Sinya22 írta: ↑2024.08.31. 18:02:25
Az meg megint egy külön téma, hogy egy második sárgás kiállítást, miért nem vizsgálhat meg a Var. Ül 4-5 ember egy szobában körülbelül 8 monitor előtt, de az esetek nagy részében nem is csinálnak semmit. Elképesztő rosszul van ez az egész kitalálva, fölöslegesen van ekkora játékvezető mennyiség ki rendelve minden meccsre.
Na, pont ezt akartam írni, de megelőztél. Évek óta értetlenkedve nézem, hogy maradhatott ez a szabály még mindig így, kb semmi nem szól mellette. A 2. sárga pont annyira meccset befolyásoló tényező, mint az azonnal piros, gyakorlati értelemben semmi különbség köztük.
Amúgy nem tudom, ezt visszavonták-e volna. Kicsit nevetséges, de ettől még a szabadrúgás szándékos akadályozása az bizony sárga, ez fekete-fehér eléggé.
OFF: Más kérdés, hogyezekre is lehetne szabályt módosítani, mert az, hogy egy ilyen meg egy mezlevétel pont ugyanannyit ér, mint ha valakinek letalpalod a bokáját, hát... ha ennyire precízek akarunk lenni, akkor szerintem kevés a kétféle lap. Több lépcsőfoknak kéne lennie a szankciókban, legalább plusz egyet be kéne vezetni, és akkor lehetne egy az ilyen formai hülyeségekre, mezlevétel, akadályozás és társai (hívjuk most kéknek), a 2. a sárga keményebb belépőkre, taktikai faultokra, a 3. meg a piros, mint eddig. És lehetne szabni, mit ér, ugyanúgy két sárga lehetne egy piros, de 1 sárga és 1 kék még nem piros, kékből mondjuk kettő kell, hogy egy sárgányit érjen. Kékből meg nem 5, hanem 8 vagy 10 lenne mondjuk egy eltiltás, vagy kombinálva a sárgával, 3 sárga 4 kék az kvázi 5 sárgát érően eltiltás.. De most csak hasamra ütöttem, meg lehetne oldani nem túl sok gondolkodással elég precízen. Amikor már egyre részletesebben akarjuk megoldani a szabályozást (aminek abszolút a pártján vagyok), szerintem ez beleférne simán.
ON: Én azt tippelném, hogy maradt volna az eredeti ítélet akkor is, ha van VAR. Itt sokkal jobban okolnám Rice hülyeségét, mint a bírók közül bárkit. Borzasztó butaság volt sárgával ilyet csinálni előnyben. Rice-ra nem jellemző ez, most becsúszott egy ilyen, ez van.
De ettől még sürgősen be kéne vezetni a 2. sárga visszanézésének lehetőségét.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy