2016.10.20. 20:48:28
Hát, így másnaposan elmondanám tömören én is a véleményem.
Összességében a meccs egy flúgos futam volt. 3 sérült, két kiállítás....
A City nagyon jól levédekezte a kp-t, türelemjátékot játszottak, de nagyon biztonsági játék is volt egyben. Szerintem úgy jöttek ide, hogy jó nekik egy csendes, unalmas 0-0.
És akkor játékosokra lebontva:
Stegen: remekül védett, voltak bravúrjai, amik nagyon kellettek.
Masch: a kisfőnök jobbhátvéd posztját is remekül megoldotta. szerintem ennek valami taktikai oka volt. felmenni ritkán ment fel, de ha felment, azt is remekül oldotta meg. Azt észrevettem, hogy ha ő vitte fel a lasztit, ahogy lepasszolta, nem maradt fent, hanem visszament védekezni.
Piqué: sajnálatos, hogy megsérült. És a Citynek a legnagyobb helyzetei pont akkor voltak, mikor ő sérülten volt fent.
Umtiti: Eszméletlen jól helyezkedik, szerez labdát, remek játékos. Jó párja lesz Piquének.
Matyi: hozta a formáját. egyszerűen nem értem, miért ragaszkodnak ennyire hozzá, miért nem őt küldték el nyáron Bartra helyett. Ennyire egy fegyelmezetlen palit... Ráadásul a 2. sárga egy teljesen felesleges szabálytalanság volt.
Alba: hát ő sem sokat tett hozzá a meccshez, sajnos.
Digne: remekül helyettesítette Albát
Iniesta: szerintem nagyon jól játszott, jól védekezett, gyüjtögette, osztogatta a labdákat, voltak remek megindulásai
Busi: nagyon eltűnt, nagyon szürke volt, ahogy az utóbbi hetekben mindig.
Rakéta: szerintem ő is jól játszott, jól védekezett, és a támadásokkal is jól ment fel
Neymar: szerintem ő túl sokat vállal az utóbbi időben. Kicsit formán kívül van, nem mennek úgy a cselek, ahogy régen, és erre rágörcsöl. Szerintem. Túl sokat akar, és ennek köszönhető a sok labdavesztés. Faragták rendesen őt is tegnap. A tizije: ez a toporgás annak a jele, hogy nem tudja hova rúgja. A gólja viszont parádés volt. Örülök, hogy inkább így szerzett gólt, és nem tiziből, talán ez jobban megnyugtatja őt.
Suarez: hát ő is eléggé el volt tűnve, de talán ez annak is köszönhető, hogy keveset volt elől a labda. De azért az akarat, igyekezet meg volt. Csak hát a gólok valahogy nem jöttek.
Messi: azért azt megkérdezném: azt megkérdezném, hogy szerintetek hány játékosnak jutott volna eszébe, hogy így rástartoljon arra a kóbor labdára? még a védők is csak moziztak, fogalmuk sem volt mi történik. Remek beindulásai voltak, neki bejöttek a cselek, nem úgy mint NEynek.
A City szerintem jövőre méltó ellenfele lesz a Barcának. Pep nagyon jól uralta a kp-t, ahogy az intrjúban elmondta, ez fontos volt számára. A Barca kp-n nagyon erős, ezt nekik sikerült megfogni. A kiállítás megfogta őket, de bevallom igazán nem értem, hogy miért. Nem egy kulcsvédőt állítottak ki, hanem a kapust. Teljesen megzavarodtak onnantól fogva.
Az az érzésem, hogy Pep jövőre remek csapatot fog összehozni itt.