Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Troym
Llegenda del Barça

2025.04.26. 00:44:07

OFFICIAL: Real Madrid will play the final vs Barcelona tomorrow, confirmed.

New statement from the club: “Real Madrid communicates that our team has never considered giving up playing tomorrow's final”.

“Our club understands that the unfortunate and inappropriate statements of the referees appointed for this match, made 24 hours before the final, cannot stain a sporting event of global importance that hundreds of millions of people will see and also out of respect for all the fans who plan to travel to Seville, and to all those who are already in the Andalusian capital”.

“Real Madrid understands that the values of football must prevail, despite the hostility and animosity that have been evident today, once again against our club, by these referees designated for the final”.

A hősök :D megemelem a kalapom, hogy a súlyos üldöztetés ellenére felemelik a fejüket és lejátszák a meccset :D színjáték az egész, nehogy a sportról szóljon a dolog, jó lesz nyomásgyakorlásnak az egész és ha nem nyernek lesz mire mutogatni...
torotam
Jugador d'estrella

2025.04.26. 00:05:30

gránit írta:
2025.04.25. 23:10:54
torotam írta:
2025.04.25. 22:47:46
Hol van az igazságérzetük, mikor Camavinga folyamatosan megússza a 2. sárgalapokat. Hol volt az igazságérzetük, mikor Rüdiger toroknyiszálással ünnepel MBappe meg a p.csét mutogatja a nézőknek? Vagy hol volt az igazságérzetük, mikor Kassai Viktor a javukra elcsalta a Bayern elleni BL meccset vagy amikor CR-nek a nyilvánvaló lesgólját megadták.
A túloldalon ugyanúgy megvannak a mondókák az ő sérelmükre, a mi javunkra. Ennek nem sok értelme van. Ettől teljesen függetlenül fel kellene lépni a bíráskodás színvonaltalansága ellen. Mi meg lapítunk. De persze panaszkodunk.
Én értelek gránit, csak arra akartam kilyukadni, hogy nem hiteles a harcuk a játékvezetés ellen, mert nem objektíven állnak hozzá. Azon bírói ítéletek, amik jól láthatóan tévesek de az ő javukra szólnak, "valamiért" nincsenek a játékvezetői hibák fókuszában az ő értelmezésükben. Ha egy ítélet téves, a madridi médiának nem szabadna szelektálni aközött, hogy a javukra vagy ellenük tévedett-e a játékvezető. De mivel erősen szelektálnak és csak a számukra kedvezőtlen ítéletekkel foglalkoznak, nem kell az ő háborújukba beszállni. Ez csak is róluk szól, a saját érdekeikről.
Én továbbra is jó döntésnek tartom, hogy ebből kimaradunk.
Játékvezetői tévedések vannak, lesznek is. Ezek hosszú távon kiegyenlítődnek. Nem csak a LaLigaban, mindenhol.
Visca el BARCA!
gránit
Director del Fútbol

2025.04.25. 23:24:03

Peter írta:
2025.04.25. 23:19:05
Lesz döntő, nyakamat tenném rá, kiállnak úgy, mintha mi sem történt volna, de valamiért kellett a hiszti..... :D
Ja, próbálják feledtetni, hogy milyen gyenge szezont futnak. A játékuk pedig még annál is silányabb, mint ameddig a különböző sorozatokban eljutottak.

A bírókkal viszont tényleg kellene kezdeni valamit, és abban is teljesen igazuk van, hogy ezt a ligás dolgot ejteni kéne már a francba, és megcsinálni, amit a kosárlabdában közösen megcsináltunk.
Leon
Director del Fútbol

2025.04.25. 23:22:25

Persze én is azt szeretném, hogy le legyenek gyalázva mondjuk 5-0ra, de amennyire elborult egy társaság már bármit kinézek belőlük.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Peter
Director del Fútbol

2025.04.25. 23:19:05

Lesz döntő, nyakamat tenném rá, kiállnak úgy, mintha mi sem történt volna, de valamiért kellett a hiszti..... :D
torotam
Jugador d'estrella

2025.04.25. 23:14:26

Leon írta:
2025.04.25. 23:00:24
Amúgy olyankor mi lenne ha ezek a szánalmas nyomorultak annyira túltolnák a hisztit, hogy mondjuk nem állnának ki holnap a meccsen?
Akkor 3-0al miénk a kupa?
Ebben az esetben remélem el is tiltanák őket a kupától minimum 3 évre.
Erkölcsileg szerintem mélypontra kerültek. Nem hittem volna, hogy az aranylabda hisztit sikerül überelniük, de tévedtem.
Visca el BARCA!
gránit
Director del Fútbol

2025.04.25. 23:10:54

Leon írta:
Amúgy olyankor mi lenne ha ezek a szánalmas nyomorultak annyira túltolnák a hisztit, hogy mondjuk nem állnának ki holnap a meccsen?
Igen, bár én inkább megnézném, hogy újra laposra verjük őket. 9-2 eddig a javunkra ebben a szezonban, most meg teljesen a padlón vannak minden tekintetben, sokkal mélyebben, mint ősszel. Teljesen ötlettelen, semmilyen a játékuk, szerintem simán benne van, hogy megint kitömjük őket. Amúgy is bárkinek gurítunk 4-5 gólt, ennek a madridi védelemnek simán be tudunk rámolni ötöt. Alig tudnak mostanában kapott gól nélkül meccset lehozni, azt a szedett-vedett hátsó alakzatot simán meg tudjuk szórni.
torotam írta:
Hol van az igazságérzetük, mikor Camavinga folyamatosan megússza a 2. sárgalapokat. Hol volt az igazságérzetük, mikor Rüdiger toroknyiszálással ünnepel MBappe meg a p.csét mutogatja a nézőknek? Vagy hol volt az igazságérzetük, mikor Kassai Viktor a javukra elcsalta a Bayern elleni BL meccset vagy amikor CR-nek a nyilvánvaló lesgólját megadták.
A túloldalon ugyanúgy megvannak a mondókák az ő sérelmükre, a mi javunkra. Ennek nem sok értelme van. Ettől teljesen függetlenül fel kellene lépni a bíráskodás színvonaltalansága ellen. Mi meg lapítunk. De persze panaszkodunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.04.25. 23:14:54-kor.
Peter
Director del Fútbol

2025.04.25. 23:10:19

Leon írta:
A logika azt diktálná, hogy akit kiütütt a Real az elődöntőben, az ellen lenne a döntő.
A szabályt ugyanakkor nem ismerem, de egy döntő csak úgy meccs nélkül kizárt, hogy eldőljön.
Leon
Director del Fútbol

Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.25. 22:52:14

Drámakirálynők. :)
torotam
Jugador d'estrella

gránit írta: Ha igaz, akkor az illetők büntetést érdemelnek. Hozzátenném, hogy Munuerát az UEFA felfüggesztette...
Teljesen mindegy, hogy az UEFA felfüggesztette-e vagy sem Munuerat, ne legitimalizáljuk már a felbújtást a real tv részéről és a szurkolóik zaklatási magatartásait. Értem én, hogy nagyon PC-nek kell lenni még égy reallal szemben is, de ne essünk már át a ló túloldalára. Mit vétett Munuera, hogy zaklatásnak lett kitéve? Erőszakolt? Embert ölt?
A Real Madrid és szurkolóik magatartása a bírók felé a legalja szintre ment.
gránit írta: Kérdés, hogy mi miért nem állunk akkor bele a bírótémába? Mert panaszkodunk folyton, csak ezzel semmire nem megyünk. Ők meg nem csak egymás között morognak. Mi meg ahelyett, hogy beszállnánk a dologba, lapítunk. De azért persze panaszkodunk.
Mert a Real Madrid mibe is áll bele? Ne legyenek illúzióink, ők csak a saját Passat szelüket fújják.
Kérdezem, hol volt az igazságérzetük, amikor a semmi kontakra Arda Güler megkapta a 11est? Hol van az igazságérzetük, mikor Camavinga folyamatosan megússza a 2. sárgalapokat. Hol volt az igazságérzetük, mikor Rüdiger toroknyiszálással ünnepel MBappe meg a p.csét mutogatja a nézőknek? Vagy hol volt az igazságérzetük, mikor Kassai Viktor a javukra elcsalta a Bayern elleni BL meccset vagy amikor CR-nek a nyilvánvaló lesgólját megadták.
Én speciel örülök neki, hogy ezzel a Real Madriddal nem megyünk közös nevezőre, mert nekik csak és kizárólag addig objektív és elfogadható a játékvezetés, amíg a javukra ítélnek.

Ja igen, MBappe brutális belépőjét a bíró csak egy sárgával jutalmazta, ha nincs a VAR ezt is megússzák. Kérdezem panaszkodott emiatt a bíróra a Real Madrid? ...
Visca el BARCA!
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.04.25. 22:42:35

Egy sima manita járna nekik úgy, hogy közben kihagynak egy 11-est, amit könnyű szívvel fújtak be nekik. Aztán mehetnek is alapozni a következő idényre. Nagyon szomorú, hogy ilyen előfordulhat. Tuti, hogy alapvetően perez kavar, mert azért Ancelotti nem ilyen, és a játékosok sem, még Vini sem.
szbsz
Capitá del Barça

2025.04.25. 22:31:27

Háááát... na ja! :D https://x.com/TrollFootball/status/1915825252585873465

Amúgy nem tudom mennyire korrekt az ellenféllel szemben a mérkőzés napja előtt egy nappal belengetni, hogy lehet ki sem állnak, aztán egy órára rá, hogy mégis... :-&
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Stalkyard
Director del Fútbol

2025.04.25. 21:52:02

Na jó, mi is egy bohóc klub vagyunk sajnos sok esetben mióta Rosell anno átvette a stafétát, de azért ennél a műsornal ami itt megy szánalmasabbat meg nemigen láttam. :D

Vélt sérelmeink vannak egy bíró ellen, egy héten keresztül célzottan lejáratjuk a saját klubtévénken, majd bojkottal fenyegetőzünk ha a kedvünkért nem cserélnek bírót egy kupa döntőn. Ez a Real Madrid 2025ben. Taps. :)

Az a baj elérték a céljukat. Ezek után bárki is vezesse a meccset, 10-szer meg fogja gondolni hogy a Real ellen ítéljen-e. Undorító. Remelem a földbe döngöljük őket holnap.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Troym
Llegenda del Barça

2025.04.25. 21:26:25

Medina Cantalejo (Chairman of the Referees Committee):
“The Copa del Rey is a celebration of Spanish football and has been in preparation for two months. The match WILL be played.”

Rafael Louzán [President of RFEF]: "A referee team has been appointed for tomorrow and that is how it will be”

A bírók maradnak.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.04.25. 21:26:09

At Barça, they can't believe what's happening; they think it's surreal. There won't be any public reaction for the time being.

They haven't spoken with Real Madrid. Flick was waiting for Ancelotti to take a photo of the coaches, but was told it was cancelled. @cope
Kép
gránit
Director del Fútbol

2025.04.25. 21:20:38

MessiNeymarSuarez írta:
2025.04.25. 19:41:01
de mikor a saját családját, gyerekét támadják
A gyerekek az iskolában. Ami nem helyes, csak kérdés, miről beszélünk, iskolai problémákról, vagy labdarúgásról.
MessiNeymarSuarez írta:
Munuera családját is zaklatták
Ha igaz, akkor az illetők büntetést érdemelnek. Hozzátenném, hogy Munuerát az UEFA felfüggesztette...
MessiNeymarSuarez írta:
mit produkálnának ezek egy "Bigfoot Lewandowski" vagy méteres megnemadott gól után?
Kérdés, hogy mi miért nem állunk akkor bele a bírótémába? Mert panaszkodunk folyton, csak ezzel semmire nem megyünk. Ők meg nem csak egymás között morognak. Mi meg ahelyett, hogy beszállnánk a dologba, lapítunk. De azért persze panaszkodunk.

Az a baj, hogy mi belesüllyedtünk a "kinek a javára tévednek többet a bírók"-témába, ők meg ezen félig túlvannak (persze ott is látok, hallok elvakult véleményeket, hogy a Barcát tolják), és már rég csapatoktól függetlenül támadják a bírókat, mert a játékvezetés színvonala minősíthetetlenül gyenge.
Troym
Llegenda del Barça

2025.04.25. 21:15:16

MessiNeymarSuarez írta:
2025.04.25. 21:10:37
Amúgy szerintem nem merik meglépni hogy nem állnak ki, ha viszont igen akkor remélem hogy akkor mi is azt mondjuk hogy "kössz akkor mi sem fogadjuk el a kupát/eredményt, halasszuk el", egyrészt senki sem akar így kupát nyerni, másrészt ezzel a legnagyobb mártír szerepébe kerülhetne a Real Madrid.
Viccet félretéve szerintem sem mernek nem kiállni. Azért az kőkemény büntetésekkel is járhat, mi van, ha levonnak tőlük 25 pontot, vagy eltiltják 5 évre a spanyol kupától, esetleg simán nem indulhatnak a BL-ben? Azért a legendás madridi FFP és aranyhelyzet is csorbulna a BL pénzek nélkül és akkor nem jön az évi 1 szupersztár.

Szerintem a legtisztább megoldás az lenne, ha: a szövetség kihajítja a Madridot a kupából és játszunk a Sociedad ellen döntőt május közepén, utána meg egymást között ők csinálják a kaksihajígálást.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.04.25. 21:21:54-kor.
davi10
Llegenda del Barça

2025.04.25. 21:12:58

Hát ez elég nevetséges. Perez egoja egy dolog, de az is szomorú, hogy a komplett stáb, edzővel, játekosokkal részt vesz ebben a hisztiben. Gondolom ha nem lennének tele sérültekkel meg nyerő flow-ban lennének, akkor kiállnának szó nélkül.

Amit idén csinál az úriemberek klubja, hogy durcás kisgyerek módjára hazamegy, ha nem tetszik valami, azzal csak magukat égetik.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.04.25. 21:11:53

Vagy inkabb annyira ostobak,h ,ha nem jatsszak le azzal nekunk segitenek:D
sanika01
Jugador del Barça

2025.04.25. 21:11:24

gránit írta:
2025.04.25. 18:56:26

De ezzel mi a probléma? Egy bíró nekiáll pityeregni, láthatóan nincs abban a pszichés állapotban, hogy döntőt vezessen. Megtörik a külső körülményektől, én sem adnék neki döntőt.

Mi ebben a lejáratás, nyomásgyakorlás? Nem lehet egy klubnak véleménye? Elhiszem, hogy nyomást gyakorolnak, csak kíváncsi vagyok, mivel. Elrabolták a gyerekét, megfenyegették stb? Ha igen, akkor ez büntetendő, nem csak a Liga által. De kíváncsi vagyok ezekre, tényleg. Arra meg nem kell kiakadnia, ha kielemzik a hibáit. Vagy a bírókat nem szabad kritizálni? Ez azért fura, mert mi is szoktuk szidni a bírókat, főleg az önérzetességüket. Ha meg kiakad azon, hogy kielemzik a hibáit, akkor tényleg ne legyen játékvezető.
Szerintem az égvilágon nem lenne semmi baj, ha normálisan elemeznék a bírók munkáját is, sőt. És vannak is műsorok, ahol megkérdeznek korábbi játékvezetőket, stb... De amit az RM tv csinál, na az messze nem ez. :) Bár nem igazán nézek a Madridhoz köthető csatornákat, de mivel jónéhány ismerős szurkol nekik, így eljutnak hozzám is. Így elég bátran kijelenthetem, amit ők csinálnak az a valóság egy pici részének nagyító alá helyezése.

Ha egy bíró munkáját korrekten elemezni akarnád, akkor nem csak és kizárólag azokat a pillanatokat veszed elő, amikor veled szemben hibázott, hanem azt is amikor egy másik csapattal szemben és pl. a saját csapatod előnyére. Sőt, talán az is beleférne, hogy ha valaki levezeti nagyobb hiba nélkül a meccset, megemlíted. (végülis a játékosok is milliószor hibáznak egy meccsen, ezért van, hogy szídják őket, amikor jól tolják, akkor meg dicsérik, nemigaz?)

Szóval, szerintemezt hívják elemzésnek, amikor az adott témát minden szempontból megvizsgálsz. Nem csak a sajátodból, és nem csak azokat az eseteket, ami téged súlyt.
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.25. 21:10:37

Troym írta:
2025.04.25. 21:04:25
Ezt még lehet űberelni, ha meghajol a szövetség, küld egy új bírót és mi jövünk haza holnap reggel. :D
Ha nem vigyáznak akkor annyira belezavarodnak hogy még azzal is elkezdenek fenyegetőzni hogy a BL elődöntőre sem állnak ki a jövő héten.

:mrgreen: :mrgreen:

Amúgy szerintem nem merik meglépni hogy nem állnak ki, ha viszont igen akkor remélem hogy akkor mi is azt mondjuk hogy "kössz akkor mi sem fogadjuk el a kupát/eredményt, halasszuk el", egyrészt senki sem akar így kupát nyerni, másrészt ezzel a legnagyobb mártír szerepébe kerülhetne a Real Madrid.

Azt mondjuk elfogadnám ha a balhé miatt most elmaradna és a 2 utolsó forduló közé, vagy az utánra kerülne és most pihenhetnénk. :D
Lehet hogy igazából csak jófej a RM, és úgy van vele hogy ha már Tebasék szemetek voltak és nem pihenhetünk a kulcsfontosságú Inter elleni meccs előtt akkor ők besegítenek. :twisted:
Troym
Llegenda del Barça

2025.04.25. 21:04:25

Ezt még lehet űberelni, ha meghajol a szövetség, küld egy új bírót és mi jövünk haza holnap reggel. :D vagy felnyomjuk őket, hogy bundázni akartak, azért kérték a másik bírót :D
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.04.25. 20:45:19

Mi ez az áldatlan kutyakomédia? :D
Ilyen hisztiparádét egy kisgyerek nem vág le a búcsúban, mint ezek. Hogy gondolják ezt?
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.25. 20:40:41

https://www.football-espana.net/2025/04 ... m-referees
Hivatalos közlemény.
Even more surprising statements, in a threatening tone, alluding to the referees’ unity, were used to announce alleged measures or actions that fall far short of the principles of fairness, objectivity, and impartiality that should prevail just hours before a football event that captures the attention of hundreds of millions of people around the world.
Előbb Fuertes szavait emeltem ki, most ezt.
Be vannak csokizva, hogy az UEFA/FIFA pároshoz fordulnak nyomásgyakorlás miatt?
Ott nem Tebas nem dönt 2 éve.
A nyomásgyakorlás a bírókra a BL-ből való kizárással jár. Itt nem nagyon kell nyomozni.
Válasz küldése