkisebb gond a klubok számára. Mikor már tényleg nem fognak tudni versenyezni a 300-500ezres heti fizetésekkel. Már most azt mondjuk, hogy túl sok szó esik a fociban a pénzről. 10 év múlva még inkább ez lesz.
És ugyan úgy nézni fogjuk.
Aki most nem kezd el "Dubajozni" a nagy klubok közül az pár éven belül lemarad végérvényesen. Valamilyen formában minden nagy csapatnak kapcsolatot kell ápolni/fenntartania a kecske és tevepásztorokkal.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Bestbarca
Entrenador del Barça

2012.07.20. 15:11:35

Mezner2 írta:Igazából túlpörögtük (én is ezt a témát) lesz*rom,hogy mit csinál a Madrid,csak előzzük meg őket,minket nem ment fel,ha kikapunk és azt mondjuk,hogy na de ők több pénzből gazdálkodtak és hasonló dolgok...
Fogjuk be a szánkat dolgozzunk,Tito építsen csapatot,és kész.
Vissza KELL kerülnünk a minket megillető helyre.
Bestbarca gondolom te egy fiatalabb futballszurkoló vagy ezért nem tudod,de ez nem kifejezetten a mi futballfilozófiánk (ezt emelem ki a mondandódból mert ebből a szempontból sokan élnek tévhitben) ezt játszották már Puskásék is(Aranycsapat) és a 74es holland válogatott is,utána honosította meg ezt nálunk Cruyff.
Tudom hogy nem a mi futbal filozófiánk,úgy érteve saját,hogy válaszottunk egy stílust,egy filozófiát,és hosszú ideje ezt játszuk,így neveljük a fiatalokat,akikre építünk...Ésszerűen...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.07.20. 15:09:24

Szeretnélek megkérni pár apróságra:
légyszíves hagyd el a káromkodásokat (csillagozva,stb...) ,ha több gondolatod is támad egymás után,használd a Szerkeszt gombot,valamint lehetőleg csak maximum kettőt idézz. Ugyanis ezek mind jelen voltak az utóbbi post-jaidban és pihi lesz belőle így elég hamar ;) Köszi. m.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2012.07.20. 14:50:55

A Stadion neve elvileg megmarad,az lesz elől és utánna rakják majd a sponzor nevet...Hát nem tudom én nekem a gyomrom fordulna ki egy hasonló megoldástól a Barcelonánál...A probléma nem ott van,hogy kell nekik még 50milla...Ha ahhoz kellene hogy tudják a fizetéseket kifizetni,és értelmesen költenék el,igazából a mai világban benne van...De ez kb. azért van,hogy Modricot leigazolják sacc ennyiért...És kérdem én minek?A baj ott van,hogy dobálózik a madrid a a játékosokkal,a rengeteg pénzzel...Esztelen politika zajlik...Ha jön Modric,hova,ki nem fog játszani?Khedira,vagy Özil?ÉS Modric nem jobb egyiknél sem sztem...Ha megnézzük az utóbbi 5-6évet,eszméletlen pénzeket dobáltak ki játékosokra...Nagy részük már sehol sincs...Okés a Barca is megtette ezt,csak osszuk el kb 2vel,amit elpazaroltunk...Így is bortányos összeg tény,de azért van különbség...Ezért hatalmas hiánya van a madridnak,nagyobb mint nekünk,de eddig nem volt baj,csak nálunk,nekik majd a bankok fizetik az igazolásokat,olcsóbban kapnak hitelt,több hitelt kapnak,mert ők a Real Madrid,rájuk nem vonatkoznak a szabályok...Alig nyomta mindíg is a város,a madridi bankok a Realt,ezt tudjuk...Namost meg baj van,mert spanyolok is kakiban vannak,a bankokkal együtt ugye,és hirtelen nincs lé,ezért adják el a stadion nevét...És így jöhet Modric,meg jövőre majd mit tudom én milyen FÖLÖSLEGES esztelen igazolás...Közben meg a fiatalok menjenek el madridból akikre nem kevés pénzt költenek ők sem,de mind mehet kb ingyen máshova,hogy karriert csináljon,mert mi igazolunk...ÉS kaphat Múringyó évi 17millát,cserébe szétrúgnak mindenkit,kontárznak 2-0ról egy gyengébb csapat ellen(Bayern),és a labdarúgásra maximum emlékeztető játék van...Közben belenyúlunk az ellenfél szemébe,néha összeverekszenek velük,ha nem megy a játék,21pontot elfujatnak magunk felé a bírokkal,nem baj,span a szövetség mindenki,és utánna lenyilatkozzák hogy mi hugyoztuk a golfáramlatot...Ez az...Voltak idők mikor elküldték Del Bosqeut,mert nem elég szép játékkal nyertek BLt,meg bajnokságot...Most ez is megteszi...No ezért botrányos,mert nem esszerű döntésekre kell,és mellette kb sározzák a Real nevét...És lehet védeni a döntést,mert az is tuti hogy kiárulják majd a mezekből meg egyébb bevételekből visszajön majd Modric ára,vagy akarkié akit vesznek,szal a hitelből többet csinálnak,Flórika ehhez ért,de ezért eladni a stadion nevét...Hiába üzletember,semmi sem szent neki...Sikeresség,hírverés,lóvé bármi áron...Tradíció,becsület,tisztesség,fair play mehet a kukába,az enm kifizetődő...Pedig nem kellene,lehetne sikereket elérni ezek megtartásával is,sőt lehet többre mennének vele,lásd Barca,saját nevelések,saját futbal filozófia,az ellenfél megbecselüsé,tisztelete,és 12kupa...de ezt egy üzletembernek nehéz megmagyarázni...Hát nem tudom,én kb sírnék ha ez menne nálunk is...Forog a gyomrom a madridtól,amit Flórika meg Múringyó csinál vele az botrány...És ezzel a jóérzésű Real szurkolók is egyetértenek,én 2 ősreálossal beszéltem,hasonló véleményen vannak...No de persze a szurkoló szurkoló,és imádni fogja mindíg a csapatát bármi is lesz,és ez így van rendben...És ez csak az én véleményem,természetesen másé más,és elfogadom...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.07.20. 14:27:27

Mezner2 írta:
Annyi változna mint írtam,hogy ők 5éven keresztül megspórolnák a teljes kezdőjük fizetését :D Nagyon vicces,hogy mint Barca szurkoló neked kell elmagyarázni mit jelent,hogy évi 50millió,mikor kijött hírnek,hogy mi évi 100 000 eurót spórolunk tintapatronokon :lol: akkor mindenki majd elcsöppent,hogy nahát, akkor 50 millával mi lett volna.
Szerintem is zárd le mert ebben most nincs igazad.
Nincs igazam? Csak egy kicsit más szempontból nézem a dolgot. De lehet, hogy az előző hszemet még nem olvastad el, előbb tedd meg azt, hogy előbb azt olvasod el, majd ezt.

Mondjad,mondjad nekem itt az adatokat! Elsőre is megértettem, de mondok jobbat. Madridisták ezt most ne vegyétek egyáltalán magatokra, csak mivel Ti voltatok eddig a téma azért most a Madrid nevét használom fel továbbra is, de bármelyik csapatét megtehetném. Szóval, miért nem adják el az egész Real Madridot egy ilyen Manszúr sejk/Abramovics féle embernek? Jönne a bevétel (főleg az általad említett +50 millió, ami ugye tudjuk, hogy mennyi ideig spórolnak a kezdő csapat fizetésén), sőt még mellé +100-150 millió lenne a csapat további megerősítésére. Így mindenkit le lehetne igazolni minden évben, aki 2 egyeneset tud a labdába rúgni, sőt az utánpótlás nevelést az űrtechnológia alapján lehetne folytatni, sőt az új stadiont a tengerre is lehetne építeni, amibe egész Madrid belefér és a víz alól is nézhető a meccs (csak kár, hogy Madrid nem tengerparti város).

Nem hangzik jól? Csak el kell adni a klubbot, az új tulaj meg annyi pénzt hoz, hogy az a +50 millió csak annyiban fog szorozni vagy osztani, hogy a játékosok milyen autót kapjanak a klubtól születésnapjukra.... Úgy gondolom érdemes lenne tehát eladni a Madridot egy pénzes bácsinak, mert jól tudjuk, hogy a mai labdarúgásban minden egyes fillér számít.

Most pedig a komoly része a te hsz-edhez. Kérdem én mi változna, ha évi 50 millióval nagyobb lenne a bevétel? Kevesebb adósság lenne... Viszont a csapat ugyanaz lenne (mert nem lenne más), ráadásul még a stadion neve is ugyanaz lenne, mint ami már több, mint 50 éve. Magyarán ugyanez lenne, mint most. Ha meg ilyen mértékben csökkenteni tudjuk az adósságot, akkor meg nem tök mindegy 7, vagy 10 év múlva 0-zódik? Persze nem, de a csapat semmivel sem gyengébb és egy olyan szép hagyományunk is megmarad, hogy a stadion nevét nem egy olaj mágnásról nevezik el.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
daffy
Madridista

2012.07.20. 14:24:35

Barcaman1993 írta: Félreértetted, mert nem erre gondoltam. Természetesen pénz kell a focihoz, de inkább átfogalmazom. A sport lényege a verseny. Talán így érthetőbb. Értem itt az érveiteket, de úgy mondjátok, mintha nem mi tudom lenne a Reallal, ha esetleg nem jutnának hozzá ahhoz a plusz pénzhez. Most nem azért, de mi változna? Most is azt vesznek meg akit akarnak, később is ez lesz. Most, ha jönne az a + pénz, akkor annyi változna, hogy a bevétel nőne azzal az 50 millióval a szezon végi gazdasági értékelésnél és ennyi. És ezzel a vitát le is zártam.
azzal az 50 millával a tiszta bevétel eléggé nőne,a pénz majdnem minden,ezzel azt hiszem én is lezárom a témát
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.07.20. 14:14:59

Barcaman1993 írta:
Félreértetted, mert nem erre gondoltam. Természetesen pénz kell a focihoz, de inkább átfogalmazom. A sport lényege a verseny. Talán így érthetőbb. Értem itt az érveiteket, de úgy mondjátok, mintha nem tudom lenne a Reallal, ha esetleg nem jutnának hozzá ahhoz a plusz pénzhez. Most nem azért, de mi változna? Most is azt vesznek meg akit akarnak, később is ez lesz. Most, ha jönne az a + pénz, akkor annyi változna, hogy a bevétel nőne azzal az 50 millióval a szezon végi gazdasági értékelésnél és ennyi. És ezzel a vitát le is zártam.
Annyi változna mint írtam,hogy ők 5éven keresztül megspórolnák a teljes kezdőjük fizetését :D Nagyon vicces,hogy mint Barca szurkoló neked kell elmagyarázni mit jelent,hogy évi 50millió,mikor kijött hírnek,hogy mi évi 100 000 eurót spórolunk tintapatronokon :lol: akkor mindenki majd elcsöppent,hogy nahát, akkor 50 millával mi lett volna.
Szerintem is zárd le mert ebben most nincs igazad.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.07.20. 14:10:59

Félreértetted, mert nem erre gondoltam. Természetesen pénz kell a focihoz, de inkább átfogalmazom. A sport lényege a verseny. Talán így érthetőbb. Értem itt az érveiteket, de úgy mondjátok, mintha nem mi tudom lenne a Reallal, ha esetleg nem jutnának hozzá ahhoz a plusz pénzhez. Most nem azért, de mi változna? Most is azt vesznek meg akit akarnak, később is ez lesz. Most, ha jönne az a + pénz, akkor annyi változna, hogy a bevétel nőne azzal az 50 millióval a szezon végi gazdasági értékelésnél és ennyi. És ezzel a vitát le is zártam.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.20. 14:10:45

daffy írta:...a kluboknak van választásuk vagy megmaradnak a hagyományoknál és lesznek bilbao vagy szakítanak velük és lehetnek a legjobbak
hát igen... itt lépnek a képbe az Arab olajsejkek, akik milliárd eurókat tudnak pumpálni akármelyik klubba... úgy játszanak a valós sportéletben, mint mi a fm-el.. kiválasztanak egy csapatot egyéni szempontjaik alapján, s belepumpálják a pénzt... Pl: hol lenne a Chelsea most Abramovic nélkül? mi van ha a leeds Unitedet választja? most nekik lenne ekkora szurkoló tábora!? vagy a Psg, vagy a City? vagy a Malága? ezek a klubok sehol nem tartanának önerőből... mi van ha jön egy Arab tőke a Bilbaohoz? a focihoz értenek ott is, nem kicsit, pénz híján viszont "középcsapat". elég off lette, de remélem a lényegét sikerült kifejtenem neked... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castiel 2012.07.20. 14:12:16-kor.
Kép
daffy
Madridista

2012.07.20. 14:02:45

Barcaman1993 írta: Te itt összekevered a dolgokat. A való életet ne keverd össze a sporttal. Ha te 2x annyi fizetést kapsz, akkor örülsz, mint majom a farkának és ezzel sem gond, OK. De a sport a versenyre épül és tegyük fel, hogy egy nagyjából 250-300 millió euróból gazdálkodó Milannak el kell adnia a 2 legjobb játékosát, hogy legyen pénze, akkor egy kicsit pofátlannak (sőt sportszerűtlennek) érzem, hogy egy 500 milliós csapatnak további 50 millióra van szüksége. És ez nem fair más csapatokkal szemben, de ennél is sokkal fontosabb: a hagyományok. Lehet, hogy Te tudod, hogy pl Santiago Bernabeunak hívták (egyszer), de a fiadnak, lányodnak 10-20 év múlva lövése sem lesz róla. Sztem neked is fontos lenne (legalábbis nekem igen), ha majd lesz egy fiam, lányom és a Barcelona fog menni a TV-ben, akkor ha kimonfják a stadion nevét, akkor azt halljam, hogy Camp Nou és nem azt, hogy Al Bazzsad és társai. Nekem ez fontos. És akik ott kint élnek azoknak még fontosabb. Van olyan dolog ami szent és sérthetetlen. Legalábbis számomra. De sztem ebben a témában nem nekünk kéne vitatkozni, hanem akiket esetleg érinthet. Én elmondta a véleményemet, te itt a kapitalista pénzirányította folyamatot próbálod nekem beadni (amibe igazad van), de ettől még ez messze nem minden.
hibás,a sport is pénzre épül. a verseny csak a felszín.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.07.20. 13:56:32

Mezner2 írta:
Ez meg talán még nagyobb hülyeség mint amit elsőre írtál :lol:
Van egy ember meg tud élni havi 250.000ből akkor micsoda pofátlanság,hogy arra törekszik,hogy még többet keressen és esetleg 500.000ből kelljen megélnie,ne folytasd ezt a vitát mert nincs igazad benne.
Kezdjük ott a storyt, ahogy ez a téma felvetődött. Az Emirates tett egy ajánlatot. Sluszpassz ennyi. Ezen kezdtük el vitatkozni. Ergo ebből semmi nem hivatalos.

Te itt összekevered a dolgokat. A való életet ne keverd össze a sporttal. Ha te 2x annyi fizetést kapsz, akkor örülsz, mint majom a farkának és ezzel sem gond, OK. De a sport a versenyre épül és tegyük fel, hogy egy nagyjából 250-300 millió euróból gazdálkodó Milannak el kell adnia a 2 legjobb játékosát, hogy legyen pénze, akkor egy kicsit pofátlannak (sőt sportszerűtlennek) érzem, hogy egy 500 milliós csapatnak további 50 millióra van szüksége, anélkül, hogy pénzügyi gondjaik lennének (ez ugyanis már nem tudom mióta van hangoztatva, bár ezt nem hiszem el). És ez nem fair más csapatokkal szemben, de ennél is sokkal fontosabb: a hagyományok. Lehet, hogy Te tudod, hogy pl Santiago Bernabeunak hívták (egyszer), de a fiadnak, lányodnak 10-20 év múlva lövése sem lesz róla. Sztem neked is fontos lenne (legalábbis nekem igen), ha majd lesz egy fiam, lányom és a Barcelona fog menni a TV-ben, akkor ha kimonfják a stadion nevét, akkor azt halljam, hogy Camp Nou és nem azt, hogy Al Bazzsad és társai. Nekem ez fontos. És akik ott kint élnek azoknak még fontosabb. Van olyan dolog ami szent és sérthetetlen. Legalábbis számomra. De sztem ebben a témában nem nekünk kéne vitatkozni, hanem akiket esetleg érinthet. Én elmondta a véleményemet, te itt a kapitalista pénzirányította folyamatot próbálod nekem beadni (amibe igazad van), de ettől még ez messze nem minden.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.07.20. 13:54:47

"idén 40 millábóül kell gazdálkodni igen... de nem azért mert ténylegesen ennyit tudna költeni a klub, hanem mert a jövő évre betervezett keretfejlesztés jóval több pénzbe fog kerülni, mint az elmúlt években... vagyis egy nagyon nagy összeg elköltése várható. (Hiába Rosell szerelmes Neymarba) na ezért idén spórolnak... s ezért a "csak" 40 millió összesen. azért azt el kell ismerni, hogy ezzel együtt sem vagyunk eleresztve..."

Tehát,akkor nekünk is szükségünk lenne az évi +50 millára,nagyon is,és minden csapatnak lenne,csak azért mert a Madrid van a cikk címében már csipőböl elítélitek,nem attól vagytok nagy fanok,hogy egyből köptök vagy okádtok egyet ha vmiben szerepel a Madrid szó (és ez nem neked szól)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.07.20. 13:41:03

daffy írta:
Barcaman1993 írta:...
az ok egyszerű,válság van és rohadt sok pénzről beszélünk,de remélem egy barcásnak ezt nem kell megmagyarázni. nem lehet két kézzel szórni a pénzt,a real is alkudozik évek óta,mert nem feneketlen a kassza. érthető,hogy hova kell 50 millió,abból egy klasszis simán kijön egy kiegészítő emberrel. évente!
Persze én se vagyok hülye, csak lejjebb amit írtam. Más (TOP)csapatok 200-300 milliókból fenn tudják tartani magukat. Na ehhez képest egy 500 milliós bevétellel rendelkező csapatnak szüksége van +50 millióra, kicsit pofátlannak érzem.

Hasonló téma: A klub kiadta a gazdasági statisztikáit, az elmundo lehozta. Ha ól fordítom, akkor itt van a tömény anyag:
494,9 millió euró bevétel-441,1 millió euró kiadás=48,8 millió euró nyereség (ez természetesen rekord nyereség, főként a qatariaknak köszönhető)
A klub 30 milliót áldozott ebből az adósságokra, amely már "csak" 335 millió euró, 100-al kevesebb, mint 2 éve. És ami továbbá ehhez kapcsolódik, hogy a klub addig nem tárgyal a Camp Nou jövőjéről, amíg az adósság 200 millió euró alá nem csökken. Ezt úgy 2-3 évre becsülik.
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.20. 13:39:24

ferninho írta:
Barcaman1993 írta:de én Pérezből az utóbbi évek után ezt is simán kinézem.
nah mert mit csinált az utóbbi években? Kép
amikor újra megválasztották na akkor igazolt is nem is keveset, de bárki bármit mond kellett az nagyon (ugye CR leigazolását még Calderón intézte el).

de azóta egyáltalán nem viszi túlzásba, szerintem egész jól igazolunk.
évente van egy-egy nagyobbacska transfer (Di Maria, Coentrao) és ennyi.
és most is talán Modric lesz egyedül drágább már ha sikerül leigazolni.

és ha már itt járunk, nektek mi a véleményetek Modricról? jól járna vele a Real ? (nem pénzügyileg :D)
pérez kapcsán mindenre gondolt szerintem... az hogy a Madridot rendebe akarja tenni ok... de (a szokásos dilemma) megéri ezt így csinálni? Régen már ilyen infonak sem szabadott megjelennie... főleg nem ekkora teamnél... és jön a kérdés lehet máshogyan? talán... de az hogy ilyen dolgokat bele lehet sűríteni? Pl a Portugál megtorlatlan, viselkedése, amely néhol a klub megítélését negatívizálja... vagy most ez, (ami ha nem is igaz)
hogy a klub Legendás elnökének a nevét amely a stadion nevét is takarja Arabokkal vegyíti... nekem nem ez fáj ilyen formában, h Csababarca, és socio kommentjére reagáljak, hanem ez már így nem a szokásos rivalizálás a 2 klub között, ezzel már túllőnek azon a bizonyos célon! ok-okozat egymást húzzák rossz irányba... s ennek fő motorja mourinho... akármit reagáltok ez biztos...
Nos Modric? szerintem is pengés játékos... de ki fog padozni? kaká... akkor ő távozik... özil? nem hinném Di Maria? v ki? esetleg változik a felállás és 4-3-3 formációban játszanak? így lenne helye mindenkinek...
Mezner2 írta:...50 milla meg kumma sok pénz,nekünk idén 40millából kell gazdálkodni,képzeld el milyen jó lenne,ez a cirka +50 milla mondjuk erre a célra.
El vagy tévedve ember :roll:
idén 40 millábóül kell gazdálkodni igen... de nem azért mert ténylegesen ennyit tudna költeni a klub, hanem mert a jövő évre betervezett keretfejlesztés jóval több pénzbe fog kerülni, mint az elmúlt években... vagyis egy nagyon nagy összeg elköltése várható. (Hiába Rosell szerelmes Neymarba) na ezért idén spórolnak... s ezért a "csak" 40 millió összesen. azért azt el kell ismerni, hogy ezzel együtt sem vagyunk eleresztve...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Castiel 2012.07.20. 13:47:25-kor.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.20. 13:33:31

Modricról az a véleményem, hogy kicsit túl van értékelve. Nem rossz játékos,de nem egy Real Madridban kell játszania. Persze ettől függetlenül simán rám cáfolhat, de én nem látok benne annyit.
daffy
Madridista

2012.07.20. 13:25:42

Barcaman1993 írta:...
az ok egyszerű,válság van és rohadt sok pénzről beszélünk,de remélem egy barcásnak ezt nem kell megmagyarázni. nem lehet két kézzel szórni a pénzt,a real is alkudozik évek óta,mert nem feneketlen a kassza. érthető,hogy hova kell 50 millió,abból egy klasszis simán kijön egy kiegészítő emberrel. évente!
modric: nincs játékos,akit a reális értékén meg lehet vásárolni. ismétlem,válság van
egy Tottenhamben sem tudott egyértelműen elsőszámú emberré válni,egy Realban ez hatványozottan nehéz lesz,pedig az irányító pont az a poszt ahová szerintem egy vezéregyéniség kell,arról nem is beszélve,hogy egy kezem elég ahhoz,hogy megszámoljam hány játékos vállt be a PL-ből érkezve,aki ott extratechnikásnak számít
ebből egyikre sem lesz szüksége. játszhat 4-3-3ban középen(hiányposzt),játszhat özil vagy khedira helyén helyzettől függően. alacsony,lent van a súlypontja(nem úgy mint khedirának). 4-3-3 esetén van aki robotol mellette. nem logikátlan igazolás,de én sem adnék érte 30nál többet
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.07.20. 13:24:58

ferninho írta:
és ha már itt járunk, nektek mi a véleményetek Modricról? jól járna vele a Real ? (nem pénzügyileg :D)
Pengés játékos,nem ügyetlen,de a helyén kéne kezelni,eddig egy Tottenhamben sem tudott egyértelműen elsőszámú emberré válni,egy Realban ez hatványozottan nehéz lesz,pedig az irányító pont az a poszt ahová szerintem egy vezéregyéniség kell,arról nem is beszélve,hogy egy kezem elég ahhoz,hogy megszámoljam hány játékos vállt be a PL-ből érkezve,aki ott extratechnikásnak számít arról gyakran kiderül amikor idekerül,hogy igazából mégsem annyira nagy szám. Teljesen más képességeket követel meg a Spanyol Liga mint a PL,úgyhogy majd kiderül
Válasz küldése