Bob_Marley írta:Okosabbak csak sokkal később lehetünk. Az viszont érdekes, hogy alapvetően Benitez hozta az eredményeket és mégis mennie kellett. Úgy gondolom ebben az egész átfogó kapkodás jellemezte vezetés, játékos hangulat és egyéb dolgok is közrejátszódhattak, de megnyugtatásképpen egy salamoni döntés született. Én mindig annak a híve vagyok, hogy ha valamit elkezdünk akkor vigyük azt végig, s szezon közben nem ildomos edzőt váltani, de kiderül mit hoz. Mindenesetre nagyon érdekes, ami náluk folyik, gyakorlatilag továbbra is azt látom, hogy állnak egy helyben és nem tudják merre induljanak el. Nincs átfogó koncepció, csak próbálkozások.
Benitezt kinevezni volt hiba, mindenki látta, hogy lejtmenetben van a csávó évek óta, már akkor sem tisztelték sem a játékosok, sem a közönség, amikor odakerült. Lehetett tudni, hogy ekkora nyomás alatt minden hibát duplán vágnak a fejéhez.
Igazából már eleve Ancelotti kirúgása is hiba volt, ami igazából sokkal inkább szólt a Barca triplázásának, mint a Real évének (azért ne feledjük, hogy a kulcsjátékosoknak a szezon legfontosabb részében történő sérüléséig mindenhol versenyben állt), ráadásul azért utólag látható, hogy nem volt sportszakmailag igazán megfelelő alternatíva a helyére. A Madrid szurkolóknak le kellett nyelni a keserű pirulát a Barca tarolással, kellett nekik adni egy gumicsontot, és mivel gondolom nem volt elég pénz az újabb 80M-s igazolásra, maradt az új edző. Benitez se azért megy, mert vállalhatatlanul állnak, csak a 0-4 a nagyon fájó tavalyi sebeket tépte fel és most megint kell egy új kezdet, ezúttal egy klubikonnal.
Afelől viszont vannak komoly kétségeim, hogy Zizouban benne van-e az a potenciál, hogy akkora kaliberű edző legyen, ami hosszú távon a Madrid élére kell. Vannak játékosok, akik az edző meghosszabbított karjai már játékosként is, és akikről lehet tudni, hogy remek edzők lehetnek (pl ilyen volt Pep vagy hazai példával élve Dárdai, vagy ilyen lehet egyszer Pirlo vagy Xavi), de Zizout pont, hogy teljesen szabadon kellett engedni, hogy alkothasson. Nyilván rövid távon a puszta személye gatyába rázza a bandát, de hosszú távon kérdéses, hogy beválhat-e (és most nem a Madrid ellen szólok alapból, azt se tudom elképzelni, hogy mondjuk Dinho vagy Messi egyszer nagy edző lesz).