Veidt_madridista írta:Én éppen fordítva látom, a spanyol fociban (és összességében az európaiban is) sokkal erőszakosabb rivalizálás ment 10-20 évvel ezelőtt. Erről a CR-féle labdadobálós esetről jutott eszembe, hogy anno mikor Cantona megdobta a bírót, akkor mindenki csak arra gondolt hogy "ez az ember nem semmi", CR esetében meg egyből jön a "fúj, micsoda sportszerűtlenség meg a többi hülyeség." Most nem CR-t védem, lehetne akárki helyette. Most komolyan, ki nem ... le ezeket az apróságokat? Amúgy sem robotok, mindenkinek eldurran az agya, engem pont hidegen hagy ha vki szétrúg egy másik játékost a meccsen. Kapjon pirosat, majd legközelebb lehiggadva jön ki a fűre. Küzdést és győzeleméhséget akarok látni, nem babazsúrt. A futballban meghatározó szerepet játszanak az egyéniségek, akár játékban, akár viselkedés terén. Visszakanyarodva, manapság a média hatása (és a szigorúbb bíráskodás) rengeteg futballistából kiöli ezeket a megmozdulásokat, sokkal kevesebb a keményen játszó játékos vagy a "rosszfiú". Persze nem az alattomos játékstílusról van itt szó.
Szerintem csak az hibádzik ebben hogy vannak olyan játékosok mint Xavi, Puyol, iniesta, Raúl, Casillas, Xabi Alonso, Modric Steven Gerrard ,... reggeltől estig sorolhatná az ember akikben sosem merült fel a kérdés hogy győzni akarnak e, mégis kapitányként tudnak viselkedni, akkor is ha süllyed a hajó.
Annyiban látnék rációt hogy: vagy hogy az emberek lettek sokkal álszentebbek, vagy a közösségi média miatt, minden mozdulatuk elemzésre kerül (youtube), és mindenkinek fóruma van ahhoz hogy erről beszéljen (twitter, fb). Régen durvább dolognak kelélett történnie, ami megért egy egész újságcikket, és a kocsmában vagy a melóban beszéltek róla az emberek.
Szerintem az utóbbi.