Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én vagy 5-6 meccset láttam, nekem az a benyomásom, hogy full alibi futalista. Nem tudom mennyire emlékszel Arda Turan mit játszott nálunk. Úgy mozgott sokat, és úgy ért labdába, hogy valójában nem csinált semmit. Rengeteget mozog landa nélkül, de mindig takarásban van, sose lehet neki jó helyen adni a labdát, a kapu elé érkezéseikor félelmetes mit művel, közben pedig rövid oldalpassz, rövid oldalpassz, a hosszú indításai nem ülnek, ha viszi a labdát tuti belevezeti két emberbe. Szerintem a jelenlegi Pool kezdőjében messze ő a leggyengébb játékos. Ráadásul azt látom, hogy elhitte, hogy Ő Szoboszlai Dominik. Ha félretesszük a romantikus szeműveget sajna ez az igazság. A kinti sajtó is szindja mint a bokrot.LG írta: ↑2024.10.10. 15:11:22Idén eddig 2 Liverpool meccset láttam, szóval én nem tudom megerősíteni, sem megcáfolni az igazságtartalmát, de FB-n szembejött egy poszt, amely a szezon eddigi legnagyobb csalódásai közé teszi Szoboszlait. Tényleg ennyire gyenge lenne? Amikor én láttam, akkor pont, hogy jó volt: a Milan és MU ellen, de a statok alapján pont ez a két kiemelkedő meccse volt, a többi valóban elég karcsúnyak tűnik.Pedig idén elvileg neki kedvezőbb poszton játszik.
Egyértelmű szerintem, hogy meg kell lépniük, ennél rosszabb már úgysem nagyon lehet, inkább felfelé vezethet út. Így is sokba kerülhet a gyenge kedzés, a top 3 már most nagyon messze, de a 4. hely is 6 pontra. Mondjuk a top 3 szerintem eleve nem volt nagyon reális, hiába a viszonylag erős keret, az a 3 rivális csapatként is összeérett már egy ideje. 4. helyért viszont nagy harc lehet idén is, egy új edzővel egy jó tavasszal talán nekik is lehet beleszólásuk.
Rodri mellett azért KdB hiányát is megemlíteném. Ahogy az előző szezonban is nagyon kellett a visszatérése ahhoz, hogy megnyerjék a PL-t. Amúgy erős, masszív, de közel sem verhetetlen csapatnak tűnik a City, nagyjából, mint tavaly. Szerintem, ha nem lesz bírói hátszél, akkor idén már megcsípi őket az Arsenal, tavaly is kb. ezen múlott.bence0330 írta: ↑2024.09.28. 15:38:01Újabb Rodri nélküli meccs, újabb pontvesztés. Pepnek ezzel mindenképp kezdenie kell valamit, kell egy B terv, hogy mi legyen ilyenkor. Nem csak a kicsit túl szabad kontrákban nyilvánul meg a jelenlétének hiánya, hanem szerintem elsősorban ahogy forgatja a támadásokat. Nyilván a Newcastle jó kis csapat, de ettől még újra és újra tendenciózusan ezt látni.
Rodri?
Kicsit átfogalmazon. Persze, hogy felsőpolcos. DE már olyan mítosz/kultusz van köré építve ami orbitális overhype. Vele nem kapnak ki, nélküle nincs játéka a Citynek, mindent ő csinál, ő az alfa és omega. Egy fontos láncszem a Pep gépezetben ami lássuk be a laboratóriumi gépekből összerakott csapat. Nagyon kevés egyéni gondolat van a játékukban ami előtérbe kerül amikor befuccsol az egyetlen dolog amit tudnak. Nyílván gyengébb minőségben de betesznek egy másik fogaskereket és pont ugyanazt fogják csinálni csak mondjuk 10-15%-al gyengébben azon a poszton amennyiben az nem Kovacic mert ő totál flop pedig mekkora karrier nézett ki neki de sose nőtte ki a hülyeségeit és sose érkezett meg a játékába a végtermék. De mondom ott van Gündogan aki lazán lehozza.bence0330 írta: ↑2024.09.23. 18:30:16Tavaly pl. csak akkor kapott ki a City, amikor nem volt. Nem is tudom, mióta tart a City veretlenségi sorozata vele a kezdőben. És jellemzően pontvesztés volt egy vége. Pedig ott egy Nunes (Kovacic) volt mögötte, nem egy Casado. Szerintem a legnagyobb befolyással rendelkező, és legjobb focista 1-2 éve már. Nyilván egy támadóval nehéz összevetni, de én bármelyik elé tenném bármikor. De ha az összehasonlítás miatt ez nehézkes, akkor azt mondom, hogy támadóközéppályástól hátrafelé nincs nála jobb.El Sie7e írta: ↑2024.09.23. 18:27:09Szerintem nagyon nagyon túl van misztifikálva Rodri. Simán megoldják nélküle is amíg nem Kovacic játszik. Ott van Gündogan bőven jó lesz, max januárban hoznak valakit. Az eb döntőn is kiesett és konkrétan meg se érezték. Unalmas ez a nagy Rodri hype. Egy jó vkp aki nem is vkp szépen teszi veszi pont a Pep és spanyol fociba illik. De ilyen túlkapások mint világ legjobb játékosa meg pl legjobb játékosa hagyjuk már. Érvágás nekik mert alapemberük, mellette ugyanúgy hengerelni fognak.
Tavaly pl. csak akkor kapott ki a City, amikor nem volt. Nem is tudom, mióta tart a City veretlenségi sorozata vele a kezdőben. És jellemzően pontvesztés volt egy vége. Pedig ott egy Nunes (Kovacic) volt mögötte, nem egy Casado. Szerintem a legnagyobb befolyással rendelkező, és legjobb focista 1-2 éve már. Nyilván egy támadóval nehéz összevetni, de én bármelyik elé tenném bármikor. De ha az összehasonlítás miatt ez nehézkes, akkor azt mondom, hogy támadóközéppályástól hátrafelé nincs nála jobb.El Sie7e írta: ↑2024.09.23. 18:27:09Szerintem nagyon nagyon túl van misztifikálva Rodri. Simán megoldják nélküle is amíg nem Kovacic játszik. Ott van Gündogan bőven jó lesz, max januárban hoznak valakit. Az eb döntőn is kiesett és konkrétan meg se érezték. Unalmas ez a nagy Rodri hype. Egy jó vkp aki nem is vkp szépen teszi veszi pont a Pep és spanyol fociba illik. De ilyen túlkapások mint világ legjobb játékosa meg pl legjobb játékosa hagyjuk már. Érvágás nekik mert alapemberük, mellette ugyanúgy hengerelni fognak.
Igen, ezért próbáltam úgy kitömni a megfogalmazásomat, hogy így is nagyon erős, nagyon profi, de valahogy azt érzem, mintha.... igen, amit a végén írt, mintha kicsit fásult lenne az egész. Mintha úgy rutinból menne, egy nagyon jól összerakott, nagyon jól felkészített, nagyon jó erőnlétű, nagyon jó játékosokból álló csapat. De valahogy nem érzem már azt a non plus ultrát benne, ami a Barcánál megvolt, ami a Citynél egy darabig megvolt (A BM-nél nem igazán szerintem, annak ellenére hogy nyilván ott is jó volt nagyon) amit egy Leverkusennél, néha akár Arsenalnál lehet látni játék, edzői oldalról a támadásoknál, vagy akár ebben a pillanatban (persze ki tudja mi lesz), vagy egy Bayernes Flick-nél.Cseri írta: ↑2024.09.23. 08:46:03Természetesen ez is egy nézőpont és van is benne ráció. Amennyiben elfogadjuk, hogy a PL az egyik legerősebb bajnokság, és az elmúlt években gyakorlatilag leuralta a MC, tette ezt úgy, hogy a többi csapat is a világ pénzét szórta el erősítésekre. Ezekben az években volt duplázó, sőt triplázó szezon is. Nem volt olyan év, ahol minden versenysorozatot figyelembevéve kevesebb gólt rúgtak volna, mint 100. Azé' ez még nem tűnik kiégésnek, vagy szégyelni való eredménysornak(nem is írtad, hogy az lenne)Nem kötekedésből, tudsz olyan edzőt mondani akivel szemben Pepnek negatív a mérlege?Valószínűleg Ő is érzi, amit te megfogalmaztál, ha jól emlékszem nyilatkozta is, hogy kezd fáradni. Szerintem nem is fogja meghosszabbítani a lejáró szerződését. Ha így lesz, előfordulhat, hogy sem Ő, sem Klopp, sem Tuchel nem fog egyidejűleg dolgozni. Micsoda luxus lenne.
Természetesen ez is egy nézőpont és van is benne ráció. Amennyiben elfogadjuk, hogy a PL az egyik legerősebb bajnokság, és az elmúlt években gyakorlatilag leuralta a MC, tette ezt úgy, hogy a többi csapat is a világ pénzét szórta el erősítésekre. Ezekben az években volt duplázó, sőt triplázó szezon is. Nem volt olyan év, ahol minden versenysorozatot figyelembevéve kevesebb gólt rúgtak volna, mint 100. Azé' ez még nem tűnik kiégésnek, vagy szégyelni való eredménysornak(nem is írtad, hogy az lenne)bence0330 írta: ↑2024.09.23. 01:02:50Nekem amúgy kezd Peppel kapcsolatban olyan érzésem lenni, hogy úgy... nem olyan rettenetesen kiemelkedő edző már. Alighanem a világ legerősebb kerete az övé, a világ legjobb centerével, világ legjobb vkp-val, két sornyi kezdőjátékossal, és szerintem nem elég ötletes amit csinál, nem elég ötletesek a támadások. Nyilván így is nagyon jó edző, hisz nem evidens, hogy sok jó játékos egy jó csapatot alkot, de én valahogy nem érzem már benne a pluszt. Inkább már csak azt érzem, hogy egy kifejezetten magas szinten összetesz pár kimagasló képességű játékost, jól épít csapatot, profi, és így is stabilan top2-3 csapat a világon, de nem érzem, hogy olyan... izgalmas lenne, nem nagyon tudnék nekik szurkolni a játékuk alapján, függetlenül az arab pénzes FFP-szegő helyzettől. Most is, heroikusan védekezett az Arsenal, nem akarom elvenni tőlük, de azért 50 percig nem tudták ezt kb helyzetig sem áttörni ilyen állománnyal.
Az Arsenalt sajnáltam, duplán szívtak, én nem tartottam egyiket sem jogtalannak, a kiállítást sem, max annyit tudnék mondani, hogy "könnyű síppal befújt", meg mai szinten sajnos a kiírt percszámot sem a végén, de mindkettő nagy pech. Viszont amit szögleteknél erre a "repülő Gabriel" témára kidolgoztak, az elképesztő, nem emlékszem, hogy ennyire látványos és különleges szögletstratégiát valaha láttam-e. Korábban is lett belőle gól, és a meccsen is eljátszották kétszer tökugyanazt, másodszor már góllal. És senki nem tud csinálni vele semmit, pedig tudják, mi jön. Nyilván lesz majd rá valami ellenszer, de jelenleg ez nagy ötlet, aki kitalálta, egy zseni. És nézőként is nagyon látványos.
Azért Rodrit is sajnálom, felszólal a túltolt versenynaptárral kapcsolatban, rá 1-2 napra meg lesérül kontakt nélkül. Asszem sikerült alátámasztania a mondandóját...
Diaz szezon vége körül magára talált, azóta nagyon termel.