gránit írta: ↑2024.12.02. 23:04:55Én magamban már lezártam a témát, de ha már megtiszteltél a kérdéseddel, akkor válaszolok.Troym írta: ↑2024.12.02. 20:52:25Komolyan elhiszed, hogy némán elfogadná ezt az irányt és döntést az UEFÁtól minden politikus? A Barcelona precedens alapján jönne a Topolya, Dunaszerdahely, Eszék, Csíkszereda, hogy ők meg az NB1-ben folytatnák, vagy a moldáv csapatok egy része a román ligában, utána a koszovói szerb focicsapatok jelentkeznének a szerb ligába, és így tovább...
Tehát echte spanyol csapatok, akiknek a szurkolói ellenzik a katalán elszakadást, spanyol adófizetők
Pont van ilyen. Koszovói szerb csapatok játszanak Szerbiában. Például FK Ibar Leposavić, FK Kopaonik Lešak, FK Moša Banje, FK Rudar Kosovska Mitrovica, FK Zvečan. Ezek az átmozgások ritkák, mert függ a másik féltől is. Melyik csapat akarná, hogy kiszoruljon az első osztályból, csak hogy másoknak helyet csináljanak? De létezik ilyen irány. Az FC Vaduz például Svájcban játszik, pedig semmi közük Svájchoz.
Az érvelésed csak látszólag jó, de valójában rettenetesen sántít. Szerinted miért játszanak a koszovói szerb csapatok szerb bajnokságban? Miért adtak nekik engedélyt erre, szerintem te is tudod a választ: egy mesterségesen létrehozott, Szerbiából kiszakított államban nem vállalja fel senki a szurkolói atrocitásokat az albán származású csapatok és a szerbek között. Miután az országban csak azért nincs polgárháború, mert komoly békefentartói kontingens táborozik ott (akik testi épsége magyar katonák nemrégi példából tudjuk nem életbiztosítás) szerinted jó döntés összeengedni focimeccsen a két közösséget?
Azért a spanyol szurkolói kulturát ne hasonlítsuk az albán és szerb mentalításhoz. A te általad felhozott példának semmi köze az általad vizionált katalán ligához.
Vadúz meg megint egy sarkított példa, hol játszana 160 négyzetkilóméteren? Van pár teljesen amatőr csapat, akik a pékségből, bankból letéve a munkát, kimennek focizni délutáni mozgásként.