palesz77 írta:Arrol volt szo, hogy CR mar nem olyan robbanekony, mert nagyon kigyurta magat. Erre hoztam a sprintereket, mert ok is ki vannak gyurva, a kezdosebesseguk es a robbanekonysaguk attol meg jo. Azt tudom en is, hogy mashogy kell futnia egy focistanak, meg rovidtavon is, a cikk-cakkok miatt is pl, de attol meg a kezdosebessege nem csokken azert, mert ki van ilyen szinten gyurva.
Hulk helyett meg akkor vedd Pedrot, a brazilt azert irtam, mert o is kimaxolta magat fizikalisan. De lehetne Balet mondani, vagy meg sok focistat. Pedro megszorgalom miatt, nala szerintem kevesen guriztek tobbet, megsincs CR szintjen.
1. bekezdés: Igen, ilyen formában ez igaz. Nero egyébként helyesen felhozta Ronaldinhot, ő szerintem még erősebb volt fizikailag, mint CR. Nála is voltak akik a kigyúrtságban látták a problémát, de szerintem nála sem az volt, sőt, kifejezetten hasznára vált. Ő pl. elbírt Gattusoval, CR-t meg még 2007-ben csúnyán földbe döngölte az olasz.
2. bekezdés: Ezek már jobb példák. Persze, hogy számit a tehetség, Bale kevesebbet kapott, mint CR, Pedro még kevesebbet, de a portugál sem annyit, mint Messi vagy az R betűs brazilok, akiket én született zseniknek tartok. Rivaldo kifejezetten lusta játékos hírében állt, R9 túlsúlyosan is oktatott, R10 is lehozott 16/17-ben egy elég korrekt szezont, (persze nem magához képest) pedig már akkor látszott, hogy komoly bajok vannak vele. De említhetem Messi 13/14-es szezonját is, motiválatlan volt, sokszor csak lézenget, sétálgatott, fizikailag sem volt toppon, minezek mellett még igy is az egyik legjobb volt.
Ami Ronaldot illeti, őt szerintem Quaresmával lehet összehasonlítani ilyen szempontból, mert fiatal korukban a másik portugált is hasonló tehetségnek tartották, mégis nagyon más pályát írtak le. És ebben nagy szerepe volt a szorgalomnak, meg szerintem annak is, hogy CR Fergussonnal dolgozhatott. Már a MU-ban elkezdett letisztulni a játéka, kevesebb lett a felesleges cselezgetés, hasznosabban és hatékonyabban kezdett játszani, mint Q-nál ez a típusú fejlődés elmaradt, csak kb. mostanra lett érettebb a játéka, de legjobb éveit ezzel elvesztette.
Ami Pedrot illeti, nincs CR szintjén, de azért az MSN előtti időkben kezdő tudott lenni a Barcában, most a Chelseaben, egy ideig a válogatottban is, szóval azért látványos eredménye van a szorgalmának. Amúgy képességekben szerintem sincs benne semmi extra.
Bale is rengeteget fejlődött az utóbbi időben. Most CR ellopta a sót a mesterhármasával, de tavasszal és ősszel sokszor inkább a walesi húzta a csapatot. A válogatottját a hátán viszi, az EB-n szerintem nem nyújtott rosszabbat a portugálnál, sőt a Realban sem, nálam ő is Aranylabda esélyes lenne.