Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.24. 01:15:55

Attól függ, mi mindent veszel bele. Az ő kezdőik általánosságban jó korúak, a mieink között sok a tini + az öreg Lewy. Ezeknek a játékosoknak fél-1 órákat kéne játszania, és akkor még sokat mondtam. Valverdéék jóval nagyobb eséllyel fogják elbírni a terhelést, mint Pedri, Baldé, Gavi, Yamal, Cubarsi, Bernal, Fort, Lewy. Emellé van pár tökéletes korú játékosunk, akik atomsérülékenyek (DJ, Chris, Ara, Olmo), van, akik csak kicsit (Inigo, Ferrán), és akkor úgy néz ki a felnőtt tényleges kezdőnk, akiknek 90 percesekneknek szabadna lennie, és nagy eséllyel elérhetőek is lesznek végig, vagy max kevés kieséssel, hogy:

TS-Koundé-Garcia-Casado-Raphinha-Pau

Ha ebből azt nézem, aki ténylegesen Barca, vagy akár BL szint, akkor TS-Koundé-Raphinha. Ez a stabil 90 perces állományunk, akik szintet is képviselnek. 3 ember. És akkor erre jönnek a tinik, Lewy, aki nem bírja.

A Madridnál ugyanez a relatív stabil, 90 perces, jó korú állomány:

Kapus (itt mindegy kidől-e TC, alighanem nem fog, de Lunin elég jó) - Militao, Rüdiger, Fran, Carvajal, Tchoua, Vini, Rodrygo, Mbappé, Brahim, Valverde. Ők alighanem keveset lesznek sérültek, ha egyáltalán, és jó korúak. Bellinghamet és Camát alighanem oda lehet tenni, bár épp sérültek, de nem vészesen sokáig, és nem jellemző rájuk. Ez kb egy kezdőnyi jó korú, bátran végig pályán tartható játékos.

Mi már most nem tudom, hogy tudunk a egyáltalán kiállni a támadószekción kívül egy olyan kezdővel, amivel top4-ért lehet menni. Chris-Ara visszatérésével okés, de az nagyon messze van, és nem sok pénzt tennék rá, hogy addig nem sérül még le 1-2 játékos.

Aztán ha hozzuk Cancelót, egy középhátvédet és egy vkp-t, vagy ebből legalább kettőt, akkor javul a helyzet, és szerintem sem nagy a különbség, de jelenleg nagyon szétnyílt az olló.

Viszont ilyen orrnehéz csapatokkal mindkét nagy akár elég sokgólos meccseket is játszhat. Nem lepődnék meg, ha lennének bőven ilyen 3-2, 4-3 féle eredmények. Aztán lehet mindkét edző csapatszinten abszolút megszervezi a védelmet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.24. 00:27:46

bence0330 írta:
2024.08.23. 22:27:40
Brutál különbség lesz a két csapat közt keretileg. Ha Flick eltünteti ezt a különbséget, egy zseni. Az ATMA tényleges kerete is jelenleg jóval erősebb, mint a miénk.

Pár embernek óriásit kell alkotnia, 1-2 tininek nagyon be kell robbania (Fort, Bernal/Casado közül egynek, Yamalnak szintet kell lépnie, Raphinhának is húzóembernek kell lennie, Olmónak is, Lewynek meg termelnie. Az első részlegünk egész jó, bár nyilván ott is a Madrid jobb. De onnan hátrafelé Chris kiesésével ez tényleg átlagban egy spanyol középcsapat védekező részlege, 1-2 nagyon jó játékossal, meg 1-2 másodosztály szintűvel.
Brutális különbséget nem mondanék. Azért a kp-n most van egy Tchouameni, Modric, Valverde, Brahim, Ceballos. Utóbbi helyett ráadásul még Modricot is inkább széthajtja, Brahim meg igazából szélső, az ész pedig már nincs ott.
Elől rendesen megvannak, de hátul például nagyon vékonyak. És nem csak középen. Most, hogy nincs Mendy és a kényszerbalhátvéd Camavinga van egy hatalmas lyuk. A jobb oldaluk sincs igazán telítve, hozzátéve, hogy Ancelotti, hogy szokott cserélni nincsenek könnyű helyzetben ők se. Nacho hiába volt egy középszint, de bárhol be lehetett vetni hátul és szerintem ez nagyon hiányzik nekik. Tavaly is szinte az egész szezont végigjátszotta, hol ide hol oda ugorva be. Biztosan volt 40+ meccse.
És még csak 1 hét, 1 meccs ment le.
Nem mondom, hogy nem erősebb a keret, de akkora különbség nincs, mint az be van állítva.

Yamal, Fermin és talán Cubarsí is már szerintem húzóemberek lehetnek, és nem azért mert mindenki olyan rossz, hanem már feljöttek olyan szintre, hogy ezt a szerepet elbírják.

Az Atmával kapcsolatban vannak kétségeim. Idén nagyot estek vissza a védekező részben, ami a legnagyobb erényük volt, és a sikereikben is az volt a kulcs. Már tavaly is elkezdtek változtatni ezen és nem is nézett ki jól. Most méginkább fejnehézzé tették magukat. Nekik ez a "többet lövünk, mint kapunk" stílus nem hiszem, hogy feküdni fog, márpedig inkább erre tendálnak.
Alapvetően a Savic-Hermoso párosukat lecserélni egy Le Normand-Lenglet-re, elég necces húzás.
Szerintem ők is elszámolták magukat, vették az embereket, aztán a végén nem futotta 35 millió Hanckora. Ezért mondjuk nagy hálásak lehetünk.
Én nagyon kíváncsi leszek rájuk.

Ha lehozunk egy olyan évet, mint tavaly, de Flick elkezdi összepakolni a csapatot és 1-2 fiatal beválik, szerintem sok pozitívum lesz (esetleg leesik egy kupa). Mondjuk 2 éve kb így, vagy még rosszabb helyzetben indultunk és 10 pontot verve a Madridra zártuk a szezont.
Ha idén nem is, de jövőre már meglsz a Nike szerződés, hazaköltözünk már be lehet foltozni a lyukakat.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.23. 22:27:40

Brutál különbség lesz a két csapat közt keretileg. Ha Flick eltünteti ezt a különbséget, egy zseni. Az ATMA tényleges kerete is jelenleg jóval erősebb, mint a miénk.

Pár embernek óriásit kell alkotnia, 1-2 tininek nagyon be kell robbania (Fort, Bernal/Casado közül egynek, Yamalnak szintet kell lépnie, Raphinhának is húzóembernek kell lennie, Olmónak is, Lewynek meg termelnie. Az első részlegünk egész jó, bár nyilván ott is a Madrid jobb. De onnan hátrafelé Chris kiesésével ez tényleg átlagban egy spanyol középcsapat védekező részlege, 1-2 nagyon jó játékossal, meg 1-2 másodosztály szintűvel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.23. 21:29:49

Chino írta:
2024.08.23. 18:23:30
Bellingham megsérült, minimum 1 hónap out.
Camavingának elvileg még 2,5-3 hete van.
Sajnos nálunk meg Christensen, 2 hónap out. Ilyen szedett-vedett Barca keretet én már rég láttam megmondom őszintén, nekem nagy csoda lenne ha újévig mondjuk 8 ponton belül tudnánk maradni. Nincsenek egészséges középső védőink, középső középpályásból még sérült se nagyon, nem hogy egészséges, befejezőnk van 1 db 36 éves meg egy zöldfülű...

Finoman szólva sem nekünk áll a zászló, én saccra most azt mondom hogy még az Atletico is előttünk lesz féltávnál. Ha nem így lesz, és végig pariban leszünk, Flick nagy király.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.23. 18:23:30

Bellingham megsérült, minimum 1 hónap out.
Camavingának elvileg még 2,5-3 hete van.
Forca Barca!!!!
tibcsaninja
Barça B

2024.08.22. 18:13:23

Chino írta:
2024.08.21. 16:54:03
Kicsit összecsaptak odaát is a hullámok a csapat felett. Ancelotti a nyilvánosság előtt komolyan kritizálta a játékosokat, azután Rodrygo megosztott egy üzenetet a hálón amit nem sokkal később törölnie is kellett.
Sokan nálunk is úgy gondolják, nem elég a keret egy hosszú szezonra + ennyi egót már nem bír el egy csapat + Kroost nem tudtuk pótolni. Én viszont teljesen nyugodt vagyok, mert tavaly is karcsúnak tűnt a keret, mégis megoldottuk. (Inkább hozzunk jövőre egy ingyen Daviest, olcsóbb Hakimit meg valami épkézláb CB-t, mint most ijedősen vásárolgassunk rosszul.) Az egók témáját talán Ancelotti tudja a legjobban kezelni, de a játékosok közötti metakommunikációból látszik, meg látszott tavaly is, ezzel nem lesz gond. Neki kell megoldani Kroos pótlását, de itt is is jobban örülök, hogy nem kergettünk ugyanolyan profilú játékost, hanem igyekszünk változtatni. Számomra bőven elég tehát ez a keret, a kérdés az lesz, mikorra szokunk össze, meg persze, ha össze is szokunk, hogy mire lesz elég ez az egész. BL-t nem várok, az már nekünk, real drukkereknek is irracionális lenne, de a 7 kupából 3-4-hez azért tapsolnék. Egy már megvan.
---------------------Casillas----------------------------
Cafu-------Maldini-------Ramos-----Roberto Carlos
---------------------Makelele--------------------------
-----Zidane-----------Kaka------------ C. Ronaldo
----------------Ronaldo--------Van Basten----------
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.22. 17:11:27

FcBarcelona1 írta:
2024.08.21. 18:08:27
https://sport365.hu/a-real-tv-a-jatekve ... u-a-szolo/
Amúgy ez továbbra is megengedett?
Nem tudom mitől tartanak Madridban, a portást sem tudjuk beregisztrálni :)

Szerintem ez az a pont, hogy teljesen fölösleges abban reménykedni, hogy mi lesz, vagy mi nem lesz a Reallal az idényben. Ezt a bajnoki címet csak elbukhatják, mi pedig örülhetünk, ha le tudunk akasztani valakiket olcsón, kölcsönbe, hogy meglegyen a keret és ne tegyük tönkre a fiatal tehetségeinket a túljátszatással.
Tovább nyílik az olló, míg ott megint alap a bajnoki cím, és a BL-re is van esély, ismét rengeteg bevétellel, nekünk a cél a BL indulás elérése, és az, hogy ott legyünk tavasszal a BL-ben.
Ez rendszeres, folyamatosan ezt csinálja a Real TV csak általában a mérkőzések előtti napon szokták.

A Real közben eladta Nico Pazt is 6 millióért. Nem igazán értem őket, ilyen játékosokat is be lehet dobálni kupában, kiscsapatok ellen, megynert meccseken az utolsó 20-25 percre. Rohadt hosszú lesz nekik a szezon. Több Bl meccs, klub Vb, szuperkupák stb.
Nem tudom, hogy nem lesznek-e nagyon kifacsarva tavaszra, ami ráadásul a szezon érdemi része.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.21. 18:08:27

https://sport365.hu/a-real-tv-a-jatekve ... u-a-szolo/
Amúgy ez továbbra is megengedett?
Nem tudom mitől tartanak Madridban, a portást sem tudjuk beregisztrálni :)

Szerintem ez az a pont, hogy teljesen fölösleges abban reménykedni, hogy mi lesz, vagy mi nem lesz a Reallal az idényben. Ezt a bajnoki címet csak elbukhatják, mi pedig örülhetünk, ha le tudunk akasztani valakiket olcsón, kölcsönbe, hogy meglegyen a keret és ne tegyük tönkre a fiatal tehetségeinket a túljátszatással.
Tovább nyílik az olló, míg ott megint alap a bajnoki cím, és a BL-re is van esély, ismét rengeteg bevétellel, nekünk a cél a BL indulás elérése, és az, hogy ott legyünk tavasszal a BL-ben.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.21. 16:54:03

Kicsit összecsaptak odaát is a hullámok a csapat felett. Ancelotti a nyilvánosság előtt komolyan kritizálta a játékosokat, azután Rodrygo megosztott egy üzenetet a hálón amit nem sokkal később törölnie is kellett. Valami olyasmi volt, hogy mindenki csak a Mbappé, Vinicius, Bellinham trióról beszél és elfelejtenek egy R-betűs játékost, aki a támadónégyes fontos tagja.
Mondjuk tényleg nem lehet könnyű, hogy még akkor is másokról beszélnek és kerülnek reflektorfénybe, mikor pontot mentesz a csapatnak.
Ez Mbappé érkezésekor félő volt és úgy tűnik tényleg lesz a továbbiakban is alapja. Kicsit sok ott az ego, egy Vinicius-Bellingham sem volt egyszerű, de így már még több probléma merülhet fel.

Endrick pedig úgy tűnik kölcsönbe megy. Mondjuk ez várható volt. Ancelotti nem híve a fiatalok becserélésének, amig komolyabb tét van, egy Mbappét pedig pláne nem fog lekapni miatta.
Forca Barca!!!!
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.21. 11:05:53

Chino írta:
2024.08.21. 09:16:39

Gyanús az is, hogy sokáig mentek Yoroért, ha jól emlékszem 40 millió körül volt az ajánlatuk, miután a MU megemelte egyből lemondtak róla és mikor Daviest sem adta olcsón a Bayern egyből visszakoztak.
Lehet, hogy tévedek, de egy kicsit sok véletlent érzek itt. A két szélső védőjük se klasszis, érdemi cseréjük pedig nem nagyon van.

Nagyon orrnehéznek érzem őket és inkább a gyors támadások, amikben erősek, az ilyen duplafalas védelmek ellen ők is meg fognak szenvedni. A Mallorca ellen is látszott a tanácstalanság, a liga csapatainak minimum fele pedig ezt fogja csinálni. Egy-egy villanásból nyilván a túlnyomó részüket be fogják húzni, ahhoz van elég klasszisuk, de szerintem be-be fognak csúszni ilyen döntetlenek, váratlan vereségek. Ráadásul egy Bellingham-Vinicius-Mbappé-Rodrygo kvartett nem hiszem, hogy sokat tenne hozzá a védekezéshez, az pedig ilyen City, Bayern stb. csapatok ellen nem megengedhető.
Nem azt mondom, hogy bukta lesz a szezon, de vagy 3 igazolás nekik is ugyanúgy hiányzik, mint nekünk.
Én elvi kérdést is sejek itt, szerintem Perez éppen tőlünk tanulta,hogyan ne csinálja.. ha jön a Barca akkor tudja a másik fél,hogy aki tetszik neki,akkor mehet fel az ára,mert akkor is meg fogják venni,ha beregisztrálni sem tudják. A Real érdeklődése viszont nem garancia, ha emelnek egyet,akkor szó nélkül el is mennek,mintha teljesen érdektelenek lennének.

A másik pedig az általad felvázolt négyes, szerintem korrekt védőmunkát is csinálnak,még Viniciusis szerez éabdákat a saját 16osa körül, de amúhy egyetértek,hogy ez nem lesz elég. Szerintem valójában Kroos nem volt már akkora veszteség, Valverde felnőtt hozzá,csak Valverde helyett nincs senki. Modric hiába 20 percet játszik,igazából akkoris két rossz megoldására jut egy jó. Camavinga most nincs és meg is látszik rajtuk..és ahogy mondtad,nincs is nagyon kit betenni. Támadóktól hátra minden lyukas. Én azt mondom,ha nem gyengítjük magunkat,akkor idén könnyebb dolgunk lesz.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.21. 09:16:39

gránit írta:
2024.08.21. 04:55:21

De hogy optimisták legyünk, az első forduló győztesei egyértelműen mi vagyunk. Rajtunk kívül a tavalyi kiírás első 7 helyezettjének mindegyike botlott. A Real Madrid háza táján is vannak ám furcsaságok. Középhátvéd poszton nagyon vékonyan állnak, Kroos-t pedig nem pótolták, és hiányzik is nekik egy mélységi irányító. Nélküle akadozik a labdajáratásuk, és egyelőre azt sem tudják, hogy hogyan kell visszarendeződniük, nagyon rosszul próbálták levédekezni a Mallorca kontráit. Nem igazán értem, hogy a korlátlan lehetőségeik mellett miért nem igazoltak le egy védekezni is tudó mélységi irányítót. A helyükben rámentem volna Mac Allisterre vagy Rodrira, a lehetőségeik gyakorlatilag korlátlanok. Ennek ellenére hagytak lyukakat a csapatban, nem is kicsiket.
Nekem szezon előtt az volt a véleményem, hogy amit nyertek a réven, azt elvesztették a vámon. Igaz, hogy érkezett Mbappé, de ellment Kroos, ráadásul Modric is öregebb lett.
Ha marad a régi támadóegység és vesznek egy klasszis mélységi irányítót többet erősödtek volna. (Vagy Rodrygot eladják és egy igazi jobbszélsőt igazolnak)
Lehet, hogy ott lesz a kp-n Tchouameni, majd Camavinga, Valverde, Modric, de egyik sem olyan, aki érdemben pótolni tudná. Ráadásul előbbi szerintem elég sokat fog játszani a védelemben, Camavinga pedig a baloson.
Az, hogy 2 és fél cb-vel vágnak neki egy 60-70 meccses szezonnak (plusz a válogatott meccsek) komoly balgaság. (főleg, hogy Ancelotti alapból nem szeret rotálni és a cseréi is a 75+ perctől kezdődnek). Még ha sérülés nem is jön közbe (amihez azért komoly szerencse kell), tavaszra már nem lesznek maguknál, még a kupában, szuperkupában, klub Vb-n stb. sem nagyon tudnak rotálni, mert egyszerűen nincs kivel. Nacho erre tökéletes volt. Nem volt klasszis, de szélen és középen is le tudott hozni egy korrekt teljesítményt.
Szerintem ott is volt azért gond a pénzzel. Eladásuk minimális volt, Mbappé hiába jött hivatalosan ingyen, 150 millióba mégis került (kb. 60 millió körüli fizetéssel, plusz minden marketingbevétel 80 %-át megtarthatja).
Gyanús az is, hogy sokáig mentek Yoroért, ha jól emlékszem 40 millió körül volt az ajánlatuk, miután a MU megemelte egyből lemondtak róla és mikor Daviest sem adta olcsón a Bayern egyből visszakoztak.
Lehet, hogy tévedek, de egy kicsit sok véletlent érzek itt. A két szélső védőjük se klasszis, érdemi cseréjük pedig nem nagyon van.

Nagyon orrnehéznek érzem őket és inkább a gyors támadások, amikben erősek, az ilyen duplafalas védelmek ellen ők is meg fognak szenvedni. A Mallorca ellen is látszott a tanácstalanság, a liga csapatainak minimum fele pedig ezt fogja csinálni. Egy-egy villanásból nyilván a túlnyomó részüket be fogják húzni, ahhoz van elég klasszisuk, de szerintem be-be fognak csúszni ilyen döntetlenek, váratlan vereségek. Ráadásul egy Bellingham-Vinicius-Mbappé-Rodrygo kvartett nem hiszem, hogy sokat tenne hozzá a védekezéshez, az pedig ilyen City, Bayern stb. csapatok ellen nem megengedhető.
Nem azt mondom, hogy bukta lesz a szezon, de vagy 3 igazolás nekik is ugyanúgy hiányzik, mint nekünk.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.08.21. 04:55:21

Tőlünk egy Odegaard ingyen/szotyiért menne, ők meg eladták 35 millióért, és egyáltalán nem bánják, vígan nyertek nélküle két BL-t.

Ahogy az igazolásos topic-ban levezettem, ők még a Laporta-éra alatt is drágábban válnak meg átlagosan a játékosaiktól. Amennyi játékostól mi megváltunk 2021 óta, az ő átlagos eladási árukkal több mint 100 millióval kellett volna többet szereznünk az eladásainkból annál, amennyit szereztünk. Három év alatt mindössze. Ez 30 év alatt ez több mint 1 milliárd eurónyi hiányzó pénz a kasszából.

Így lehet egy klubot szép csendben a csőd szélére sodorni. Ahova mi sodortuk magunkat. Aztán még meg is akarjuk magyarázni, hogy de mi jobban csináljuk, mint a Madrid. Nem csináljuk jobban. A "hótthülye Perez" simán túladott Ronaldo-n, amikor még tudott, és kaszált vele több mint 100 milliót. Sajnos jobban irányítja ő a Madridot, mint ahogy a mi elnökségünk a Barcelonát.

Annak meg szintén nem látom értelmét, hogy "de az irreleváns, ami az előző elnökség alatt történt". Nem az. Az ugyanúgy hozzátartozik a klub történelméhez, ugyanúgy kihatással van a jelenre. A valóság sajnos nem egy számítógépes játék, amiben elég megnyomni a "load" gombot, és semmissé tehetjük azt, amit elrontottunk. Az ugyanúgy hozzátartozik a klub jelenlegi helyzetéhez. Én egyébként még csak nem is azt állítom, hogy a jelenlegi elnökség csapnivaló munkát végez, sőt, azt gondolom, hogy ha nem ők lennének ott, a klub már csődbe ment volna. De hogy mi eladásokban "agyonvernénk" a Real Madridot, az nem igaz. Áltathatjuk magunkat, de nem így van.

De hogy optimisták legyünk, az első forduló győztesei egyértelműen mi vagyunk. Rajtunk kívül a tavalyi kiírás első 7 helyezettjének mindegyike botlott. A Real Madrid háza táján is vannak ám furcsaságok. Középhátvéd poszton nagyon vékonyan állnak, Kroos-t pedig nem pótolták, és hiányzik is nekik egy mélységi irányító. Nélküle akadozik a labdajáratásuk, és egyelőre azt sem tudják, hogy hogyan kell visszarendeződniük, nagyon rosszul próbálták levédekezni a Mallorca kontráit. Nem igazán értem, hogy a korlátlan lehetőségeik mellett miért nem igazoltak le egy védekezni is tudó mélységi irányítót. A helyükben rámentem volna Mac Allisterre vagy Rodrira, a lehetőségeik gyakorlatilag korlátlanok. Ennek ellenére hagytak lyukakat a csapatban, nem is kicsiket.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.21. 04:16:44

gránit írta:
2024.08.21. 00:23:06
Olyan szintű játékost adnak el 30 milliókért, akik ma Brentfordokban senyvednek. Persze ha nagyvonalúan átlépünk a tényeken, akkor egy alternatív univerzumban biztosan mi csináljuk jobban a dolgokat. Ez természetesen látszik az eredményeinken is.

A "teljes lista" ebben az esetben a 2024-es nyár. Nagyon "mérvadó", főleg azok után, hogy nyertek egy BL-t, biztos ki akarják tenni az embereket a sikercsapatból. Amúgy ott is vannak bukták, idén ez a joselus másfél millió elég érdekes, csak ők azért nagyban értékesítettek is.
Olyanokat adtak el 30 millióért mint Odegaard akit addig csak dobáltak, a következő szezonban pedig már 100 millióra értékeltek és a kölcsöne alatt is az Arsenal húzóembere volt.
Vagy 6 millióért Kubót, aki már akkor top volt a posztján. Ennek a két játékosnak most az értéke (TM) 160 millió.
Nem tudom mi lenne a vélemény, ha ezt mi csinálnánk.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.21. 00:34:25

20/21-ben, 4 éve? Rettentő releváns előző vezetőségnél és ffp gondok előtt. Igen, akkor volt egy ilyen. Mi meg akkortájt eladtunk egy Semedót 40 misiért, aki meg a Wolvesban sínylődik azóta is (az elmúlt 3 évben összesen kevesebb pontot szereztek mint a Brentford, kb egy kaliberű csapat). Alighanem ott is a mi üzletünk volt a jobb. Sehogy nem jön a jelenkori vezetés képességeihez ez, hiszen még itt sem voltak. De már akkor sem voltak jobbak eladásban.

Plusz még a LL FFP szabályozása sem okozott ilyen gondokat ligaszinten. Teljesen más világ volt, más vezetéssel, más szabályokkal. A jelen körülmények úgy 2-3 éve tartanak, agyonverjük a riválist azóta, pedig ismétlem, mi vagyunk rosszabb alkuhelyzetben.

Az elmúlt években egyszerűen jobban adunk el játékosokat, és kész, puszta tény. Nem siklottam át semmi felett, minden amit írtam, tűpontos volt. Te meg visszamentél 4 évet, hogy találj 1 ilyen játékost, amiből amúgy többesszámot használtál. ÚGy adogatják el őket, hogy ebben az évtizedben volt belőle 1.

A Reál eredménysora ehhez a vitához sehogy nem jön, lényegesen jobb edző van ott, eleve volt egy BL-győztes gerincük és erre még klasszisokat tudtak igazolni, amit meg jól csináltak. De most eladásról beszélünk, és hogy milyen szánalmasan csináljuk. Hát, ha mi szánalmasan csináljuk, akkor Reálé még szánalmasabb. Idén az Atleti is beszállt a buliba, csupa felsőpolcos játékost adtak el összesen pár misiért.

És ha a 3 legnagyobb spanyol klub is hasonló teljesítményt nyújt ebben évek óta, akkor vagy mindenhol hülyék ülnek, Perez is hótthülye és te jobban tudod náluk (egynél ez lehetséges, soknál már nem nagyon), vagy pedig a szűkös lehetőségek között a kényszer nagy úr.

A Liga szabályzata, ami megvédeni szándékozott a klubokat, igazából szépen lassan tönkreteszi őket. Egy angol klub nem fog úgy eladni, mint a spanyolok, mert letojják, ki marad náluk, nincs szükségük eladni senkit, nem csak financiális, hanem szabályok szempontjából sem. Nekünk meg regisztrációk függnek kb tőle, meg 1:1 be érni meg tudja a fene, mi között kel lavírozni a spanyol csapatoknak. Óriási mázli, hogy itt van a világ legnagyobb hazai játékosbázisa, és fel tudják tölteni saját játékosokkal a keretet úgy, hogy ha elég csúnyán fociznak, versenyképesek is maradhatnak.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.21. 00:23:06

Olyan szintű játékost adnak el 30 milliókért, akik ma Brentfordokban senyvednek. Persze ha nagyvonalúan átlépünk a tényeken, akkor egy alternatív univerzumban biztosan mi csináljuk jobban a dolgokat. Ez természetesen látszik az eredményeinken is.

A "teljes lista" ebben az esetben a 2024-es nyár. Nagyon "mérvadó", főleg azok után, hogy nyertek egy BL-t, biztos ki akarják tenni az embereket a sikercsapatból. Amúgy ott is vannak bukták, idén ez a joselus másfél millió elég érdekes, csak ők azért nagyban értékesítettek is.
bence0330

2024.08.21. 00:09:43

gránit írta:
2024.08.21. 00:01:08
De, a Real Madrid no name játékosokat ad el 20-30 milliókért. Biztos ott is vannak bukták, csak ott éppen vannak nagy eladások is. Ezért felesleges velük mentegetőzni.

Dest szerződéséből 1 év volt hátra, de ez semmit nem változtat azon, hogy a PSV nem kapta volna meg, ha mi úgy akarjuk. Az itteni fizujával több millió oka lett volna arra, hogy maradjon.
És az miért lett volna jó nekünk, ha idekötjük, és még inkább magunkra haragítjuk Destet a hátralévő 1 évünkben? Hogy fizessünk egy évet neki VIP páholyból? Ebből is látszik, mennyire menni akart, hogy magasról tett a fizura. Egy ilyen játékossal hogy hosszabbítanál?

Értem, ezek szerint a TM csak elfelejtette betenni őket a listába. Titokban adták el őket, mindenki tudta nélkül. Kik ezek a noname 20 milliós játékosok abból az időszakból, amiből a Dest-Kessié-Griez ügyleteket kritizálod? Kérlek, mutasd, mert leírtam a tényeket. Innentól azt kell gondoljam, hogy szándékosan akarod lejáratni a csapatunkat, téves infókat írni a Reálról, hogy mi rosszabbnak tűnjünk, pedig amúgy sokkal jobbak vagyunk (eladásokban csak, nyilván). De ha levonjuk még a skála széléről mindkét oldalról 50 millióért kiugró Dembélét, és Casemirot, akik úgy kb kiegyenlítik egymást nagyságrendben és ár/érték arányban (bár abban lehet, még Dembélé a jobb üzlet), akkor még visszább lehet menni, és a teljes Laporta-érát megnézni, és még akkor is magasan mi nyerünk eladások terén. Ez puszta tény, nem szubjektív vélemény.

https://www.transfermarkt.com/real-madr ... verein/418
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... erein/131/

Itt a teljes lista. Hidd el, ezek a noname 20-30 milliós játékosok nem léteznek.

Sokmindenért lehet dicsérni a Reált nyilván, de eladási oldalon a top klubok közül az egyik, ha nem A leggyengébb. Nálunk egyértelműen gyengébbek, mindenkit most nem akarok kikeresni a nagyok közül, de erős a gyanúm, hogy ha van is rosszabb, akkor max 1-2.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.24. 19:18:47

El Sie7e írta:
2024.07.23. 22:39:01
Ancelottival is ez a tévképzetes mantra, hogy nem rotál. Nem Pep roulettezik de váltogatja a dolgokat és mindekinek van elég perce. A taktikai repertoárját meg badarság kétségbe vonni. Nem ilyen nagy reformer mint az újhullámos sztár edzők, de csak ott van az öreg egy ideje és minden csapata más volt a Milan karácsonyfától a tavalyi City elleni dupla balszélsős meccsig amikor Vini és Rodri mindketten egymás mellett voltak a bal szélen. Mindennel megkent az öreg. Ennyi sikert ennyi érán keresztül nem lehet pedagógiával összeszedni.
Hát az idei szezonban jobbnak néznek ki a cserejátékosok percei, de egyrészt nálatok is az átlagosnal több sérült volt, másrészt a Liga se volt olyan nagyon komolyan kiélezett, lehetett komplett B csapatot felküldeni bajnokikon.
És persze nem vonom kétségbe a taktikai hozzáértését, de nálam elsősorban a pedagógiai munkája miatt klasszis edző.

A Valverde - Tchouameni elemzéssel nem győztél meg, de nem is láttam annyi Real meccset, mint te. Majd szezon közbe kiderül.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.07.23. 22:39:01

davi10 írta:
2024.07.23. 21:28:29
Na én ezt nem látom nagyon működőképesnek, a Tchou-Valverde párosnál nekem az az érzésem, hogy mindenkinek a saját gyereke a legszebb alapon kicsit túl vannak dicsérve. Főleg a francia, az urunak azért vannak már komolyabb szezonok a lábába, de mintha kicsit alacsonyabb lángon égett volna az idén, de ezt lehet csak én láttam így. Bellingham-et én nem látom hogy tudna ennyire hátul játszani. Játszott ott egyáltalán a Dortmund-ban vagy a válogatottban valaha?

Igen, ott az a Brahim, Güler duó túl jónak néz ki a konstans padozáshoz, Endrick-re majd kiváncsi leszek. Egyrészt egyáltalán kap-e esélyt, másrészt fog-e tudni élni vele.

Ancelotti előtt tényleg le a kalappal, de Ő se a rotációjáról híres, sokszor inkább az egyéni villanások hozzák a meccseket, sem mint a nagy taktikai huzásai. Nyilván egy jó edző jó pedagógus is, és az ő pedagógiai érzéke plusz az erőnléti stáb munkája a Real kb. legnagyobb fegyvere.
Valverde piszkosul jó volt idén. Nem volt annyira feltűnő mert sokkal hátrébb játszott mint ezt megelőző évben. Most mivel 2-en voltak elől Vini meg Rodri ezért Carvajal játszott sokkal támadóbb szerepben és Valverde nem ment annyira fel támadni hanem hátul fedezte a jobb oldalt.

Tchouameni zseniális. Még nem Casemiro szinten rombol de ellenben sokkal jobban passzol. A Real szurkolók között is akad aki nem tudom mit vár tőle de nagyon stabil vele a kp. Higgadt, technikás, és előre is van esze. Valószínű azért mondják rá, hogy gyenge mert van egy ilyen laza lusta mozgása pedig nagyon keményen melózik végig.

Bellinghamnek ez volt az első éve ennyire támadó szerepben. Dortmundban is 8-as helyen volt de nagyon maximum egy kaput támadó 8-as. Itt Ancelotti húzta a nagyot vele.

Ancelottival is ez a tévképzetes mantra, hogy nem rotál. Nem Pep roulettezik de váltogatja a dolgokat és mindekinek van elég perce. A taktikai repertoárját meg badarság kétségbe vonni. Nem ilyen nagy reformer mint az újhullámos sztár edzők, de csak ott van az öreg egy ideje és minden csapata más volt a Milan karácsonyfától a tavalyi City elleni dupla balszélsős meccsig amikor Vini és Rodri mindketten egymás mellett voltak a bal szélen. Mindennel megkent az öreg. Ennyi sikert ennyi érán keresztül nem lehet pedagógiával összeszedni.

A padon meg mindenkinek lesz elég perce. Brahim,Modric,Joselu mind 2000 perc felett játszottak, Camavinga majd 3000, de még Fran Garcia és 1700 percet lenyomott pedig ő aztán peremember volt. Kifejezetten jól menedzseli a keretet és erre jön még rá az emberi része és meg is van a harmónia.

Pintus meg egy állati mvp. Szavak nincsenek az emberre. Milyen erőnléti edző az akit a NASA hív, hogy ugyanmár mesélj nekünk a módszereidről. :mrgreen:
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.23. 21:28:29

csababarca írta:
2024.07.23. 20:53:31
Még el se kezdődött a szezon, de már lesajnáljuk a realt, aztán majd nem értjük miért verik ki a cityt, bayernt, akárkit aki szembejön.
Ismerős ez.

Szerintem várjuk meg a szezont, hogy fognak kinézni, stb, de ne essünk már évről évre ugyanabba a hibába.
Senki nem sajnálta le őket és nem is szoktunk csodálkozni amikor a BL-ben továbbmennek.

Én pl csak arra akartam rávilágítani, hogy hiába ment oda MBappe, hátul és középen jelen állás szerint gyengébbek, mint tavaly.
El Sie7e írta:
2024.07.23. 20:12:46
Biztos, hogy idén orrnehezebb a csapat de nem annyira, hogy felboruljon az egyensúly.
Első körben most azt vizionálják, hogy 4-2-3-1 lesz Tchou-Fede előttük Vini-Belli-Rodri illetve ha nem ez akkor Belli hátramegy Kroos helyére de nem annyira mélyre és ugyanúgy Vini-Mbappe-Rodri elől.
...
És akkor itt jön be a cserepad Brahim,Güler,Endrick ha ég a ház vagy rotálni kell.
...
És a végére a hab a tortán Ancelotti. Nincs leragadva egy felálláshoz, egy játékstílushoz. Nagyon flexibilisen lehet variálni a játékosokat is és a taktikát is.
Na én ezt nem látom nagyon működőképesnek, a Tchou-Valverde párosnál nekem az az érzésem, hogy mindenkinek a saját gyereke a legszebb alapon kicsit túl vannak dicsérve. Főleg a francia, az urunak azért vannak már komolyabb szezonok a lábába, de mintha kicsit alacsonyabb lángon égett volna az idén, de ezt lehet csak én láttam így. Bellingham-et én nem látom hogy tudna ennyire hátul játszani. Játszott ott egyáltalán a Dortmund-ban vagy a válogatottban valaha?

Igen, ott az a Brahim, Güler duó túl jónak néz ki a konstans padozáshoz, Endrick-re majd kiváncsi leszek. Egyrészt egyáltalán kap-e esélyt, másrészt fog-e tudni élni vele.

Ancelotti előtt tényleg le a kalappal, de Ő se a rotációjáról híres, sokszor inkább az egyéni villanások hozzák a meccseket, sem mint a nagy taktikai huzásai. Nyilván egy jó edző jó pedagógus is, és az ő pedagógiai érzéke plusz az erőnléti stáb munkája a Real kb. legnagyobb fegyvere.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.07.23. 20:53:31

Még el se kezdődött a szezon, de már lesajnáljuk a realt, aztán majd nem értjük miért verik ki a cityt, bayernt, akárkit aki szembejön.
Ismerős ez.

Szerintem várjuk meg a szezont, hogy fognak kinézni, stb, de ne essünk már évről évre ugyanabba a hibába.

Megoldják, egyáltalán nem olyan rossz a helyzetük, mint amilyennek most itt beállítják páran. És még mindig benne van a pakliban, hogy igazolnak, hiába ezek a rémhírek, vagy éppen felhoznak valakit aki arra a 2-3 meccsre amikor kell, jó lesz nekik.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.07.23. 20:12:46

davi10 írta:
2024.07.23. 19:28:46
El Sie7e írta:
2024.07.23. 17:00:56
Perez tudja a dolgát és Carlo meg majd megoldja.
Irigylem a Real szurkolók optimizmusát, de nekem túl orrnehéznek tűnik ez a csapat. Védő nincs sok. És a Vini, Mbappe támadósor kétlem hogy sokat járna majd hátra kisegíteni.
A kp-ról nem fog nyomtalanul eltűnni a zseni, ugyanitt Modric se lett fiatalabb. Nekem a 2 francia + Valverde sor önmagában kevés, Güler-ben lehet fantázia, ha Ancelotti hátrébb játszatja.
Előre meg a nyakam rá, hogy hiányozni fog Joselu, bár őt talán a zsákbamacska Endrick pótolhatja arra a kevés időre, amikor Carlo "rendes" centerrel akar játszani. Vinicius még mindig elég labilis, Bellingham meg amugyis roncs (nem műtik a vállát végül?), idénre kb. több rossz meccse jutott, mint jó. Embertelen módon berobbant ősszel, hozott egy nagyon kemény szériát, de azóta szerintem nem szolgált rá az ekkora hype-ra. Nyilván nagyon szép ahogy a kisgyereknek odaadja a dzsekijét, meg mutatja Vini-nek hogy gondolkozzon, de meg se közelíti az őszi formáját.
Mbappe meg nekem egyelőre kérdőjel, alapból se tűnik egy egyszerű figurának, erre még ott lesz mellette a már emlegetett Vini. Nehéz lehet őket összeszoktatni, és Carlo-nak megvan hozzá a tekintélye, de szerintem ott is lesznek súrlódások.

Kérdés mit akar Ancelotti, duplaszűrőhöz nem látom a 2 kezdőt vkp-t, klasszikus 4-3-3-hoz meg Bellingham-nek nem látom a helyét. Talán az ideihez hasonló center nélküli felállás lesz, Bellingham a 2 támadó között/mögött, előtte meg Mbappe + Vini, de emögé nem látom elégnek a kp-t.
Na mindegy, kiváncsi leszek, talán az eddiginél több Real meccsbe is belenézek majd.
Biztos, hogy idén orrnehezebb a csapat de nem annyira, hogy felboruljon az egyensúly.
Első körben most azt vizionálják, hogy 4-2-3-1 lesz Tchou-Fede előttük Vini-Belli-Rodri illetve ha nem ez akkor Belli hátramegy Kroos helyére de nem annyira mélyre és ugyanúgy Vini-Mbappe-Rodri elől.
Bellinghamet elvileg most mégse műtik de nem tudni még pontosan.
Vinit én nem nevezném labilisnek. Mostmár kimondhatjuk, hogy a Real húzóembere és a világ egyik legjobb játékosa. Nem gondoltam volna, hogy elér erre a szintre ahonnan indult. És elég clutch is lett az ember. Pont amikor Bellingham kicsit kiesett a ritmusból ő akkor rúgta be az ajtót a szezonban és a bl-ben is ott volt. Akármilyen hülye néha (mert az) de még ebben is fejlődött és eddig 2 bl döntő 2 gól és a teljesítmény is ott van ahogy a kieséses szakaszban is brutál tempóban termel vagy gólokat vagy assistokat.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy amíg idén a Vini-Rodri páros volt elől Bellinghammel és mindenki új szerepkörben volt plusz tudták duplázni Vinit a védők most ebbe a mixbe bekerül egy Mbappé aki nem hagyhatnak csak úgy. Ráadásul nem statikus center hanem mozog össze vissza. Sokkal több helye lesz a többieknek.

Védekezésben meg Valverde egy cheat kód. Nem tudom az az ember, hogy tud ennyit futni. Mellé Tchou és Camavinga.

És akkor itt jön be a cserepad Brahim,Güler,Endrick ha ég a ház vagy rotálni kell.

És a végére a hab a tortán Ancelotti. Nincs leragadva egy felálláshoz, egy játékstílushoz. Nagyon flexibilisen lehet variálni a játékosokat is és a taktikát is.

Van egy nagyon jó Ancelotti idézet: "You can play football in many different ways... There is no one winning system. I think the winning system is where you put the players on the pitch where they are comfortable". Ezért is mondják a Realosok, hogy majd Ancelotti majd kitalál valamit. Lehet az elején kicsit döcögősebb lesz pont mint idén amíg megszokták az idei felállást de megoldja az öreg. Miatta nem tartok Mbappétól sem. Eleve jóban van az itteni emberekkel és szerintem meglepően simán be fog illeszkedni. A Vini-Bellingham párosra is azt mondták nem férnek meg de elég jól megvannak.

Sajnos a hülye eb miatt pocsék lesz az előszezon, majdnem felnőtt kerettag nélkül lesz az egész USA tour is, semmi értelme nem lesz. A bl döntő óta alig várom, hogy kezdődjön az új szezon de még mindig sok van addig.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.23. 19:28:46

El Sie7e írta:
Irigylem a Real szurkolók optimizmusát, de nekem túl orrnehéznek tűnik ez a csapat. Védő nincs sok. És a Vini, Mbappe támadósor kétlem hogy sokat járna majd hátra kisegíteni.
A kp-ról nem fog nyomtalanul eltűnni a zseni, ugyanitt Modric se lett fiatalabb. Nekem a 2 francia + Valverde sor önmagában kevés, Güler-ben lehet fantázia, ha Ancelotti hátrébb játszatja.
Előre meg a nyakam rá, hogy hiányozni fog Joselu, bár őt talán a zsákbamacska Endrick pótolhatja arra a kevés időre, amikor Carlo "rendes" centerrel akar játszani. Vinicius még mindig elég labilis, Bellingham meg amugyis roncs (nem műtik a vállát végül?), idénre kb. több rossz meccse jutott, mint jó. Embertelen módon berobbant ősszel, hozott egy nagyon kemény szériát, de azóta szerintem nem szolgált rá az ekkora hype-ra. Nyilván nagyon szép ahogy a kisgyereknek odaadja a dzsekijét, meg mutatja Vini-nek hogy gondolkozzon, de meg se közelíti az őszi formáját.
Mbappe meg nekem egyelőre kérdőjel, alapból se tűnik egy egyszerű figurának, erre még ott lesz mellette a már emlegetett Vini. Nehéz lehet őket összeszoktatni, és Carlo-nak megvan hozzá a tekintélye, de szerintem ott is lesznek súrlódások.

Kérdés mit akar Ancelotti, duplaszűrőhöz nem látom a 2 kezdőt vkp-t, klasszikus 4-3-3-hoz meg Bellingham-nek nem látom a helyét. Talán az ideihez hasonló center nélküli felállás lesz, Bellingham a 2 támadó között/mögött, előtte meg Mbappe + Vini, de emögé nem látom elégnek a kp-t.
Na mindegy, kiváncsi leszek, talán az eddiginél több Real meccsbe is belenézek majd.
Chino írta:
2024.07.23. 15:51:58
Perez bepanaszolta Tebast a CSD-nél (Felső Sporttanács), ami alapján a Sportigazgatási Bíróság eljárást indított ellene. Ha bebizonyosodnak a vádak akkor megrovás, 2-10 hónapos kizárás vagy a hivatalból való végleges elbocsátás lehet.
Ennek viszont örülhezünk, az meg külön poén, ha a Real teszi el láb alól Tebas-t. Úgy látszik ez egy viszonzatlan szerelem volt.
Kép
El Sie7e
Jugador d'estrella

Játszottunk mi már Lucas-Carvajal-Tchouameni-Mendy sorral is aztán 4-0 lett a Girona ellen és végleg kivégeztük őket. Alaba majd egyszer visszatér de Tchouameni simán visszaléphet vagy akár Carvajal vagy Mendy is beléphet. De halkan még Vallejo se kutyaütő csak félrement a karrierje a sérülésekkel. Nyugodtabb lennék ha érkezne 1 belső védő de feleslegesen pánikból ne jöjjön senki aki utána csak a nyakunkon van mert nincs benne a hosszútávban.

bence0330

2024.07.23. 16:56:26

ElBartimaeus írta:
2024.07.23. 16:46:54
Hát az a nagy semmi az az, hogy nyertünk ellenük egy bajnokságot (és hány, meg hány fórumozó mondja, hogy az egy gyenge madrid miatt volt egyáltalán lehetséges). Tavaly visszajöttek, viszonylag nagy mákkal bl-t is nyertek, elég szép szezont futottak. Most megint elmegy több kulcsember és nincs rendes védelmük. Oké, hogy Ancelotti egy remek edző, de mindent ő sem tud megoldani, mint ahogy azt a mellékelt ábra mutatja.
Az teljesen jogos, hogy 1-1 "off" év volt köztük, kétévente termelték inkább a trófeákat. Viszont nekem pont azért nem veszélyes, mert a kh hiányt már tavaly bebizonyították, hogy meg tudják oldani (meg azért nem vennék rá mérget, hogy nem húznak még be valakit szeptemberig), illetve oké, hogy Kroos távozott, de közben meg itt van alighanem a világ legjobb támadója, szóval most azért nem úgy néz ki a dolog, mint mikor mondjuk Ronaldo vagy Benzema távozott, és kellett nekik idő. Most nem gyengültek, csak orrnehezebbek lettek. Sőt, ha beleveszem TC visszatérését, lehet még erősebb a keret, mint tavaly volt. Tavalyhoz képest: Kroos, Nacho és Joselu távozott. Mbappé, Endrick és kvázi TC "jött", ha nem történik semmi, kb ez a mérleg a nyárra. Nem látom sajnos a problémát, sőt.

Papíron azért lehetne érdekes, mert mi is erősödhetünk támadófronton, ők óriásit erősödtek, és Araujo kiválásáig mindenképp mindkét klub gyengült talán egy picit védelemben. Lehetne 1-2 látványos klasszikó valami 4-3 féle végeredménnyel, legalábbis papíron.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.07.23. 16:46:54

bence0330 írta:
2024.07.23. 16:05:01
Majd belép hátra Tchouameni. De állítom, hogy ha Ancelottinak Lunint kell oda betolnia, akkor is megoldaná. Vagy majd háromvédőzik Carvajallal, ha baj van kh fronton. Sajna nem félek. De nyilván ez az egy kapaszkodónk van, amiben legalább kicsit reménykedni lehet.

De jelenleg abból a csapatból mindegy ki megy el és ki dől ki, elment Benzema, Casemiro, előtte Ronaldo, tavaly a világ egyik legjobb kapusa dőlt ki egész évre, és semmi. Mindegyik ilyennél voltak reménykedő hangok, hogy na majd most... de nem.

És tavaly is a fél szezont középhátvédek nélkül töltötték, és megnyerték majdnem minden meccsüket minden fronton.
Hát az a nagy semmi az az, hogy nyertünk ellenük egy bajnokságot (és hány, meg hány fórumozó mondja, hogy az egy gyenge madrid miatt volt egyáltalán lehetséges). Tavaly visszajöttek, viszonylag nagy mákkal bl-t is nyertek, elég szép szezont futottak. Most megint elmegy több kulcsember és nincs rendes védelmük. Oké, hogy Ancelotti egy remek edző, de mindent ő sem tud megoldani, mint ahogy azt a mellékelt ábra mutatja.
Válasz küldése