Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Te kiemeltél egy időintevallumot, hogy bizonyítsd az igazad.
gránit írta: ↑2024.12.02. 23:04:55Én magamban már lezártam a témát, de ha már megtiszteltél a kérdéseddel, akkor válaszolok.Troym írta: ↑2024.12.02. 20:52:25Komolyan elhiszed, hogy némán elfogadná ezt az irányt és döntést az UEFÁtól minden politikus? A Barcelona precedens alapján jönne a Topolya, Dunaszerdahely, Eszék, Csíkszereda, hogy ők meg az NB1-ben folytatnák, vagy a moldáv csapatok egy része a román ligában, utána a koszovói szerb focicsapatok jelentkeznének a szerb ligába, és így tovább...
Tehát echte spanyol csapatok, akiknek a szurkolói ellenzik a katalán elszakadást, spanyol adófizetők
Pont van ilyen. Koszovói szerb csapatok játszanak Szerbiában. Például FK Ibar Leposavić, FK Kopaonik Lešak, FK Moša Banje, FK Rudar Kosovska Mitrovica, FK Zvečan. Ezek az átmozgások ritkák, mert függ a másik féltől is. Melyik csapat akarná, hogy kiszoruljon az első osztályból, csak hogy másoknak helyet csináljanak? De létezik ilyen irány. Az FC Vaduz például Svájcban játszik, pedig semmi közük Svájchoz.
Mégis próbálsz valami világ összeesküvést találni elnököstől, bíróstól mindenkistől 1950től nézve...FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.03. 13:02:47Nem szeretnék összefüggéseket keresni.
Azt ne feletsd el, hogy Cruyff mellett kinek köszönhető nagyban, hogy versenyképesek tudunk lenni azóta is.
Ebben van igazság.Troym írta: ↑2024.12.03. 12:28:17Pont ez a kishitű, "minket mindenki bánt, szegény áldozatok vagyunk" hozzáállás szerintem az oka, hogy még a Messi féle álomcsapat is alsóhangon 3-mal alulnyerte a BL-t, és minimum 3-4 bajnoki címünk is ezen ment el ebben a században.
Nem kezelik egységesen a Laligában a csapatokat, gondolom erről egy Bilbao szurkoló is meg van győzödve, csak ő a Barcát is a kiváltságosok közé helyezi.
Amikor elkezdődött ez az évszázad a Madrid 26, mit 15 bajnoki címmel rendelkeztünk, ez most 36, 27, nálam ez 25 év távlatban cca egyforma, nekik 10, nekünk 12 bajnoki arany, mellette mi nyertünk 10 spanyol kupát, ők 6-t, ezek nem sikerülnének ha valami égbekiáltó elnyomás lenne. Kicsit jobban favorizálják őket, de gondolom jó sok német azt mondja a Bayernt is, olaszoknál a Juvét, Intert ilyen mindenhol van.
A spanyol bírók meg szimplán alkalmatlanok a feladatukra, ott nem csalást érzek, hanem hozzá nem értést, egy nagy adag gőggel.
Ez egy nagyon jó kérdés, amire csak kérdéssel tudok válaszolni.superman írta: ↑2024.12.03. 11:38:46Nagyon egyszerű; mert pénz. A foci, mint kb minden a világon a pénzről szól. Pénzt a nézettség termel, az meg akkor jön, ha érdemes nézni a terméket, azaz nem tudod előre ki fog nyerni, ergo nincs előre eldöntve. Ennyi, nem bonyolult.
Ja, Tebas hatalmas madridista, amit nem győz lépten-nyomon hangsúlyozni. És szerinted mi fontosabb neki a saját bankszámláján a számjegyek, vagy hogy a Madrid nyerjen?
Nagyon egyszerű; mert pénz. A foci, mint kb minden a világon a pénzről szól. Pénzt a nézettség termel, az meg akkor jön, ha érdemes nézni a terméket, azaz nem tudod előre ki fog nyerni, ergo nincs előre eldöntve. Ennyi, nem bonyolult.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.02. 18:17:11Miért gondoljátok, hogy egyforma megítélés alá esik a Spanyol királyságban a Királyi Madrid és a katalán FC Barcelona?
Várom a válaszokat.
Én magamban már lezártam a témát, de ha már megtiszteltél a kérdéseddel, akkor válaszolok.Troym írta: ↑2024.12.02. 20:52:25Komolyan elhiszed, hogy némán elfogadná ezt az irányt és döntést az UEFÁtól minden politikus? A Barcelona precedens alapján jönne a Topolya, Dunaszerdahely, Eszék, Csíkszereda, hogy ők meg az NB1-ben folytatnák, vagy a moldáv csapatok egy része a román ligában, utána a koszovói szerb focicsapatok jelentkeznének a szerb ligába, és így tovább...
Tehát echte spanyol csapatok, akiknek a szurkolói ellenzik a katalán elszakadást, spanyol adófizetők
Minden ligának a vezetői footballhoz köthető személyek, mindegyik szurkol vagy szurkolt valamelyik csapatnak, csak nem feltétlenül állnak ki és mondják el melyiknek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.02. 18:17:11Amúgy most már nagyon kíváncsi vagyok, és feltennék egy kérdést.
Ha elhiszitek, amit Laporta is nyilatkozott, nagyon könnyű utánajárni, már linkeltem is, a spanyol szövetségek vezetői 70 évig a Real Madridhoz köthető személyek voltak. A jelenlegi ligaelnök elismerten Real Madrid szurkoló.
A felvetett Katalán független bajnokságra leírtam Carles Puigdemont nevét, ha tisztában vagytok vele ki ő, a katalán kormány száműzetésben élő elnöke. Valószínűleg még mindig emlékeztek a függetlenségi népszavazás napjaira.
Miért gondoljátok, hogy egyforma megítélés alá esik a Spanyol királyságban a Királyi Madrid és a katalán FC Barcelona?
Várom a válaszokat.
Komolyan elhiszed, hogy némán elfogadná ezt az irányt és döntést az UEFÁtól minden politikus? A Barcelona precedens alapján jönne a Topolya, Dunaszerdahely, Eszék, Csíkszereda, hogy ők meg az NB1-ben folytatnák, vagy a moldáv csapatok egy része a román ligában, utána a koszovói szerb focicsapatok jelentkeznének a szerb ligába, és így tovább...
gránit írta: ↑2024.12.02. 17:56:29Miért ne jönnének a katalán bajnokságba Valenciából és a Baleárokról? Indulhatnának a nemzetközi kupákban, amire a spanyol bajnokságban vajmi kevés esélyük van. Szerintem összességében nem sokkal lenne gyengébb bajnokság, mint a spanyol, és más egycsapatos bajnokságokba is igazolnak top játékosok.
Nem ezt gondolom, de egyáltalán miért kéne ezt gondolnom ahhoz, hogy azt mondjam maradni kéne a Laligában, mint egy másik ligához csatlakozni, ahol a francia / portugál csapatokkal szemben lenne meg ugyanez?FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.02. 18:17:11Miért gondoljátok, hogy egyforma megítélés alá esik a Spanyol királyságban a Királyi Madrid és a katalán FC Barcelona?
A magam részéről egy focicsapatnak, és pont nem érdekel semmilyen politikai háttér, főleg nem olyan ami a születésem előttre vezethető vissza és amúgy is nulla közöm van hozzá.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.02. 17:43:02Valószínűleg nem vagy tisztában a több évtizedre visszavezethető politikai háttérre.
Amúgy néha csodálkozom, hogy tisztában van e itt mindenki azzal, hogy milyen csapatnak "szurkol".
Ha nem is azon a szinten, mint a felsorolt országok, de nem sokkal lenne jobb a színvonal tíz éven belül. Az összes sztárjátékos eligazolna, a szponzorok lelépnének, a büdzsé meg a 1/5-6-ra esne vissza (optimista becslés szerintem). A Barcelona brand nagyban függ a La ligatól, a RM-tól ( meg az eddig elért eredményektől). Egy "egyszemélyes bajnokság" senkit nem érdekelne, ld. PSG. Míg Messiék ott játszottak csak-csak belenéztek a focirajongók, de azóta leolvadhatott a nézőszám. És Katalónia bajnoksága közelébe se lenne a franciának.gránit írta: ↑2024.12.02. 17:26:05Már csak azért sem valóságtól elrugaszkodott, mert Katalónia elszakadása is komolyan felmerül időről időre, és a labdarúgó kluboknak nem kellene a hadsereggel szembenézniük, elég egy tollvonás az UEFA részéről, ahogy az Skócia, Kazahsztán, Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán, Izrael stb esetében megtörtént. Van rugalmasság is a világon, és ebben az UEFA elég rugalmas. Európa határait is elég rugalmasan értelmezik, nemhogy Spanyolországét.
És azt ki nézné? Mennyit fizetnének a tv-ek, a szponzorok stb., amiből a bevételeink jó része származik?gránit írta: ↑2024.12.02. 17:26:05Akkor mindenképp lenne értelme, ha a Katalónián kívüli katalán csapatok is beszállnának, akik egy katalán bajnokságban több sót ennének meg, és mehetnének a nemzetközi kupaszereplésért. A Girona, Gimnastic, Lleida mellett egy Mallorca, egy Valencia, egy Levante, egy Villarreal, egy Elche, és mindjárt más a helyzet. Nem kell több nyolc csapatnál. mindenki játszana a többivel kettő helyett négyszer, 28 meccs, eljönne a Kánaán a sok meccs miatt aggódók számára is...
Szerintem a kormányzati politikának ebbe a témába még csak be sem kell szállnia, még csak el sem kell szakadnia Katalóniának ehhez. Ezt csak az UEFA-val kell megbeszélni. Piqué csapata, az FC Andorra is Spanyolországban játszik például. Inkább játszanak a spanyol másod-harmadosztályban, mint az andorrai élvonalban. A határok a labdarúgásban elég rugalmasak, A Copa Americán is játszottak már Amerikán kívüli válogatottak. 2007-től Ausztrália az Ázsia Kupán játszik, egyszerűen azért, hogy a világbajnokság mellett is játszhassanak egy viszonylag komoly tornán. De ha a Copát vagy az Afrika Kupát választanák, szerintem azt is engednék nekik. A bírói tévedések alapos kielemzése láttán kíváncsi voltam arra, mi választanánk-e egy ilyen utat, de végül is nagyon jól érezzük magunkat a spanyol bajnokságban, így minden tökéletes.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.02. 18:17:11A felvetett Katalán független bajnokságra leírtam Carles Puigdemont nevét, ha tisztában vagytok vele ki ő, a katalán kormány száműzetésben élő elnöke. Valószínűleg még mindig emlékeztek a függetlenségi népszavazás napjaira.
Szerintem néhány embernek halvány fogalma nincs az ottani politikai helyzetről, de még arra sem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek. Ez a Katalán liga felvetés enyhén szólva is röhejes. Nem véletlenül vannak száműzetésben katalán politikusok.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.02. 17:43:02Valószínűleg nem vagy tisztában a több évtizedre visszavezethető politikai háttérre.
Amúgy néha csodálkozom, hogy tisztában van e itt mindenki azzal, hogy milyen csapatnak "szurkol".
Biztosan megfordult már mások fejében is, ahogy Katalónia elszakadása is. Ha nem, akkor nagyon megtisztelő, hogy én vagyok az első.Damask írta: ↑2024.12.02. 17:42:31Nyilván egy Valencia és egy Villareal majd hanyatt homlok rohanni fog egy ligába ami azért lett létrehozva, mert csak ugyan annyira segítik a Barcát a bírók mint a Realt és nem jobban, erre a Barcelona indít egy saját katalán ligát ahol a bírók majd Barca mezben vezetik a meccseket, mekkora üzlet oda beszállni bárkinek is, Te atyaég hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe.
Nyílván a top játékosok is majd úgy özönleni fognak ezentúl a Barcelonába, hiszen kit nem hozna lázba hogy szerepeljen az évenkénti 4x megrendezett Barcelona - Gimnastic szuperrangadón, nem beszélve a tévécsatornákat, akár 1000 eurón is osztozhatnának a klubok a közvetítési jogokért, de legalább FFP megkötés nélkül milyen könnyen lehetne hosszabbítani Ferran Torressel, Ansu Fatival, De Jonggal és Lewandoskival, mert nekik a pénzükért az arab liga helyett ez is megfelelne, de nem hiszem hogy Olmo, Raphinha vagy Yamal már most levezetni akarna egy bohócligában.
Nyilván egy Valencia és egy Villareal majd hanyatt homlok rohanni fog egy ligába ami azért lett létrehozva, mert csak ugyan annyira segítik a Barcát a bírók mint a Realt és nem jobban, erre a Barcelona indít egy saját katalán ligát ahol a bírók majd Barca mezben vezetik a meccseket, mekkora üzlet oda beszállni bárkinek is, Te atyaég hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe.gránit írta: ↑2024.12.02. 17:26:05Ha értelmetlennek találjuk ezt az utat, akkor viszont nincs értelme mindig a La Ligára mutogatni. Ha nem lépünk ki, akkor fogadjuk el, hogy a spanyol bajnokság olyan hozzánk, amilyen. Nagyon mostoha helyzetünk játékvezetés terén azért nincs, mert a bajnokságokat elég nagy rendszerességgel nyeregettük. Ha ettől függetlenül tarthatatlannak érezzük a bíráskodást ellenünk, akkor csak egy lehetőség van, kilépni belőle.
Már csak azért sem valóságtól elrugaszkodott, mert Katalónia elszakadása is komolyan felmerül időről időre, és a labdarúgó kluboknak nem kellene a hadsereggel szembenézniük, elég egy tollvonás az UEFA részéről, ahogy az Skócia, Kazahsztán, Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán, Izrael stb esetében megtörtént. Van rugalmasság is a világon, és ebben az UEFA elég rugalmas. Európa határait is elég rugalmasan értelmezik, nemhogy Spanyolországét.
Akkor mindenképp lenne értelme, ha a Katalónián kívüli katalán csapatok is beszállnának, akik egy katalán bajnokságban több sót ennének meg, és mehetnének a nemzetközi kupaszereplésért. A Girona, Gimnastic, Lleida mellett egy Mallorca, egy Valencia, egy Levante, egy Villarreal, egy Elche, és mindjárt más a helyzet. Nem kell több nyolc csapatnál. mindenki játszana a többivel kettő helyett négyszer, 28 meccs, eljönne a Kánaán a sok meccs miatt aggódók számára is. 1-1 töltelékcsapatnak meg tele van a harmadosztály katalán csapatokkal, és eljöhetne a Paradicsom azok számára is, akik többször szeretnék a fiatalokat az első csapatban látni. Az ilyen meccseken erre is lenne lehetőség.
A fő irány valóban a Szuperliga lenne. Az angolok azért gondban lennének, ha körülöttük ez megvalósulna, bajos lenne ebből kimaradniuk. Egy Newcastle-Tottenham-meccsnek lehet, hogy nagyobb a nézettsége, mint egy Mainz-Brémának, de egy Bayern-Internazionale meccsnél határozottan nem. Vagy mennének a karavánnal, vagy lemaradnának.
Persze el lehet vetni mindent, és lehet hagyni mindent úgy, ahogy van, de akkor nem lehet szavunk a bíráskodásra, akkor nyeljük le, hogy ez így van. Én a hétvégén 3 büntetőt fújtam volna a Barcelonának, volt még az említett két eset mellett egy kezezés is. A Real Sociedad ellen elvett gólunk mellett záporoznak a további rossz döntések, de vagy tesz ez ellen valamit a klub, vagy nem, de akkor ez így is marad.
Ahhoz, hogy színvonalas bajnokságról beszéljünk, az kevés, hogy ilyen csapatok egyszer-egyszer elkapják a nagyokat, azt is többynire durva bunkerezéssel. Hosszútávon kellene tőlük valami, leginkább focira emlékeztető dolog.Peter írta: ↑2024.12.02. 15:28:58Mondjuk, ha majd mindekit végigver a Barca és a Real is 5-10 gólkülönbségekkel, ami unalommá is fajul, akkor logikus ez az egyre rosszabb színvonal feltételezés, de amíg jön egy Las Palmas vagy örömmel lát vendégül egy Vigo vagy Osasuna, addig inkább indokoltabbnak tűnik a szerénység jegyében készülni a csapatnak a Mallorca szívélyes vendéglátására....![]()
Aztán az első tévesen megítélt bedobás után menne itt a sírás, hogy az egész francia liga ellenünk van, kinek az elmeháborodott ötlete volt ez hogy a Barcelona átkerüljön oda.bence0330 írta: ↑2024.12.02. 16:46:08Ha valami, akkor a francia bajnokság lenne téma egyáltalán. Ott is lenne egy nagy rivális, örülne is nekünk a liga, a katalán meg mondhat bárki bármit, de kb a két nyelv keveréke, még ha közelebb is áll a spanyolhoz. Szóval még kulturálisan sem lenne egy 100%-os önmegtagadás, és mivel ott van Barcelona a határ mellett, kb annyit kéne utaznunk, mint egy Toulouse-nak, vagy Marseille-nek.
Az a baj, hogy ha egy durvább liga van a spanyolnál, akkor az pont a L1, ebből a szempontból cseberből vederbe, a játékvezetőket nem tudom, legalább Turpin ott van, benne lehet bízni, a többieket nem ismerem, de asszem ez pontosan eggyel több a megbízható spanyol játékvezető szempontjából
Ez szerintem nagyon jó hír. Ő az egyetlen bíró akit ténylegesen nagyon figyelek, és a nagy gyanúsítgatások óta olyan erősen nekünk fúj, hogy az valami hihetetlen. Még a tavalyi Madrid elleni nagy lefújásos tévedés is a nevéhez fűződik. Részemről vezethetné az összes meccsünk, főleg amíg így túlkompenzál(?).FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.02. 13:46:35Jesus Gil Manzano vezeti a Mallorca elleni meccset.
Én nem tudom, mit követtünk el idén, de nagyon észnél kell lenni