La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.01.10. 21:55:43

sjd írta:Akkor már EZ sem volt gyenge
Én személy szerint ebben az akcióban nem a gólszerzőnek adnám a koronát, hanem Miguelnek, aki kapásból adta be így a lasztit :!:
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.01.10. 21:51:51

ab1daL írta:Villarreal féle tiki-taka: :wink: http://www.youtube.com/watch?v=4QXudHiH ... r_embedded#!
Akkor már EZ sem volt gyenge
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.01.10. 21:44:24

ab1daL írta:Villarreal féle tiki-taka: :wink: http://www.youtube.com/watch?v=4QXudHiH ... r_embedded#!
Ha nem is vagyok Villarreal-drukker, akkor is megér egy nagy tapsot!
Kép
Kép
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.10. 21:24:07

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.01.08. 19:59:11

S.Agüero írta:
samy85 írta:M1 a Villareal-Valencia, 1-0 a hazaiaknak RUBEN talált be...
Jól bekezdett a Villareal.
Már 2-0. :)
Vége 2-2 lett. Örültem volna a Villareal győzelemnek, elég rosszul megy nekik...
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.01.08. 19:08:25

S.Agüero írta:
Éreztem, hogy nem kell erre a meccsre fogadni, mert hiába trágya idén a Villarreal, hazai pályán még tudnak küzdeni. Főleg most Molinával, aki új impulzusokat hoz az El Madrigalba.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.01.08. 18:18:53

samy85
Capitá del Barça

2012.01.08. 18:15:36

M1 a Villareal-Valencia, 1-0 a hazaiaknak RUBEN talált be...
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.01.05. 18:28:49

messideco írta:Mekkora hypeja volt a gyereknek, de nem tudott klasszis lenni belőle. Az Atletico szvsz nem vesztett sokat vele.
Olyan hatalmas karriert nem futott be, de emlékszem én egy olyan meccsre, ahol elvett tőlünk egy bajnoki címet...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
messideco
Presidente del Barça

2012.01.05. 18:26:47

Mekkora hypeja volt a gyereknek, de nem tudott klasszis lenni belőle. Az Atletico szvsz nem vesztett sokat vele.
Kép
"And my heart will leave you never."
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.05. 18:00:45

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Capon
Llegenda del Barça

2011.12.26. 00:00:18

Adom termesztésen 2 csapat kell egy meccshez.
DE a Barca játszhat bárki ellen azt milliónyian nézik. Viszont a kicsiket csak akkor nézik mikor a Barca ellen játszanak egyébkén a kutya nem kíváncsi rájuk.
Tehát a 10 meccsből ami a fordulóban van kettő meccs viszi a prímet és termeli ki a pénzt a TV társaságoknak a többi 8 meccs meg érdektelenségbe fullad. persze ez erős túlzás csak hogy éreztessem a különbséget.

Én természetesen nem az ellen vagyok hogy ne jussanak több pénzhez a kicsik, engem az zavar hogy úgy van beállítva mintha igazságtalanul lenne elosztva a pénz.
A boxhoz is 2 ember kell mégis a híresebb, eredményesebb, több nézőt vonzó boxoló kapja a több pénzt.
A 10 éve regnáló világbajnok még jó hogy több pénzt kap mint a névtelen ellenfele aki nem tett le annyit az asztalra.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.25. 23:25:57

Capon írta: Nem értem hogy a TVs jogdíjak miért tartoznak nálatok más besorolásba mint az összes többi bevétel? A TVs pénzeket szét lehet osztani hogy segítsünk a kicsiknek a többi bevételt pedig nem?
Alapvetően ott hibázik a példád, hogy TV-s bevételei a ligának vannak és nem a kluboknak. A mez teljes egészében a Barcelonáé, mint ahogy a stadion is, a meccshez viszont két csapat kell. Ha holnap úgy dönt a bajnokság maradék 19 csapata, hogy nem áll ki ellenünk, akkor megnézhetjük magunkat a TV-s bevételekkel, viszont a stadion és a játékosok attól még megmaradnak. Jegyet attól még lehet árusítani a Camp Nou-béli meccsekre és mezeket is lehet eladni (meg persze a meccsekre pénzt is lehet kérni a TV-ktől, csak ahhoz már semmi köze nem lesz a ligának, mint ahogy nyilvánvalóan nem a BL-pénzekből kérnek részesedést ezek a csapatok)

Gyakorlatilag olyan most a helyzet, mintha a jegybevételek a szövetséghez folynának be, és ő a stadionok befogadóképessége alapján osztaná szét a csapatok között egy tetszőleges egységáron. De mivel minden csapat saját maga árusítja a meccseire a jegyeket, ezért teljesen elhibázott dolog összehasonlítani a kettőt.
Capon
Llegenda del Barça

2011.12.25. 22:46:48

Sanama írta:Az egy olyan folyamat, hogy ameddig nem lesz változtatás, addig valóban Barca-Real termeli ki a nézettséget.
Viszont ha minden klub nagyjából ugyanannyit kapna, 5éven belül lenne még 2-3-4 olyan csapat, amelyik igenis megerősödne, felzárkózna.

Csak el kell kezdeni.
Remélem nem veszitek vitának a lelkesedésemet.

Az is egy folyamat véreredménye ahol most vannak a csapatok. Valamelyik csapat többre vitte valamelyik kevésbé. Ezt éppen ezért többen nézik a másikat éppen ezért kevesebben. Az egyik több jegyet, mezt ad el a másik kevesebbet. Nálam nincs különbség ezek között a bevételek között.
Nem értem hogy a TVs jogdíjak miért tartoznak nálatok más besorolásba mint az összes többi bevétel? A TVs pénzeket szét lehet osztani hogy segítsünk a kicsiknek a többi bevételt pedig nem?
Sanama
Llegenda del Barça

2011.12.25. 22:37:43

Az egy olyan folyamat, hogy ameddig nem lesz változtatás, addig valóban Barca-Real termeli ki a nézettséget.
Viszont ha minden klub nagyjából ugyanannyit kapna, 5éven belül lenne még 2-3-4 olyan csapat, amelyik igenis megerősödne, felzárkózna.

Csak el kell kezdeni.
Capon
Llegenda del Barça

2011.12.25. 22:36:51

sjd írta:
Capon írta: Én ennek a TV-s jogdíjas dolognak sem örülnék maradéktálául. Mert a kis csapatok olyan pénzt akarnak amit nem ők termelnek ki. Kötve hiszem, hogy fél Ázsia és fél Európa azért néz spanyol focit hogy láthassa kedvenc csapatát a Levantét vagy a Zaragozát esetleg végig izgulja hogy a Granada bent maradjon.
Minden bizonnyal szívesebben néznék ezeket a csapatokat, ha nem csak a Real és a Barca pofozógépei lennének, hanem lenne komoly esélyük is. Lehet, hogy a Barca termeli ki a nézettség nagy részét, de nem véletlenül van nagyságrendekkel nagyobb TV-s bevétele egy Clasico-nak, mint egy L'Hospitalet elleni meccsnek. És nem mindegy a ligának sem, hogy én csak a Barca meccsét nézem meg minden hétvégén, vagy esetleg érdekelni kezd a Valencia is, mert ők is elkezdik megütni a színvonalat.
Értelek és én is azt szeretném, hogy több esélyük legyen, több pénzhez jussanak.De a TV-s jogdíjak is ugyan olyan bevételnek számítanak mint ahogy említettem a mezeladást, jegybevételek stb.
ha szereted a Barcát megnézed, ha szereted a Valenciát megnézed. Ha szered az elsőt megveszed a mezét, ha szereted a másodikat is annak is megveszed a mezét magyarul leülsz a tv elé és megnézed a meccsét. Remélem érthető voltam.
Ugyan az a két dolog. Mégis mekkora hülyeségnek hangzana hogy a Sevilla részesedést kér az eladott Barca mezek bevételéből csak azért mert ők is mezben játszanak.
Vagy mondanák, hogy persze nektek könnyű mert 100ezres stadionotok van nekünk csak 20 ezres. Ti több jegyet tudtok eladni ezért osszuk csak el a jegybevételeket is igazságosan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2011.12.25. 22:39:42-kor.
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.25. 22:28:47

Capon írta: Én ennek a TV-s jogdíjas dolognak sem örülnék maradéktálául. Mert a kis csapatok olyan pénzt akarnak amit nem ők termelnek ki. Kötve hiszem, hogy fél Ázsia és fél Európa azért néz spanyol focit hogy láthassa kedvenc csapatát a Levantét vagy a Zaragozát esetleg végig izgulja hogy a Granada bent maradjon.
Minden bizonnyal szívesebben néznék ezeket a csapatokat, ha nem csak a Real és a Barca pofozógépei lennének, hanem lenne komoly esélyük is. Lehet, hogy a Barca termeli ki a nézettség nagy részét, de nem véletlenül van nagyságrendekkel nagyobb TV-s bevétele egy Clasico-nak, mint egy L'Hospitalet elleni meccsnek. És nem mindegy a ligának sem, hogy én csak a Barca meccsét nézem meg minden hétvégén, vagy esetleg érdekelni kezd a Valencia is, mert ők is elkezdik megütni a színvonalat.
Capon
Llegenda del Barça

2011.12.25. 22:09:00

sjd írta:
Bob_Marley írta:
Legegyszerűbben pénzt áramoltatni a kiscsapatoknak a TV-díjak igazságos elosztásával lehetne, most ugye a nagyok zsebelik be az egészet és a kicsik alig kapnak valamit, de ha mindenki ugyanannyit kapna, akkor sokkal feljebb tudnának zárkózni a tabella alján lévő csapatok is. És akkor nem is kéne hozzá semmilyen sejk
Én ennek a TV-s jogdíjas dolognak sem örülnék maradéktálául. Mert a kis csapatok olyan pénzt akarnak amit nem ők termelnek ki. Kötve hiszem, hogy fél Ázsia és fél Európa azért néz spanyol focit hogy láthassa kedvenc csapatát a Levantét vagy a Zaragozát esetleg végig izgulja hogy a Granada bent maradjon. A mostani TV-s jogdíjak ha jól tudom nézettség alapján vannak elosztva. És ha innen nézzük ez elég igazságos rendszer, annyit kapsz amennyit kitermelsz a nézettségből.
Ennyi erővel a mezeladásokból származó bevételt is el lehetne osztani fifti-fifti alapon meg a jegyek után járó bevételt is.
Mindig ide lyukadok ki, hogy egy pl. Malloca meccset megnéznek mondjuk 50ezren világszerte egy Real meccset pedig 50 millióan. És akkor ugyan annyi pénzt akarnak kapni.

Szerintem igen is s fizetési sapka lenne a legjobb megoldás. A klubok ha akarnak továbbra is 100 milliókért adhatják vehetik egymás közt a játékosokat de a játékosok bére mondjuk (hasamra csapok) nem haladhatja meg az Európai Uniós átlag fizetéseknek mondjuk a 100szorosát. Vagy valami más számítások szerint határozzák meg, tök mindegy mi alapján, de előbb utóbb bevezetésre kerül szerintem.

Az nem normális hogy minden spanyol csapat úszik az adósságban és nem lehet egyről a kettőre jutni csak ha jön egy arab pénzeszsák.
Lassan az expresszben nézzük majd a futballklubok hirdetéseit, hogy spanyol csapatot vegyenek ingyen csak az adósságot fizesse ki valaki különben felszámolják a klubot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2011.12.25. 22:30:56-kor.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.12.25. 21:33:47

sjd írta:
Bob_Marley írta:
Legegyszerűbben pénzt áramoltatni a kiscsapatoknak a TV-díjak igazságos elosztásával lehetne, most ugye a nagyok zsebelik be az egészet és a kicsik alig kapnak valamit, de ha mindenki ugyanannyit kapna, akkor sokkal feljebb tudnának zárkózni a tabella alján lévő csapatok is. És akkor nem is kéne hozzá semmilyen sejk
Ez már egy barátságos terv. Nekem személy szerint jobban tetszene. Bár mintha hallottam róla, hogy ezen változtatni fognak, azaz a kicsik is kapnak majd többet. Kívánom, hogy így legyen.
Kép
Kép
Kép
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.12.25. 20:08:42

Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.24. 12:51:31

[quote="Bob_Marley"][/quote]

Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.12.24. 12:44:16

Én is kifejezetten örülnék, ha áramolna pénz a spanyol fociba!
Nekem semmi bajom a City féle csapatokkal, mert máshogy nem tudják felvenni a versenyt, mert a nagyok a múltjukra hivatkozva, s óriási pénzforrással a hátuk mögött ugyanazokat az igazolásokat végrehajtják!

Fizetési sapka meg egyszerűen elképzelhetetlen a fociban, 1. szerintem a tradíció, ami által egy videóbírót sem képes bevezetni a FIFA, 2 meg kivitelezhetetlen!És azért pl az NBA-ben ezért is volt LO, mert oké fizetési sapka egyenlőség stb, de koránt sincs azért így!Pl NY kontra Minnessota, a nagy almában hatalmas a piac, reklámfelület amiből ugyanúgy tudnak pénzt szerezni a játékosok, Minnessotában mi van?-20 fok....
És a tévéközvetítések sem egyenlőek vannak szétosztva!
De valóban jobban működik az egész rendszer, s egyenlőbbek a feltételek!
De ez itt off!

A gazdasági válság a sportban is jelentős változásokat hozott, annyira el van adósodva mindenki, (ami a közép kiscsapatokat jobban érinti, mert nincs mögöttük tőke), hogy mindenki a legjobbjait kénytelen eladni!És míg régen a nagy brazil tehetségek először jöttek Hollandiába Franciaországba, manapság ez elképzelhetetlen, mert mindenkinek kell a pénz, s a brazil klubbok is olyan összegeket kérnek amit csak a topok tudnak megvenni!Egy "noname" brazil alsóhangon 10 millió €!Hatalmas a szakadék az igazán topcsapatok, s a középkiscsapatok között, ami a kereteket is jellemzi!Egy Valencia nagyon jó csapat, aki képes bármikor megszorítani bárkit, de hosszútávon nem érhet fel egy Barca-Real kettőssel!Mindig "lesajnáljuk", hogy uh a 3ik helyezett a másodiktól kapott 20 pontot, meg amit múltkor írt azt hiszem sjd szerintem is úgy van, hogy a többi spanyol csapat sem gyenge, s maga a bajnokság is erős, de a 2 nagy annaiyra kiemelkedik eu-i szinten is, hogy izgalom nincs, de a 3ik helytől lefelé órási a harc!De miért?Mert mint írtam nem lehet versenyezni a 2 naggyal, míg ha megnézzük nálunk a padon világbajnokok ülnek, addig egy Valencia kerete lukacsos nem egy helyen akár már a kezdőben is, mert nincs rá pénz....Oké akkor jön miért nem nevelnek ki?Kinevelnek de el kell adni (lsd Ajax mostmár 17 éveseket is eladnak, s nemcsak miután esetleg a klub nyert 1-2 bajnokságot nemzetközi kupát, s mindenki megismeri a játékosaikat), mert nincs pénz....És hol van a pénz, sehol csak a nagyok mögött állnak emberek cégek, aki adnak mert ők a nagyok és sikeresek....Ez se jó módszer, ezért örömteli, hogy egy arab azt mondja inkább költök egy Valenciára x száz milliót még ha csak "unalmában" teszi!

Hosszú, zavaros :lol:, főleg ilyenkor a lőtéri kutyát nem érdekli, de ez így kikívánkozott :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.12.24. 12:02:56

Victor_Valdes írta:
sjd írta: Csak azt nem értem, hogy hogyan fog visszajönni nekik az az 500 millió,amit idáig beleöltek a ManCitybe, miközben az Arsenal +10milliós átigazolási mérleggel tud csak nyereséges lenni..
Pénzmosásra tökéletes, még ha veszteséges is valamilyen szinten nekik az egész..
van annyi törvényes pénz az olajban, hogy nem kell mosni. hidd el. ezeknél a klubboknál meg már nem az a lényeg h nyereséges legyen.
ha csak a cityt nézzük, kb 220 millio volt az elmult két évben amit pluszba toltak igazolásokba, ráadásul olyan fizetések vannak h eszméletlen (mondjuk nálunk még mindig magasabb az átlagbér, mert sok 100.000 euro feletti jatekos van).

és hiába csinálnak egy citynek oriasi marketinget, nekik is van egy bevételi plafonjuk, mert soha nem fogják elérni azt, hogy mondjuk bemegy egy gyerek sri lankan egy sportshopba ahol van mondjuk egy city, egy milan, egy real, meg egy barca mez és a cityset veszi meg...

de hogy egy jobb dolgot mondjak, ott van tevez esete. keres havi cirka 1 millio eurot, és még edzésre sem jár, de sem kölcsönadni, sem eladni nem akarják...

szoval lehet h ezek klubbok tele vannak tartozással, de kb mindenki le.zarja... :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.12.24. 10:53:16

sjd írta: Csak azt nem értem, hogy hogyan fog visszajönni nekik az az 500 millió,amit idáig beleöltek a ManCitybe, miközben az Arsenal +10milliós átigazolási mérleggel tud csak nyereséges lenni..
Pénzmosásra tökéletes, még ha veszteséges is valamilyen szinten nekik az egész..
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
bali 15
Director del Fútbol

2011.12.24. 10:42:28

Pont ezért tartanám hasznosnak egy fizetési,és egy igazolási sapkát.
mert ez nem normális dolog ami a piacon van!
A fizetési sapka egy nagyon jó módszer, de csak a tengerentúlon működik.
Ott minden csapatnak majdnem egyenlő a költségvetése. Még a legszarabb csapatnak is tök luxus stadionja van.
Itt akkora a különbség, hogy egyszerűen nem lehetne megszabni egy egész ligára kiterjedő standard fizetést a játékosok között.
Amúgy ez az ami miatt egyre kevesebb focit nézek mostanság :? .
Unalmas. Van pár nagy akik csupán a múltjuk miatt tartanak ott ahol.
És van a többi akik csak pofozózsáknak jók.
A mai focisták csak átmeneti állomásnak tartják a csapataikat, mert mindenki a Realba,Manchesterbe, vagy hozzánk akar jönni.
Manapság már a csapat teszi naggyá a játékost.
A mai a labdarúgásban előfordulna az, ami mondjuk a 80-as években?
Amikor például Maradona itthagyta a Barcát egy sereghajtó Napoliért?
Erősen kétlem...
Válasz küldése