Sergi Roberto

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
brownieheaven
Jugador d'estrella

2016.11.07. 10:45:56

Az a baj vele, hogy már idény eleje közepe fele természetesnek vesszük ha parádézik, most meg hogy bakizott, rögtön forrongunk. Amúgy a két nagy hibája után szerintem eléggé észbe kapott, a 20. perctől kezdve nagyon sokat segített a védelemnek, végül 5 szereléssel, 8 tisztázással és egy blokkolt lövéssel hozta le a meccset (whoscored), ez azért elég okés védőmunka, senki másnak nem volt ilyen statisztikája a meccsen.
Arról meg szokjunk már le, hogy Jordi Albával hasonlítgatjuk össze a sebességét, illetve hogy Alves kémiáját Messivel vesszük alapnak.
ktm
Capitá del Barça

2016.11.07. 10:03:10

barcami írta: Messi valamiért elfordul tőle, szinte egy labdát sem kap Messitől. Ez tavaly is megfigyelhető volt, ha játszott, most is. Kíváncsi vagyok ezen a téren lesz-e változás.
Érdekes szerintem pont egyre többet beveszik a játékba. Messi meg szereti minél direktebben vezetni a támadásokat, ha látja, hogy valaki beindul a védők között középen, inkább megpróbálja kiugratni, amivel kapásból ziccer lehet, mint kitolni még szélre egy esetleges beadásért. Ha nincs ilyen lehetőség, akkor szerintem ugyanúgy passzol neki, mint bárki másnak.
barcami
Jugador del Barça

2016.11.07. 09:21:26

Örülök, hogy a csapatban van, elkötelezett a Barca mellett.
Jó képességei vannak, bár szélső hátvédnak kissé lassú, de ezt most többnyire megoldja jó helyezkedéssel.
Messi valamiért elfordul tőle, szinte egy labdát sem kap Messitől. Ez tavaly is megfigyelhető volt, ha játszott, most is. Kíváncsi vagyok ezen a téren lesz-e változás.
Samper
Director del Fútbol

2016.11.07. 09:00:06

Csinálta, amit tud, de most került először szembe igazi szélsővel. Ezt még tanulnia kell.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.02. 14:48:56

Egyelőre az első rossz meccse volt, tény, hogy igazán pocsékra sikerült. De eddig a nagyobb meccseken is jól játszott, pl. Bilbao ellen egyik legjobbunk volt.

Most is a hibája után esett szét, onnantól rossz volt nézni, de ez nekem inkább azt mutatja, fejben nem az igazi még, a többi képesség ül nála ahhoz, hogy megoldja a posztot.
Barcaforever
Director del Fútbol

2016.11.02. 14:19:18

noname írta:
thiagoalcantara írta:Alves hiánya fel se tűnik szerintem
Nekem feltűnik. Most sokkal jobbak a beíveléseink és a védekezésünk is a jobboson. :D

Ami érdemes kiemelni az az összjátéka Messivel. Ugye ez volt a fő aspektus, amiben egyelőre még elmarad Alvestől, de ebben is fejlődik. Az a kombináció tegnap gyönyörű volt. Mellé pedig számos jó megindulás és 2-3 cselsorozat is. Nem rajta múlt h nem lett 2-3 gólpassza tegnap.

A tegnapi meccsnek csak a 2. félidejét láttam, de attól függetlenül írom a gondolatomat.

Én csak nézek, amikor írjátok, hogy Robi így meg úgy. Tényleg elhiszitek, hogy normális, hogy egy Barcelona szintű csapatban az a normális, hogy egy kp-ról kiszorult srác a jobb hátvéd?

Tegnap is látszott, hogy Pep vágta, hogy a védelem 2 széle kb egyenlő a 0val ( az is volt ) és könyörtelenül kihasználták, szegény Robin csak úgy átszaladnak. Ne legyen igazam, de tényleg ne, az El Classicon görcsbe fog rándulni a gyomrom, amikor CR lendületből viszi rá a labdát.

Ez nem normális, dolog egyszerűen, hogy ő jobb oldali védőt játszik. Az Atleticonal se Tiago, a RM-nál se Kovacic a jobb hátvéd, hogy hirtelen 2 gyors példát mondjak, olyan emberekből, akik kiszorultak a saját posztjukon a csapatból.

Nekem ez nagyon nem tetszik sajnos. [-X
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.10.30. 11:58:07

thiagoalcantara írta:Alves hiánya fel se tűnik szerintem
Nekem feltűnik. Most sokkal jobbak a beíveléseink és a védekezésünk is a jobboson. :D

Ami érdemes kiemelni az az összjátéka Messivel. Ugye ez volt a fő aspektus, amiben egyelőre még elmarad Alvestől, de ebben is fejlődik. Az a kombináció tegnap gyönyörű volt. Mellé pedig számos jó megindulás és 2-3 cselsorozat is. Nem rajta múlt h nem lett 2-3 gólpassza tegnap.
A Fifa egy szégyen
thiagoalcantara
Jugador del Barça

2016.10.30. 08:48:11

Nagyon tetszett a játéka, nálam ő volt a MOTM, az a labdája Neymarnak :shock: =D>
Alves hiánya fel se tűnik szerintem
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.10.25. 19:17:51

Samper
Director del Fútbol

2016.10.09. 09:20:08

Feast4 írta:
palesz77 írta:A kihagyta az edzest, holnap nem is jatszik elvileg. Nem irtak meg sehol mi baja, imadkozzunk, hogy semmi komoly..
Ettől féltem...Egyedül nem fogja vegigbirni a szezont.

Ha SR sérült 3 hátvéddel játszatnám a csapatot és leültetném a kispadra Marlont. A jobbszélen meg Rafinha próbálkozhatna.
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.09. 00:41:22

palesz77 írta:A kihagyta az edzest, holnap nem is jatszik elvileg. Nem irtak meg sehol mi baja, imadkozzunk, hogy semmi komoly..
Ettől féltem...Egyedül nem fogja vegigbirni a szezont.
Kép
palesz77

2016.10.08. 23:49:52

Az is lehet, bar kicsit meglepodnek. De egy utolso utani eselyt adhatna neki Lucho, a tobbi megoldas se biztosabb.. Viszont ha most is kimarad a kezdobol, akkor 1000%, hogy megy telen.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.08. 23:45:29

Szerintem azt ő már eljátszotta a viselkedésével.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.08. 23:41:09

palesz77 írta:Szuper. Mondjuk szerintem ha mar ifi jatszik, akkor Nili fog, Palencia meg egyszer sem edzett a nagyokkat Nili az eloszezonban is utazott, es most is tobbszor felhivta mar Lucho. De meglepne, ha egy B vedovel allnank ki, elobb lesz ebbol 3 vedos felallas szerintem..
Vagy egy utolsó esélyt adni Vidalnak. :?:
palesz77

2016.10.08. 23:37:28

Szuper. Mondjuk szerintem ha mar ifi jatszik, akkor Nili fog, Palencia meg egyszer sem edzett a nagyokkal, Nili az eloszezonban is utazott, es most is tobbszor felhivta mar Lucho. De meglepne, ha egy B vedovel allnank ki, elobb lesz ebbol 3 vedos felallas szerintem..
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.08. 23:20:50

Én azt olvastam hogy a Depor ellenit minimum kihagyja es Palencia pótolhatja vagy fel megyünk 3 KHval.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77

2016.10.08. 22:24:45

A kihagyta az edzest, holnap nem is jatszik elvileg. Nem irtak meg sehol mi baja, imadkozzunk, hogy semmi komoly..
PCsabi
aka Game90

2016.10.02. 22:37:35

Nem próbáljuk ki kapusként?
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
noname
Llegenda del Barça

2016.09.28. 20:17:36

Van benne vmi. Nekem is megfordult pár hasonló gondolatmenet a fejemben tavaly. Szinte hihetetlen h mennyi véletlen kellett ahhoz h ő most kezdő legyen.
1. Douglas megvétele, aki kb csak annyiért jött h meglegyen neki az európai útlevele
2. transzferban
3. Rafinha sérülése

Ha ezek közül bármelyik elmarad, most Vidal lenne a kezdő mi pedig alighanem rózsafüzért babrálnánk minden meccs előtt. Most pedig a legkeményebb vita azon folyik, hogy Ini visszavonulása után SR középpályán vagy jobbszélen lesz-e kezdő.

Amúgy remélem azok a jómadarak, akik egész nyáron azt szajkózták h SR nem elég jó találtak időközben egy szép nagy követ, ami alá elbújhatnak.

Üzenem nekik ezt: KATT
A Fifa egy szégyen
Feast4
Director del Fútbol

2016.09.28. 18:16:15

Nero. írta:Ez most valami vicc akart lenni? :D Ha igen, melyik resznel kell nevetni?
Pont az hogy nem vicc! :D Tutira kb. igy lett belőle kezdő.Kizártnak tartom, hogy tudatosan került ki jobb oldalra,egy felkészülési meccsen minden mindegy alapon.Ott bevált kipróbálta újra megint bevált, az önbizalom megjött, a sajat eredeti posztján is elkezdett menni a játék.Kb. az utolsó utáni lehetőséget használta ki. (Szerencsére!)

Ehhez kellett egy átigazolási bann, Rafhina sérülése, az hogy Vidal nem vált be, ő pedig szépen elkezdte felépíteni magát, LE közben be is tudta tenni a kirakósba, és most ott tartunk, hogy az egyik legjobb.A kitartás, a szerencse és gyanítom marha nagy meló kellett ehhez.(Azon felül, hogy már bizonyította átlagon felüli jatekinteligencuája van.)

Tehát egy karrier tényleg kis nüanszokon is múlhat.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.28. 17:35:50

Ez most valami vicc akart lenni? :D Ha igen, melyik resznel kell nevetni?
Feast4
Director del Fútbol

2016.09.28. 15:59:28

Ide látom a Sergi karrierjének fordulópontján elhangzó beszélgetéseket:

LE:-Srácok ezt a Roberto gyereket én ekzavarnám a rákba mert még a Granadában is fájna nézni mit csinál
Vezetőség:-Megértjük de átigazolási tilalom van.Még egy évet maradnia kéne.
LE:-Bakker...

A nyári felkészüléskor:
LE:-Na Sergi mivel fizikai fájdalmat érzek ha játszol ezert szépen elücsörögsz a padon aztán tél után nem is hiszem hogy valaha nevezlek még meccsre.
SR:-Mester légyszíves legalább a felkészülési meccseken had játszák!Egy utolsó esélyt!
LE:-Olyan nincs.
SR:-Hozok piát!
LE:-Akkor van!

Első meccs előtt:
LE:-Na mivel Danit állandóan jatszatjuk ezért még egy kicsit had pihenjen,Sergi te kezdesz jobb hátvédben.
SR:-De mester én még életemben nem játszottam ott.
LE:-Vagy ez vagy félév pad aztán lelátó!
SR:-De azt se tudom hogy kell ott mozogni!
LE:-Annyit tudsz mint Douglas!

Meccs közben:
LE:-Most én ennyire beittam vagy most tényleg jól játszik?
Szakmai stáb:-Nem főnök tényleg jól megy neki!

Meccs után:
LE:-Na Sergi következő meccsen ezt kipróbáljuk megint, mert ez most jól ment.
SR:-Köszi Mester!

Következő meccs közben:
LE-Szed valamit vagy valaki korrepetálta, mert megint jól játszik?
Szakmai stáb:-Tudja a frász, te most tényleg jó.Ne nézzük meg az eredeti posztján?
LE-De!Te nem tudom miért igazoltuk le brazil fiú dobd el a koktélt következőnek beállsz.Sergi mész be közepére beáll hogyishijják Douglas!

Meccs után:
LE-No Sergi nem tudom mit szedsz de használ mindkét poszton jó voltál!Te leszel a jobb hátvéd csere amig Vidal nem kap játékengedélyt.
SR-Köszii!

Rafhina sérülése után:
LE-Na mivel rapacsaltunk az átigazolási bann miatt Sergi fiam te leszel a középpályán is az első számú csere.
SR-Akkor most két posztom is van?
LE-Ja!

Vidal első meccsei után:
LE-Figyi Sergi mivel Vidal jelenlegi annyira érzi a játékunk mint nagyanyám a traktorvezetést, ezért egyenlőre maradsz az első számú jobbhátvéd csere.
SR-Jól van mester csak játszak.

Alves távozása után:
LE:-Mivel Dani távozása után Vidal még mindig nem jött rá hogy a hátvéd szóban miért van benne a VÉD szó ezért Sergi te leszel a jobb hátvéd.Vidal irány a lelátó.
SR-Folyamatosan kezdő leszek?
LE-Ja!

És igy születnek a klasszisok! :D
Kép
Tromort77

2016.09.26. 19:00:04

palesz77 írta:...
Nyílván kell a kreativitás a kp-ra és nem lehet kiállni 3 Busi-val, de az MSN és főként Messi miatt muszáj olyan kp aki helyettük is tud dolgozni védekezésben. Azt sem gondolom, hogy nem kreatív ember kell oda, mert nyílván szükség van egy jól passzoló, sokat mozgó, szervezni tudó középpályásra. De mellette legalább annyira fontos már, hogy védekezni is tudjon. Denis-el pont ez a bajom, hogy adhat ő akármiylen szép labdákat, nem fog tudni megélni ezen a középpályán ha nem tanul meg védekezni. A viszonylag jobb meccsein is ez probléma volt.

Nincs mese, pár éven belül hozni kell Verrattit.
palesz77

2016.09.26. 18:39:55

Tromort77 írta:De ami szerintem még érdekes kérdés. Hogy egy ilyen játékrendszerben mennyire van szüksége a csapatnak egy Ini típusú játékosra. Isten őrizz, hogy Init kritizáljam. De jelenleg az MSN működésével kevésbé van szükség olyan középpályásokra akik a támadóharmadban szervezik a játékot, főleg, hogy ott van erre Messi illetve látjuk Neymar is mennyire jó ebben.
Mindenképp kell egy "vezérkbika" a középpályára, aki komoly erőkkel támogatja a támadásokat, most is baromi fontos szerepe van Ininek - és a többieknek is amúgy -, és nem csak védekezésben. Tavaly ha jól emlékszem Ininek volt a legtöbb gólpassz előtti passza a szezonban, ha nem is közvetlenül, de közvetve rengeteget segítik Busival és Rakiticcsel az MSN-t - mindenki a saját "fegyverével" -, és nélkülük nem az lenne a játékunk ami. Alapból egy középpályás dominanciára építő csapat vagyunk - már jó hosszú ideje -, nem hiszem, hogy az MSN miatt ezt "feladjuk" - még ha már nem is csak erre építünk. Úgyhogy szerintem Andrés távozása után ha nem is pont olyan játékost mint ő, de valakit be kell építeni - akár venni -, aki folyamatosa veszélyt jelent támadásban is - és mivel Rakitic a kapura veszélyes legfőképp, a másiknak jó lenne Iniéhez hasonló passzjáték és bátroság, hogy a szervezésből kivegye a részét. Nem az a klub vagyunk, aki hosszútávon SR típusú kezdőkkel játszaná végig a meccseket, még ha Messi visszább is lép, akkor is kell valaki, aki kicsit leveszi a válláról a terhet - remélem értehető mire akarok célozni.

Azt meg meg se merem említeni, hogy vajon Lucho és az MSN még itt lesznek-e, amikor Init pótolni kell, 2-3 év elég hosszú idő a fociban.
Bob_Marley írta:Xavi elment, nem Xavi2 jött.
Nem, mert nagyjából Ini vette át azt a szerepkört, kisebb nagyobb módosításokkal. Nem feltétlen kell Ini távozása után se egy teljesen hozzá hasonló klón, de valakinek elő kell lépnie a középpályáról, ez meg nem Robi lesz szerintem - főleg, hogy remélhetőleg marad kezdő jobbhátvéd.
Bob_Marley írta:Suarez meg se közelíti nálam azt a labdabiztonságot és pontosságot, passzkészséget amit Roberto. Játékintelligencia meg nehezen mérhető statisztikailag, de ebben is köröket ver Suarezre. Tudom, hogy nem teljesen összehasonlításról volt szó,
Hát nem, direkt írtam, hogy csak utolsó passzokról beszélek, amúgy mindenben jobb Robi.. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.26. 18:21:19

Xavi elment, nem Xavi2 jött. Elfogult vagyok Robertoval így nem teljesen releváns a véleményem, de hogy pont a passzkészségét felhozni. Ezzel nagyon nem értek egyet. Suarez meg se közelíti nálam azt a labdabiztonságot és pontosságot, passzkészséget amit Roberto. Játékintelligencia meg nehezen mérhető statisztikailag, de ebben is köröket ver Suarezre. Tudom, hogy nem teljesen összehasonlításról volt szó, de én egyáltalán nem félteném Robertot kp-n.

Sőt remek itt a szélen, de állítom akinek ilyen játék IQ-ja van annak "középen a helye". Itt is rengeteget segít ez, hogy gyakorlatilag bármilyen labdát higgadtan megjátszik és tudja mikor kell megindulni mikor nem, de ezek a tulajdonságok középpályán még inkább kijöhetnek. Megvagyunk középpályán, Robertora itt nagyobb szükség van jhv-ben, így ez csak utópisztikus jövő, de ha úgy alakul ott is helyt fog állni a kp-n.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése