Koke-ról tudok nyilatkozni, mert őt látom többet. 4-2-3-1 a Tico felállása, ő baloldalról indulva játszik és ott azért jobb megoldás jelenleg, mert Gabi-Tiago belül kell labdát szerezzen és Koke pedig a szélen és ki tudják használni ezt az adottságát. Filipe Luis sokat megy fel, ahogy nálunk Rakitic úgy ott Koke kell kisegítsen neki és játékot "szervezni" nem csak középről lehet. Befelé húzva megnyitja a területet a felfutónak, vagy a visszalépő csatárral tud kényszerítőzni. Ebben a felállásban neki kintről kell játszani és ezt is jól megoldja. Ha Gabi vagy Tiago nincs, akkor meg középről. Én nem látom, hogy ez gondot okozna, stabil jó játékra képesek így és a szélső támadó felfogása miatt Koke játéka onnan indulva ugyanúgy hasznos tud lenni.
Megnéztem, bár nem sok teljes meccse volt sajnos idén, de a passzaiból nem azt látni, hogy ne lenne játékban.
Las Palmas:
http://la-liga.squawka.com/atletico-de- ... ga/matches
Galata:
http://champions-league.squawka.com/gal ... ue/matches
Nem tudom, hogy kell a képet idehozni, a lényeg hogy ezeken a meccseken is folyamat játékban volt. Ellenünk nyilván kevésbé, hiszen ott nem a labda megtartására törekedett az Atletico.
Játszik mindjárt a Sociedad ellen, meglehet figyelni mit nyújt. Szerintem baromi nagy ötlet volt a pálya széle felé tenni és nem új keletű mert a válogatottban is tolta már ott és így van három labdaszerző embere az Atleticonak a középpályán és szépen elvannak osztva a területek. És koke kombinatív képességeit ugyanúgy tudják használni és neki is több segítsége van Filipe Luis által és 2 vs1 szitukat tudnak kialakítani.
Atlético Madrid XI vs. Real Sociedad: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe; Correa, Tiago, Gabi, Koke; Griezmann, Jackson Martínez.
Tessék, nem lehet mondani, hogy nem csinálják rosszul és nincs logika ebben, hogy Koke onnan indul. Elkérte, lejátszottak egy háromszöget, Luisnak területe nyílt, Koke beindult jött a labda, fölé fejelte.
És ad egy gólpasszt Grizinek.

Aki nagyon ügyesen löbbölte át. Kintről befelé mozogva, jó passz és abból gól.