Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.03. 20:44:55

a csel az, amivel átvered a védőt.
amikor messi átkígyózik 3 védő között labda tologatással meg testcselekkel, az is egyenértékű azzal, mint mikor esernyőznek vagy flip-flap-al megy el valaki.

a színészkedést meg hagyjuk.
aki valaha csak a grundon is focizott, az tudja, hogy van olyan, ami 1-2 percig fáj, aztán már nem is érzed.
pl a sípcsontom volt mindig olyan, hogy a rúgás pillanatában odakaptam, vagy leültem kicsit, de egy-két percen belül már nem is éreztem, 100%-os voltam.

az az időbüntetés egy nagy baromság, maximum annyit lehet csinálni, hogy az EGYÉRTELMŰ ESETEKET, amikor a kontakt sem volt meg, továbbra is sárga lappal díjazni, és ennek tetejébe utólagosan akár eltiltással fokozni.
barca99
Llegenda del Barça

2014.01.03. 18:23:23

Barcaman1993 írta:Ez főként a cseleknél vehető ide. Ki dönti el, hogy mi a csel? Mert nálam az, hogy Tello lefut lendületből egy embert egyáltalán nem egyenlő azzal, mint mondjuk amit Neymar Ambrose-zal csinált.
Jajj. :D Játékosként a párharc megnyerése a lényeg, most hogy megkerülöd, bebőrözöd, vagy lefutod, az igazából édes mindegy, bár tény, hogy youtube-on van, ami jobban mutat.

Leírják egyébként, hogy mi számít sikeres cselnek, itt: Link Szerintem az eléggé logikus, bár igény biztos lenne, rá, hogy csillagokkal osztályozzuk a cseleket, hogy húú, Neymar három négycsillagost csinált, Townsend meg csak öt egycsillagost. És akkor már a góloknál is tehetnénk ilyen különbséget, mert amikor csak be kell passzolnod, az nem egyenlő azzal, amikor előtte lecselezel még három embert is.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.01.03. 17:13:21

Gareth Tello írta:Mondjuk tényleg sok olyan kérdés vetődik fel ezeknél a statoknál, amire nem lehet pontos választ adni, éppen ezért nem is kell komolyabb következtetéseket levonni ezekből, csak érdekességképpen tettem be a két képet. :)
Ez főként a cseleknél vehető ide. Ki dönti el, hogy mi a csel? Mert nálam az, hogy Tello lefut lendületből egy embert egyáltalán nem egyenlő azzal, mint mondjuk amit Neymar Ambrose-zal csinált.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.03. 17:02:33

Barcaman1993 írta:A passzok átlagánál érthető, hogy Xavi ott van, de pl. hol van Sergio? Rengeteg passza van egy meccsen. Bár azt még el tudom fogadni, hogy erre rosszul emlékszem. De a cseles listán fönt van Townsend, akibe nem sokkal több kreativitás szorult, mint a játékosok nagy részében, de Neymar meg sehol, mikor meccsről meccsre újabb és újabb gifek vannak a cseleiről...
Rengeteg passza van egy meccsen, de a top6-ba nem fért be, úgy tűnik. :D Kíváncsiságból megnéztem, ebben a szezonban például "csak" a tizedik helyen áll ezen a téren az öt topligát vizsgálva.

A cseleknél meg
1. Townsend nem egy zseni, ez tény, de azért meccsről meccsre oda-vissza szívatja a védőjét általában, és bátran cselez is, szóval az ő jelenléte nem olyan meglepő a listán.
2. Neymar is ott van a toplistán, csak éppen a top6-ba nem fért be, de itt tényleg nüanszok döntenek. Townsendnek ugye 4 ez a mutatója, míg Neymarnak 3,4.

Mondjuk tényleg sok olyan kérdés vetődik fel ezeknél a statoknál, amire nem lehet pontos választ adni, éppen ezért nem is kell komolyabb következtetéseket levonni ezekből, csak érdekességképpen tettem be a két képet. :)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.01.03. 16:43:27

Gareth Tello írta:Egy kis 2013-as statisztika:
Vannak itt érdekes dolgok. Bár nekem elég furcsa egy statisztika. Mondjuk ezeket a statisztikákat aligha lehet pontosan vezetni, de pár kérdés. A passzok átlagánál érthető, hogy Xavi ott van, de pl. hol van Sergio? Rengeteg passza van egy meccsen. Bár azt még el tudom fogadni, hogy erre rosszul emlékszem. De a cseles listán fönt van Townsend, akibe nem sokkal több kreativitás szorult, mint a játékosok nagy részében, de Neymar meg sehol, mikor meccsről meccsre újabb és újabb gifek vannak a cseleiről...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.03. 16:31:50

Egy kis 2013-as statisztika:
Kép
Kép
zalazs88
Barça B

2014.01.03. 12:26:16

bence-barca írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... ol-2304865

Bárcsak... ideje lenne vmivel szankcionálni már a műeséseket. Mondjuk ezt a megoldást nem teljesen értem, honnan tudja a bíró, h valóban felrúgták, de nem szorul ápolásra vagy csak homorított egyet és azért nem kér az ápolásból.
De legalább már felszólaltak ellene.
szerintem úgy meglehetne oldani hogy +1 bíró lesz a meccsen aki a pálya szélén visszanézi az eséseket, és míg a színész játékos fetreng a földön ő addig visszanézi a videót és szól a játékvezetőnek, hogy most tényleg színészkedett vgay sem.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.03. 12:19:04

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... ol-2304865" target="_blank

Bárcsak... ideje lenne vmivel szankcionálni már a műeséseket. Mondjuk ezt a megoldást nem teljesen értem, honnan tudja a bíró, h valóban felrúgták, de nem szorul ápolásra vagy csak homorított egyet és azért nem kér az ápolásból.
De legalább már felszólaltak ellene.
recrea
Llegenda del Barça

2013.12.25. 11:14:08

Ezzel a Lucas gyerekkel mi a túró van, nem hallani róla, pedig ugye Neymar-nál sokkal jobb focista.

Egyébként tényleg jó playa, sérült volt vagy csak simán kiszorították, mert nem nagyon köszön vissza a játéka a fejemben?!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.12.20. 13:16:59

zola8787
Director del Fútbol

2013.12.18. 20:15:23

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... ai-2302521" target="_blank

Még nagyobb esély, még nagyobb bukás lesz ebből.
Hogyan lehetünk a 2. kalapban? Izrael meg Szlovénián kívül mindenkit erősebbnek tartok a 3. kalapból.

Viszont a legnagyobb komment:

"Nem igaz, hogy nem lehet pótselejtező nélkül megoldani!" :lol:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.12. 12:15:27

MQuC írta:Jó, persze, hogy első osztályban ilyen nem történhetne meg, de emlékezz vissza, hányszor játszik az ember serdülőben például a másik játékos sportorvosijával. Nyilván az annyira nem átlátható, mert nem eltiltott játékosról van szó, de betanultuk az adatokat, aztán hagy szóljon. :lol: Mostmár azért ez elég gáznak hangzik, de akkor kit érdekelt? Játszani akartunk és, ha a bürokrácia keresztbe tett és nem volt kész a saját igazolásunk még, hát akkor meg kellett oldani :lol:
Háhá :D Ilyen nálunk is volt egyszer. A kapusunknak nem készült el az igazolása, mit volt tenni, egy nem játszó játékos igazolásával játszott. :D Arra emlékszem, hogy azon a meccsen 3 néven hívtuk, de abból 2 már nem ugrik be. :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.12.12. 11:56:26

Jó, persze, hogy első osztályban ilyen nem történhetne meg, de emlékezz vissza, hányszor játszik az ember serdülőben például a másik játékos sportorvosijával. Nyilván az annyira nem átlátható, mert nem eltiltott játékosról van szó, de betanultuk az adatokat, aztán hagy szóljon. :lol: Mostmár azért ez elég gáznak hangzik, de akkor kit érdekelt? Játszani akartunk és, ha a bürokrácia keresztbe tett és nem volt kész a saját igazolásunk még, hát akkor meg kellett oldani :lol:
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2013.12.11. 15:10:00

kurdt írta:
bence-barca írta:Érdekesség a világ másik tájáról:

Olyan neves, komoly tradíciókkal bíró klubok búcsúztak a brazil élvonalbeli bajnokságtól, mint a Fluminense, illetve a Vasco da Gama. Előbbi esetének külön pikantériát ad, hogy mindezt címvédőként, az előző kiírás győzteseként tette, amelyre még nem volt példa a dél–amerikai országban. -nso
Újabb fejlemény: lehet, hogy mégsem esnek ki
Ez azért kicsit bűzlik. Szerintem.
Bárki bármit mond, ez teljesen egyértelműen bunda. Egy magyar megye 3mas meccsen sem lehet ilyet megtenni, nálunk Borsodban minden meccs előtt jön a bíró igazoltatni szépen a kis cetlijével, amire rá vannak írva az eltiltott játékosok nevei.
Egy brazil első osztályban ilyet, na ne már... persze van az a pénz...
kurdt
Megmentő :)

2013.12.11. 14:50:32

bence-barca írta:Érdekesség a világ másik tájáról:

Olyan neves, komoly tradíciókkal bíró klubok búcsúztak a brazil élvonalbeli bajnokságtól, mint a Fluminense, illetve a Vasco da Gama. Előbbi esetének külön pikantériát ad, hogy mindezt címvédőként, az előző kiírás győzteseként tette, amelyre még nem volt példa a dél–amerikai országban. -nso
Újabb fejlemény: lehet, hogy mégsem esnek ki
Ez azért kicsit bűzlik. Szerintem.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.09. 12:55:50

MQuC írta:Általában azzal cikizik a spanyol bajnokságot, hogy nem erős, mivel csak a két nagy van, a többiek pedig kullognak utánuk... Akkor ezek szerint a brazil bajnokság a legerősebb. Köszönjük :twisted: :twisted:
euroatleticomineiro.hu :lol:

Ottani fórumon találkozunk, áttérünk a brazil meccskre. :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.12.09. 10:18:42

Általában azzal cikizik a spanyol bajnokságot, hogy nem erős, mivel csak a két nagy van, a többiek pedig kullognak utánuk... Akkor ezek szerint a brazil bajnokság a legerősebb. Köszönjük :twisted: :twisted:
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.12.09. 09:10:24

MQuC írta:A brazil bajnokság szerintem amúgy is kicsit rapszódikus. Nincs egy vagy két csapat, akik mindig elől végeznek. Simán előfordulnak ilyen eredmények, mint most :S Bár ezt én nem értem, mert nem követem a brazil focit. Mitől van? Sokat cserélődnek a játékosok?
Meg is válaszoltad. Sokat cserélődnek a játékosok, nincs stabilitás, ráadásul itt a csapatok nagyjából ugyanolyan erősek. Az, hogy az egyik csapatban az egyik évben megjelenik egy Neymar, a másikban egy Rivaldo, a harmadikban egy Ronaldo stb. az komolyan tudja befolyásolni az erőviszonyokat.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.12.09. 08:49:43

A brazil bajnokság szerintem amúgy is kicsit rapszódikus. Nincs egy vagy két csapat, akik mindig elől végeznek. Simán előfordulnak ilyen eredmények, mint most :S Bár ezt én nem értem, mert nem követem a brazil focit. Mitől van? Sokat cserélődnek a játékosok?
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.08. 23:35:04

Érdekesség a világ másik tájáról:

visca el barca
Presidente del Barça

2013.12.07. 17:22:29

a keret jó (a 3. helyre :lol: ), de ha kiesik egy-két ember akkor kapufa. főleg a védelem. idén a támadó szekciót azért jol megtoltuk jött ugye payet meg thauvin (bár előbbi elég keveset mutatott eddig, majd jövőre...), de a védelem katasztrófa.. mondom ezt annak ellenére, hogy azért olyan sok golt nem kapunk. meg kell venni a komplett lille védelmet idén kaptak eddig vmi 3-4 gólt :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.07. 16:57:55

visca el barca írta:
ez már nyáron tudható volt h az első komolyabb bukta széria után kiteszik a szűrét. jó lenne vmi combosabb edzőt keresni, meg télen nyáron hozni még 2-3 jobb játékos és akkor talán. kérdés h a vezetés mennyi fantáziát lát egy állandó 3. helyben...
Hát ha csak nem jön is egy milliárdos meg kell szoknunk az elkövezkezendő években azt, h a 3. helyért kell küzdeni...
Amúgy a kerettel most szerintem nincs nagy gond, lehetőségekhez mérten jó keretünk van, tavalyi vt borzasztó. Védelemre azért elférne egy kis vérfrissítés, Fanni már nem a régi, no meg Diawara helyett nem értem miért nem Lucas Mendes van játszatva.
De középpálya és támadósor szerintem rendben van.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.12.07. 16:29:59

Jó csoportok, s én azzal sem értek egyet, hogy érdektelen csapatok lennének, a Vb varázsa miatt minden meccset érdemes megnézni, főleg mikor ilyen helyen van mint Brazília, ráadásul mindig van "meglepetés". Costa Rica pl üde színfolt szokott lenni, de az újonc Bosznia is érdekes lehet stb.

A: Jó csoport, Brazília tovább fog menni,d e a második helyre bárki odaérhet, Kamerun nem olyan erős mint pár éve, de itt nagy harc lesz, talán Mexikót mondanám éghajlat, fekszik nekik (ezzel szerintem lesznek majd gondok 1-2 csapatnál) meg persze játékerőben is jók.
B:Spanyol-Holland, nem érzek meglepetést, bár ez VB elég egy rossz kezdőmeccs, s lehet kapkodni.
C:Kolumbia-Japán, bár ez is egyforma négyesnek tűnik.
D:Olaszország (aranyat fognak érni ebben a csoportban az 1:0-k. :lol: )-talán Uruguay, Angliát most is levert seregnek gondolom.
E:Franciák (szerencsére "bemelegítő csoportnak" tűnik nekik)-talán Svájc, bár én Ecuadort közel sem írnám le sőt. Nálam egy meglepetéscsapat lehet Ecuador.
F:Argentína (egyértelmű esélyese a csoportnak)-Nigéria
G:Német-Portugál, bár a jenkiktől azért várom, hogy szokásosan 1 nagy csapatot megtréfáljanak. :D
H:Belgium-Orosz (ez talán a legegyértelműbb csoport, 2 európai csapatnak kell továbbmennie)
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.12.07. 15:57:36

bence-barca írta:Tegnapi Nantes elleni hazai vereség után menesztették Élie Baupot a Marseille éléről!
Nem szokásom edző távozását várni, de ennek itt volt már az ideje, egész évben amit mutattak a fiúk...
Állítólag Jean Pierre Papin, Frederic Antonetti illetve a mostani sportigazgató, aki jelenleg is átvette (ideiglenesen?) a stafétát José Angio a jelöltek az első hírek szerint.
ez már nyáron tudható volt h az első komolyabb bukta széria után kiteszik a szűrét. jó lenne vmi combosabb edzőt keresni, meg télen nyáron hozni még 2-3 jobb játékos és akkor talán. kérdés h a vezetés mennyi fantáziát lát egy állandó 3. helyben...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.12.07. 15:08:14

Tegnapi Nantes elleni hazai vereség után menesztették Élie Baupot a Marseille éléről!
Nem szokásom edző távozását várni, de ennek itt volt már az ideje, egész évben amit mutattak a fiúk...
Állítólag Jean Pierre Papin, Frederic Antonetti illetve a mostani sportigazgató, aki jelenleg is átvette (ideiglenesen?) a stafétát José Angio a jelöltek az első hírek szerint.
Válasz küldése