2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Brutális különbséget nem mondanék. Azért a kp-n most van egy Tchouameni, Modric, Valverde, Brahim, Ceballos. Utóbbi helyett ráadásul még Modricot is inkább széthajtja, Brahim meg igazából szélső, az ész pedig már nincs ott.bence0330 írta: ↑2024.08.23. 22:27:40Brutál különbség lesz a két csapat közt keretileg. Ha Flick eltünteti ezt a különbséget, egy zseni. Az ATMA tényleges kerete is jelenleg jóval erősebb, mint a miénk.
Pár embernek óriásit kell alkotnia, 1-2 tininek nagyon be kell robbania (Fort, Bernal/Casado közül egynek, Yamalnak szintet kell lépnie, Raphinhának is húzóembernek kell lennie, Olmónak is, Lewynek meg termelnie. Az első részlegünk egész jó, bár nyilván ott is a Madrid jobb. De onnan hátrafelé Chris kiesésével ez tényleg átlagban egy spanyol középcsapat védekező részlege, 1-2 nagyon jó játékossal, meg 1-2 másodosztály szintűvel.
Sajnos nálunk meg Christensen, 2 hónap out. Ilyen szedett-vedett Barca keretet én már rég láttam megmondom őszintén, nekem nagy csoda lenne ha újévig mondjuk 8 ponton belül tudnánk maradni. Nincsenek egészséges középső védőink, középső középpályásból még sérült se nagyon, nem hogy egészséges, befejezőnk van 1 db 36 éves meg egy zöldfülű...
Sokan nálunk is úgy gondolják, nem elég a keret egy hosszú szezonra + ennyi egót már nem bír el egy csapat + Kroost nem tudtuk pótolni. Én viszont teljesen nyugodt vagyok, mert tavaly is karcsúnak tűnt a keret, mégis megoldottuk. (Inkább hozzunk jövőre egy ingyen Daviest, olcsóbb Hakimit meg valami épkézláb CB-t, mint most ijedősen vásárolgassunk rosszul.) Az egók témáját talán Ancelotti tudja a legjobban kezelni, de a játékosok közötti metakommunikációból látszik, meg látszott tavaly is, ezzel nem lesz gond. Neki kell megoldani Kroos pótlását, de itt is is jobban örülök, hogy nem kergettünk ugyanolyan profilú játékost, hanem igyekszünk változtatni. Számomra bőven elég tehát ez a keret, a kérdés az lesz, mikorra szokunk össze, meg persze, ha össze is szokunk, hogy mire lesz elég ez az egész. BL-t nem várok, az már nekünk, real drukkereknek is irracionális lenne, de a 7 kupából 3-4-hez azért tapsolnék. Egy már megvan.
Ez rendszeres, folyamatosan ezt csinálja a Real TV csak általában a mérkőzések előtti napon szokták.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.21. 18:08:27https://sport365.hu/a-real-tv-a-jatekve ... u-a-szolo/
Amúgy ez továbbra is megengedett?
Nem tudom mitől tartanak Madridban, a portást sem tudjuk beregisztrálni
Szerintem ez az a pont, hogy teljesen fölösleges abban reménykedni, hogy mi lesz, vagy mi nem lesz a Reallal az idényben. Ezt a bajnoki címet csak elbukhatják, mi pedig örülhetünk, ha le tudunk akasztani valakiket olcsón, kölcsönbe, hogy meglegyen a keret és ne tegyük tönkre a fiatal tehetségeinket a túljátszatással.
Tovább nyílik az olló, míg ott megint alap a bajnoki cím, és a BL-re is van esély, ismét rengeteg bevétellel, nekünk a cél a BL indulás elérése, és az, hogy ott legyünk tavasszal a BL-ben.
Én elvi kérdést is sejek itt, szerintem Perez éppen tőlünk tanulta,hogyan ne csinálja.. ha jön a Barca akkor tudja a másik fél,hogy aki tetszik neki,akkor mehet fel az ára,mert akkor is meg fogják venni,ha beregisztrálni sem tudják. A Real érdeklődése viszont nem garancia, ha emelnek egyet,akkor szó nélkül el is mennek,mintha teljesen érdektelenek lennének.Chino írta: ↑2024.08.21. 09:16:39
Gyanús az is, hogy sokáig mentek Yoroért, ha jól emlékszem 40 millió körül volt az ajánlatuk, miután a MU megemelte egyből lemondtak róla és mikor Daviest sem adta olcsón a Bayern egyből visszakoztak.
Lehet, hogy tévedek, de egy kicsit sok véletlent érzek itt. A két szélső védőjük se klasszis, érdemi cseréjük pedig nem nagyon van.
Nagyon orrnehéznek érzem őket és inkább a gyors támadások, amikben erősek, az ilyen duplafalas védelmek ellen ők is meg fognak szenvedni. A Mallorca ellen is látszott a tanácstalanság, a liga csapatainak minimum fele pedig ezt fogja csinálni. Egy-egy villanásból nyilván a túlnyomó részüket be fogják húzni, ahhoz van elég klasszisuk, de szerintem be-be fognak csúszni ilyen döntetlenek, váratlan vereségek. Ráadásul egy Bellingham-Vinicius-Mbappé-Rodrygo kvartett nem hiszem, hogy sokat tenne hozzá a védekezéshez, az pedig ilyen City, Bayern stb. csapatok ellen nem megengedhető.
Nem azt mondom, hogy bukta lesz a szezon, de vagy 3 igazolás nekik is ugyanúgy hiányzik, mint nekünk.
Nekem szezon előtt az volt a véleményem, hogy amit nyertek a réven, azt elvesztették a vámon. Igaz, hogy érkezett Mbappé, de ellment Kroos, ráadásul Modric is öregebb lett.gránit írta: ↑2024.08.21. 04:55:21
De hogy optimisták legyünk, az első forduló győztesei egyértelműen mi vagyunk. Rajtunk kívül a tavalyi kiírás első 7 helyezettjének mindegyike botlott. A Real Madrid háza táján is vannak ám furcsaságok. Középhátvéd poszton nagyon vékonyan állnak, Kroos-t pedig nem pótolták, és hiányzik is nekik egy mélységi irányító. Nélküle akadozik a labdajáratásuk, és egyelőre azt sem tudják, hogy hogyan kell visszarendeződniük, nagyon rosszul próbálták levédekezni a Mallorca kontráit. Nem igazán értem, hogy a korlátlan lehetőségeik mellett miért nem igazoltak le egy védekezni is tudó mélységi irányítót. A helyükben rámentem volna Mac Allisterre vagy Rodrira, a lehetőségeik gyakorlatilag korlátlanok. Ennek ellenére hagytak lyukakat a csapatban, nem is kicsiket.
Olyanokat adtak el 30 millióért mint Odegaard akit addig csak dobáltak, a következő szezonban pedig már 100 millióra értékeltek és a kölcsöne alatt is az Arsenal húzóembere volt.gránit írta: ↑2024.08.21. 00:23:06Olyan szintű játékost adnak el 30 milliókért, akik ma Brentfordokban senyvednek. Persze ha nagyvonalúan átlépünk a tényeken, akkor egy alternatív univerzumban biztosan mi csináljuk jobban a dolgokat. Ez természetesen látszik az eredményeinken is.
A "teljes lista" ebben az esetben a 2024-es nyár. Nagyon "mérvadó", főleg azok után, hogy nyertek egy BL-t, biztos ki akarják tenni az embereket a sikercsapatból. Amúgy ott is vannak bukták, idén ez a joselus másfél millió elég érdekes, csak ők azért nagyban értékesítettek is.
És az miért lett volna jó nekünk, ha idekötjük, és még inkább magunkra haragítjuk Destet a hátralévő 1 évünkben? Hogy fizessünk egy évet neki VIP páholyból? Ebből is látszik, mennyire menni akart, hogy magasról tett a fizura. Egy ilyen játékossal hogy hosszabbítanál?gránit írta: ↑2024.08.21. 00:01:08De, a Real Madrid no name játékosokat ad el 20-30 milliókért. Biztos ott is vannak bukták, csak ott éppen vannak nagy eladások is. Ezért felesleges velük mentegetőzni.
Dest szerződéséből 1 év volt hátra, de ez semmit nem változtat azon, hogy a PSV nem kapta volna meg, ha mi úgy akarjuk. Az itteni fizujával több millió oka lett volna arra, hogy maradjon.
Hát az idei szezonban jobbnak néznek ki a cserejátékosok percei, de egyrészt nálatok is az átlagosnal több sérült volt, másrészt a Liga se volt olyan nagyon komolyan kiélezett, lehetett komplett B csapatot felküldeni bajnokikon.El Sie7e írta: ↑2024.07.23. 22:39:01Ancelottival is ez a tévképzetes mantra, hogy nem rotál. Nem Pep roulettezik de váltogatja a dolgokat és mindekinek van elég perce. A taktikai repertoárját meg badarság kétségbe vonni. Nem ilyen nagy reformer mint az újhullámos sztár edzők, de csak ott van az öreg egy ideje és minden csapata más volt a Milan karácsonyfától a tavalyi City elleni dupla balszélsős meccsig amikor Vini és Rodri mindketten egymás mellett voltak a bal szélen. Mindennel megkent az öreg. Ennyi sikert ennyi érán keresztül nem lehet pedagógiával összeszedni.
Valverde piszkosul jó volt idén. Nem volt annyira feltűnő mert sokkal hátrébb játszott mint ezt megelőző évben. Most mivel 2-en voltak elől Vini meg Rodri ezért Carvajal játszott sokkal támadóbb szerepben és Valverde nem ment annyira fel támadni hanem hátul fedezte a jobb oldalt.davi10 írta: ↑2024.07.23. 21:28:29Na én ezt nem látom nagyon működőképesnek, a Tchou-Valverde párosnál nekem az az érzésem, hogy mindenkinek a saját gyereke a legszebb alapon kicsit túl vannak dicsérve. Főleg a francia, az urunak azért vannak már komolyabb szezonok a lábába, de mintha kicsit alacsonyabb lángon égett volna az idén, de ezt lehet csak én láttam így. Bellingham-et én nem látom hogy tudna ennyire hátul játszani. Játszott ott egyáltalán a Dortmund-ban vagy a válogatottban valaha?
Igen, ott az a Brahim, Güler duó túl jónak néz ki a konstans padozáshoz, Endrick-re majd kiváncsi leszek. Egyrészt egyáltalán kap-e esélyt, másrészt fog-e tudni élni vele.
Ancelotti előtt tényleg le a kalappal, de Ő se a rotációjáról híres, sokszor inkább az egyéni villanások hozzák a meccseket, sem mint a nagy taktikai huzásai. Nyilván egy jó edző jó pedagógus is, és az ő pedagógiai érzéke plusz az erőnléti stáb munkája a Real kb. legnagyobb fegyvere.
Senki nem sajnálta le őket és nem is szoktunk csodálkozni amikor a BL-ben továbbmennek.csababarca írta: ↑2024.07.23. 20:53:31Még el se kezdődött a szezon, de már lesajnáljuk a realt, aztán majd nem értjük miért verik ki a cityt, bayernt, akárkit aki szembejön.
Ismerős ez.
Szerintem várjuk meg a szezont, hogy fognak kinézni, stb, de ne essünk már évről évre ugyanabba a hibába.
Na én ezt nem látom nagyon működőképesnek, a Tchou-Valverde párosnál nekem az az érzésem, hogy mindenkinek a saját gyereke a legszebb alapon kicsit túl vannak dicsérve. Főleg a francia, az urunak azért vannak már komolyabb szezonok a lábába, de mintha kicsit alacsonyabb lángon égett volna az idén, de ezt lehet csak én láttam így. Bellingham-et én nem látom hogy tudna ennyire hátul játszani. Játszott ott egyáltalán a Dortmund-ban vagy a válogatottban valaha?El Sie7e írta: ↑2024.07.23. 20:12:46Biztos, hogy idén orrnehezebb a csapat de nem annyira, hogy felboruljon az egyensúly.
Első körben most azt vizionálják, hogy 4-2-3-1 lesz Tchou-Fede előttük Vini-Belli-Rodri illetve ha nem ez akkor Belli hátramegy Kroos helyére de nem annyira mélyre és ugyanúgy Vini-Mbappe-Rodri elől.
...
És akkor itt jön be a cserepad Brahim,Güler,Endrick ha ég a ház vagy rotálni kell.
...
És a végére a hab a tortán Ancelotti. Nincs leragadva egy felálláshoz, egy játékstílushoz. Nagyon flexibilisen lehet variálni a játékosokat is és a taktikát is.
Biztos, hogy idén orrnehezebb a csapat de nem annyira, hogy felboruljon az egyensúly.davi10 írta: ↑2024.07.23. 19:28:46Irigylem a Real szurkolók optimizmusát, de nekem túl orrnehéznek tűnik ez a csapat. Védő nincs sok. És a Vini, Mbappe támadósor kétlem hogy sokat járna majd hátra kisegíteni.
A kp-ról nem fog nyomtalanul eltűnni a zseni, ugyanitt Modric se lett fiatalabb. Nekem a 2 francia + Valverde sor önmagában kevés, Güler-ben lehet fantázia, ha Ancelotti hátrébb játszatja.
Előre meg a nyakam rá, hogy hiányozni fog Joselu, bár őt talán a zsákbamacska Endrick pótolhatja arra a kevés időre, amikor Carlo "rendes" centerrel akar játszani. Vinicius még mindig elég labilis, Bellingham meg amugyis roncs (nem műtik a vállát végül?), idénre kb. több rossz meccse jutott, mint jó. Embertelen módon berobbant ősszel, hozott egy nagyon kemény szériát, de azóta szerintem nem szolgált rá az ekkora hype-ra. Nyilván nagyon szép ahogy a kisgyereknek odaadja a dzsekijét, meg mutatja Vini-nek hogy gondolkozzon, de meg se közelíti az őszi formáját.
Mbappe meg nekem egyelőre kérdőjel, alapból se tűnik egy egyszerű figurának, erre még ott lesz mellette a már emlegetett Vini. Nehéz lehet őket összeszoktatni, és Carlo-nak megvan hozzá a tekintélye, de szerintem ott is lesznek súrlódások.
Kérdés mit akar Ancelotti, duplaszűrőhöz nem látom a 2 kezdőt vkp-t, klasszikus 4-3-3-hoz meg Bellingham-nek nem látom a helyét. Talán az ideihez hasonló center nélküli felállás lesz, Bellingham a 2 támadó között/mögött, előtte meg Mbappe + Vini, de emögé nem látom elégnek a kp-t.
Na mindegy, kiváncsi leszek, talán az eddiginél több Real meccsbe is belenézek majd.
Irigylem a Real szurkolók optimizmusát, de nekem túl orrnehéznek tűnik ez a csapat. Védő nincs sok. És a Vini, Mbappe támadósor kétlem hogy sokat járna majd hátra kisegíteni.
Ennek viszont örülhezünk, az meg külön poén, ha a Real teszi el láb alól Tebas-t. Úgy látszik ez egy viszonzatlan szerelem volt.
Az teljesen jogos, hogy 1-1 "off" év volt köztük, kétévente termelték inkább a trófeákat. Viszont nekem pont azért nem veszélyes, mert a kh hiányt már tavaly bebizonyították, hogy meg tudják oldani (meg azért nem vennék rá mérget, hogy nem húznak még be valakit szeptemberig), illetve oké, hogy Kroos távozott, de közben meg itt van alighanem a világ legjobb támadója, szóval most azért nem úgy néz ki a dolog, mint mikor mondjuk Ronaldo vagy Benzema távozott, és kellett nekik idő. Most nem gyengültek, csak orrnehezebbek lettek. Sőt, ha beleveszem TC visszatérését, lehet még erősebb a keret, mint tavaly volt. Tavalyhoz képest: Kroos, Nacho és Joselu távozott. Mbappé, Endrick és kvázi TC "jött", ha nem történik semmi, kb ez a mérleg a nyárra. Nem látom sajnos a problémát, sőt.ElBartimaeus írta: ↑2024.07.23. 16:46:54Hát az a nagy semmi az az, hogy nyertünk ellenük egy bajnokságot (és hány, meg hány fórumozó mondja, hogy az egy gyenge madrid miatt volt egyáltalán lehetséges). Tavaly visszajöttek, viszonylag nagy mákkal bl-t is nyertek, elég szép szezont futottak. Most megint elmegy több kulcsember és nincs rendes védelmük. Oké, hogy Ancelotti egy remek edző, de mindent ő sem tud megoldani, mint ahogy azt a mellékelt ábra mutatja.
Hát az a nagy semmi az az, hogy nyertünk ellenük egy bajnokságot (és hány, meg hány fórumozó mondja, hogy az egy gyenge madrid miatt volt egyáltalán lehetséges). Tavaly visszajöttek, viszonylag nagy mákkal bl-t is nyertek, elég szép szezont futottak. Most megint elmegy több kulcsember és nincs rendes védelmük. Oké, hogy Ancelotti egy remek edző, de mindent ő sem tud megoldani, mint ahogy azt a mellékelt ábra mutatja.bence0330 írta: ↑2024.07.23. 16:05:01Majd belép hátra Tchouameni. De állítom, hogy ha Ancelottinak Lunint kell oda betolnia, akkor is megoldaná. Vagy majd háromvédőzik Carvajallal, ha baj van kh fronton. Sajna nem félek. De nyilván ez az egy kapaszkodónk van, amiben legalább kicsit reménykedni lehet.
De jelenleg abból a csapatból mindegy ki megy el és ki dől ki, elment Benzema, Casemiro, előtte Ronaldo, tavaly a világ egyik legjobb kapusa dőlt ki egész évre, és semmi. Mindegyik ilyennél voltak reménykedő hangok, hogy na majd most... de nem.
És tavaly is a fél szezont középhátvédek nélkül töltötték, és megnyerték majdnem minden meccsüket minden fronton.