Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért elég ritka, hogy ennyire megnyíljon Busi előtt a terület, itt Bartrának nagy mázlija volt (persze az érdemeiből semmit sem von le, meccs mozzanata volt), illetve Bartrában duplán lángolt a tűz bizonyítás végett, Busi már annyira egyértelmű kezdő (meg annyira nincs alternatívája), hogy ő akkor is a pályán lesz amikor folyamatosan a csapat leggyengébb láncszeme lesz, ezért inkább ha megindulhatna sem teszi, inkább szépen leteszi az okosabbaknak (Ini - Messi).ntibi67 írta:Még a góljához visszatérve,ilyen félpályás labdaszerzése Buquetsnek több is van meccsenként,vajon miért nem indul meg egyszer sem úgy mint Bartra tette?
Ebben egyet értek. Egy szervezetten és jó védekező csapat ellen (pl. Atletico) ilyenre nem nagyon lett volna esélye, se neki, se másnak.Viccet félretéve, előtte kinyílt egy folyosó, kihasználta, nagyon szép gól volt, de ennyi.
Ő sokat játszik,és tudja, hogy le kell adni Messinekntibi67 írta:Néhány gondolt az aláb elhangzottakhoz.Mathieurol nem az lett leírva,hogy jó,ha nem az,hogy nem annyira rossz.Ez azért minősíti a teljesítményét.Az meg ,hogy a real jobban megbecsüli a saját neveléseit,enyhe csúsztatás.Az előző meccsen volt a kezdőben 2 spanyol abból 1 saját nevelés Lucas Vazquez és Ramos.Valóban többet érdemelne Bartra aki ezt a meccset egy hibával hozta le,de emellet volt 2-3 nagy mentése és a gólja.De az a hibája minden meccsen előfordul többször a többiekkel is.Tehát ettől még simán több lehetőséget is kaphatna.Még a góljához visszatérve,ilyen félpályás labdaszerzése Buquetsnek több is van meccsenként,vajon miért nem indul meg egyszer sem úgy mint Bartra tette?
Írtam én is,hogy ennél bőven többet játszhatott volna,ebben egyetértünk.LG írta:...
egyetértek. ez az ok-okozat abban amit az egyik sp. újság le is írt a 220M euros LE. bevásárlásról...ide tenném még Munír helyzetét is kivételként meg talán Vidalt akivel kapcsolatban teljesen követhetetlen , mit is akar vele...mondom mindezt úgy is, hogy Mathieu-t általában megvédtem, én nem tartom annyira rossznak mint sokan itt...LG írta:Aki ilyen keveset játszik, annál szerintem igenis megállja a helyét a meccshiány érvként. Abban igazad van, hogy sokat elfogultak vele, de akkor nézzük meg a másik oldalt: ha jól játszik, irtok egy olyan hszt-t, amit pl. te most, ha nem, akkor jön a na azért nem játszatja Enrique, nem ide való, nem Barca szint szöveg.S végül, de nem utolsósorban, ha valamit jól csinál, akkor "látjátok testvérek, ezért kellene játszania Matyi,meg Verma helyett", ha meg valamit rosszul, akkor biztos a meccsrutin miatt vanKi tudja, lehet azért lőtte a gólt, mert már régen nem játszott,és elfelejtette leadni Messinek.
![]()
Engem az zavar, hogy nincsenek egyenlő feltételek Enrique-nél. Van, akit akkor is erőltet, ha pocsék formában van, aki meg [auto_cenzúra] van nála, az meg lehet akármennyire jó, 2 meccsen egymás után nem fog kezdeni.![]()
Ha anno olyan szigorúak lettek volna Puyollal, Piquevel, Busquetscel, mint vele, akkor az egyikből sem lett volna akkora játékos. De érdekes módon LE-nek is vannak olyan emberei, akik mellett rossz teljesítmény után is kitartott, pl. SR.
Vagy Bartra riválisa a poszton, Mathieu... na a szezonban kb. mindenki rettegett, mikor beállt, hogy megint összehoz az ellenfélnek vmit...
Aki ilyen keveset játszik, annál szerintem igenis megállja a helyét a meccshiány érvként. Abban igazad van, hogy sokat elfogultak vele, de akkor nézzük meg a másik oldalt: ha jól játszik, irtok egy olyan hszt-t, amit pl. te most, ha nem, akkor jön a na azért nem játszatja Enrique, nem ide való, nem Barca szint szöveg.S végül, de nem utolsósorban, ha valamit jól csinál, akkor "látjátok testvérek, ezért kellene játszania Matyi,meg Verma helyett", ha meg valamit rosszul, akkor biztos a meccsrutin miatt vanKi tudja, lehet azért lőtte a gólt, mert már régen nem játszott,és elfelejtette leadni Messinek.
Ebben igazad van, hogy még most is vannak, de azért egyre kevesebb. Ha megnézzük a 4-et, akik a csapat meghatározó tagjai: Busquets 27, Messi, Pique 29, Iniesta 32 éves. Egyik sem mostanában épült be, egyik sem fiatal már. Még néhány évig boldogítanak minket, de mi lesz utána? Mert nem nagyon látszik, ki az a saját nevelés, akiből a következő Barca ikon lehet. Azok az idők is elmúltak, mikor vkit előnyben részesítettek, mert saját nevelés. Bartra esete is mutatja, inkább veszünk játékost, mint a többi nagy klub.És hogy ne lenne saját nevelés? Még ha Albat ki is veszem akkor is Pique-Iniesta-Rafinha-Roberto-Messi-Busquets fogatból, akik úgy nagyjából rendszeresen játszanak 4 konkrétan meghatározó játékos. Ami Pep alatt volt az volt a nem normális, ennél több saját nevelésű játékos még bakker a Dream Team idejében sem volt.....Pedig akkor még le is volt szabályozva a külföldiek száma.
Én sem azt mondom azt játsszon, aki többe került. Azért hoztam ezt fel, mert értelemszerűen olyan játékosért, akiért fizettünk nem jó azonnal megválni, mert valószínűleg mínuszos lesz az üzlet. Valami olyasmit írtál, hogy ennyi játékperccel sem volt túl jó lemondhatnánk róla, s ha ezt hozza akkor tényleg ellehet gondolkodni, de azonnal 1 év után ami félév nem lenne ildomos eladni. És ezért nem összeegyeztethető a két státusz szerintem. Mert ha Bartraról lemondunk, hát van ilyen, meglesznek az okai. Ahogyan Turan esetében is meglesznek az okok, ha esetleg ilyenre sor kerül, de üzletileg teljesen más szitu.johdepp írta:....
most úgy fogok írni, mintha értenék hozzá, pedig durvára nem, de próbáljuk meg ne a marketinges oldalról, hanem a sportszakmairól nézni a dolgot. (mert ugye a sportszakmai oldallal lehet kupákat nyerni a jelenben is, meg a jövőre tekintve is, a marketinggel maximum "csak" pénzt szerezni.)Bob_Marley írta:Én csak erre hogy ki mennyit játszott dologra reagálnék, mert nem mindegy hogy az egyik "ingyen jött" a másikért meg fizettünk.
Olyannyira nincs meccsben, hogy nem nagyon kell csodálkozni.MessiCesc írta:De neha iszonyat rosszul es felesgesen ront ki a vedofalbol es ezzel nehez helyzetbe hozhatja a csapatot es nem mindig tud ugy korrigalni mint ma a blokkjaval.
tegnap sztem elvitte a hév... 0-4-nél meg főleg bátrabb az emberMessiCesc írta:De neha iszonyat rosszul es felesgesen ront ki a vedofalbol es ezzel nehez helyzetbe hozhatja a csapatot es nem mindig tud ugy korrigalni mint ma a blokkjaval.
Ezt én is figyeltem tegnap. Lucas Perez szerencsére 5 méterről fölé lőtte. Utána Rakiticék le is hurrogták, hogy minek hagyja ott az emberét.MessiCesc írta:De neha iszonyat rosszul es felesgesen ront ki a vedofalbol es ezzel nehez helyzetbe hozhatja a csapatot es nem mindig tud ugy korrigalni mint ma a blokkjaval.
Én nem hiszem, hogy Busi helyén tudna alakítani. Nagyon lassú, és hiába nem olyan sebes Busi se, de neki olyan játékintelligenciája van, amit talán csak Xavival lehetett egy lapon említeni, illetve iszonyatosan érzi a passzsávokat. Ezt nem tudja Bartra megközelíteni. Akkor már inkább egy defenzívebb jh.TripleH írta:Egyébként nem lehetne belőle egy jó helyettes Busi mögé? Mert ilyen dolgokat átlag védők nem nyomnak támadásban.
Úgy voltam vele, hogy ennyi kihagyással 0 lesz, de rámcáfolt ráadásul én úgy néztem, hogy aféle SR féle multifunkció is benne van.
Azért ez a 480 játékpercnek is betudható.S.Agüero írta: Nem hinném, szerintem labdakihozatalban könnyen megzavarható, és talán fejben is lassúbb.
Nem hinném, szerintem labdakihozatalban könnyen megzavarható, és talán fejben is lassúbb.TripleH írta:Egyébként nem lehetne belőle egy jó helyettes Busi mögé? Mert ilyen dolgokat átlag védők nem nyomnak támadásban.
Úgy voltam vele, hogy ennyi kihagyással 0 lesz, de rámcáfolt ráadásul én úgy néztem, hogy aféle SR féle multifunkció is benne van.