Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem esélytelen volt, mert mint írtam is labdakihozatalra készültünk és Mascherano két ember közé helyezkedett háromszögbe. Labdavesztés és rögtön ember mögül indult és ki volt véve a játékból azért nézelődött jobbra-balra hogy próbálja felmérni azt a területet, hol tudja levédeni a kapu és a labda közti sávot, de kettő passz volt és annyira gyorsan jött a dolog, hogy szerintem ezt fejben lejátszani baromi nehéz. Kettő másodperc volt kb az egész és ebben az intervallumban egy ilyen váratlan helyzetet lereagálni.....És miután a passzolónak több opciója is volt szerintem lehetetlen, de nyilván hogy Mascherano sokkal jobb futballista mint én voltam valaha, de egész egyszerűen a passz is nagyon jó volt és rohadt hirtelen jött a támadás. Én nem hiszem, hogy lelehet fogni úgy a területet, hogy váratlan helyzetben másodpercenként (mert az a két passz 1-1 másodperc) kell döntsél és nagy a rés és több opciója van a támadónak. Olyan szitu volt, ami neked való, hihetetlen jó kiugratás volt.palesz77 írta:Bob_Marley írta:Nagy hiba volt és valóban voltak még hátul,de azt tegyük hozzá hogy szinte lehetetlen volt levédekezni.
Kicsit off, és lehet, hogy rosszul láttam. De Masch hogy az istenbe nem ért oda arra a labdára, ami előtte ment el? Szerintem kegyetlenül elszámolta magát, ráadásul pnot a legrosszabb ütemben forgatta a fejét, és emiatt "lekésett" arról a pillanatról, amikor kivághatta volna a csatár elé guruló lasztit. És még mielőtt ennél többet látna bele valaki, nem Bartrát akarom ezzel mentegetni, szimplán egy észrevétel, de szerintem az a gól levédekezhető lett volna.
Reméled? Ez most komoly?palesz77 írta:A partjelzőt inzultálta a kisfőnök, 4 meccset is kaphat akár. Csak gratulálni tudok neki, remélem meg is kapja mind a 4 meccset, nem érdekel milyen szűkösen leszünk addig keret szempontjából, Ini úgyis most térhet majd vissza. Vicc komolyan, nem hiszem el, hogy nem lehet kibírni, hogy ne szóljon oda. Ráadásul itt még vissza se fogta magát, ha rögtön piros lett belőle..
Villanovense, Getafe, Villarreal, Madrid amiket ki kell hagynia, ha 4 lesz belőle. Okos ügyes Masch..
Frusztrált a csapat és a játékosok is, nem is csodálom, elnézve a játékunkat. Ő pluszban a bírósági ügyei miatt is az lehet, ez a felszín, amit mi látunk.Bob_Marley írta:Sokadik olyan, hogy pofázásért kapunk ez rohadt nagy baj. Ha huszadjára játsszuk el akkor is ugyanaz lesz a vége...És egy félpályánál történő szabálytalanság után sikerült kidumálnia a pirosat (és sárga is volt az ellenfélnek), óriási felelőtlenség. Egy ilyen rutinos embertől ezt nem is értem. Első és legfontosabb szabály, hogy a bíróval nem packázunk mert kiszór és több meccses eltiltás....
Miért veszed el ezt a címet Mathieu-től?visca el barca írta:nálam ma ismét ő volt a leggyengébb láncszem, a 80 percig, biztos volt vagy 10 eladott labdája
Valóban. Megint volt jópár bizonytalankodása a védelemben. Főleg meccs elején. De legalább van rutinja.visca el barca írta:nálam ma ismét ő volt a leggyengébb láncszem, a 80 percig, biztos volt vagy 10 eladott labdája
Jó oké, de azért gondolom ezt te se gondoltad komolyan.Nero. írta:Én se tudom elképzelni hogy szándékosan csaljanak adót, pláne nem olyan típus emberek mint Casillas, Messi vagy Masche, arról nem is beszélve hogy olyan szinten megvan mindenük hogy semmi esetre sincsenek rászorulva ezekre a pluszpénzekre.
Ezek az emberek még iskolába se nagyon jártak, nemhogy majd még a könyveléshez bármi közük lenne vagy érdekelné is őket. Szerintem ezekben az esetekben a kedves könyvelő a hunyó mindig, mégha hivatalosan nem is.
Ok, megbeszéltük, elfogadom.Normandia írta:Ok, túl van ez spilázva. Szerintem nem folynak ezekbe bele ilyen szinten, egyszerűen helyettük intézkednek, de nem akarok ebből vitát. Nem mindenkiről beszéltem, hanem az igazán jól keresőkről.recrea írta: Eddig is értettem, amit írsz, csak nem értek vele egyet.
Azért ne meki szintű céget képzelj el, egy mezei Kft. alkalmas erre. Többet gondolsz bele, mint ami. Csinálni egy céget egy kezdvezőbb adózású országban és oda utaltatni bárminemű szponzori pénzt aprópénz, bejegyzéssel együtt pár nap alatt megvan és még ész sem kell hozzá. Vagy egy kamucéggel beszámlázni magadnak, nem befizetni a megfelelő összegű adót szintén. Ezekhez nem kell könyvelőzseninek lenni![]()
Érdekes, elméleteted alapján több ezer, a múltban több tízezer focista/edző/futball közeli személy van adócsalásnak kitéve, közben meg nagyjából 15 eset került elő az elmúlt 25 évben. Igaz, a legtöbb esetben semmi nem lett, Casillas, Ramos, Iniesta, Piqué, Xavi ellen is folyt eljárás, szóval nem nagy dolog egyébként.
Ok, túl van ez spilázva. Szerintem nem folynak ezekbe bele ilyen szinten, egyszerűen helyettük intézkednek, de nem akarok ebből vitát. Nem mindenkiről beszéltem, hanem az igazán jól keresőkről.recrea írta: Eddig is értettem, amit írsz, csak nem értek vele egyet.
Azért ne meki szintű céget képzelj el, egy mezei Kft. alkalmas erre. Többet gondolsz bele, mint ami. Csinálni egy céget egy kezdvezőbb adózású országban és oda utaltatni bárminemű szponzori pénzt aprópénz, bejegyzéssel együtt pár nap alatt megvan és még ész sem kell hozzá. Vagy egy kamucéggel beszámlázni magadnak, nem befizetni a megfelelő összegű adót szintén. Ezekhez nem kell könyvelőzseninek lenni![]()
Érdekes, elméleteted alapján több ezer, a múltban több tízezer focista/edző/futball közeli személy van adócsalásnak kitéve, közben meg nagyjából 15 eset került elő az elmúlt 25 évben. Igaz, a legtöbb esetben semmi nem lett, Casillas, Ramos, Iniesta, Piqué, Xavi ellen is folyt eljárás, szóval nem nagy dolog egyébként.
Eddig is értettem, amit írsz, csak nem értek vele egyet.Normandia írta:De én meg pont ezt próbáltam megértetni, hogy nem tud róla.recrea írta:Ezeknek én nem is állítottam az ellenkezőjét, nyilván nem ő kezeli ezen cégek pénzügyeit, olyat se írtam, h apuci vagy anyuci...csak azt mondom, h naivság azt hinni, h erről nem tudnak a játékosok.
Az adócsalás elkerüléséhez nem kell könyvelőzseninek lenni.
nem érdekli, nem ért hozzá stb.
Úgy elképzeltem, hogy év végén az igazgató-tanács beszámolója között ott van az is, hogy "spóroltunk 5 millát adócsalással" cìmű fejezet.
De én meg pont ezt próbáltam megértetni, hogy nem tud róla.recrea írta:Ezeknek én nem is állítottam az ellenkezőjét, nyilván nem ő kezeli ezen cégek pénzügyeit, olyat se írtam, h apuci vagy anyuci...csak azt mondom, h naivság azt hinni, h erről nem tudnak a játékosok.
Az adócsalás elkerüléséhez nem kell könyvelőzseninek lenni.
Ezeknek én nem is állítottam az ellenkezőjét, nyilván nem ő kezeli ezen cégek pénzügyeit, olyat se írtam, h apuci vagy anyuci...csak azt mondom, h naivság azt hinni, h erről nem tudnak a játékosok.Normandia írta:Biztos vagyok benne, hogy nincs tisztába vele a játékos, ha csak nem könyvelőzseni másodállásban.recrea írta:Szerintem meg az a naiv, aki azt gondolja, h erről a bevalló (ez esetben a játékos) nem tud, mivel a bevallás tartalmáért ő felel, bizonyos összeghatár felett pedig napközi jár érte. Egy focista bokros teendőibe ennek jogszerű kivitelezése belefér, ha egy vállakozónak igen.
A könyvelőnek/irodának ebben semmi biznisz nincs, mivel rajta keresztül - vélhetően - nem megy pénz, maximum ha van családban/cégben pénzügyi felelős, akinek van joga a pénzeket kezelni/utalni/pénzhez hozzáférni.
Az igazi naivság meg az, h aki sokat keres, az nem akar többet....ugyan.
Megúszni az egészet pedig nem pénz, mind inkább kapcsolat/protekció kérdése, amit nem feltétlenül lehet pénzért venni.. Persze ettől még ő felel annak tartalmáért, akkor is ha nem ért hozzá.
Ezen a szinten külön pénzügyi szakembert alkalmaznak. Ilyen pénzeknél kevés az apuci, anyuci hozzáértése. Te sem gondolod komolyan, hogy ők végzik. Az N&N egy vállalkozás, ahol pénzügyi vezető is van. De, bármelyik ezen a szinten lévő focistának vállalkozásai vannak az annak megfelelő alkalmazottakkal. A napi ügyeket nagy valószìnüséggel nem Masch végzi.
Biztos vagyok benne, hogy nincs tisztába vele a játékos, ha csak nem könyvelőzseni másodállásban.recrea írta:Szerintem meg az a naiv, aki azt gondolja, h erről a bevalló (ez esetben a játékos) nem tud, mivel a bevallás tartalmáért ő felel, bizonyos összeghatár felett pedig napközi jár érte. Egy focista bokros teendőibe ennek jogszerű kivitelezése belefér, ha egy vállakozónak igen.
A könyvelőnek/irodának ebben semmi biznisz nincs, mivel rajta keresztül - vélhetően - nem megy pénz, maximum ha van családban/cégben pénzügyi felelős, akinek van joga a pénzeket kezelni/utalni/pénzhez hozzáférni.
Az igazi naivság meg az, h aki sokat keres, az nem akar többet....ugyan.
Megúszni az egészet pedig nem pénz, mind inkább kapcsolat/protekció kérdése, amit nem feltétlenül lehet pénzért venni.