Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Balinho
Entrenador del Barça

2017.04.26. 08:52:38

Normandia írta:
Stalkyard írta:Ez a folyamatos rinyálás, meg perezezés meg bezzegezés már szerintem is marha idegesítő. Főleg hogy olyan böszmeségeket irkálnak egyesek folyamatosan hogy a fülem kettéáll. Néha azért le lehet venni kicsit azt a szemellenzőt.

Ramosé nem volt kirívóan durva szabálytalanság, Piquének tapsolt és pofázott, ez is nyilvánvaló, jogos az egy meccs.
Nem rinyál senki itt, csak nem tetszik a kettősmérce
...
Nincsen ebben szemellenző, csak tendencia a Madrid részéről

Pedig szerintem van abban valami, amit Stalky mond... Tudom én, hogy frusztráló, amikor a PSG elleni meccsünk minden kétes pillanatát szétcincálják és egyesek alig várják, hogy visszavághassanak.

De vegyük már észre, hogy ha az elfogult Real szurkolók úgy érzik, hogy a Barcát tolják a bírók, mert ők minden kétes esetet Real-szemüvegen keresztül látnak, a Barca szurkolók fordítva. A többi csapat szurkolói azt érzik, hogy a két nagyot tolják. Minden szurkoló a kétes helyzeteket a saját szájíze szerint értelmezi, ezért amíg nálunk Ramos narancssárgás becsúszása egyértelmű piros és többmeccses eltiltás, addig a túloldalon sárgás, Marcelo könyököse egyik oldalon egyértelműen szándékos, a másikon totál véletlen. Amíg nekünk Suarez PSG elleni esése előtt volt kontakt alul-felül, addig másoknak hatalmas homorítás, az Inter elleni BL-kiesésünk nekünk sorozatos bírói tévedések a kárunkra (les, elmaradt tizi, meg nem adott gól), addig a másik oldalon Busi kukucskálása miatt a vérlázító színészkedés csúcsa.

Az egyik oldal az első tévedésre tele szájjal UEFALONA-zik, a másik Perezezik és az első madridos szatyorra összeesküvést kiált.

[/quote]na meg azért ez mégiscsak egy Barca szúrkolói oldal. Hol a bánatos .... legyünk elfogultak, ha nem itt.:-D[/quote]

Igen, ez egy Barca oldal, valószínű én is barcás szemüveggel látom a dolgokat, és valószínű pont emiatt sosem fogok emiatt teljesen egy véleményen lenni a kérdéses szitukban a madridista kollégákkal... De azért itt sokszor annyira végletesen látják a dolgokat az emberek, hogy azt tényleg rossz olvasni.

És igen, el lehetett volna meszelni Ramost több meccsre is, de azért az egy meccs is távol áll az égbekiáltó csalástól.
recrea
Llegenda del Barça

2017.04.26. 08:38:04

De pontosan abba az irányba megy a foci, h védik a játékosokat. Régebben sokkal több súlyos sérülés, brutális becsúszás volt, elhiheted, ha Ramos nem csak legyinti Messi lábát, hanem térd magasságában kettétöri, megkapja a méltó büntetését. Aki azt állítja, h ennél a szerelésnél veszélyben volt Messi karrierje, az életében nem játszott még nagypályán tétmeccset.

Semelyik másik (helyenként durvább) sportágban nincs ennyi sírás-rívás, mint a focisták körében, nekem meg ez nem tetszik. Küzdjenek a pályán, ne folyamat a lapot próbálják kiprovokálni.

Javaslom a következő videót, nagyjából minden benne van a témával kapcsolatban:

http://m.nemzetisport.hu/vizilabda/vizi ... ak-2552755" target="_blank
eimenis1212
Jugador d'estrella

2017.04.26. 08:24:06

recrea írta: Eimenis,
javaslom nézz vissza néhány bajnokit, egyáltalán nem arra megy a bíráskodás, amit írsz :D Most vannak primadonnál, anno Maradonat, Baggiot vagy Ronaldot szó szerint agyonrúgták, most meg Neymar repül a szellőtől is.
de az h valami megszokott (mindenki eldobja a szemetet az utcán) még nem jelenti azt, hogy olyan szabályrendszert kell az egész jelenség köré építeni ami segíti a hülyeség fenntartását. A foci lényege a szórakoztatás. Ha azok akik igazán tudnak szórakoztatni (értsd: jó focisták) nincsenek megfelelően védve, és a Ramos félék megszokják hogy büntetlenül agyonrúghatják (vagy megpróbálhatják agyonrúgni) az ellenfelet akkor ezt fogják tenni.
A nagy többség azért ül le focit nézni, hogy "sokgólos", "sokhelyzetes" jó meccset lásson. Ez nem (csak) magától jön.... Ehhez az is kellene h a támadó focit védjék a bírók (szövetség stb.). Abban egyetértünk h a foci a férfiak sportja. De ennek vannak határai. Aki az ellenfelet akarja lekönyökölni, agyonrúgni, kiütni a fogát az túlmegy a határon, az menjen K1-ezni.
recrea
Llegenda del Barça

2017.04.26. 08:09:21

Az a bizonyos kettősmérce pont azoknál a fórumozóknál is megvan, akik minden marhaságon picsognak, meg folyamat a Reallal vannak elfoglalva.

Semmi meglepő nincs Ramos 1 meccsén, főleg, h sosem volt több, de tavaly többször volt olyan, h egyből piros után egy meccset sem kapott a játékos. Neymar 3 meccse mondjuk nevetséges, sztem is túlzás, mondjuk nem kell hülyének lenni.

Marcelo könyököse is szándékos volt, pár ezer meccset lejátszottam, véletlenül még soha, senkit nem könyököltem le és fordítva. Brutál jó focista, de és sunyi patkány. Bár, nálam ez még mindig a férfiak sportja, szóval vissza kell verni neki, vagy a 92-ben győztes gólt rúgni, úgyse rossz.

Bármilyen meglepő, de ha nem nyerjük meg a bajnokságot, az nem a bírók, a szövetség vagy a pech miatt lesz, hanem magunknak köszönhetjük.

Eimenis,
javaslom nézz vissza néhány bajnokit, egyáltalán nem arra megy a bíráskodás, amit írsz :D Most vannak primadonnák, anno Maradonat, Baggiot vagy Ronaldot szó szerint agyonrúgták, most meg Neymar repül a szellőtől is.
eimenis1212
Jugador d'estrella

2017.04.26. 08:05:44

Stalkyard írta: Ramosé nem volt kirívóan durva szabálytalanság, Piquének tapsolt és pofázott, ez is nyilvánvaló, jogos az egy meccs.
ez a nem kicsi "böszmeség" amit írsz... Páros lábbal, nyilván emberre ment a becsúszás (mégha nem is érte el úgy ahogy szerette volna).... Az hogy ezekből (pl. amikor messit térden szerette volna rúgni egy korábbi klasszikon izomból, idegből) az ellenfélnél nem lesz 0,5-1 éves kihagyás sérülés miatt az valahol a szerencsének tudható be.
Én már korábban is írtam: elmebeteg amerre megy a bíráskodás. Már ott tartunk, hogy ha két szót szólsz a bírónak az nagyobb kihágás mint ha szétrugod (vagy szét akarod rúgni) az ellenfél játékosát. És a legnagyobb baj h már a média is közönyös ezekre (Capello nyilatkozatán kívül én nem láttam h mások nagyon foglalkoztak volna az esettel).
Egyébként sajnos valszeg egy nagy játékos komoly sérülése kell ahhoz h ebben az elmebeteg hozzáállásban (bírók, szövetség, büntetési rendszer) változás legyen.
ntibi67
Capitá del Barça

2017.04.26. 05:57:20

És ehhez még elfogultnak sem kell lenni,hogy lássuk a kettős mércét.
Normandia
Director del Fútbol

2017.04.26. 02:05:28

Stalkyard írta:Ez a folyamatos rinyálás, meg perezezés meg bezzegezés már szerintem is marha idegesítő. Főleg hogy olyan böszmeségeket irkálnak egyesek folyamatosan hogy a fülem kettéáll. Néha azért le lehet venni kicsit azt a szemellenzőt.

Ramosé nem volt kirívóan durva szabálytalanság, Piquének tapsolt és pofázott, ez is nyilvánvaló, jogos az egy meccs.
Nem rinyál senki itt, csak nem tetszik a kettősmérce. Az, hogy a hentes Ramos nem okozott súlyos sérülést, csak a szerencsének tudható be. Kirívó szabálytalanságnak minősül, ha a szándék nem a labda megszerzésére irányúl, hanem a játékos megállítására és ez akkor is annak minősűl, ha egyébként KONTAKT nem történik. Ezért küldte le a spori rögtön pirossal, nagyon helyesen. Ehhez képest kap egy meccses eltiltást. Tényleg röhej, hogy miért is rinyálunk erre.:-D én se értem.... Casemirot és Marcellot is simán ki lehetett volna állítani. Marcello oly annyira volt tahó ebben a szituban, mint Ramos a pároslábu becsúszásával. Aki focizott vagy csak sportolt valamit, az tudja, hogy nincs olyan szitu, ahol a könyök oldalra és felfele lendül természetes mozgás következtében. Hogy is mondta Capello a főoldali cikkben? Na ott lehet az igazság, hiszen ő csak tudja.
Nincsen ebben szemellenző, csak tendencia a Madrid részéről, na meg azért ez mégiscsak egy Barca szúrkolói oldal. Hol legyünk elfogultak, ha nem itt.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.26. 01:24:38

Bob_Marley írta:Engem is meglep az 1 meccs egyből piros.
https://www.youtube.com/watch?v=bvPpNgc0aok" target="_blank
Mondjuk erdekes hogy ez egy 5 meccses eltiltast ert a mostani forduloba. Ramos szerelese rohadt veszelyes volt, paros labbdal ugy hogy mind a ket lab a levegobe ha egy utemmel kesobb kapja el Messit ott nagyon csunya dolgok tortenhettek volna.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.04.25. 23:35:54

Engem is meglep az 1 meccs egyből piros.
Kép
Kép
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2017.04.25. 22:03:21

Nero. írta:

Jogos, kicsit férfiasabbra kéne venni a figurát egy-két embernek, :roll:
2016 februárjában ítéltek utoljára büntetőt ellenünk a bajnokságba. A hétvégén se fújta be Umtiti-rúgását, pedig kevés egyértelműbb eset volt a meccsen. #-o
Lehet a spori úgy gondolta, hogy még nagyon a meccs elején történt, nem akart beleszólni, nekem meg pont ez a mentalitás nem tetszik a bíróknál...A folyamatos következetesség, ha itt nem, ott se, ha itt igen, majd ott is...Korrektül kellene, a szabályok szerint eljárni minden esetben, akkoris, ha Umtiti azt az első percben csinálja és akkor is, ha a 95. percben 2-2-nél.

Véleményem szerint is adható 11-es volt az Umtiti-Ronaldo eset.
Kép
hedora
Jugador del Barça

2017.04.25. 21:56:18

Stalkyard írta:
hedora írta: Ha mi itt nem rinyálunk, Te hova fogsz írni: ?)
Hidd el, akad jobb dolgom is, mint hogy erre az egyre színvonaltalanabb fórumra írogassak. :D
EZ király és korrekt, megint itt írod a magadét :) lazulj már el:)
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.04.25. 21:41:24

hedora írta: Ha mi itt nem rinyálunk, Te hova fogsz írni: ?)
Hidd el, akad jobb dolgom is, mint hogy erre az egyre színvonaltalanabb fórumra írogassak. :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
mahitoo
Entrenador del Barça

2017.04.25. 21:28:18

Neymar nálam alapból pirosat kapott volna, nem második sárgát, és minimum 2-3 meccs, mert törlesztés volt. Ramos rögtön piros, jogos, 2-3 meccs, mert nem taktikai fault volt a cél, hanem Messit kivenni a meccs további részéből. Erre Neymar tapsikálás miatt kap 3 meccset. Szánalmas, nevetséges. A bírók vannak a fociért (nem kevés pénzért) és nem fordítva. =D>
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.25. 21:23:07

Jogos, kicsit férfiasabbra kéne venni a figurát egy-két embernek, :roll:
2016 februárjában ítéltek utoljára büntetőt ellenünk a bajnokságba. A hétvégén se fújta be Umtiti-rúgását, pedig kevés egyértelműbb eset volt a meccsen. #-o
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
hedora
Jugador del Barça

2017.04.25. 20:13:53

Én is azt gondolom: Ramos egy hóhér:) Elvitte a hév, szerencsére nem okozott sérülést, megkapta a büntetését, jogos vagy sem... kutyát nem érdekli, túl kell lépni rajta. Ha a REAl minden meccsét megnyeri, fejet kell hajtani és megérdemli a bajnoki címet!
markionni
Capitá del Barça

2017.04.25. 20:08:53

Varane is mar visszatert.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.04.25. 20:04:40

S.Agüero írta:
MessiNeymarSuarez írta:Amúgy Neymarral akkor mi van?

Nem ülnek össze ezen a héten átvitatni hogy nem csökkentik-e?

Azért nem mindegy hogy az Espanyol ellen idegenben vele vagy nélküle játszunk..
Espanyol ellen már játszhat, nem?
Ja tényleg, azóta játszottunk a Sociedaddal is, elnézést, akkor szerencsére játszhat az Espanyol ellen.

Remélem jót tesz neki a pihenés, és arra a maradék 5 meccsre össze kapja magát, és nem fogja kihagyni a kihagyhatatlant is.

Azért akárhogy nézzük, Valencia ellen egyszem Nachoval(többesszámban már Nachos :mrgreen: ) eléggé éghetett volna a fejük.
hedora
Jugador del Barça

2017.04.25. 19:58:33

Ha mi itt nem rinyálunk, Te hova fogsz írni: ?)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.25. 19:53:53

Én azon lepődöm meg, hogy egyáltalán egy meccset kapott.
Szép üzenete van ennek egyébként megint.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
hedora
Jugador del Barça

2017.04.25. 19:52:18

Veidt_madridista írta:Erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, nem vagyok "bennfentes", én is csak azokról tudok nyilatkozni, amiket újságokban (mármint a spanyol újságok netes felületén) olvasok.

korrrekt.. köszönöm a válaszod...
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.04.25. 19:49:52

Ez a folyamatos rinyálás, meg perezezés meg bezzegezés már szerintem is marha idegesítő. Főleg hogy olyan böszmeségeket irkálnak egyesek folyamatosan hogy a fülem kettéáll. Néha azért le lehet venni kicsit azt a szemellenzőt.

Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Veidt_madridista
Madridista

2017.04.25. 19:49:45

Erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, nem vagyok "bennfentes", én is csak azokról tudok nyilatkozni, amiket újságokban (mármint a spanyol újságok netes felületén) olvasok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Veidt_madridista 2017.04.25. 19:50:31-kor.
Kép
hedora
Jugador del Barça

2017.04.25. 19:46:44

Veidt_madridista írta:
Kovbal88 írta:A Neymar dolog is, hogy nem ülnek össze megtárgyalni az ügyet. fura
Tényleg nem akarok állandóan tudálékoskodni, de azért nem ültek össze (valójában összeültek, lásd pár sorral később), mert a Barcelona a lehető legkésőbb, péntek délután nyújtotta be a fellebbezést, így normál esetben csak hétfőn kerülhetett volna a sportbíróság elé az ügy. Mivel ebben az esetben a Clásico időpontjában folyamatban lett volna az ügy, a szabályok értelmében Neymar játszhatott volna, viszont ha később a sportbíróság is helyben hagyja az eredeti ítéletet, akkor a Real Madrid feljelenthette volna a Barcelonát (hasonló történt Cherysevvel is). Hogy ne tolódjon hétfőre az ügy, ilyenkor lehetősége van összeülni egy "munkaidőn kívül dolgozó" rendkívüli bizottságnak, ami össze is ült szombaton, de két bizottsági tag nem tudott megjelenni, így nem volt lehetséges a döntéshozatal.

Egyébként már nem Marta Silva az államügyész egy jó ideje (talán két hónap), hanem vmi Atleti-drukker fickó.
Ez most itt érdekes és kérlek magyarázd el nekem..
Rendben nem értek rá, bár ez vicces hiszen korrekt módon megfizetik "érjen rá akár hétvégén is", persze előfordulhat, temetésen van vagy éppen lagziban, ezzel sincsen semmi problematika.És ha még korrekt is a dolog, hol a b verzió, majd akkor más ítélkezik stb...?A világ legerősebb ligájáról beszélünk!
recrea
Llegenda del Barça

2017.04.25. 19:42:28

Leírom még egyszer, nem jár automatikus eltiltás azonnali piros után a spanyol bajnokságban!

Mit picsogtok itt ezen az egy meccses eltiltáson :D

Tapsot meg Piquenek szánta, a vak is látja, hiába nem akarjátok páran.
Veidt_madridista
Madridista

2017.04.25. 19:41:16

markionni írta:Egybol pirosert nem ket meccs jar? Vagy ez csak valami legenda?
Spanyolországban nem.
Kép
Válasz küldése