messideco írta:Valaki azon kevesek közül, akik nézték a meccset, el tudja magyarázni a formációt, és a játékosok alkalmazkodását hozzá? Voltak pozitívumok, kiket lehetett kiemelni stb

Persze ha van kis időtök rá.

Majd jönnek mások is, én röviden leírnám azt amit láttam.
3-4-1-2-es rendszer volt. Ami úgy nézett ki, hogy a védelemben Vermaelen volt középen, a balon Mathieu a jobbon pedig Bartra. Adriano és Vidal szélső középpályást játszott. Míg a két kp Samper és SR volt. SR kicsit szabadabban mozgott míg Samper korlátozottab szerepkörben játszott. Előttük volt támadóközéppályásként Rakitc. A két csatár pedig távolabb egymástól húzták szét a pályát Rakiticnek.
Alapjában véve nekem tetszett ez a formáció, de nehéz eldönteni, hogy fullos csapattal ez, hogy nézne ki, mennyire lenne hatékony.
Ami nekem feltűnt az az, hogy a bal oldalunk labdakihozatalban nulla volt. Bartra nem is mert előre passzolni, legalábbis az első félidőben biztosan nem. Vidal meg a szűk területen küzdött de bűn rosszul oldotta meg sokszor. Terület nélkül nem volt ígéretes védekezésben pedig voltak szép mellé futásai.
Mathieu hullámzó volt, volt csúnyán eladott labdája is de mellette volt gyönyörű mentése is a kapu torkából. Viszont labdakihozatalban bátor volt és magára vette a kezdeményezést sokszor, ami tetszett.
Vermaelen hozta hiba nélkül, de nem is vállalt sokat.
Rakiticnek nem igazán ment a támadó kp szerepe bár nagyon egyedül volt hagyva és ahhoz képest jól tudta megoldani sokszor. Árnyalja a képet, hogy rengetegszer lőtt távolról de mind pocsék volt.
Munirt emelném ki, hajtott, cselezett, kereste a labdát. Lelkesen focizott és hasznos is volt. Sandro hozzá képest elbújhat. Alig lehetett észrevenni szegényt.
A taktikai hadrend változott a cserékkel, Douglas beállt balhátvédnek(!), Cámara bal szélsőnek, Kaptoum pedig átvette Rakitic helyét. A változással úgy nézett ki, hogy a Verma-Mathieu duó volt középen és a jobbhátvéd Bartra volt és előtte Vidal volt a támadó.
Douglas pedig ismét nagyon jól szállt be, lendüeltes volt, jól passzolt. Az már csak hab a tortán, hogy a gól előtti passzt ő adta és a 3 csere hozta össze a gólt.
Akire még kitérnék az MAtS, egyszerűen zseniálisan passzolt megint, a labdái élményszámba mentek.