Javier Mascherano

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.23. 17:02:26

westerngom írta:
P.Kluivert9 írta:Szívesebben nézném ahogy szotyizik a kispadon...katasztrófa
ühümm.... és kit hoznál be a padról?? :roll:
Ezt lehozza Bartra is, sőt.
Vagy Mathieu.
westerngom
Entrenador del Barça

2016.01.23. 16:59:52

P.Kluivert9 írta:Szívesebben nézném ahogy szotyizik a kispadon...katasztrófa
ühümm.... és kit hoznál be a padról?? :roll:
P.Kluivert9
Barça B

2016.01.23. 16:34:49

Szívesebben nézném ahogy szotyizik a kispadon...katasztrófa
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.23. 11:56:58

Vakmacska írta:[
Persze, senki nem mondja, hogy nem tudtak róla. EGyszerűen arról van szó, hogy megmagyarázták nekik, hogy ezt így meg lehet csinálni, és nem lesz belőle semmi baj.
Egyébként Masch is pont ezt nyilatkozta le, virágnyelven.
Szerintem minden focistának meg vannak a maguk stiklijei. Azért mindenesetre érdekes, hogy csak a Barcánál találtak ilyen visszás dolgokat.

És azért valljuk be: ha mi keresnénk itthon havi 2-3 millát, és jönne valaki, hogy így meg úgy adózva több pénz maradna a zsebünkben nem belemennénk?

És azért ez még mindig jobb, mint egy kis zsarolás, erőszak, drogozás, ittas vezetés, ami más sztároknál elő szokott fordulni.
Ez a mindig jobb kifejezés ez nagyon erős nálam. Gyakorlatilag itt arról van szó, hogy ellopott x eurót, s a lopás azért nem egy "megsüvegelendő" tett.

Felesleges mosdatni, mert nincs mit. Itt az egészben igazából az a fura, hogy ennyivel megfogja úszni. :D Úgyhogy még örüljünk is ennek, mintsem magyarázzuk a bizonyítványt. Lopott és kész. Tudta nem tudta, ő írta alá, őt tudják elővenni.
Kép
Kép
Kép
Tivornya
Capitá del Barça

2016.01.23. 11:46:24

Nagyösszegű adócsalást nem lehet véletlenül elkövetni, a szándék megvolt rá...
Ugyanez igaz hazánk korrupt, többnyire kettős állampolgárságú megélhetési politikusaira is, akik megmagyarázzák, hogy azért szavaztak maguknak sokkal több fizut, mert akkor nem korrumpálódnak :^o Minél többje van valakinek, annál többet akar és nem fog megelégedni az eddigivel! Ugyebár ideszerződésekor mártírként lemondott a fizuja egy részéről, amit valahogy vissza akarta okosba szerezni...
Hasonlóan vélekedek Neymarról is: ha valaki picivel több bevételt ígér neki és évente 1-2 kupára is esélyes a csapat, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül továbbáll, legyen szó akár a RMFC-ről.

Ui.: ezekre az emberekre van a mondás, hogy 2 forintért az anyját is...ugye mindenki ismer ilyen embert és mind "feljebbvaló"? :wink:
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.01.23. 11:36:02

hank1ee írta:
edermatyi írta:
hank1ee írta:
Nem, szerintem kb. az történhetett, amit nzxtpo írt. Nyilván nem bűnözőkről van szó, hanem focistákról, akik megszegték a törvényt. Engem aztán nem érdekel, ki mit csinál, de az nem érthető, minek van szükségük még több pénzre. Mondjuk az ilyen gazdag arcokat rengeteg haszonleső nyomorult veszi körbe, pl. menedzserek, pénzügyi tanácsadók, ügyvédek sora. De én nem hiszem, hogy a játékosok tudta nélkül mennének végbe ezek az ügyletek, ezt elképzelhetetlennek tartom.
Persze, senki nem mondja, hogy nem tudtak róla. EGyszerűen arról van szó, hogy megmagyarázták nekik, hogy ezt így meg lehet csinálni, és nem lesz belőle semmi baj.
Egyébként Masch is pont ezt nyilatkozta le, virágnyelven.
Szerintem minden focistának meg vannak a maguk stiklijei. Azért mindenesetre érdekes, hogy csak a Barcánál találtak ilyen visszás dolgokat.

És azért valljuk be: ha mi keresnénk itthon havi 2-3 millát, és jönne valaki, hogy így meg úgy adózva több pénz maradna a zsebünkben nem belemennénk?

És azért ez még mindig jobb, mint egy kis zsarolás, erőszak, drogozás, ittas vezetés, ami más sztároknál elő szokott fordulni.
hank1ee
Director del Fútbol

2016.01.22. 16:07:06

edermatyi írta:
hank1ee írta:Bírom, hogy van olyan, aki még szentül hiszi, hogy Mascherano, Messi, Neymar ezekről nem tudott. :D Ja, persze, hogy nem. Sok pénznél jobb a több, ezzel együtt nem értem, hogy akinek ennyi zséje van, minek csal még adót is.

Amúgy biztos nem a gólpénzét mentették ki a külföldi számlákra.
Ha te ránézel Maschra vagy Neymarra vagy Messire egy körmönfont cseles bűnözőt látsz? :D
Nem, szerintem kb. az történhetett, amit nzxtpo írt. Nyilván nem bűnözőkről van szó, hanem focistákról, akik megszegték a törvényt. Engem aztán nem érdekel, ki mit csinál, de az nem érthető, minek van szükségük még több pénzre. Mondjuk az ilyen gazdag arcokat rengeteg haszonleső nyomorult veszi körbe, pl. menedzserek, pénzügyi tanácsadók, ügyvédek sora. De én nem hiszem, hogy a játékosok tudta nélkül mennének végbe ezek az ügyletek, ezt elképzelhetetlennek tartom.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
edermatyi
Barça B

2016.01.22. 15:52:37

hank1ee írta:Bírom, hogy van olyan, aki még szentül hiszi, hogy Mascherano, Messi, Neymar ezekről nem tudott. :D Ja, persze, hogy nem. Sok pénznél jobb a több, ezzel együtt nem értem, hogy akinek ennyi zséje van, minek csal még adót is.

Ha te ránézel Maschra vagy Neymarra vagy Messire egy körmönfont cseles bűnözőt látsz? :D
"Xavi is more important than the coach"
Vicente Del Bosque
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.22. 15:35:11

Valami ilyesmit képzelek el, hogy: "Figyu Javier (Lionel, Neymar) el tudok neked tenni plusz x miskát évente és semmi bajod nem lesz belőle, csak írd alá itt."
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
hank1ee
Director del Fútbol

2016.01.22. 15:11:41

Bírom, hogy van olyan, aki még szentül hiszi, hogy Mascherano, Messi, Neymar ezekről nem tudott. :D Ja, persze, hogy nem. Sok pénznél jobb a több, ezzel együtt nem értem, hogy akinek ennyi zséje van, minek csal még adót is.

"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
edermatyi
Barça B

2016.01.22. 15:11:12

Vakmacska írta:Tudjátok hogy megy ez:
felvesz csomó adószakértőt, akik megmagyarázzák neki, hogy csinálja ezt, ez így tök jó.
ő meg elhiszi, hiszen nem ért hozzá, csak azt látja, hogy csomó lóvéja megmarad.
aztán kiderül, hogy mégsem olyan legális.

anyám dolgozott egy cégnél, ahol az adóbevallásába bele lett írva, hogy levonták a fizujából az adót. ő meg aláírta.
persze, a főnöke levonta, de nem fizette be.
és mivel anyám aláírta, hogy le lett vonva, így őt rángatták meg adócsalásért. járhatott a kollégáival bíróságra éveken át.
teljesen egyetértek. A sok kárörvendő beszólogató nyilván magának intézné az adó ügyeit amikor millió eurókat keresne évente :lol: =D> Nem védeni akarom de szegénynek nem az adócsalás a bűne hanem hogy egy egyszerű együgyű naiv focista.
"Xavi is more important than the coach"
Vicente Del Bosque
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.22. 15:10:28

noname írta:
Pontosan ezt akartam kérdezni/írni, h akkor miért nem a cég/könyvelő/adószakértő van kérdőre vonva? Vagy részben ő is?
Mert nem az ő aláírása van a papírokon. Az adószakértő elkészíti a papírt, Masch aláírja.
Magyarul akkor bármelyik focistát lehúzhatják, teljesen büntetlenül? Eléggé sántít az nekem, de leszállok a témáról, mert már én is unom magamat.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.22. 14:39:10

Pontosan ezt akartam kérdezni/írni, h akkor miért nem a cég/könyvelő/adószakértő van kérdőre vonva? Vagy részben ő is?
Mert nem az ő aláírása van a papírokon. Az adószakértő elkészíti a papírt, Masch aláírja.
A Fifa egy szégyen
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.22. 13:45:44

Vakmacska írta:Tudjátok hogy megy ez:
felvesz csomó adószakértőt, akik megmagyarázzák neki, hogy csinálja ezt, ez így tök jó.
ő meg elhiszi, hiszen nem ért hozzá, csak azt látja, hogy csomó lóvéja megmarad.

anyám dolgozott egy cégnél, ahol az adóbevallásába bele lett írva, hogy levonták a fizujából az adót. ő meg aláírta.
és mivel anyám aláírta, hogy le lett vonva, így őt rángatták meg adócsalásért. járhatott a kollégáival bíróságra éveken át.

Nekem még mindig nem magyarázzák meg egyesek, h Masch arról a "bagatell" dologról nem tudott, h a Spanyolországban megkeresett pénzecske egy adóparadicsomos országban alapított cégbe folyt be. Ehhez meg mindig nem kell neki adószakértőnek lenni.
splinter
Jugador del Barça

2016.01.22. 12:57:49

geridoss írta:
recrea írta: Szóval, ha valaki nem adószakértő, de beismeri, h csalt, megy egy ejnye-bejnye és kész is? Majd egyszer én is érvelek ezzel, ha elővesznek :D
Csak sajnos az pont nem érdekelne senkit, mi földi halandók mondhatunk akármit. :D :D

Ez a rendszer szerintem működőképes. Azért mégsem emberölés a vád, "csak" egy szimpla adócsalás. Visszafizeti az összeget - ami nem kevés-, és még kap 815.000 € büntetést. Azért az mégiscsak két havai fizetése, még ha romba nem is dönti az életét, valami érzete csak lesz. :D
Én csak azt nem értem, mit keményíti magát a Spanyol állam?! Örüljenek, hogy befizetik a hátralékot, meg a büntit....Abból a ( nem tudom, hogy mennyi is vége pontosan...) cca 1.500.000€ ból legalább törlesztik az államadósságot... a lakosság 26% ugy is munkanélküli...itt 1 év börtön meg ilyenek, Hagyjuk már....
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.01.22. 12:34:03

Tudjátok hogy megy ez:

geridoss
Director del Fútbol

2016.01.21. 23:44:39

recrea írta: Szóval, ha valaki nem adószakértő, de beismeri, h csalt, megy egy ejnye-bejnye és kész is? Majd egyszer én is érvelek ezzel, ha elővesznek :D
Csak sajnos az pont nem érdekelne senkit, mi földi halandók mondhatunk akármit. :D :D

Ez a rendszer szerintem működőképes. Azért mégsem emberölés a vád, "csak" egy szimpla adócsalás. Visszafizeti az összeget - ami nem kevés-, és még kap 815.000 € büntetést. Azért az mégiscsak két havai fizetése, még ha romba nem is dönti az életét, valami érzete csak lesz. :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.21. 23:33:58

visca el barca írta:
Normandia írta:Akinek van lóvéja az kiváltja a büntit.
kérdezd uli hoenesst :D

ő ugye 30 millát csalt el, és kapott érte 3 évet + 40 milliós büntit.
Szerintem így is jobb körülmények között él mint Te (bocs, mint mi :D ) És a családját is többet látja nálam valszeg :)

Szóval, ha valaki nem adószakértő, de beismeri, h csalt, megy egy ejnye-bejnye és kész is? Majd egyszer én is érvelek ezzel, ha elővesznek :D
noname
Llegenda del Barça

2016.01.21. 19:30:42

Ahogy azt már a múltkor is gondoltam, az adóügyeivel nem Masch foglalkozott, hanem egy megbízott cég, amit akkor hagyott ott, amikor kiderült h baj van. Most már lejártak ezek a rohadt eljárások, koncentrálhat a játékra. Eléggé megsínylette a koncentrációja ezt a marhaságot.
A Fifa egy szégyen
Normandia
Director del Fútbol

2016.01.21. 17:55:29

visca el barca írta:

Már ezt korábban írtam, hogy valszeg Masch nem adószakértő és alku eredménye a beismerés meg az ítélet is. Honess nem egy kategória Masch-al.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.21. 17:50:56

Normandia írta:Akinek van lóvéja az kiváltja a büntit.

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.01.21. 17:33:43

palesz77 írta:Szoval ha eleg gazdag vagy, kivasarolhatod magad a bortonbol.. Szep moralis lecke.. :lol:

Nem mintha nem orulnek neki, de azert kicsit vicces. :D
Ne légy naív, a világon mindenütt így műkszik a dolog.:-D
Akinek van lóvéja az kiváltja a büntit.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.21. 17:27:52

Szoval ha eleg gazdag vagy, kivasarolhatod magad a bortonbol.. Szep moralis lecke.. :lol:

Nem mintha nem orulnek neki, de azert kicsit vicces. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.21. 17:18:05

nzxtpo írta:Ilyenkor amúgy az elcsalt összeget vissza kell fizetni, és még azon felül van ez a 815 ezer ugye? Illetve mekkora összeget csalt el, azt lehet tudni?
1.5 millió eurót.

a 815.000 mellett gondolom a 1.5 millát is ki kell köhögnie neki
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.21. 16:38:14

visca el barca írta:A barcelonai bíróság adócsalás miatt egy év szabadságvesztésre és 815 ezer euró pénzbüntetésre ítélte Javier Mascheranót, a Barcelona futballistáját.

Spanyol hírforrások szerint az argentin válogatott játékos úgy tudja elkerülni a most kihirdetett egyéves szabadságvesztést, ha az ítéletben megállapított nyolcszázezer eurónál nagyobb mértékű pénzbüntetést fizet be.

A sport.es arról számolt be, hogy David Aiento, a Barca klasszisának ügyvédje kérte az egyéves szabadságvesztés automatikus felfüggesztését. Ha a bíró helyt ad a kérésnek, az további 21 ezer eurójába kerülhet Mascheranónak.
21 ezer euró ezen a szinten aprópénz, nem is beszélve arról, hogy mennyi pénztől esne el, ha lecsuknák, ahhoz képest ezt az összeget röhögve kicsengetné. Ilyenkor amúgy az elcsalt összeget vissza kell fizetni, és még azon felül van ez a 815 ezer ugye? Illetve mekkora összeget csalt el, azt lehet tudni?
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Lezárt