Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hogy őszinte legyek passz.Arra tudok gondolni, hogy tavaly ősszel amikor elkezdtük a meccsek 80%an a 3-4 gólt beverni akkor a csapat elkényelmesedett és a középpályás védekezés háttérbe szorult.Aztán Busquets formát vesztett a középpályán már nem szűr senki nincs meg a stabilitás és most itt tartunk.Stalkyard írta:Egyet mondjon meg valaki. És ez most egy totál laikus, naiv kérdés lesz, nem igazán értek magas szinten a foci taktikai részéhez, nem is szeretnék nagyon ebben a szerepben tetszelegni, szóval az alapján kérdezem ezt, amit a fotelből látok, mint szurkoló.
Ugye mikor LE átvette a csapatot két éve, az első és legfontosabb dolog, amit tett, hogy rendbe rakta az évek óta nevetséges védekezésünket. A támadójáték akadozott ősszel, viszont évek óta akkor voltunk először stabilak hátul, nyertük is a meccseket zsinórban kapott gólok nélkül, 1-0 2-0-ákra, nem jól játszva, de hangsúlyozom, stabilan.
Na most, akkor ebből miért nem látunk semmit a tavalyi szezon óta?
3-1es vereségnél mit vársz? Ilyenkor a védőket lehúzzák, nem is kicsit, még ha gyakorlatilag nekünk tét nélküli volt a meccs akkor is.randomguy írta:egyébként valaki tudja, hogy umtiti mit keres a goal.com "flop 11"-ében?
Én az egészben azt érzem meccsek óta, hogy egy kicsit elszállt velük a ló, és egy ilyen "mi vagyunk a Barca, mindenki besz..ik tőlünk a gatyájába, úgyis nyerünk"-hangulat van. Aztán mikor nem megy a szekér, akkor kezdenek idegesek lenni. És sajnos hiába kapják a pofonokat, elfelejtik két nap alatt.recrea írta:Vakmacska írta:.
nagyon egyszerű.... Két oldala van. A védekezés oldaláról nézve egy ilyen átlag magasságú csapat ezt nem teheti meg. Nem tehetjük meg h behúzódva a kapu elé lehetőséget adunk a beívelésekre stb. Emellett fizikailag sem vagyunk erősek ami gyengíti a behúzódás lehetőségét (több ütközést, belépést, keménységet kívánna stb.). A támadó oldalról pedig 2 emberünk képes klasszikusan kontrázni: Ney és Messi. Az meg kevés. Talán Lajos és Gomesben is van ilyen jellegű potenciál, de a lényeg: Messi és Ney-t kell a kontráknál figyelni csak az ellenfélnek, mert nélkülük nem lesz kontra az majd biztos (ergo a támadó ellenfél ha figyel a támadás közben Neyre és Messire akkor meg is oldották a hatástalanításunk)recrea írta:[
Adjon választ valaki nekem, 1-0 idegenben nekünk, kontragóllal, kell a gól az ellenfélnek, nekünk szinte mindegy, de kinyomhatunk egy tavaszra erősödő ellenfelet, vidáman játszhatunk. Ugyan mi a búbánatos farokért nem állunk vissza, és kontrázzuk agyon őket? Amikor egyértemű, h össze-vissza futkároznak hátul, mikor ég a ház. Ehelyett folyamat adjuk el a labdát a védekező harmadban és szaladnak vissza ránk, mi meg lemaradva rohanunk. Ugye próbáljuk kontrollálni a játékot...azt egyébként nem csak azzal lehet, h nálunk van a labda, de mindegy. De legalább lenne nálunk...
marha egyszerű a válasz, mi nem tudunk ilyet csinálni.recrea írta:Adjon választ valaki nekem, 1-0 idegenben nekünk, kontragóllal, kell a gól az ellenfélnek, nekünk szinte mindegy, de kinyomhatunk egy tavaszra erősödő ellenfelet, vidáman játszhatunk. Ugyan mi a búbánatos farokért nem állunk vissza, és kontrázzuk agyon őket? Amikor egyértemű, h össze-vissza futkároznak hátul, mikor ég a ház. Ehelyett folyamat adjuk el a labdát a védekező harmadban és szaladnak vissza ránk, mi meg lemaradva rohanunk. Ugye próbáljuk kontrollálni a játékot...azt egyébként nem csak azzal lehet, h nálunk van a labda, de mindegy. De legalább lenne nálunk...
Az Atleticot sztem ne hasonlítsuk a Cityhez, egész másképp funkcionál a két védelem meg csapat, klasszis különbség van köztük. A Tico ellen csaltuk a focit, nem akartunk játszani, amikor megszereztük a labdát (nagy ritkán), akkor meg akartuk tartani ahelyett, h kontráztunk volna, abban a meccsben nem volt benne, ami a keddiben. De valóban, beverünk két ziccert, aztán letudtuk volna a meccset, ehelyett hátul csináltuk a marhaságokat.LG írta:Tavaly az Atletico elleni visszavágón próbáltunk vmi olyasmit játszani (főleg az első félidőben, miután gólt kaptunk, váltanunk kellett, meg onnantól az Atleticonak sem kellett támadni), amit leírtál, igen kevés sikerrel.Adjon választ valaki nekem, 1-0 idegenben nekünk, kontragóllal, kell a gól az ellenfélnek, nekünk szinte mindegy, de kinyomhatunk egy tavaszra erősödő ellenfelet, vidáman játszhatunk. Ugyan mi a búbánatos farokért nem állunk vissza, és kontrázzuk agyon őket? Amikor egyértemű, h össze-vissza futkároznak hátul, mikor ég a ház. Ehelyett folyamat adjuk el a labdát a védekező harmadban és szaladnak vissza ránk, mi meg lemaradva rohanunk. Ugye próbáljuk kontrollálni a játékot...azt egyébként nem csak azzal lehet, h nálunk van a labda, de mindegy. De legalább lenne nálunk...
Ez akkor menne, ha jó működne a védekezésünk, de erről szó sincs sajnos mostanában. Szerintem jól játszottunk a vezető gól után, megvoltak a lehetőségek az előny növelésére, amivel valószínűleg eldönthettük volna a meccset. És nem arra faragtunk rá, hogy nem álltunk vissza, hanem nagyon buta hibákkal felhoztuk az ellenfelet. Ezzel párhuzamosan ők is váltottak.
Tavaly az Atletico elleni visszavágón próbáltunk vmi olyasmit játszani (főleg az első félidőben, miután gólt kaptunk, váltanunk kellett, meg onnantól az Atleticonak sem kellett támadni), amit leírtál, igen kevés sikerrel.Adjon választ valaki nekem, 1-0 idegenben nekünk, kontragóllal, kell a gól az ellenfélnek, nekünk szinte mindegy, de kinyomhatunk egy tavaszra erősödő ellenfelet, vidáman játszhatunk. Ugyan mi a búbánatos farokért nem állunk vissza, és kontrázzuk agyon őket? Amikor egyértemű, h össze-vissza futkároznak hátul, mikor ég a ház. Ehelyett folyamat adjuk el a labdát a védekező harmadban és szaladnak vissza ránk, mi meg lemaradva rohanunk. Ugye próbáljuk kontrollálni a játékot...azt egyébként nem csak azzal lehet, h nálunk van a labda, de mindegy. De legalább lenne nálunk...
Egy mondat kivételével ez egy tökéletes megállapítás, ha valaki ezt nem látja, ott nagy a baj. Nem felejtett el Busi vagy Suarez focizni...rendet kellene tenni.Vakmacska írta:Véleményem szerint nem tudásbeli, hanem mentalitás probléma van a csapattal.
Első meccset nyertük lazán, most is meg volt a vezetés, több ziccer, KO lehetett volna
már az első félidőben, a City képben sem volt. A fiúk meg szépen, kényelmesen ellazultak,
azt hitték zsebben van a meccs. Hát nem volt, és a City-t az az ajándék gól nagyon felhozta.
Mi meg lent maradtunk valahol a béka hátsója alatt. Ez volt hétvégén is, a Granada ellen, csak hát azért a Granada más kávéház.
Valahogy a hozzáálláson kellene változtatni, de nagyon.
Igaz, hogy játékban nem "meggyőzőek", de ez senkit sem izgat amennyiben az eredményeik megvannak. Zidane semmi forradalmit nem tett és nem játszanak kiemelkedően sem ez való igaz. Amit viszont a francia és a csapata jól csinálnak az az, hogy így vagy úgy behúzzák a meccseiket. Az, hogy mi lett volna ha xy-t kapják az sajnos tök mindegy. Legyen szó Atletico-ról, Dortmund-ról, Sevilla-ról, vagy akár rólunk, mindig valahogy jobban jönnek ki a fehérek. CR-rel vagy CR nélkül is. A Sportingot is csak lenyomták végül. Lehet mi helyenként szebben játszunk, de a Zizou-féle Real minden sorozatban jobb volt a tavasszal és most is, ahol mindkét csapat részt vesz. A bajnokságban mi a tavaszi 19 meccset 15 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel zártuk, míg a Real 16 győzelemmel, 2 döntetlennel és csak 1 vereséggel. Eddig az idei 10 meccs alapján is vezetnek előttünk.MessiNeymarSuarez írta:....
crixus írta:Azt ne mondja már senki, hogy a Real olyan "hú de rossz" formában lenne... Akármennyire is utálom őket, de az tény, hogy Zidane nagyon rendbe tette őket és 2016-ban jobbak mint mi. Képtelenek kikapni a franciával a kispadon. Zidane január 4-i kinevezése óta lejátszott 42 tétmeccsből összesen 2-t veszítettek csak el. Az sem valószínű, hogy a mai 43. meccsüket elbukják. Ez a statisztika pedig magáért beszél, főleg úgy, hogy a tavasszal a BL-t behúzták, a bajnokságban is az utolsó percekig szorongattak minket. 30 bajnokin mindössze 1 veresége van. Ehhez képest mi MSN-nel meg hosszú paddal együtt bukjuk gyakran a meccseket. Csak összehasonlítás végett. A mi utóbbi 30 bajnokinkba 5 vereség csúszott be. A BL az más kávéház, főleg tavasszal, mert ott minden a sorsolástól függ (ki fizetetett többet a.... khm...).
De tény ami tény, jelenleg mi vagyunk az underdog.
igen,ez a kérdés.visca el barca írta:kérdés mire mennek ha majd a döntőn kívül is kapnak egy komolyabb csapatot. kb ilyen szempontból is örülök h a city fog tovább menni és nem gladbach...csababarca írta:A győzelmeik meg engem igazolnak.
kérdés mire mennek ha majd a döntőn kívül is kapnak egy komolyabb csapatot. kb ilyen szempontból is örülök h a city fog tovább menni és nem gladbach...csababarca írta:A győzelmeik meg engem igazolnak.
nem évek óta, de irigylem tőlük azt,hogy nulla játékkal is ki tudnak tömni ellenfeleket.visca el barca írta: csabánál ez már évek óta alap, hogy a real madrid az etalon, mi meg csak a 2. vonalban kullogunk
Igen, én is inkább az első meccs után álltam értetlenül, hogy mit történt a Mesterrel, hogy nem tud egy ütőképes csapatot kiállítani ellenünk. Biztos voltam benne, hogy agresszív, mélységi letámadás lesz, ezzel szemben csak pihengettek a pályán, mint mondjuk mi tegnap a második félidőben...Messias2 írta:Hagyjuk már, Real jelenleg még nálunk is rosszabb formában van.csababarca írta: Pont ezért idén is ők a toronymagas favoritok, egyedül az AtMa, esetleg mi verhetjük őket, szigorúan két meccsen. Egy meccsen nem bíznék magunkban, atma meg kétszer már beégette magát egymeccses döntőkben.
Nem tudom, hogy sok embernek miért kell kongatni a vészharangokat egy tét nélküli meccs után, ahol 40 percig lefociztunk egy Pep által edzett csapatot. Szerintem ennél a Citynél jelenleg csak Atleti és a Bayern erősebb.
csabánál ez már évek óta alap, hogy a real madrid az etalon, mi meg csak a 2. vonalban kullogunkMessias2 írta:Hagyjuk már, Real jelenleg még nálunk is rosszabb formában van.csababarca írta: Pont ezért idén is ők a toronymagas favoritok, egyedül az AtMa, esetleg mi verhetjük őket, szigorúan két meccsen. Egy meccsen nem bíznék magunkban, atma meg kétszer már beégette magát egymeccses döntőkben.
Nem tudom, hogy sok embernek miért kell kongatni a vészharangokat egy tét nélküli meccs után, ahol 40 percig lefociztunk egy Pep által edzett csapatot. Szerintem ennél a Citynél jelenleg csak Atleti és a Bayern erősebb.
Az a gond, hogy ezt mondogatjuk már hetek óta. Azt nem mondom, hogy kongatni kell a harangot, de azt igen, hogy nincsenek rendben a dolgok. Egy 1:0-ás meccsen lötyögünk. Ok, rendben nyertünk. Egy 35 percnyi jó játék után, szerintem ilyen jól nem játszottunk még, egy bugyuta hiba megfog minket és majdnem kitömnek. Nos, had szabadjon egy kicsit aggódnunk, mert valami nem ok az biztos.Messias2 írta: Hagyjuk már, Real jelenleg még nálunk is rosszabb formában van.
Alapvetően jobban kontráznak, de nem mostanában. Ha nézek a meccseiket, láthatod, hogy játékban ők is nagyon szenvednek, kevés helyzetet tudnak kialakítani, egyéni villanásokból és pontrúgásokból jönnek a gólok, gyakran nem kevés szerencsével. Az ellenfeleiknek pedig eljutnak ziccerekig, Navasnak sokat köszönhetnek, meccsenként van 1-2 óriási mentése,recrea írta:Egyáltalán nem játszik rosszul a Real, hozzánk képest legalábbis tuti nem, ezzel feleslegesen áltatják magukat egyesek. Ennél a Citynél kapásból jobban kontráznak.
Hagyjuk már, Real jelenleg még nálunk is rosszabb formában van.csababarca írta: Pont ezért idén is ők a toronymagas favoritok, egyedül az AtMa, esetleg mi verhetjük őket, szigorúan két meccsen. Egy meccsen nem bíznék magunkban, atma meg kétszer már beégette magát egymeccses döntőkben.