Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Messias2
Director del Fútbol

2016.12.11. 13:36:09

Igen, nagyon túltolod ezt Csababarca.
Azért mert most fejben ott vannak, simán verhetőek. Majd megfordul a szerencse, és majd ők kapják a gólokat 90. percben.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.11. 13:31:30

csababarca írta:Nyilván egy Monaco fogja őket kiejteni.
Ha, ismétlem ha az odavágót lehozza kapott gól nélkül az ellen,és elrak 3 gól minimum, majd a Bernabeus visszavágón elrak egyet hamar, és tartja az állást 75.percig,akkor esetleg akkor van esélyük továbbjutni.
Ez bárkire érvényes,nem csak a Monacora.

Mindegy, meglátjuk, de régóta mondogatjuk,hogy majd most,majd most,de nem képesek veszíteni.
Nekünk megvolt a sanszunk a tömésre, de elbohóckodtuk. Kár érte.
Jaj, hagyjuk már, lassan már 10-el kell vezetni, hogy legyen ellenük esély? Nagyon túlmisztifikálod ezt, mondjuk minden évben elmondod ezeket. Bajnokságot miért nem tudnak akkor nyerni, ha nem lehet őket megverni?
Dortmund, Bayern, Juve, Lyon, Barca ellen nem tudták megfordítani, csak pár ellenfél az elmúlt évekből.

Fújják is le a párharcot a 75. percben, ha csak 2-vel vezet a Real ellenfele, úgyis megfordítják? :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.12.11. 13:22:29

Nyilván egy Monaco fogja őket kiejteni.
Ha, ismétlem ha az odavágót lehozza kapott gól nélkül az ellen,és elrak 3 gól minimum, majd a Bernabeus visszavágón elrak egyet hamar, és tartja az állást 75.percig,akkor esetleg akkor van esélyük továbbjutni.
Ez bárkire érvényes,nem csak a Monacora.

Mindegy, meglátjuk, de régóta mondogatjuk,hogy majd most,majd most,de nem képesek veszíteni.
Nekünk megvolt a sanszunk a tömésre, de elbohóckodtuk. Kár érte.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.11. 13:12:34

A BL-ben tényleg az a szép, hogy elég egy gyengébb nap, és kiestél. Tavaly ilyenkor őszintén elhittem, hogy ez a csapat képes lehet duplázni a történelem során először, jött 2-3 hét hullámvölgy, és kiestünk. Most tényleg úgy tűnik, hogy nagyon egybe van a Real, hajtanak, küzdenek, már "csak" a játék hiányzik, lehet az is összejön nekik tavaszra. De lehet a Klub VB átok kijön rajtuk is, elbuknak pár meccset, megtörik a lendület, és vége lesz a dalnak. Lehet kapnak egy Monacot, akit lenéznek, ők meg köszönik szépen, és kiejtik őket, mert a Wolfsburgi elleni fordítás most nem ismétlődik meg a visszavágón. Papírforma szerint tényleg nagy esélyük van megnyerni, de a BL-t általában nem az nyeri, aki papírforma szerint a legjobb, főleg nem ősszel.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.11. 13:03:08

Mondjuk egykét éve ez pont fordítva volt, csomó meccset nyertünk a legvégén, ők meg buktak el. Aztán a '14-es BL-döntő óta ez megfordult.
Amúgy kíváncsi lennék egy ilyen statisztikára, hogy 90+-ban hány pontot tudtak szerezni ők is, meg mi is.
Pár éve is az volt, hogy ha ők kapták az első gólt, akkor rohadt kevés meccset tudtak megfordítani.

Szóval szerintem ebbe nem kell olyan sokat belelátni. Általában Ramos vagy CR szokta 90+-ban hozni nekik a pontokat. Most fejben ott vannak, de egy kisebb hullámvölgy után vége lesz ennek szerintem.

Ők most vannak formában, ennél jobban nem fognak játszani. Mikor volt utoljára olyan, hogy huzamosabb ideig szép, látványos játékkal húzták be a meccseiket simán? Esetleg kontrafocival sikerült ez nekik, de tőlük aztán lehet várni a domináns focit.
Tavasszal sem voltak semmivel sem jobbak egyébként, főleg a BL-ben.
#David Villa#
Capitá del Barça

2016.12.11. 12:58:45

csababarca írta:Bitang erős a real, tavaly is mondtam ősszel,csak akkor a kókler összehozta nekünk a dolgokat.
Zidane motiválja őket, egy top csapathoz, top játékosokhoz ez a legnagyobb kulcs.

Idén is ha nem jön közbe semmi, nevetve nyerik a BL-t. Még ha megint a szánalmas AtMat alázzák le a fináléban,az lenne a legszebb. :lol:
Hasonlóan gondolom. Lehet itt szerencséről beszélni. Van is nekik, de emellett Küzdenek, hajtanak, motiváltak nagyon is.Egységes a csapat. Cserejátékosok is simán lövik a gólokat. Tartalékosan megfordították ezt a meccset, tartalékosan nyertek Sociedad ellen is. Barca meg tartalékosan hazai pályán Alaves ellen se tudott nyerni.

Azt se felejtsük el, hogy még nincsenek is formában. Tavasszal akár formába is kerülhetnek. Statisztikát nézve eddig szinte mindig megnyerték a bajnokságot, amikor így kezdtek.Bennük van triplázás BL címvédéssel.

Barca egyetlen dolgot tehet,nyomást gyakorolni, és amint botlik a Real, zárkózni. Azért egyértelmű, hogy fognak pontokat bukni. Az már más kérdés a Barca tudja-e a lépést tartani.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.12.11. 12:53:34

S.Agüero írta:Nevetve nyerik? Juve, BM, Barca, Atma, Dort(ha nem sérült a fél kezdő), ez 5 csapat, akik ellen szerintem nem lennének egyértelmű esélyesek. Rohadt messze van a játékuk attól, hogy nevetve nyerjék meg. :) Mondjuk egy tavalyi sorsolással lehet, hogy megtörténik.
Ellenünk egy hete, vagy tegnap is azt gondoltuk,hogy rohadt messze vannak attól,hogy ne kapjanak ki.
Tudjuk mi történt mindkét meccsen.

Nem csak azt kell nézni,ki mennyire erős, hanem agyi képességeket is, és abban erősebbek sokkal. Ott vannak 90+ percig folyamatosan, évek óta.
Akkor lehet őket konkrétan megverni,hogy a 90. percben 2-0ra vezetsz. Ha csak 1-0ra garantáltan kikapsz,vagy X.

Az se mellékes,hogy jó esetben ebből a sorból ha 1 csapattal összefutnak,már sokat mondtam.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.11. 12:49:12

Nevetve nyerik? Juve, BM, Barca, Atma, Dort(ha nem sérült a fél kezdő), ez 5 csapat, akik ellen szerintem nem lennének egyértelmű esélyesek. Rohadt messze van a játékuk attól, hogy nevetve nyerjék meg. :) Mondjuk egy tavalyi sorsolással lehet, hogy megtörténik.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.12.11. 12:35:19

Bitang erős a real, tavaly is mondtam ősszel,csak akkor a kókler összehozta nekünk a dolgokat.
Zidane motiválja őket, egy top csapathoz, top játékosokhoz ez a legnagyobb kulcs.

Idén is ha nem jön közbe semmi, nevetve nyerik a BL-t. Még ha megint a szánalmas AtMat alázzák le a fináléban,az lenne a legszebb. :lol:

Esetleg mi megállíthatjuk őket két meccsen, bennünk megvan,másban nincs.
Lehet hurrogni, de ez a realitás sajnos.
Messias2
Director del Fútbol

2016.12.11. 11:38:31

Veidt_madridista írta:Nem provokáció, csak kérdezem. Ha ennyire nulla a játékunk, ha ennyire nincs koncepció, akkor miert nem kepes senki megverni a csapatot 35 meccse? Hogyan nyertünk két trófeát?
Az egyéni villanások, és a Zidane által hozott több tonna mákos tészta áll a dolgok hátterében.
Hogy a mákkal ne csak a levegőbe beszéljek, itt egy xG stat az idei La Liga szezonról (mostani forduló még nincs benne)
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2016.12.11. 11:37:58

Ehhez még azt tenném, hogy mindez jelenleg még elmegy, de a jövő így sokat nem mutat nekik, pláne ha tényleg nem igazolhatnak majd...építhetnek majd az akkor kb 33 éves Modric-Ronci kettősre.
Jelenleg viszont megérdemelten vezetnek, mert tényleg piszok mód akarnak, jobban, mint mi. De remélhetőleg jönnek most már az olyan derbik, amikor ez kevés lesz.
Rivaldo-A Legnagyobb.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.11. 11:11:29

Veidt_madridista írta:Nem provokáció, csak kérdezem. Ha ennyire nulla a játékunk, ha ennyire nincs koncepció, akkor miert nem kepes senki megverni a csapatot 35 meccse? Hogyan nyertünk két trófeát?
Nem mondtuk, hogy nulla a játékotok, de elég messze van a TOP3-tól a csapatjátékotok. És azért vagytok veretlenek, mert tele vagytok világklasszisokkal, akik képesek megnyerni az ilyen meccseket is, ahol nem biztos, hogy egyértelműen domináltok.

BL-t is ezzel a játékkal nyertétek meg a nem igazán nehéz sorsolással. Wolfsburg ellen is egy megpattanó szabadrúgás, szöglet, beadásból volt gólotok, City ellen megpattanó lövés, Atma ellen beadás.
Jobb csapatok ellen alig van normálisan kidolgozott akcióból gólotok.
De ha szerintetek jó a koncepció, akkor oké, egy idő után elfogynak ezek, legalábbis remélem... :)
mess2009
Director del Fútbol

2016.12.11. 09:19:38

Normandia írta:
Azt nem mondom, hogy 0 a játékotok, de hogy szerencsétek van az biztos.:-D Persze ezért valamit tesztek is. Egy biztos, ha a pontvesztéseink felén csak egy picit van velünk fortuna, akkor minimum egálba várjuk a következő fordulót. A kérdés az, hogy ezekkel a meccsekkel letudtátok a szerencseszériátok, vagy folytatódik addig, amíg tényleg összeálltok. Azért necces eddig a szezonunk, mert a rossz játék mellé még szerencsénk sem volt, míg nektek ezek a meccsek is bejönnek. Azért te sem állíthatod, hogy űrfocival hozzátok a meccseiteket?

én úgy vagyok a (foci)szerencsével, hogy az kiegyenlítődik. ha nem egy szezonban akkor kettőben, ha nem egy módon akkor más módon ...stb.
a Ramos jelenséghez:
-Ramos sajnos kiválóan fejel!
-a realosok kiválóak hosszú passzokban
-meggyőződésem, hogy tudatosan koncentrálnak olyan meccshelyzetekre, amikor az ellenfél figyelme, koncentrációja,tartása már vagy még(sic!) nem tökéletes.
-igaz csak megérzésből mondom: a Real (sztárokon kívüli) "töltelék" emberei minőségben verik a mieinket, és ez önmagában is elég lehetne hat pont különbségre....
-ahogy a szerencse is forgandó, úgy a másik közhely: minden sorozatnak vége szakad egyszer...
JimmyJump
Jugador del Barça

2016.12.11. 08:30:12

Szerintem azért vannak ilyen vélemények, mert mi a Bl-győztes éveinkben azért jóval meggyőzőbb játékot produkáltunk. Minden évben sokgólos győzelmekkel mentünk át az ellenfeleken, ráadásul rendre nehéz sorsolással, soha nem kerültük el a nagyokat, a döntőket is simán behúztuk és közben a bajnokságot is uraltuk, nem volt kérdés, hogy adott években mi voltunk a legjobb csapat.
Most itt van ez a Real, mint 35 meccs óta veretlen, regnáló Bl-győztes, ami nagyon jól hangzik, viszont ha megnézünk egy meccset, akkor valahogy mégsem egy világverő csapatot látunk. Ettől függetlenül azzal senki nem vitatkozik szerintem, hogy Zidane óta a csapat nagyon egyben van, nagyon akar és a sok győzelem most már nagyon magabiztossá tette őket. Illetve megvannak a nyerőemberek, Ronaldo, Bale és Ramos bármikor tud villanni, 90 perc rossz játék után is, ezek nagy erősségek.
Itt tényleg csak annyiról van szó, hogy az utóbbi 10 év miatt nálunk magasan van a mérce, illetve a mi győzelmeink jóval hangsúlyosabbak voltak az utóbbi időben. Aztán majd nyerünk mi is könnyebb sorsolással, botladozva, meg ti is fogtok dominálva, mindenkit lesöpörve nyerni és akkor helyreáll az egyensúly. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára JimmyJump 2016.12.11. 11:17:08-kor.
Normandia
Director del Fútbol

2016.12.11. 07:48:19

Azt nem mondom, hogy 0 a játékotok, de hogy szerencsétek van az biztos.:-D Persze ezért valamit tesztek is. Egy biztos, ha a pontvesztéseink felén csak egy picit van velünk fortuna, akkor minimum egálba várjuk a következő fordulót. A kérdés az, hogy ezekkel a meccsekkel letudtátok a szerencseszériátok, vagy folytatódik addig, amíg tényleg összeálltok. Azért necces eddig a szezonunk, mert a rossz játék mellé még szerencsénk sem volt, míg nektek ezek a meccsek is bejönnek. Azért te sem állíthatod, hogy űrfocival hozzátok a meccseiteket?
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.12.11. 05:19:06

Annak orulok, hogy nem csak mi gondoljuk ugy, hgy Ranos veszelytelen kapura. Alig fejel golt. Utolso percben meg plane nem. :-D
Kép
Veidt_madridista
Madridista

2016.12.11. 04:48:01

Nem provokáció, csak kérdezem. Ha ennyire nulla a játékunk, ha ennyire nincs koncepció, akkor miert nem kepes senki megverni a csapatot 35 meccse? Hogyan nyertünk két trófeát?
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.11. 00:14:51

Rivaldo11 írta:Tartom amit korábban írtam. Ennek a madridnak se stílusa, se jellegzetessége nincs. Dominálni nem tudnak az egyértelmű, kontráik sem olyanok, mint pár éve. Két legfontosabb emberük Ronaldo és Modric-lassan kifelé megy. Ha kizárják őket az átigazolásból, megújulni sem fognak tudni. Most viszont rettenetesen akarnak, és ennek az eredménye, hogy bár játékban szerintem az ötben sincsenek már európában, de mégis tényezők. Azért remélhetőleg tavasszal vége lesz ennek, hogy a szerencse, meg ramos kihúzza őket a csávából, és a tudásuknak, meg a lerakott produkciójuknak megfelelő eredményekben részesülnek majd.
Ez esetben akkor sem lenne gond, ha most -9 lenne.
Ugyanezt gondolom annyi különbséggel hogy Ronaldo helyett Bale de ő ugye sérült.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2016.12.10. 23:31:58

Tartom amit korábban írtam. Ennek a madridnak se stílusa, se jellegzetessége nincs. Dominálni nem tudnak az egyértelmű, kontráik sem olyanok, mint pár éve. Két legfontosabb emberük Ronaldo és Modric-lassan kifelé megy. Ha kizárják őket az átigazolásból, megújulni sem fognak tudni. Most viszont rettenetesen akarnak, és ennek az eredménye, hogy bár játékban szerintem az ötben sincsenek már európában, de mégis tényezők. Azért remélhetőleg tavasszal vége lesz ennek, hogy a szerencse, meg ramos kihúzza őket a csávából, és a tudásuknak, meg a lerakott produkciójuknak megfelelő eredményekben részesülnek majd.
Ez esetben akkor sem lenne gond, ha most -9 lenne.
Rivaldo-A Legnagyobb.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.10. 23:30:29

Ja, csak az baj, a pontokat, meg a címeket nem dominálásra, meg szimpatikus focira adják, ma pl. a Leicester úgy ment 3-0-ra a City ellen, hogy csak 25 százalékban volt náluk a labda. Gólra játszák focit, közhely ez, de nagyon igaz, az érdemli meg a győzelmet, akit többet rak el, nem az, aki többet birtokolja a labdát, többet lő kapura, többet passzol/cselez stb...
Nem is ezt akartam volna belőle kihozni, hanem azt, hogy nem kell tőlük berosálni, a játékuk továbbra sem valami eszelős, bárki elkaphatja őket.
Oké, lehet nyerni néha rossz játékkal, de ez már náluk lassan több lesz, mint a jó játékkal való győzelem... :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.10. 23:24:10

Nero. írta:
Bob_Marley írta:Bajnokságot nyerni nagyon nehéz, kettőt egymás után pláne. A harmadik a legnehezebb, az összes rivális kettőzött erővel küzd és nehéz megújulni is. Most is az van, hogy annyira sikeréhes a RM hogy addig csúsznak-másznak míg bejegyzés.
Guardiolának is összejött a triplázás, ha nem lett volna az előző két Ramos fejes már csak egy lenne közte. De alapvetően egyetértünk "a csúcson maradni nehezebb mint odakerülni."
A Pep Teamtől is hatalmas teljesítmény volt az a tripla, utoljára még a 90-es évek elején volt ilyen (akkor nem is csak hármat, hanem 4-et nyertünk zsinórban), akkor szintén egy legandás csapat, a Dream Team tudta végrehajtani a bravúrt. De a Rijkaard-féle csapatnak is csak a duplázás jött össze, pedig az is brutál erős csapat volt.
Azért ne csináljunk már úgy, mintha jó formában jól játszanának. Láttam már egy csomó meccsüket a szezonban, de kevés olyan volt, ahol simán nyertek úgy, hogy ők domináltak. Vagy egyéni villanásokkal nyerik meg a meccseiket, vagy beadásokkal. Legalábbis az esetek többségében ez van. A csapatjátéktól továbbra sem kell elájulni szerintem.
Mezőnyben kevesek szerintem.
Ja, csak az baj, a pontokat, meg a címeket nem dominálásra, meg szimpatikus focira adják, ma pl. a Leicester úgy ment 3-0-ra a City ellen, hogy csak 25 százalékban volt náluk a labda. Gólra játszák focit, közhely ez, de nagyon igaz, az érdemli meg a győzelmet, akit többet rak el, nem az, aki többet birtokolja a labdát, többet lő kapura, többet passzol/cselez stb...
Amúgy ha hiszitek ha nem, a Monaco rúgta ebben a szezonban a legtöbb gólt a top5 bajnokságokban.. Nem mintha ettől ők lennének az esélyesek, de szerintem ez új info sokaknak, engem legalábbis ma meglepett
Ez itt kicsit off lesz, de szerintem a Monacot sokan lebecsülik, mert kisebb név. Nem szabad, aki megteszi, könnyen úgy járthat, mint a Real a Wolfsburg elleni odavágón. De a másik döntős Atletico is csak 11-kel ment tovább a PSV ellen, szóval ezek a papíron kisebb csapatok igenis tudnak veszélyesek lenni. Ha nem oda-vissza vágós lenne a rendszer, akkor még több meglepetés lenne az ilyen alábecsülésekből.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.10. 23:10:33

S.Agüero írta:Csak mi nem mindig ilyenekkel nyerjük a meccseinket, mint ők. Mi mezőnyben is dominálunk.

Nem értem, hogy egy szervezett, jól védekező csapat, hogy nem tudja őket megfogni.
Lehet furcsa lesz, de szerintem azért mert sokszor mi túl szépre ki akarjuk játszani, hogy egy passz után még megpróbálunk még másik 3at, hogy ne 40%-os ziccer legyen, hanem 110%. Ez tudom furcsán hangzik, de láthatod néha annyi kell, hogy valaki berobban és eldönti mindenféle gondolkodás nélkül.
JimmyJump
Jugador del Barça

2016.12.10. 23:09:36

csababarca írta:Hanem hogy ha nem is megy a foci,úgyis behúzzák.
Ebben azért az is benne van, hogy egyszerűen ilyen karakterű játékosaik vannak. Ez a csapat nem pörgeti a fülén a labdát, sokszor nem is dominál és valószínűleg nem is a szurkolók kedvence, viszont ha megy a kontra, akkor rohannak, ha beadás jön, akkor mindenkinél magasabbra ugranak, ha kell a gól, akkor bekotorják valahogy, Ronaldo, Bale, Ramos mindannyian ebben jók.
Most van egy jó szériájuk, nyilván ha elég sokszor nyersz, akkor egy idő után elhiszed, hogy verhetetlen vagy és ez ad egy pszichés tartást, de ez majd megfordul, nem szabad a hatása alá kerülni.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.10. 23:07:42

Csak mi nem mindig ilyenekkel nyerjük a meccseinket, mint ők. Mi mezőnyben is dominálunk.

Nem értem, hogy egy szervezett, jól védekező csapat, hogy nem tudja őket megfogni.
randomguy
Capitá del Barça

2016.12.10. 23:06:14

S.Agüero írta:Azért ne csináljunk már úgy, mintha jó formában jól játszanának. Láttam már egy csomó meccsüket a szezonban, de kevés olyan volt, ahol simán nyertek úgy, hogy ők domináltak. Vagy egyéni villanásokkal nyerik meg a meccseiket, vagy beadásokkal. Legalábbis az esetek többségében ez van. A csapatjátéktól továbbra sem kell elájulni szerintem.
Mezőnyben kevesek szerintem.
ezt adom. ha ez a jó formájuk, akkor ott is bajok vannak. egy olyan csapat aki favoritnak van beállitva mindenhol nem ilyen nyögvenyelősen kéne, hogy hozza a meccseit. most még beakadnak nekik ezek a gólok de nem fognak mindig. persze lehet jönni azzal hogy majd tavasszal, most még csak pontokat szedegetnek, de sokkal jobb játékot még soha nem hoztak még zidane alatt. a tavaszi menetelésük is hasonló volt, szerintem még ők sem értik miért veretlenek ennyi ideje.
Azért mi is forditottunk már párszor, Valencia ellen is 2-0-2-0-s cumirol utolso mp-ben sikerült 2-3-mat kihozni.
2-1 volt 0-1 után, nem volt soha 2-0 az állás :D
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
Válasz küldése