Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
randomguy
Capitá del Barça

2016.11.23. 16:32:28

Nero. írta:Ronaldo-Benz-Vazquez lesz gondolom. Pedig kiváncsi lettem volna a Bale-Ronaldo-Vazquezre. Bale eredeti posztján még jobb, Ronaldo centerként még jó lehet, Vazquez pedig nagy tehetség. Ha visszajön a walesi szerintem ez megy tovább.
Egyet értek hogy Vazquez jó játékos, képes megkavarni a védelmeket, viszont ő csereként a legjobb, mikor fáradt védelemre viheti rá. Kezdőként mikor elejétől kell megküzdenie magát a védőkkel már nem annyira meghatározó.
Ha kezdő lesz (?) akkor egy nagy fegyverétől esik el a Real.
Bár ott van még Asensio és Benzema velük mi van?
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.23. 12:42:01

Ronaldo-Benz-Vazquez lesz gondolom. Pedig kiváncsi lettem volna a Bale-Ronaldo-Vazquezre. Bale eredeti posztján még jobb, Ronaldo centerként még jó lehet, Vazquez pedig nagy tehetség. Ha visszajön a walesi szerintem ez megy tovább.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.23. 11:56:36

Nero. írta:Bale is kihagyja a klasszikust.
Kroos-szal együtt a két legjobbjuk idén. Csak a némettel annyi szerencséjük volt, hogy Isco is Kovacic nagyon összekapták magukat, igy nem érzik meg annyira a hiányát, a walesinél ez keményebb dió lesz. Bár amennyire jól állják a csereembereik a sarat (ellentétben a mieinkkel, akiknél vannak biztató jelek, de két jó meccset egymás után egyik sem bír lehozni =; ) ezt is megoldják.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.23. 10:23:43

Bale is kihagyja a klasszikust.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Kash
Entrenador del Barça

2016.11.22. 12:53:59

MessiNeymarSuarez írta:Tegnap nem voltam fent, de be akartam linkelni, hogy tegnap volt pontosan egy éve hogy 0-4-re elvertük a Real Madridot 8)

https://www.facebook.com/hungarobarca/v ... 239067220/" target="_blank

Ejj, félelmetes Barca volt, Messi nélkül is. =D>
Jelenleg ez valahogy úgy nézne ki, hogy Lajos kihagyja az első gólt eredményező gólhelyzetet, és bekapunk 3-mat [-X
Bayern-verés és BL győzelem ellenére, nekem ezen a meccsen volt a csapat a csúcson, minden tekintetben oktattunk.
Persze ezzel a Madrid szurkolók vitatkoznának, a pincért hozzák fel kifogásnak mindig, de már nem emlékszek sajnos arra, hogy amikor Murinhoval az oldalukon vertük őket 5-0-ra, akkor mivel álltak elő kifogásnként.

Remélem hamarosan ismét beindul nálunk a szekér. :D
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.22. 08:46:03

MessiNeymarSuarez írta:Tegnap nem voltam fent, de be akartam linkelni, hogy tegnap volt pontosan egy éve hogy 0-4-re elvertük a Real Madridot 8)

Jelenleg ez valahogy úgy nézne ki, hogy Lajos kihagyja az első gólt eredményező gólhelyzetet, és bekapunk 3-mat [-X
Akkor Busi, Neymar, SR hármas élete formájában volt nem kis pluszt adva ezzel a csapatnak, de Suarez és Rakéta is sokkal jobbak volt, mint most. Ha ezek a srácok újra csúcsformában lennének, Messivel, Inievel és a többiekkel kiegészülve valagba rúgnának simán bárkit.

Én reménykedem benne, hogy most azért vagyunk halványabbak, mert a Klasszikusra időzítjük a csúcsformát, és sokkolunk mindenkit. Mert nem felejtettek el a focizni, a City elleni első 40 percben, vagy a Sevilla elleni második félidőben azért látszott, hogy van bőven ebben a csapatban.

A Real meg remélem kicsit elbízza magát az Atletico kiütésétől, az nekünk csak jó lehet, ha elhiszik, ők a favoritok.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.11.22. 07:59:23

Tegnap nem voltam fent, de be akartam linkelni, hogy tegnap volt pontosan egy éve hogy 0-4-re elvertük a Real Madridot 8)

LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.21. 23:10:25

palesz77 írta:Arrol volt szo, hogy CR mar nem olyan robbanekony, mert nagyon kigyurta magat. Erre hoztam a sprintereket, mert ok is ki vannak gyurva, a kezdosebesseguk es a robbanekonysaguk attol meg jo. Azt tudom en is, hogy mashogy kell futnia egy focistanak, meg rovidtavon is, a cikk-cakkok miatt is pl, de attol meg a kezdosebessege nem csokken azert, mert ki van ilyen szinten gyurva.

Hulk helyett meg akkor vedd Pedrot, a brazilt azert irtam, mert o is kimaxolta magat fizikalisan. De lehetne Balet mondani, vagy meg sok focistat. Pedro megszorgalom miatt, nala szerintem kevesen guriztek tobbet, megsincs CR szintjen.
1. bekezdés: Igen, ilyen formában ez igaz. Nero egyébként helyesen felhozta Ronaldinhot, ő szerintem még erősebb volt fizikailag, mint CR. Nála is voltak akik a kigyúrtságban látták a problémát, de szerintem nála sem az volt, sőt, kifejezetten hasznára vált. Ő pl. elbírt Gattusoval, CR-t meg még 2007-ben csúnyán földbe döngölte az olasz.

2. bekezdés: Ezek már jobb példák. Persze, hogy számit a tehetség, Bale kevesebbet kapott, mint CR, Pedro még kevesebbet, de a portugál sem annyit, mint Messi vagy az R betűs brazilok, akiket én született zseniknek tartok. Rivaldo kifejezetten lusta játékos hírében állt, R9 túlsúlyosan is oktatott, R10 is lehozott 16/17-ben egy elég korrekt szezont, (persze nem magához képest) pedig már akkor látszott, hogy komoly bajok vannak vele. De említhetem Messi 13/14-es szezonját is, motiválatlan volt, sokszor csak lézenget, sétálgatott, fizikailag sem volt toppon, minezek mellett még igy is az egyik legjobb volt.

Ami Ronaldot illeti, őt szerintem Quaresmával lehet összehasonlítani ilyen szempontból, mert fiatal korukban a másik portugált is hasonló tehetségnek tartották, mégis nagyon más pályát írtak le. És ebben nagy szerepe volt a szorgalomnak, meg szerintem annak is, hogy CR Fergussonnal dolgozhatott. Már a MU-ban elkezdett letisztulni a játéka, kevesebb lett a felesleges cselezgetés, hasznosabban és hatékonyabban kezdett játszani, mint Q-nál ez a típusú fejlődés elmaradt, csak kb. mostanra lett érettebb a játéka, de legjobb éveit ezzel elvesztette.

Ami Pedrot illeti, nincs CR szintjén, de azért az MSN előtti időkben kezdő tudott lenni a Barcában, most a Chelseaben, egy ideig a válogatottban is, szóval azért látványos eredménye van a szorgalmának. Amúgy képességekben szerintem sincs benne semmi extra.

Bale is rengeteget fejlődött az utóbbi időben. Most CR ellopta a sót a mesterhármasával, de tavasszal és ősszel sokszor inkább a walesi húzta a csapatot. A válogatottját a hátán viszi, az EB-n szerintem nem nyújtott rosszabbat a portugálnál, sőt a Realban sem, nálam ő is Aranylabda esélyes lenne.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.11.21. 22:38:50

Arrol volt szo, hogy CR mar nem olyan robbanekony, mert nagyon kigyurta magat. Erre hoztam a sprintereket, mert ok is ki vannak gyurva, a kezdosebesseguk es a robbanekonysaguk attol meg jo. Azt tudom en is, hogy mashogy kell futnia egy focistanak, meg rovidtavon is, a cikk-cakkok miatt is pl, de attol meg a kezdosebessege nem csokken azert, mert ki van ilyen szinten gyurva.

Hulk helyett meg akkor vedd Pedrot, a brazilt azert irtam, mert o is kimaxolta magat fizikalisan. De lehetne Balet mondani, vagy meg sok focistat. Pedro megszorgalom miatt, nala szerintem kevesen guriztek tobbet, megsincs CR szintjen.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.21. 22:13:33

palesz77 írta:Ki volt már gyúrva 5 éve is ennyire, meg a MU-s évei végén is, mégis lefutott mindenkit szinte. Nézd meg a rövidtávfutókat, ők is úgy ki vannak pattintva mint a szemét, aztán 10 alatt futják a 100-at. Nem ezért nem robbanékony manapság CR, hanem tényleg a kor érződik rajta.
A sprinteres hasonlat nem jó, mert a focisták lefutnak simán 8-10, vagy akár még több km-t meccsenként. És ott nem mindegy, hogy mennyi izom van az emberen, mert ugye a több izomnak több oxigén kell, tehát elméletileg az izmosabb játékosoknak hamarább el kéne fáradniuk. Hogy a gyakorlatban még sem igy van, abban szvsz nagy szerepe van a modern sporttudománynak...

A Hulkos hasonlatoddal sem értek egyet, abból szempontból, ami a kemény munkát, maximalizmust illeti. A fickóról sokat elmond, hogy mikor igazán befutott sztár lett, Dzsudzsákozott egyet az oroszokhoz. :roll:
Veidt_madridista
Madridista

2016.11.21. 20:49:29

Nero. írta: Szerintem meg a fociban egyáltalán nem előny ha valaki kicsapja magát. Szerinted mások nem lennének képesek rá? Szárnyra minek edz ennyire amugy? Latvanyba sokat dob neki de hogy robbanékonyabb nem lesz tőle az is biztos.
Ja hát nem ez ellen akartam beszélni, valamennyire ez is biztos hogy benne van, de szerintem itt legalább 90%-ban a korról van szó. Ibrahimovic 32 évesen már a franciáknál volt, R9 épp akkor ment vissza Brazíliába, Ronaldinho is braziloknál rúgta a bőrt, stb. Nagyon kevesen tudnak ilyen idősen top szinten maradni, pláne a támadók közül ahol a legfontosabb a sebesség, robbanékonyság. Mindenesetre a sérülések elkerülése végett is jó lenne ha ledobna magáról néhány kg izmot CR a közeljövőben.
Kép
palesz77

2016.11.21. 20:11:03

Ki volt már gyúrva 5 éve is ennyire, meg a MU-s évei végén is, mégis lefutott mindenkit szinte. Nézd meg a rövidtávfutókat, ők is úgy ki vannak pattintva mint a szemét, aztán 10 alatt futják a 100-at. Nem ezért nem robbanékony manapság CR, hanem tényleg a kor érződik rajta.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.21. 19:59:44

Veidt_madridista írta:
Nero. írta:Szerintem amugy a gyuras miatt kopott meg ennyire a sebessége, főleg az induló. Érdemes megnézni hogy a MUba milyen simán verte 1v1be az embereket, ma pedig gyakorlatilag képtelen rá.
Mert megöregedett baszki. lassan 32, állandó terhelés mellett.
Szerintem meg a fociban egyáltalán nem előny ha valaki kicsapja magát. Szerinted mások nem lennének képesek rá? Szárnyra minek edz ennyire amugy? Latvanyba sokat dob neki de hogy robbanékonyabb nem lesz tőle az is biztos.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.11.21. 19:53:33

Szerintem amugy a gyuras miatt kopott meg ennyire a sebessége, főleg az induló. Érdemes megnézni hogy a MUba milyen simán verte 1v1be az embereket, ma pedig gyakorlatilag képtelen rá.

Minden idők legkomolyabb marketingje van mögötte, nem csoda hogy az elso focista aki be tudott jönni a Forbesnál elsőnek.

OFF: R10 kapcsán mindenki az Isten áldotta tehetségére emlékszik, pedig ő fizikálisan is nagyon komoly volt (Gattuso, Terry simán lepattant ám róla.) Akkor kezdődött a lejtmenet amikor már nem figyelt oda a kajára meg edzésen se tette oda úgy magát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2016.11.21. 19:57:00-kor.
palesz77

2016.11.21. 18:39:33

Mondjuk szerintem alapból is kicsit túlfújt ez a "CR a kemény munkának köszönhetően van ott ahol" szöveg. CR ugyanúgy top karriert futott vonla be, ha nem csinál napi 5.000 felülést. Lehet valamivel kevesebb munka mellett nem lőtt volna ennyi gólt - sőt, szinte biztos -, de akkor se egy lenne a sok közül, hanem az elit tagja lenne ugyanúgy. Baromi tehetséges volt már régen is, ez meg nem annak köszönhető, hogy mennyit edzett. Hulk is fizikálisan ő is kihozta magából a maximumot szerintem, aztán mégsincs sehol hozzá képest.
crixus
Entrenador del Barça

2016.11.21. 18:18:40

LG írta:
ktm írta:
Szerintem példaképről kb. a tizenéves korosztály esetében lehet beszélni, ők pedig az alapján fognak dönteni, hogy a pályán mit látnak. Nem az alapján, hogy hány bajnokságot/kupát nyert egy adott játékos vagy hogy a pályán kívül milyen ügyei vannak. Így pedig elég nehéz fogást találni Messi-n.
Amit a pályán látnak, az alapján inkább kedvencet választanak, mint példaképet szerintem. Én egyébként egyiket sem állítanám annak a gyerekek elé, de ha muszáj lenne választanom, akkor Ronaldo, mert a kettő közül ő az, akinek sokkal több munkájába került, hogy ott tartson, ahol most van. Messi egy igazi őstehetség, a többség pedig nem annak születik, igy elég nehéz motivációt merítenie tőle egy átlag tininek.
R10 is Isten adta tehetség volt, mégsem tudott olyan hosszú ideig a top-on maradni, mint Messi. Messi is keményen dolgozik. Csak tehetségesebb, mint Ronaldo..
Normandia
Director del Fútbol

2016.11.21. 18:18:21

LG írta: Amit a pályán látnak, az alapján inkább kedvencet választanak, mint példaképet szerintem. Én egyébként egyiket sem állítanám annak a gyerekek elé, de ha muszáj lenne választanom, akkor Ronaldo, mert a kettő közül ő az, akinek sokkal több munkájába került, hogy ott tartson, ahol most van. Messi egy igazi őstehetség, a többség pedig nem annak születik, igy elég nehéz motivációt merítenie tőle egy átlag tininek.
Csakhogy egy tini nem a szerint választ példaképet, hogy ki dolgozott meg jobban az eredményeiért, mert ez nem igen érdekli. A példakép tettei határozzák meg, jelen esetben a foci, a pályán nyujtott teljesítmény. Ilyen alapon mind a ketten lehetnek példaképek. Az pedig, hogy te kit állítanál a gyereked elé példaképnek lényegtelen a valós választása szemszögéből.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.21. 17:06:41

ktm írta:
Szerintem példaképről kb. a tizenéves korosztály esetében lehet beszélni, ők pedig az alapján fognak dönteni, hogy a pályán mit látnak. Nem az alapján, hogy hány bajnokságot/kupát nyert egy adott játékos vagy hogy a pályán kívül milyen ügyei vannak. Így pedig elég nehéz fogást találni Messi-n.
Amit a pályán látnak, az alapján inkább kedvencet választanak, mint példaképet szerintem. Én egyébként egyiket sem állítanám annak a gyerekek elé, de ha muszáj lenne választanom, akkor Ronaldo, mert a kettő közül ő az, akinek sokkal több munkájába került, hogy ott tartson, ahol most van. Messi egy igazi őstehetség, a többség pedig nem annak születik, igy elég nehéz motivációt merítenie tőle egy átlag tininek.
ktm
Capitá del Barça

2016.11.21. 16:41:11

JCruyff írta:
Játszhat bármilyen jól, lőhet akérmennyi gólt, nyerhet akármennyi trófeát mindig 2.lesz a mai kor játékosai közül. Nem viselkedhet így egy profi sportoló,aki megannyi emberkének példakép!!! [-X
Ez rendben is van, de ki az első, mert Messi egészen biztosan nem, példaképnek semmiképp sem. Annyi ügyes-bajos dolga volt, hogy felsorolni is nehéz.
A portugál meg a válogatottal elért sikerrel bizony még nálam is Messi elé került.
Fáj, nem fáj, ez van. :cry:
palesz77

2016.11.21. 16:05:28

MQuCsabi írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... cr-2537713

Gondolom Koke erre lehajtott fejjel , szomorkodva elsétált, mert bizony ő szűkölködik :mrgreen: Cé szépen visszavágott. ... #-o
NSO azért elég komoly színvonalat hoz még mindig, ez a szalagcím is komoly sportújságírásról tanúskodik.. :roll:
JCruyff
Barça C

2016.11.21. 15:52:25

Játszhat bármilyen jól, lőhet akérmennyi gólt, nyerhet akármennyi trófeát mindig 2.lesz a mai kor játékosai közül. Nem viselkedhet így egy profi sportoló,aki megannyi emberkének példakép!!! [-X
Ez rendben is van, de ki az első, mert Messi egészen biztosan nem, példaképnek semmiképp sem. Annyi ügyes-bajos dolga volt, hogy felsorolni is nehéz.
A portugál meg a válogatottal elért sikerrel bizony még nálam is Messi elé került.
Fáj, nem fáj, ez van. :cry:
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.11.21. 13:11:54

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... cr-2537713" target="_blank

Gondolom Koke erre lehajtott fejjel , szomorkodva elsétált, mert bizony ő szűkölködik :mrgreen: Cé szépen visszavágott. ... #-o
Kép
hau30
Capitá del Barça

2016.11.21. 13:09:12

Az amúgy meg van, hogy CR rámozdult lengős paraszttal Koke-ra?
Meccsen is feltünt, de az alábbi vidión egyértelműen látszódik:

https://www.youtube.com/watch?v=FpBOKwN ... r_embedded" target="_blank

Csoda, hogy kiakadt a spanyol?
Bármennyire is napjaink egyik legjobbja, de ez a viselkedés... :roll:

Real-nak kijött a lépés a hétvégén, nekünk nem.Akkor most ők a királyak, mi meg már ki se menjünk a pályára?Megjegyezném ők is dönciztek hazai pályán egy Eibarral, vagy idegenben Las Palmassal pár héttel ezelőtt.

Én azt vettem észre, hogy az elmúlt pár évben sűrűsödnek a meglepetés eredmények. Akár válogatott, akár klubszinten képes egy papíron jóval gyengébbnek titulált csapat egy nagyon fegyelmezett (védekező)taktikával és hihetetlen futómennyiséggel meglepetés eredményt elérni egy sztár alakulat ellen. Szóval nem kell majd meglepődnünk,ha lesz még idén Alaves, Malaga meccs.

Lesz még temetői hangulat királyi oldalon is (sőt volt is nem olyan rég). Remélem nálunk lassan letudjuk ezt a hektikus játékot és helyére kerülnek a fogaskerekek. Nincs akkora baj, mint ahogy azt sokan gondoljátok. Egyszerűen csak most nem megy. Valahogy hiányzik a stabilitás. Jobban örülök, hogy most van ez a forma,mintha megint tavasszal jönne elő.A csapat egészét nézve az átlagos hozzáállással nincsen baj. Vannak játékosok akik indiszponlátan játszanak, de tényleg nem arról van szó, mint pl. Frank éra utolsó évében (2007-2008). Az tényleg szörnyű volt... :oops:
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.21. 11:41:31

Normandia írta:
LG írta:Kash! És labdabirtoklás azzal egyenlő, hogy kihajtjuk a belünket? Ilyen meccseken pont a védekező csapat fárad el jobban, nekik kell többet dolgozni.
Nem emlékszem pontosan, de a mf-ben mutattak egy statot, ahol is mi futottunk többet csapatszinten cirka 3 km-el. Azt nem tudom mi lett a vége, de erre emlékszem, akkor is meglepett.
Hát valahol logikus, hogy ha betömörülsz a saját 16-sod elé, akkor nem mozogsz annyit, mint a támadó csapat játékosai, de ettől még az ilyen típusú védekezés is megerőltető tud lenni, főleg fejben. Ilyen csapat ellen játszani viszont szvsz nem olyan megerőltető fizikailag, mint egy olyan ellen, aki támad is, vagyis aki ellen védekezni is kell, letámadni, labdát kihozni, kontrázni stb.
Normandia
Director del Fútbol

2016.11.21. 07:11:04

LG írta:Kash! És labdabirtoklás azzal egyenlő, hogy kihajtjuk a belünket? Ilyen meccseken pont a védekező csapat fárad el jobban, nekik kell többet dolgozni.
Nem emlékszem pontosan, de a mf-ben mutattak egy statot, ahol is mi futottunk többet csapatszinten cirka 3 km-el. Azt nem tudom mi lett a vége, de erre emlékszem, akkor is meglepett.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Válasz küldése